Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Autóriasztó és egyébb védelem
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Járművek
Charybdis
Hello!

A Pajzs védelmi rendszerrel kapcsolatban írok. Honlap: www.pajzs.hu

Idézet a honlapról:

"A jelenlegi gépjárművédelmi rendszereknek és eszközöknek az általános és közös hiányossága a hozzáférhetőség!
Ez az oka annak, hogy percek alatt lehet hatástalanítani a jelenlegi gépjárművédelmi rendszereket és eszközöket, aminek a végeredménye az, hogy szintén percek alatt ellopható szinte bármilyen gépjármű. Ezt alátámasztja a nagymértékű gépjárműlopások száma.
Az eddigi kialakítású gépjárművédelmi eszközökkel, rendszerekkel szemben a Pajzs technológia tartalmazza azt a szolgáltatást, amit a gépjármű tulajdonosa megvásárol, tehát fizet érte. Ez pedig nem más, mint a gépjárművek lopás elleni védelme!
Ez mit is jelent?
Azt, hogy a biztonságtechnika minden területén az a fontos, hogy a védeni kívánt értéket elzárjuk az illegális cselekményeket elkövetni akaró személyek elől, azaz a védeni kívánt értéket hozzáférhetetlenné tegyük!"

Az egész marketingjük arra épül, hogy a Pajzs azért jobb mint a többi, mert hozzáférhetetlen, és az összes többi védelem hozzáférhető! Ez természetesen nem igaz. Számos védelmi rendszert direkt hozzáférhetetlen helyre szerelnek. Gondoljunk csak bele! Vajon idáig csak pajzséknak jutott eszébe hogy ezt így kéne?????

A másik hazugság, hogy a Pajzzsal felszerelt gépjármű "lophatatlan". És ezt arra alapozzák hogy ők nem tudnak olyan esetről, amikor pajzsos kocsit elloptak volna.

Ez olyan mintha egy számítógépes vírust irtó programot gyártó cég kijelentené, hogy az ő programja feltörhetetlen, mert ők nem tudnak olyan esetről, amikor a programmal felszerelt számítógép vírusos lett volna.

Itt az az alapvető probléma, hogy a laikusokat könnyű behülyíteni a reklámjukkal. Ami félrevezeti a fogyasztókat, mert:
- Valótlant állít, mely szerint az összes védelmi rendszer hozzáférhető, csak a Pajzs nem.
- Lophatatlanként árulják magukat, amit viszont nem tudnak bizonyítani.

A reklámjaikat itt lehet megnézni:

www.rettesoft.hu/jahnoftp/letoltes/ellophato.mpg
www.rettesoft.hu/jahnoftp/letoltes/ellophato2.mpg
www.rettesoft.hu/jahnoftp/letoltes/ellophato3.mpg

Kérdezem, hogy mi van akkor, ha egy reklámban valótlanul becsmérlik a konkurenciát, és így félrevezetik a vásárlókat? Mert gondoljunk bele: Ha a reklámjaikban nem mondanák, hogy lophatatlan, és hogy a többivel ellentétben ez hozzáférhetetlen, akkor hány ügyfelük lenne ma???

Charybdis
A hármas film a legjobb. Ott azt mondják hogy ez a világ leghatékonyabb védelmi rendszere. Ugye jól tudom hogy ilyen kijelentésekért már itthon is kapott cég több száz milliós bírságot?
localnet
Ebben az esetben szerintem a GVH-nál lehetne feljelentést tenni tisztességtelen piaci magatartás miatt. Láttam már a TV-ben a reklámjukat, egy jót röhögtem rajta.
Captain Crash
localnet: GVH nem szarik majd rá? Most miért nem mondod, hogy úgyse érdemes semmit tenni? Már úgy hozzászoktam...
localnet
Captain: Menj és rejszolj a sarokban. Nem tudsz mást a kötekedésen kívül?
toreki
Be kéne fejezni ezt a stíjust.
Joooe
(toreki @ 2006.07.18, 07:43) *

Be kéne fejezni ezt a stíjust.

