Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Edény Problémák
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Egyéb termékekkel kapcsolatos problémák
Blade
Sziasztok,
Le szeretném írni két élményemet. Mivel egyedülálló férfi vagyok, sajnos nincs tapasztalatom, sem segítségem ezen a téren, így teljesen újnak hatottak számomra ezek a problémák, amiket egy tapasztalt hölgy esetleg kapásból rezisztál...

Indukciós főzőlapom van. Ez azt jelenti (a boltban is többször megkérdezték...), hogy nem a lap melegszik, hanem egy elektromágnes rezegteti a rajta levő edény másgnesezhető alját, aminek folytán az felmelegszik.
Ez nagyon high-technek hangzik, de szerintem nem sok előnye van: a főzőlap továbbra is felmelegszik az edény aljától, így ha kifut valami, ugyanúgy rá is ég.
Viszont az a nagy hátránya, hogy az aluminium edények nem melegszenek fel rajta. Az ilyen főzőlaphoz való edényekhez aztán kb. 2*-es áron lehet hozzájutni, és még nehezebbek is. És, mint az alábbis eseten látható, akár rozsdásodhatnak is.

Az elsó szívásom egy szép krémszínű edénykészlettel esett meg. Az Europarkban levő Intersparban vettem 3 db-ot is belőlük. Nem voltak olcsók, úgy 1800-3000 /db, mérettől függően.
Az aljukon szép matrica: EMA-LION Bonyhád; Minden tűzhelyhez használható; Mosogatógépben mosogatható;
- GARANTÁLT MINŐSÉG - . Az oldalán levakarható, de komoly foltot hagyó matrica: "Kiváló magyar árú".
Elhittem. Megszívtam.
Ugyanis kb. 3 hónap után elkezdett mind a 3 a pereménél rozsdálni. Visszavittem. Az ügyfélszolgálatos sem akart hinni sem nekem, se a szemének. Hívta az osztályos kolegát, majd kitalálták, hogy menjek haza, és jöjjek vissza másnap, addig majd felhívják a gyártót, hogyvisszaveszi-e, mert hogy ilyet még nem hoztak vissza.
Hiába mondtam nekik, hogy látják, hogy rossz, és ők adták el, tehát övék a felelősség, nem engedtek a 20-ból. (Mint utólag itt megtudtam, joguk volt 3 naphoz, hogy eldöntsék, hogy javítást, cserét, vagy pénzvisszafizetést ajánlanak fel...).
Jövő héten jártam legközelebb arra, akkor megint bementem: levásárlást ajánlottak fel, amit elfogadtam (megintcsak nem tudtam a jogaimat, meg amúgy sem jelentett gondot ennyit kajára költeni... azóta semmi olyat nem veszek ott, amire garanciális igényeim lehetnek.)

