Le szeretném írni két élményemet. Mivel egyedülálló férfi vagyok, sajnos nincs tapasztalatom, sem segítségem ezen a téren, így teljesen újnak hatottak számomra ezek a problémák, amiket egy tapasztalt hölgy esetleg kapásból rezisztál...
Indukciós főzőlapom van. Ez azt jelenti (a boltban is többször megkérdezték...), hogy nem a lap melegszik, hanem egy elektromágnes rezegteti a rajta levő edény másgnesezhető alját, aminek folytán az felmelegszik.
Ez nagyon high-technek hangzik, de szerintem nem sok előnye van: a főzőlap továbbra is felmelegszik az edény aljától, így ha kifut valami, ugyanúgy rá is ég.
Viszont az a nagy hátránya, hogy az aluminium edények nem melegszenek fel rajta. Az ilyen főzőlaphoz való edényekhez aztán kb. 2*-es áron lehet hozzájutni, és még nehezebbek is. És, mint az alábbis eseten látható, akár rozsdásodhatnak is.
Az elsó szívásom egy szép krémszínű edénykészlettel esett meg. Az Europarkban levő Intersparban vettem 3 db-ot is belőlük. Nem voltak olcsók, úgy 1800-3000 /db, mérettől függően.
Az aljukon szép matrica: EMA-LION Bonyhád; Minden tűzhelyhez használható; Mosogatógépben mosogatható;
- GARANTÁLT MINŐSÉG - . Az oldalán levakarható, de komoly foltot hagyó matrica: "Kiváló magyar árú".
Elhittem. Megszívtam.
Ugyanis kb. 3 hónap után elkezdett mind a 3 a pereménél rozsdálni. Visszavittem. Az ügyfélszolgálatos sem akart hinni sem nekem, se a szemének. Hívta az osztályos kolegát, majd kitalálták, hogy menjek haza, és jöjjek vissza másnap, addig majd felhívják a gyártót, hogyvisszaveszi-e, mert hogy ilyet még nem hoztak vissza.
Hiába mondtam nekik, hogy látják, hogy rossz, és ők adták el, tehát övék a felelősség, nem engedtek a 20-ból. (Mint utólag itt megtudtam, joguk volt 3 naphoz, hogy eldöntsék, hogy javítást, cserét, vagy pénzvisszafizetést ajánlanak fel...).
Jövő héten jártam legközelebb arra, akkor megint bementem: levásárlást ajánlottak fel, amit elfogadtam (megintcsak nem tudtam a jogaimat, meg amúgy sem jelentett gondot ennyit kajára költeni... azóta semmi olyat nem veszek ott, amire garanciális igényeim lehetnek.)
A második swindlit a múlt héten játszották el velem az M5-ösön levő Auchan-ban.
Kellett egy új palacsintasütő. Megnéztem a választékot, indukciósból az nem volt túl bíztató. Igazából csak Tefal volt, ami megfelelt, és abból is csak a Premium változat, ami 6500Ft, volt indukcióssal használható; pedig az eggyel olcsóbb, a 3000 Ft-os is jól nézett ki, de hát az aluminiumból készül.
Megvettem hát a Premium-ot (ami igazából csak a papírban különbözött a 3000 Ft-ostól).
Hazavittem, megszívtam. Nem melegedett, a főzőlap jelezte, hogy ebben ugyan nincs egy deka vas sem.
Visszavittem másnap, szó nélkül visszakaptam a pénzt.
Ez eddig rendben is lenne, de bementem egy másik helyre, megnéztem ugyanazt a két tepsit, és meglepően tapasztaltam, hogy a Premium felülete csillogóbb, és jóval nehezebb is (mert hogy ugye vasból van). Meg is vettem belőle egyet, és lássatok csodát, működött!
Az történt, hogy valami eszes ember kicserélte a papírt. Ráadásul úgy, hogy nem volt eltépődve, ami gondos ragasztás nélkül lehetetlen. Ráadásul többet is megnéztem az Auchan-ban, és mind úgy nézett ki, vagyis ezeket a címkéket tömegesen, hozzáértő módon cserélték le, vagy már eleve rosszat raktak rá. Aki aztán nem indukcióson használja, azt jól lehúzták 3500 forinttal...
Aki nem hiszi, járjon utána: szerintem még mindíg van az átcímkézett tepsikből (a palacsintasütő típus...), valószínúleg az is ott lóg, amit én visszavittem...