Bizony rolleyes.gif
bangin.gif bangin.gif
Captain Crash
(localnet @ 2006.07.18, 01:02) *

No comment.
Charybdis
(localnet @ 2006.07.18, 01:02) *

Nem ezért nyitottam ezt a topicot. Eddig 1 értelmes hozzászólás született, ha nem tudsz tartalmat írni akkor inkább ne írj.
Csaba_20
A GVH-hoz bejelentést lehet tenni, ezt segíti ez az ürlap: http://www.fogyasztovedelem.com/forums/ind...?showtopic=1281

localnetnek lenyűgöző a stílusa...
localnet
Csaba_20: Az én stílusom? Vegyétek már észre magatokat Captainnel, mindig ti kezditek a kötekedést.

Charybdis: Őszintén elárulnád miért nem volt értelmes hozzászólás amit a GVH-ról írtam? Ha Csaba_20 írja akkor értelmes, ha én akkor nem?
Charybdis
(localnet @ 2006.07.18, 17:12) *

Csaba_20: Az én stílusom? Vegyétek már észre magatokat Captainnel, mindig ti kezditek a kötekedést.

Charybdis: Őszintén elárulnád miért nem volt értelmes hozzászólás amit a GVH-ról írtam? Ha Csaba_20 írja akkor értelmes, ha én akkor nem?

Ez engem nem érdekel, ne térjünk el a témától. Máshol szapuljátok egymást. Továbbiakban nem reagálok tartalmatlan beírásra.

Csaba_20
Charybdis: Mi fog most következni? Szándékozol a GVH-nak bejelentést tenni? Azt azért láthatod, hogy azonos véleményen volt a topic ezt illetően. /Egyéb dolgokkal én se szeretnék foglalkozni./
Iván
Az oldalt elolvasva mintha a 90-es évek eleji tv reklámot néztem volna amikor a külföldön már eladhatatlan vackokat kezdték el ránksózni, nem akarom megbántani azt aki hisz benne, de ez elég gáz így lehetne egy kicsit színvonalasabb a honlap

A fórumról a hozzászólások kitörölve, és egyébként is az 1982-es Talbot Sambám nincsen is a kocsik között szóval már nem is érdekel a dolog.

Az biztos hogy ez alapján a honlap alapján nem vennék semmit, kicsit MLM termék jellegű a szövegezése, meg tele van helyesírási hibákkal.

Az alapötlet viszont jól hangzik mindent a motorházba raknak, és a rendszer azt nyitja/zárja, eddig okés a dolog.

A világ legjobbjáért, ha elhangzott azért bizonyára oda fognak suhintani
localnet
Tud valaki valami konkrétat a felépítéséről? Mert ha a motortérben csak a gyújtás van megszakítva ezzel, akkor szerintem ugyanúgy lopható az autó. Mert a tolvaj feltöri a zárat, felnyitja a motorháztetőt , átköti a gyújtást ,ugyanott van mint ha semmi sem védené az autót.
Iván
Állítólag itt a trükk, hogy csak roncsolással tudod kinyitni a motorháztetőt amiben legalább egy megszakítási pont van,

részemről a váltózárban és a helyi maffiafőnökkel való kapcsolatban hiszek, igaz most éppen nincsen autóm biggrin.gif
Mozigépész
(localnet @ 2006.07.19, 16:01) *

Tud valaki valami konkrétat a felépítéséről? Mert ha a motortérben csak a gyújtás van megszakítva ezzel, akkor szerintem ugyanúgy lopható az autó. Mert a tolvaj feltöri a zárat, felnyitja a motorháztetőt , átköti a gyújtást ,ugyanott van mint ha semmi sem védené az autót.

Azért nem lopható (szerintük) mert ha aktíválva van nem lehet a motorháztetőt kinyitni.
De egy kérdés.
Ha tönkre megy a rendszer, garanciális javítás során, hogyan nyitja ki a motorháztetőt? (vagy gariba cserélik a motorháztetőt? ermm.gif )
De ha kinyitja, akkor meg? A tolvajok mindíg egy lépéssel előrébb vannak! bangin.gif
Ja, és sokszor jönnek és felrakják egy autómentőre, és egy fére eső helyen kinyítják! shifty.gif
Nesze neked pajzs! starwars.gif
Charybdis
Először én is azt hittem, hogy na ez egy forradalmi dolog. Hangoztatják, hogy az összes gépjárművédelem általános és közös hiányossága a hozzáférhetőség. Ez nem igaz, bárki utánanázhet, hogy a komoly védelmeket ugyanúgy hozzáférhetetlen helyekre teszik.