A második swindlit a múlt héten játszották el velem az M5-ösön levő Auchan-ban.
Kellett egy új palacsintasütő. Megnéztem a választékot, indukciósból az nem volt túl bíztató. Igazából csak Tefal volt, ami megfelelt, és abból is csak a Premium változat, ami 6500Ft, volt indukcióssal használható; pedig az eggyel olcsóbb, a 3000 Ft-os is jól nézett ki, de hát az aluminiumból készül.
Megvettem hát a Premium-ot (ami igazából csak a papírban különbözött a 3000 Ft-ostól).
Hazavittem, megszívtam. Nem melegedett, a főzőlap jelezte, hogy ebben ugyan nincs egy deka vas sem.
Visszavittem másnap, szó nélkül visszakaptam a pénzt.
Ez eddig rendben is lenne, de bementem egy másik helyre, megnéztem ugyanazt a két tepsit, és meglepően tapasztaltam, hogy a Premium felülete csillogóbb, és jóval nehezebb is (mert hogy ugye vasból van). Meg is vettem belőle egyet, és lássatok csodát, működött!
Az történt, hogy valami eszes ember kicserélte a papírt. Ráadásul úgy, hogy nem volt eltépődve, ami gondos ragasztás nélkül lehetetlen. Ráadásul többet is megnéztem az Auchan-ban, és mind úgy nézett ki, vagyis ezeket a címkéket tömegesen, hozzáértő módon cserélték le, vagy már eleve rosszat raktak rá. Aki aztán nem indukcióson használja, azt jól lehúzták 3500 forinttal...
Aki nem hiszi, járjon utána: szerintem még mindíg van az átcímkézett tepsikből (a palacsintasütő típus...), valószínúleg az is ott lóg, amit én visszavittem... biggrin.gif
toreki
(Blade @ 2007.05.18, 16:03) *
Ez nagyon high-technek hangzik, de szerintem nem sok előnye van: a főzőlap továbbra is felmelegszik az edény aljától, így ha kifut valami, ugyanúgy rá is ég.
Viszont az a nagy hátránya, hogy az aluminium edények nem melegszenek fel rajta. Az ilyen főzőlaphoz való edényekhez aztán kb. 2*-es áron lehet hozzájutni, és még nehezebbek is. És, mint az alábbis eseten látható, akár rozsdásodhatnak is.
Előnye, hogy kevesebbet fogyaszt, mint a fűtőszálasak, és sokkal kevesebbet, mint a gáz. Az ELMU oldalán eg jó cikk róla.
Nehezebb? Viccelsz? Ha a 10l-es edény tele van (pl. töltött káposztával smile.gif ), akkor az edény súlya már elhanyagolható.
Ráadásul gyorsabban melegednek fel. Hiába a gyors felfűtésű főzőlapok, azok meg sokat fogyasztanak induláskor. Ez hosszútávú tervezés kérdése. Nem azt kell figyelni, hogy egy edény 4-5 ezer, hanem azt, hogy mi pl 10 éve használjuk ugyanazt a rozsdamentes vastag talpú készletünket. Eddig gázzal, de az új lakásban csak villany lesz, ugyhogy ott sztem vegyesen lesz indukciós és fűtőszálas (1 lap legalább a nm kompatibilis edények kedvéért).
Blade
Asszem az irományom témája nem az indukciós vs hagyományos főzőlap akart lenni, hanem az ezzel kapcsolatos edény-minőségi-problémák.
Ariadne
Én is úgy tudtam, bármi jó rá, ami nem alumínium, de ezek szerint ez azért ennyire nem egyszerű. blink.gif Az Ema-lion, ilyen oroszlános címkés régen jó márka volt. Lehet, hogy a gyártónak megérne egy e-mailt, hogy milyen minőségű a terméke, és ez milyen gáz...
Blade
(Ariadne @ 2007.05.23, 09:08) *

Az Ema-lion, ilyen oroszlános címkés régen jó márka volt. Lehet, hogy a gyártónak megérne egy e-mailt, hogy milyen minőségű a terméke, és ez milyen gáz...

Nos, a mai marketing pont ezt akarja elérni: hogy a minőséget a márkával, és ne a termékkel azonosítsd. Volt több marketinges barátnőm is, elmagyarázták, hogy hogy is megy ez...
Pedig ha belegondolsz, nem túl sok a korreláció a kettő között: ugyanannak a cégnek vannak olcsóbb, illetve drágább termékei, és időnként jelentős minőségbeli külömbség is van közöttük.
Nagyon elégedett voltam a Fiskas késekkel, ollókkal: anyámnak pl. még megvan az az ollója, amivel kiskoromban gombostűt is vágtam, és még mindíg éles, és nem nyílt szét. Volt olyan márkájú késem is, jó anyag volt, élezhető, és jól tartotta az élét.
Mikor tehát késre volt szükségem, akkor vettem vagy hármat ezekből:
http://www.fiskarsshop.hu/catalog/kések-fu...c-25_55_89.html
Szokványos áruk volt, és jól vágtak. Eleinte. Azán kb. 2-3 hónap alatt kiment az élük. Elvittem őket a késélezőhöz. Mosolyogva csóválta meg a fejét, és közölte, hogy "lemezkést nem élezünk".
Nem arról van szó, hogy nem tudnának minőséget gyártani: lehet 10-20000 forintért kapni rendes fiskas késeket is. Csak a gagyit is eladják, a márkához mért áron.
Szóval lehet, hogy az oroszlános márkának vannak jó termkei is. Akár azt is, hogy ez az egyetlen fajta, ami selejtes. Csak ezután ne akarja nekem senki azt mondani, hogy ez vagy az a márka "jó". Vagy hogy valami jobb lesz attól, hogy "kiváló magyar árú" címke van rajta.
Ariadne
Jézusom, én is nemrég vettem három ilyen kést, merthogy a Fiskars az mégiscsak Fiskars, erre... blink.gif A balkezes ollóm (igen, ők gondolnak a kisebbségekre is biggrin.gif) meg a kisollóm is ilyen, azok teljesen jók sokévi használat után is, gondoltam a kések is azok. Csak valahogy tényleg furcsán olcsóak, igazad van. Ehh.

