Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Kocsma A Fal Túl Oldalán
Fogyasztóvédelem Fórum > Fogyasztóvédelem.com > Társalgó
Raindog
Kedves Fórumozók!
Szeretném megkérdezni, MIT lehet tenni ha egy családiház mellett (a fal túloldalán, mivel egymás mellé épültek a házak) egy olyan kocsma üzemel ami nem tarja be a nyitvatartási időt?
Már többször szóltunk a tulajdonosnak, aki bérbe data, hogy a 11 órás nyitva tartás helyett ne 01- 02 órakor menjenek haza a részeg vendégek... de nem sok eredménnyel. Volt, hogy a rendőrséget kellett kihivni a nagy mulatozás miatt.
Van valami jogi lehetőség arra hogy féken tartsuk őket, vagy arra hogy bezárják?
Kisgyermekes család vagyunk, a férjem korán kel a munkája miatt. Nagyon rossz ez a helyzet, hogy nem tudunk békességben lenni a saját lakásunkban. Eladni egyenlőre nem tudjuk, bár nagyon szivesen elköltöznék innen.
Köszönettel minden jókat kívánok
Raindog
Ariadne
A helyi önkormányzat jegyzőjéhez kell fordulni, egyrészt azzal, hogy a nyitva tartási időt nem tartja be (ezért büntethetőek, úgy tudom), másrészt pedig azzal, hogy a zaj zavar titeket (ezért is kaphatnak a fejükre). Úgy tudom, ki kell vizsgálnia az esetet a jegyzőnek, és rendes formális határozatot hozni.
bor is
Szegény apám hogy örült volna, ha kocsma van a szomszédunkban, és nem templom... smile.gif
Raindog
Nagyon köszönöm az észrevételeket, aranyosak vagytok!
Ha még lesz ilyen konkrét incidens, akkor minden bizonnyal megkeresem a jegyzőt.
De nem szeretnék háborúságot, viszont a családunk nyugalma is fontos.
Amúgy hogy vagytok?
Szép napot Nektek!
Elvie
Sziasztok!

Hogyan lehetséges az, hogy egy vendéglátó hely nyitvatartása heti két napon "változó"? (ez volt kiírva az ajtóra) Lehetséges ez? Nem találkoztam még ilyennel.

Ezen a helyen egyébként maximális volt a szabálytalanságok száma. Három órát töltöttünk ott harmadmagammal, de egyszer sem próbáltak meg nyugtát adni, a hűtőből sikerült kiválasztani kettő üveg 2006. novemberében lejárt szavatosságú sört, nem volt elkülönítve a dohányzó hely, beengedték szájkosár és póráz nélkül a kutyákat. A zenegép minden második számot "elnyelt". A viszki megítélésem szerint legalább 50%-ban vizet tartalmazott. (csak belekóstoltam, mert nem szeretem a viszkit az ereje miatt, de azt simán meg tudtam volna inni) Nem vagyunk balhés társaság, így csak annyi a következménye a dolognak, hogy feljegyeztük magunkban a helyet a kerülendők közé. Azt sajnálom, hogy a tisztességes, normális vendéglátóstól viszik el a vendégeket, még ha rövid időre is.
bluebee
Hello!

Ez azért minimum egy vásárlók könyve beírás. Bár mondjuk nem tudom, részegek meg kutyák között én be mernék-e írni. Mindenesetre gusztustalan amit művelnek.
FVF
A nyitvatartási időt nem az önkormányzat határozza meg (kivételes esetektől eltekintve), de a jegyző hagyja jóvá a vállalat időt, s ott szerepelnie kell konkrét időpontoknak. Az, hogy egy hely zavaró és hangos, egy másik kérdés. JOgszabály van arról, hogy milyen helyen és időben milyen zajszennyezés lehetsges maximálisan. HA kérdéses, akkor az ÁNTSZ szakemberei be tudják a zajszintet mérni, s ennek eredményeiről tájékoztatják a jegyzőt, aki elrendelheti a jogszerű működést, adott esetben bezáratja a boltot.
Blade
(bor is @ 2007.05.24, 08:51) *

Szegény apám hogy örült volna, ha kocsma van a szomszédunkban, és nem templom... smile.gif

Az is hangos tud lenni... főleg, ha a toronyóra negyed óránként kongat. bash.gif

(Raindog @ 2007.05.24, 14:59) *

Ha még lesz ilyen konkrét incidens, akkor minden bizonnyal megkeresem a jegyzőt.
De nem szeretnék háborúságot, viszont a családunk nyugalma is fontos.

Szerintem ne halogasd, mert így nem fog történni semmi. box.gif
Arról senki se fog tudni, hogy elmentél a jegyzőhöz... hacsak nem nagyon kicsi a falu. biggrin.gif
Én laktam a Nagyvárad Téren, és a házban volt egy kocsma: koszos és büdös volt a környéke, ráadásul egyszer este egy részeg nő megállt a kapunk előtt, amin éppen be akartam menni, letolta a bugyogóját, és akkorát pisált, hogy a lábamra is jutott belőle jócskán. ermm.gif
Ha tehettem volna, biztos becsukatom a kocsmát... de nem tehettem, nem az enyém volt a lakás.

(Elvie @ 2007.07.29, 20:40) *

Hogyan lehetséges az, hogy egy vendéglátó hely nyitvatartása heti két napon "változó"? (ez volt kiírva az ajtóra) Lehetséges ez? Nem találkoztam még ilyennel.

Mondjuk az orvosnál azt jelenti, hogy minden páros héten így, minden páratlan héten meg amúgy... de itt nem hiszem, hoyg erről lenne szó... blink.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.