Feltalálták a spanyolviaszt, és most ezzel akarnak kitűnni a konkurenciától.

Tehát az alapötlet egyáltalán nem pajzséktól származik, de ők úgy állítják be hogy igen. Az Index fórumában többen is mondták, hogy jobb védelem kijön kevesebb pénzért.

És lophatatlan autó nincsen, ezt a Pajzs is tudja jól, csak hát ha ezt nem mondanák nem venné a birka vevő.

Itt inkább a fogyasztóvédelemnél kell bejelentést tenni, nem a GVH-nál, nem?
Csaba_20
(Charybdis @ 2006.07.19, 23:13) *
Itt inkább a fogyasztóvédelemnél kell bejelentést tenni, nem a GVH-nál, nem?

Szerintem ezzel a GVH foglalkozik. Tisztességtelen piaci magatartás, ami a fogyasztók széles körét érinti. Viszont amennyiben a FVF-nél teszel bejelentést, de nem ők hivatottak eljárni az ügyben, úgy tovább küldik a GVH-hoz. tongue.gif
Pjotr
A pajzs jellegű védelmek arra építenek, hogy a tolvaj nem fog nekilátni a motorháztető kinyitásának, ha úgy látja, hogy nem sikerül neki gyorsan.
Az alapötlet jó, nem tudom a pajzs mennyire csinálja jól a dolgot.
Sok más cég is alkalmazza ugyanezt a technikát, külön lezárt motorháztető, leburkolt váltó, máshová elrakott elektronika erős dobozban.

Ha jól emlékszem az ő reklámjukban van az, hogy a motorháztetőt védő sodrony elvághatatlan, amikor ezt meghallottam, mindjárt akartam nekik írni, hogy akkor ők hogyan vágják méretre....

Minden kinyitható és minden ellopható, a legtöbb védelem mindössze annyit tud, hogy az ellopási időt meghosszabítja, ha a Pajzs tényleg jó és működik, akkor egy ilyen autónak nem fog nekimenni egy gonosz emberke, mert minek küzdjön, meg szórakozzon ott 10-20 percig, amikor egy 100m-rel odébb parkoló ugyanilyen autót elvisz 1 perc alatt.

Iván

Minden kinyitható és minden ellopható, a legtöbb védelem mindössze annyit tud, hogy az ellopási időt meghosszabítja, ha a Pajzs tényleg jó és működik, akkor egy ilyen autónak nem fog nekimenni egy gonosz emberke, mert minek küzdjön, meg szórakozzon ott 10-20 percig, amikor egy 100m-rel odébb parkoló ugyanilyen autót elvisz 1 perc alatt.
[/quote]

Engem az zavar egy kicsit hogy egy esetleges áramtalanítást hogyan oldanának meg a tűzoltók rajta, baleset esetén.
Mozigépész
(Iván @ 2006.07.27, 23:53) *
Engem az zavar egy kicsit hogy egy esetleges áramtalanítást hogyan oldanának meg a tűzoltók rajta, baleset esetén.

Akkor már tök mindegy, speckó szerszámmal felvágják az autót! (minden képpen, hisz ha az utastér is lángol, a parazsat is el kell oltani, ne kapjon ismét lángra)
Snowmanke
Volt egyszer a TV-ben hogy elbeszélgettek egy autótolvaj-csúcsgóréval teehee.gif , a beszélgetés utolsó kérdése az volt a riporter részéről, hogy mindezek ismeretében, ön hogyan védekezne az autó tolvajok ellen?
A faszi válasza rövid, de mégis egyértelmű és sokat mondó volt, csak ennyit mondott:

CASCO.

Számomra ez is azt bizonyítja, hogy ellophatatlan autó NINCS. Casco vagy legalább őrzött parkoló, ennyi.
asdf
(Mozigépész @ 2006.07.19, 21:43) *

Azért nem lopható (szerintük) mert ha aktíválva van nem lehet a motorháztetőt kinyitni.