Ez a márka dolog fordítva is igaz, pedig lehet, hogy így sem kellene követni. Cipőileg a tizenezer forintos Merrell túraszandálom még egy hónapot sem töltött le a lábamon, és elkezdett az anyag szétfoszlani, visszavittem. Maximálisan korrektek voltak az üzletben, ezért azóta is vásárolok ott, de ezt a márkát már inkább nem. Pedig ki tudja... rolleyes.gif
Blade
(Ariadne @ 2007.05.24, 14:05) *

Jézusom, én is nemrég vettem három ilyen kést, merthogy a Fiskars az mégiscsak Fiskars, erre... blink.gif A balkezes ollóm (igen, ők gondolnak a kisebbségekre is biggrin.gif) meg a kisollóm is ilyen, azok teljesen jók sokévi használat után is, gondoltam a kések is azok. Csak valahogy tényleg furcsán olcsóak, igazad van. Ehh.

Hmmm... szerintem pont annyiba kerülnek, mint egy évvel azelőtt a teljesen jók...
(Ariadne @ 2007.05.24, 14:05) *

Ez a márka dolog fordítva is igaz, pedig lehet, hogy így sem kellene követni. Cipőileg a tizenezer forintos Merrell túraszandálom még egy hónapot sem töltött le a lábamon, és elkezdett az anyag szétfoszlani, visszavittem. Maximálisan korrektek voltak az üzletben, ezért azóta is vásárolok ott, de ezt a márkát már inkább nem. Pedig ki tudja... rolleyes.gif

Az szerintem nem márka, hanem üzlet kérdése.
Persze vannak olyan márkák, ahol adnak a márkanév makulátlanságára. Csak egyre kevesebb ilyen van, és azok nagyon-nagyon luxus kategóriába tartoznak. Kapásból nem is tudok ilyet mondani...

Valami olyasmi lehet a háttérben, hogy nagyon árérdekeltek vagyunk. Magyarul mindenki a legolcsóbbat keresi, ami még éppen megfelel. Ezután aki drágábbat árul, az nem él meg, kivéve ha ugyanolyan gagyit gyárt és forgalmaz, mint a többiek. Szóval igazából ez a fogyasztói magatartás "kényszeríti" ki az áruk elértéktelenedését... mert hogy a cégek már 100 éve profitmaximalizálásra törexenek. Az már egy másik kérdés, hogy ki is alakította ki így a fogyasztói magatartásunkat... mert az a marketing volt.

Talán nem csoda, hogy a volt barátnőim (marketingszakemberek...) nem szeretnek: főleg, mióta kijelentettem, hogy igen nagy részt a marketingnak köszönhető, hogy a világunk ilyen...
Ariadne
Hmmm... szerintem pont annyiba kerülnek, mint egy évvel azelőtt a teljesen jók...

Hát akkor remélem, hogy a jó szériából sikerült vennem még. biggrin.gif Nekem így utólag az a fura, hogy a kisolló többe került jópár évvel ezelőtt, mint most egy darab ilyen kés. blink.gif

Az szerintem nem márka, hanem üzlet kérdése.
Persze vannak olyan márkák, ahol adnak a márkanév makulátlanságára. Csak egyre kevesebb ilyen van, és azok nagyon-nagyon luxus kategóriába tartoznak. Kapásból nem is tudok ilyet mondani...

Valami olyasmi lehet a háttérben, hogy nagyon árérdekeltek vagyunk. Magyarul mindenki a legolcsóbbat keresi, ami még éppen megfelel. Ezután aki drágábbat árul, az nem él meg, kivéve ha ugyanolyan gagyit gyárt és forgalmaz, mint a többiek. Szóval igazából ez a fogyasztói magatartás "kényszeríti" ki az áruk elértéktelenedését... mert hogy a cégek már 100 éve profitmaximalizálásra törexenek. Az már egy másik kérdés, hogy ki is alakította ki így a fogyasztói magatartásunkat... mert az a marketing volt.

Talán nem csoda, hogy a volt barátnőim (marketingszakemberek...) nem szeretnek: főleg, mióta kijelentettem, hogy igen nagy részt a marketingnak köszönhető, hogy a világunk ilyen...

