Így elsőre kicsit hosszan ugyan, de én is meg szeretném osztani veletek kálváriámat, természetesen az okuláson kívül használható ötletek reményében is.
Egy kb. 2,5 éves Akai DVD játékosról (sőt, hifi-szett) szól a történet.
Mert hülye azért nem vagyok, az adott műszaki cikkeket forgalmazó boltban megvásároltam az említett berendezést.
Évekig működött is szépen, legalábbis olyan szinten, amennyire az ember ezt egy Akaitól elvárhatja.
Aztán jöttek a gondok. Vagyis csak egy gond, konkrétan az, hogy a kétrétegű (ergó gyári, origináltos, eredeti) DVD-ket elkezdte nem szeretni lejátszani a cucc. Az aktuális páratartalom függvényében akadozik, megáll, észre sem veszi a lemezt, éppen amihez kedve van. Minden mással továbbra is megbírkózik (egyrétegű írott DVD, CD,...).
OK, semmi gond, irány a Flag kft, a hivatalos szervíz. Felhívtam szíves figyelmüket a konkrét problémára. Ok, megnézik, megcsinálják, aztán ha majd jövök érte, kipróbáljuk. Rendben, pár hét alatt (kb 1 hó) el kis készültek vele, szokásos semmitmondó "fejbeállítás és tisztítás" munkaleírással. Ok, mentem érte (és itt lekövettem egy hibát, nem vittem magammal tudottan problémás dvdt) kipróba egy ottani mese-dvdvel. Ment is szépen, kifizet, megköszön, hazavisz... Akitől megkaptam, javasolta, hogy nyúzzam, aztán ha nem jó, max. visszahozom, a javításra 3 hó garanciát vállalnak. Rendben, ez korrekt, köszi. Otthon persze a saját lemezekkel kipróbál, és ugyanúgy nem működik...grr...
Ez tavaly novemberben történt. Ahogy a hölgy ajánlotta, egy kicsivel később, de még a 3 hónapon belül, idén február elején visszavittem a cuccot ismételt javításra, azonos hibaleírással.
És itt kezd érdekes lenni a történtet!
A készülék azóta is náluk van! Várható javításra március elejét mondtak, de miután semmit nem hallottam felőlük, március közepe-vége felé felhívtam őket. Közölték, hogy jah, fejcserés lesz. Kell? Kb x-be kerül. Mondom ok, kell. Mikorra várhatom? Megrendelik a gyártótól, szólnak amint tudnak valamit. Már ekkor, előre megegyeztem velük, hogy a fejet természetesen fizetem, de a munkadíjat nem szeretném, merthogy egyszer ezt a hibát már elvileg elhárították. Ezt elvileg el is fogadták. Ok, tehát majd hívnak...
Ezek után eljött május 2. hete. Továbbra sem kerestek, tehát felhívtam őket, hogy na, mi is van...
Közölték, hogy háááát, nem tudnak semmi jót mondani, merthogy nem valószínű, hogy be tudják szerezni az alkatrészt. Kérdezem, hogy miért is nem?. Hát, mert nem tudják...már elég régóta ott van, vigyem el így ahogy van. Kérdezem, hogy kitől kéne alkatrész? Hát a forgalmazótól, Jáma kft., Győr. De úgy tudják, hogy az megszűnt. Azért mindenféle telefonszámot kipréseltem belőlük a Jámához, persze nem lehet elérni őket (vagy rossz a szám, vagy valóban megszűntek).
És most itt tartok. Ergó van egy nem egészen rossz készülékem, amihez a szervíz állítólag nem tud alkatrészt
szerezni, a forgalmazó meg elérhetetlen/megszűnt/nem-tudni-mi-van velük. Ha megfelelő tájékoztatást kaptam, manapság nincs alkatrész-ellátási kötelességük a forgalmazóknak vagy kinek kéne hogy legyen. Tehát most valóban ki kell hogy kukázzak egy dvd-t hangszóróstul, mindenestül, és egy újat vennem, ha legálisan megvásárolt filmet szeretnék nézni? Vagy warezoljak inkább?
Ez azért eléggé nagyon zavar...az elv...
Mondjatok valami használhatót! Köszi!