A lenyeg a reszletekben rejtozik, ok azt allitjak, hogy onerobol lesz lophatatlan az auto /gy.k. incs az h belehuppannak es elhajtanak vele, de mint irtatok is, a feltoljuk egy trailerre es majd szetkapjuk, az ezt az autot sem vedi meg/.

Amugy egyszer lattam egy musort a discoveryn, az volt a lenyeg, hogy 25 auto volt leallitva egy kosarlabdapalya egyik terfelere, adtak a ket tolvajembernek fel orat, vagy talan egyet, hogy akkor tessenek dolgozni. Az ido lejartaval ~22 auto volt a masik terfelen smile.gif.
Ui: termeszetesen nem attoltak oket wink.gif
Pjotr
Gondolkozz asdf, miért lenne az lényeges, hogy önerőből lesz lophatatlan de ttrailerrel el tudják vinni.
Ha egy picit belegondolsz, akkor rájössz, semmilyen védelem nem képes tréler ellen védekezni....
asdf
(Pjotr @ 2006.09.24, 13:39) *

Gondolkozz asdf, miért lenne az lényeges, hogy önerőből lesz lophatatlan de ttrailerrel el tudják vinni.
Ha egy picit belegondolsz, akkor rájössz, semmilyen védelem nem képes tréler ellen védekezni....

Ez az egy szo csak az esetleges GVH eljaras szempontjabol /no meg foleg a parasztvakitas szempontjabol/ lenyeges, termeszetesen en sem fizetnek egy arva garast sem erre wink.gif
Pjotr
Azért büntesék meg őket mert valósan azt állítják, hogy csak önerőből lesz lophatatlan?
Hiszen elismerik, hogy trélerrel el lehet vinni....
Csaba_20
(Pjotr @ 2006.09.25, 08:40) *
Azért büntesék meg őket mert valósan azt állítják, hogy csak önerőből lesz lophatatlan?
Hiszen elismerik, hogy trélerrel el lehet vinni....

Nem ismerik el, csak nem tagadják.
Pjotr
Azért ez alapján ne írhj a gvh-nak.... csak papírpazarlás lenne.
Captain Crash
Pjotr: A helyzet nem így áll, mert nem ez hangzott el. A GVH-nak írhat bárki, bármit, én is úgy látom, hogy a Pajzs technológia látszólag becsapja az embereket, azonban tény, hogy az önerőből szót nem véletlen használják. A trailert nem nevezném önerőnek. smile.gif
Snowmanke
(Captain Crash @ 2006.09.27, 13:27) *

A trailert nem nevezném önerőnek. smile.gif

Akkor nevezd trailernek laugh.gif
Pjotr
Viszont egy dolgot nem tudunk, hogy valóban hazudnak-e a reklámban, vagy tébnyleg nem loptak el még pajzsos kocsit smile.gif wink.gif
toreki
Ha egy pajszerral felnyitom a motorháztetőt, és a védelmet megkerülva gyújtást adok a kocsinak és úgy viszem el, az önerőnek számít? Mert a régebbi (nem központi elektronikás) kocsikat így tuti hogy el lehet lopni.
Pjotr
A pajzsnál -ha jól emlékszem- egy erős sodronnyal körben le van rögzítve a motorháztető, szóval nem lehet csak úgy felfeszíteni.
De az újabakat is el lehet vinni így, csak megfelelő elektronika kell hozzá, az meg senkit nem érdekel, hogy a lopsá közben 30litert eszik a kocsi.
Pjotr
Most láttam egy reklámjukat, azt írták, ha mégis elviszik a kocsit, akkor kifizetik.
Ezek után nem érdemes belekötni teknikájukba, tök mindegy, ha elviszik, akkor kifizetik.
Gondolom, ha sokat lopnának pajzsos kocsik közül, akkor nem mernék bevállalni.
TheElf
Pjotr: Ellophatatlan autó nincs, ezt ők is tudják, mi is tudjuk. De azt is tudjuk, hogy a tolvaj igyekszik minimalizálni a kockázatot, és a kevésbé védettet vállasztja a legtöbb esetben, ez pedig elég ahhoz, hogy az adott technológiával védett autók viszonylag kis részét lopják el. Ráadásul amibe megéri beépíteni, az többnyire eleve is jobban védett...
Mikrobi
(Pjotr @ 2007.01.31, 18:12) *

Most láttam egy reklámjukat, azt írták, ha mégis elviszik a kocsit, akkor kifizetik.
Ezek után nem érdemes belekötni teknikájukba, tök mindegy, ha elviszik, akkor kifizetik.
Gondolom, ha sokat lopnának pajzsos kocsik közül, akkor nem mernék bevállalni.