Hm, én sem tudok ilyen márkát mondani, de ebben meg az üzletek is ludasak. rolleyes.gif Hiába korrektnek tűnő cég a Koss meg a Kingston (élettartam garancia...), ha adott esetben a kereskedő hozzáállása lenullázza ezt.

Marketing: egyetértek, és eszembe jutnak az olyan eszement reklámok, mint az "L-karnitines narancsbőr elleni krém", amiről ép ésszel tudni kellene, hogy nem működhet (az L-karnitin mozgás nélkül önmagában nem zsírégető hatású...) vagy a tuti ránceltüntető krém Q10-zel (amíg kened, valóban nincs ránc, de ha abbahagyod...) - szóval szomorú, hogy oda jutottunk, hogy teljesen hülyének néznek a reklámokban. Ez dühítő.
Blade
(Ariadne @ 2007.05.24, 16:11) *

Hm, én sem tudok ilyen márkát mondani, de ebben meg az üzletek is ludasak. rolleyes.gif Hiába korrektnek tűnő cég a Koss meg a Kingston (élettartam garancia...), ha adott esetben a kereskedő hozzáállása lenullázza ezt.

No igen, a Surielnél, ahol most szoktam vásárolni, utólag felhívtak, és kicserélték nekem a Kingston pendrive garanciajegyét 1 évesről 3 évesre, mikor kiderítették, hogy arra 3 évet adnak a nagykerben... smile.gif
Igen a tipikus hozzáállás az, hogy 1 évig kénytelen-kelletlen vállalnak garanciát, aztán meg oldd meg magad a - sokszor külföldi - gyártóval/forgalmazóval.
(Ariadne @ 2007.05.24, 16:11) *

Marketing: egyetértek, és eszembe jutnak az olyan eszement reklámok, mint az "L-karnitines narancsbőr elleni krém", amiről ép ésszel tudni kellene, hogy nem működhet (az L-karnitin mozgás nélkül önmagában nem zsírégető hatású...) vagy a tuti ránceltüntető krém Q10-zel (amíg kened, valóban nincs ránc, de ha abbahagyod...) - szóval szomorú, hogy oda jutottunk, hogy teljesen hülyének néznek a reklámokban. Ez dühítő.

A tehetetlenség dühítő. Hogy nem tehetünk semmit ez ellen. Egyszerűen túl nagy a világ, hogy bármi hatásunk is legyen rá.
Van egy ápoló ismerősöm, a kemoterápián dolgozik Nyíregyházán. Azt mondja, szerinte már régen van gyógyszer a rákra. Csak nem éri meg forgalmazni, mert hogy csak egy vitaminkúra egy kemoterápia után fél millióba kerül... nincs az a pénz, amiért megérné forgalmazni azt a gyógyszert, ami megoldja a problémát. Sokkal jobban megéri kezelni és kezelni... amíg a beteg meg nem hal. Ugyanis azt mondja, ő még senkit se látott meggyógyulni, pedig már vagy 5 éve ott dolgozik...
toreki
Én jópár éve cseréltettem laptop memóriát a Kingston hivatalos importőrével. Gari, papírok nélkül, csak beküldtem egy ismerősömmel (miután felhívtam őket) és szó nélkül cserélték.
Roland1
(Blade @ 2007.05.24, 10:08) *

Nagyon elégedett voltam a Fiskas késekkel, ollókkal: anyámnak pl. még megvan az az ollója, amivel kiskoromban gombostűt is vágtam, és még mindíg éles, és nem nyílt szét. Volt olyan márkájú késem is, jó anyag volt, élezhető, és jól tartotta az élét.
Mikor tehát késre volt szükségem, akkor vettem vagy hármat ezekből:
http://www.fiskarsshop.hu/catalog/kések-fu...c-25_55_89.html
Szokványos áruk volt, és jól vágtak. Eleinte. Azán kb. 2-3 hónap alatt kiment az élük. Elvittem őket a késélezőhöz. Mosolyogva csóválta meg a fejét, és közölte, hogy "lemezkést nem élezünk".
Nem arról van szó, hogy nem tudnának minőséget gyártani: lehet 10-20000 forintért kapni rendes fiskas késeket is. Csak a gagyit is eladják, a márkához mért áron.
Szóval lehet, hogy az oroszlános márkának vannak jó termkei is. Akár azt is, hogy ez az egyetlen fajta, ami selejtes. Csak ezután ne akarja nekem senki azt mondani, hogy ez vagy az a márka "jó". Vagy hogy valami jobb lesz attól, hogy "kiváló magyar árú" címke van rajta.

Tudom, hogy ez egy régebbi topic, de...
Mivel jómagam igen jól ismerem a Fiskars termékeit, és használom is őket, a védelmükre kell, hogy kelljek. A nem kovácsoltvas késeket tényleg nem élezik az élezők. A Fiskars viszont erre találta ki a görgős élezőt, mellyel 1-2 húzás és olyan lesz a kés, mint újkorában. Egyáltalán nem gagyi késekről van szó, legtöbbjét Solingeni gyárakban csinálják. Ezen kívül bármi gond van a késsel, rozsdásodás, egyéb, a cég automatikusan cseréli őket.

Ezeket az olcsóbb kategóriájú késeket a nem profik még jobban is tudják használni, mivel a kovácsoltvas késeket fenőacéllal kell élezni és ott bizony nem mindegy, hogy mit csinál az ember, könnyen tönkreteheti az élét. Ezeknél az egyszerűbb késeknél viszont a görgős élező csodát tesz, és még elrontani sem lehet.

http://www.fiskarsshop.hu/catalog/k%C3%A9s...ete-p-1412.html

Egy ilyen nagy múltú cég, mint a Fiskars (1649-ben alapították), amely Finnországban több, mint 90%-os piaci részesedéssel bír, nem teheti meg, hogy gagyit gyárt...
TheElf
Kyocera Kyotop sorozatú késekről mi a véleményetek?
kbalu
Segítségeteket kérném egy Tefal edénnyel kapcsolatos problémámmal kapcsolatban.

Augusztus közepén vásároltam egy Tefal Ingenio edényszettet, melynek egy részét csak szeptember elején használtam először (ez nem is lényeges). Ekkor vettem észre, hogy a szetthez járó két edénynyélből az egyik gyári hibás (nem szorít rá az edényre, elcsúszik a peremén), ráadásul erre úgy kellett rájönnöm, hogy megfogtam vele az egyik edényt és annak peremén a bevonatot végigsértette.

Felvettem e-mailben a kapcsolatot a Tefal magyarországi képviseletével (telefont nem veszik fel), mivel garanciajegy nem volt a csomagban (csak a blokkom van meg), ellenben a mellékelt angol leírásból egyértelműen kiderül, hogy ha gyári hibás a termék, vonatkozik rá garancia. A Tefal ügyfélszolgálat kézsgésen válaszolt és megadta a legközelebbi szerviz címét, ahova vigyem be a sérült edényt és a hibás nyelet bevizsgálás, jogos igény esetén csere céljából. Ezt meg is tettem szeptember 17-én, a szervizes hölgy készségesen átvette és jelezte, hogy kb. 3 hét a "javítás".

Azóta hiába hívom a szervizt, mindig csak azt mondják, hogy még nem érkezett vissza az edény a szervizből (ők csak átvevők). Próbáltam felvenni a kapcsolatot a hölggyel, aki válaszolt nekem az e-mailre, de többszöri e-mailes megkeresésre sem hajlandó válaszolni (nem személyes címre küldöm, hanem az ügyfélszolgálat címére), a telefont változatlanul nem hajlandóak felvenni.

Kérdésem az lenne, hogy mik a lehetőségeim ilyen esetben? Nem az egész edényszettet kellett leadnom, hanem csak egy részét, így vitatható a "jelentős kényelmetlenség", ugyanakkor még egyetlen egyszer sem tudtam használni a leadott edényt (a nyélről nem is beszélve), és így karácsony közeledtével nem lenne rossz, ha végre visszakapnám. Nem szeretnék elállni a vásárlástól, mivel akciósan, jóval olcsóbban árulta a nevezett szettet az Interspar, így ha vissza is kapnám az összeget (amit kb. kizártnak tartok), akkor nem tudnék másik helyen hasonló méretű szettet venni, ráadásul ezen apróság ellenére meg vagyok vele maximálisan elégedve (ez már az 5. szett a szűk családi körben), tehát jobban örülnék ha végre egyszerűen kicserélnék a hibás nyelet és az emiatt sérült edényt.