Ez csak a legdrágább verziónál vállalják, ami 259 ezer Ft-ba kerül.
Tegnap voltam a fazonnál, vegyes benyomást tett rám. Felhívott, hogy késni fog és tekintve, hogy a honlapján megadta a mobilszámát, gondolom, elég sokan hívják. Ez szimpatikus volt. Az viszont nem, hogy amikor megérkezett, felhívott egy másik ipsét is, akivel szintén megbeszélte a találkozót. Az azt mondta, hogy nem szeret várakozni, ezért elment. Erre az volt a válasza, hogy "OK, a maga kocsiját fogják ellopni, nem az enyémet". Így nem lehet vásárlóval beszélni!
Ami az élő szavas termékbemutatót illeti, mintha a honlapját olvastam volna még egyszer, csak az öntuadata volt sokkal nagyobb. Mint szakértőnek készséggel elismertem, hogy a váltózár és a gyári védelmi rendszerek gyorsan kiüthetők, csak azt nem, hogy az ő technikájukkal a kocsi tényleg lophatatlan lesz. Mondta, hogy nyugodtan kérdezzem meg a MABISZ-t, állítólag ott megvan, hogy egy pajzsos kocsit se loptak még el. Még ezt is elhiszem, csak az ilyenkor természetes eladóval szembeni általános bizalmatlanságom van meg, mert ugye, minden cigány a saját lovát dicséri. Hát meg fogom kérdezni a MABISZ-t.
A helyesírási hibák tömkelege engem is idegesített, nem egy akadémikus a pali. De a terméke lehet, hogy jó, csak két kérdésem van: 1.) 3 év múlva se lesz rá "megoldás"? Ezt ugye senki nem veszi be? 2.) Miért kerül legkevesebb 132 ezer Ft-ba? A váltózár több mint 60 volt. Összesen csak plusz biztonságra költsek 200 rongyot? Hát inkább vállalom a kockázatot, a Casco legalább a 90%-át fizeti.
TheElf
Régen akadt egy nagyon egyszerű trükk, az álriasztó. Elegendő az, ha valami villog, stb. a tolvaj azt látja: Ez lehet kamu, vagy lehet egy általa nem ismert (esetleg egyedi) védelem, nem éri meg az utóbbit kockáztatni, jobb egy új célpontot keresni.

Amit nem ismersz, az ellen nincs kész ellenszered, és nem tudod, védelem-e vagy kamu. Ha valóban véd, hol lehet kikapcsolni, mennyire kreatív az a szerelő, egyetemista, stb. aki megcsinálta. Túl nagy a kockázat.

A Pajzs technológia is úgy működik: túl sok többletkockázatot jelent ellopni.

Egy házilag barkácsolt lopásgátló, aminek a működése nem ismert, abba a helyzetbe hozza az elkövetőt, hogy indítana, nem megy, lát valami visszajelzést, rájön, hogy nem ismeri. Nem tudja mennyi esélye van elérni valamit, mennyi időbe tellik, volt-e csendes riasztás (jön-e rendőr), stb. szerinted hogy fog dönteni?
tomchy
Sziasztok!

Először is sok-sok értékes infót gyűjtöttem már ebből a fórumból, köszi!

Viszont most egy olyan problémával találkoztam, amihez nem igazán találtam semmit.

Tavaly, augusztusban vettem (beszereltettem) egy riasztót a www.autoriasztok.hu egyik beszerelőműhelyében (Fiume u. 1.). Itt jegyzem meg, egy kókler társaság, szakszerűtlen beszerelés, autótönkretevő hozzáállás, akit bővebben érdekelnek ilyen részletek, szívesen leírom, de most a problémára koncentrálok...