Ki a felelős ilyenkor az ügyben? Az átvevő szerviz, vagy a Tefal képviselet / szerviz akinek leadják? Kinek lenne kötelesség utánajárni, hogy mégis mi a helyzet vele? Mivel "fenyeghetem meg" a szervizt ha nem lépnek az ügyben végre? Nem értem, hogy mit lehet ülni 3 hónapot egy egyértelműen gyári hibás terméken mindenféle visszajelzés nélkül. Holnap késő délután megy a párom a nevezett átvevő szervizbe (változatosság kedvéért most egy Moulinex vasalóval van probléma), de már látom előre, hogy csak megvonják a vállukat, hogy még nem érkezett meg az edény.

Válaszaitokat előre is köszönöm!
Blade
(kbalu @ 2007.12.11, 21:49) *

Felvettem e-mailben a kapcsolatot a Tefal magyarországi képviseletével (telefont nem veszik fel), mivel
...

Itt a bibi! A szavatosság kötelezettje ugyanis nem a gyártó, hanem a forgalmazó!
Sokkal sokkal jobban jártál volna, ha visszaviszed oda, ahol vetted!!!
Jó esetben azonnal kicserlték volna neked az egészet. A gyártónak védenie kell a mundért, és ráadásul a végén úgy is kiderül, hogy neki semmilyen kötelezettsége nincs feléd, és simán visszaküldhet a forgalmazóhoz... néhány hónapnyi szivatás után. Persze ha adnának a jó hírükre, akkor kezelnék a problémádat... de kevés cég ilyen, sajnos.

Szóval még egyszer: fogyasztási szerződésnél a jótállás és a szavatosság kötelezettje mindíg a forgalmazó: neki kell cserélnie, javíttatnia, pénzt visszafizetnie. Hogy ő ezt hogy intézi aztán a nagykerrel, vagy a gyártóval, az az ő magánügye!

Lehet persze márkagarancia, szervízhálózat, ahova egyből lehet vinni az elromlott terméket, de ezek csak opcionális, nem kötelező lehetőségek, amik többnyire csak bonyolítják az ügyintézést!
kbalu
azért fordultam mindjárt a gyártóhoz, mert alapvetően garanciáról nincs szó a készletben (Intersparban vettem), igazából eszembe se jutott volna, hogy egy edényre garanciát adnak, ráadásul a hiba csak jó egy hónappal a vásárlás után derült ki, így le mertem volna fogadni, hogy az Interspar elküld a sunyiba, hogy én tettem tönkre (elég nehéz lenne egy ilyen nyelet tönkretenni, de ezekből mindent kinézek)

azért mertem megkérdezni a Mo-i képviseletet, mert volt benn egy mindenféle nyelvű - köztük angol - leírás, melyben benne volt, hogy gyártási hiba esetén cserélik, s ezt a képviselet is megerősítette, hogy így van, vigyem el az átvevő szervizbe

véleményem szerint az Intersparos hölgyike első körben megvonta volna a vállát, hogy nincs is rá garancia, mivel nincs hozzá magyar garanciajegy

szóval a kérdésem még mindig fenntartom, hogy ilyenkor milyen lehetőségeim vannak? (azon kívül, hogy ha nincs lépés az ügyben napokon belül, akkor írok a Tékozló Homárnak is, okkuljon mindenki, hogy milyen a Tefal garanciális ügyintézése)
lazurdeak
Fogyasztói szerződés esetén mindig van két év szavatosság, a termék árától, fajtájától függetlenül. Ebből az első fél évben a kereskedőnek kell bizonyítania, hogy az áru hibája teljesítéskor nem volt meg. Ez mindenféle árura igaz, az edénykészletre is.

A szavatosság kötelezettje a kereskedő, esetünkben az Interspar. Vonogathatják a vállukat, de akkor is van szavatossági kötelezettségük. Egyetértve Bladdel, a Tefal bevonása csak bonyolítja az ügyet.
Blade
Annyit adnék még hozzá a témához, hogy ugyanennek a gyártónak a kék színű edényeit is kipróbáltam, és egy hónap alatt az is berozsdált ugyanott.
Úgy tűnik, ez a gyártási technológia általános problémája: aki tartós edényt szeretne, ne vegyen ilyet. :-P
Természetesen ezt is visszavittem, de ezért azonnal visszakaptam a pénzt, nem cicóztak vele.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.