Egy Piranha 802SA kártyás riasztót+ablakfelhúzó modult szereltettem be, 38 ezer forintos áron. A riasztó közel sem úgy működik, ahogy a leírásban megtalálható.

Erről az alábbi panaszos reklamációban tettem említést februárban (érdemes összehasonlítani a termékleírással,fentebb):

Piranha 802SA kártyás autóriasztó hibalistája:
- időközönként menet közben is világít a visszajelző led
- rendszeresen nem nyit ki 2-3 méterről, sőt sokszor gombnyomásra is csak nehezen hajlandó
- sokszor 30 másodperc is eltelik, mire „érzékeli” hogy ott a kártya
- az autótól eltávolodva riaszt, ahelyett, hogy bezárna (nincs semmi nyitva!)
- máskor meg nyitva van az ajtó és nem csinál semmit
- csomagtartó lecsukásakor – ha a zsebben a kártya – egyből lezár, pedig ott állok mögötte
- az autóban elhelyezett kártya ellenére beriaszt
- folyamatosan világít a led, nem reagál a kártyára, gombnyomásra, csak kulccsal lehet nyitni az autót, ezért beriaszt
A hibák huzamos ideje fennállnak, a kártyában történt elemcsere, ami nem oldotta meg a problémákat.

Ők, kiszerelték a modult, visszaküldték a forgalmazónak, 2-3 hét, mondták. Jó, gondoltam, úgy is elutazok, majd jövök érte. Visszamentem, elkezdték beszerelni. Kérdezem, ez javított, esetleg másik. "Nem, a szerviz nem találkozott a hibákkal, elemcsere megoldotta", mondom jó, akkor nem kérem, valamit találjuk ki, mert egy nagy sz@r. Eladó:"Tudom, tudom, mások is hozzák vissza, megpróbálok intézni valamit". Mondom, ok, örülnék egy másik riasztónak, ami e helyére betehető és nyomógombos, ne szívjak már vele. "Ok, megbeszélem a főnökkel, jövő hét hétfőn hívlak". Ez volt valamikor február végén. Azóta nem hívtak. Most beszéltem velük, hogy mi van. "Jaaa, igen, hát holnap hívj vissza és kitaláljuk". Csere nem lehet egy másik típusra? "Hát, a főnök nem nagyon engedi, de holnap adunk egy újat, ami tökéletes működik."

Nos, mi van akkor, ha az sem lesz jó? Itt egy bekábelezett riasztóról van szó, attól még kérhetem a pénzemet vissza ha sz@r és nem akarnak más típust adni? Ugyanazok a jogok illetnek meg, mint pl. egy DVD lejátszónál (amit ugye visszaviszek azt kész)? És itt azért figyelembe venném azt is, ahogyan bántak velem a beszereléskor (meg a másik ügyféllel is, aki ott volt, a kocsikról már nem beszélve bash.gif )

Köszi a segítséget előre is.
Csaba_20
A fogyasztóvédelmi szabályok ugyanazok esetedben is. Törekedj a megegyezésre, ha pedig minden kötél szakad, polgári peres úton tudod érvényesíteni a jogaid.
tomchy
(Csaba_20 @ 2007.05.15, 17:46) *

A fogyasztóvédelmi szabályok ugyanazok esetedben is. Törekedj a megegyezésre, ha pedig minden kötél szakad, polgári peres úton tudod érvényesíteni a jogaid.

Köszi!

Elvileg úgy tűnik, beszerelnek egy másikat. Bár egy kicsit olcsóbb típust akarnak berakni, szóval annyira nem tetszik a dolog. De ha jól működik, nem számít az az 2-3 ezer.
Csaba_20
Papír a jótállásos cseréről és az új készülékről mindenképp legyen. Nehogy aztán arra hivatkozzanak, hogy neked aztán nem olyan készüléket szereltek be stb. Tehát mindenről legyen papírod!
micimaci69
Helló!
2006. július 1. után autóriasztót (és lakásriasztót) csak szakmát adó OKJ-s bizenyítvánnyal, rendőrségi hatósági engedéllyel és kamarai tagsággal lehet szerelni. Szerinted ennek a cégnek van ezek közül valami? Egyébként gratulálok, megtaláltad Budapest legrosszabb, tömegteljesítésre specializálódott cégét... devil.gif Micimaci

http://www.epalya.hu/tanulas/okj_megjelenit.php?okj=34522302
micimaci69
(tomchy @ 2007.05.15, 10:23) *

Sziasztok!

Először is sok-sok értékes infót gyűjtöttem már ebből a fórumból, köszi!

Viszont most egy olyan problémával találkoztam, amihez nem igazán találtam semmit.

Tavaly, augusztusban vettem (beszereltettem) egy riasztót a www.autoriasztok.hu egyik beszerelőműhelyében (Fiume u. 1.). Itt jegyzem meg, egy kókler társaság, szakszerűtlen beszerelés, autótönkretevő hozzáállás, akit bővebben érdekelnek ilyen részletek, szívesen leírom, de most a problémára koncentrálok...

Egy Piranha 802SA kártyás riasztót+ablakfelhúzó modult szereltettem be, 38 ezer forintos áron. A riasztó közel sem úgy működik, ahogy a leírásban megtalálható.

Erről az alábbi panaszos reklamációban tettem említést februárban (érdemes összehasonlítani a termékleírással,fentebb):

Piranha 802SA kártyás autóriasztó hibalistája:
- időközönként menet közben is világít a visszajelző led
- rendszeresen nem nyit ki 2-3 méterről, sőt sokszor gombnyomásra is csak nehezen hajlandó
- sokszor 30 másodperc is eltelik, mire „érzékeli” hogy ott a kártya
- az autótól eltávolodva riaszt, ahelyett, hogy bezárna (nincs semmi nyitva!)
- máskor meg nyitva van az ajtó és nem csinál semmit
- csomagtartó lecsukásakor – ha a zsebben a kártya – egyből lezár, pedig ott állok mögötte
- az autóban elhelyezett kártya ellenére beriaszt
- folyamatosan világít a led, nem reagál a kártyára, gombnyomásra, csak kulccsal lehet nyitni az autót, ezért beriaszt
A hibák huzamos ideje fennállnak, a kártyában történt elemcsere, ami nem oldotta meg a problémákat.

Ők, kiszerelték a modult, visszaküldték a forgalmazónak, 2-3 hét, mondták. Jó, gondoltam, úgy is elutazok, majd jövök érte. Visszamentem, elkezdték beszerelni. Kérdezem, ez javított, esetleg másik. "Nem, a szerviz nem találkozott a hibákkal, elemcsere megoldotta", mondom jó, akkor nem kérem, valamit találjuk ki, mert egy nagy sz@r. Eladó:"Tudom, tudom, mások is hozzák vissza, megpróbálok intézni valamit". Mondom, ok, örülnék egy másik riasztónak, ami e helyére betehető és nyomógombos, ne szívjak már vele. "Ok, megbeszélem a főnökkel, jövő hét hétfőn hívlak". Ez volt valamikor február végén. Azóta nem hívtak. Most beszéltem velük, hogy mi van. "Jaaa, igen, hát holnap hívj vissza és kitaláljuk". Csere nem lehet egy másik típusra? "Hát, a főnök nem nagyon engedi, de holnap adunk egy újat, ami tökéletes működik."

Nos, mi van akkor, ha az sem lesz jó? Itt egy bekábelezett riasztóról van szó, attól még kérhetem a pénzemet vissza ha sz@r és nem akarnak más típust adni? Ugyanazok a jogok illetnek meg, mint pl. egy DVD lejátszónál (amit ugye visszaviszek azt kész)? És itt azért figyelembe venném azt is, ahogyan bántak velem a beszereléskor (meg a másik ügyféllel is, aki ott volt, a kocsikról már nem beszélve bash.gif )

Köszi a segítséget előre is.

Helló!
2006. július 1. után autóriasztót (és lakásriasztót) csak szakmát adó OKJ-s bizenyítvánnyal, rendőrségi hatósági engedéllyel és kamarai tagsággal lehet szerelni. Szerinted ennek a cégnek van ezek közül valami? Egyébként gratulálok, megtaláltad Budapest legrosszabb, tömegteljesítésre specializálódott cégét... devil.gif Micimaci
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.