Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Mit Tehetek Ilyenkor?
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Egyéb termékekkel kapcsolatos problémák
BGabor
A következő ügyben kérném a segítséget.

Egy partnerem ajánlására megbíztam egy internetes design céget (www.hqdesign.hu), hogy készítsék el a Hasznos oldalak logoját. Miután az oldalukon a referenciák meggyőztek, és mert bíztam a partnerem ajánlásában megrendeltem a hasznos oldalak logojának elkészítését. Kétféle logo közül választhattam, egy egyszerű olcsóbb és egy drágább, 3D-s közül. A 3D-s verziót választottam, úgy, hogy a teljes összeget azonnal átutaltam (19.200,-Ft).
4 nap elteltével írtam egy e-mailt, hogy megkapták-e már az átutalást.
Levelemre a következő válasz érkezett:

„Kedves Gábor!

Már 2 levelet is írtunk Önnek, de a t-online-os címre, lehet, hogy nem kapta meg?
Az átutalás megérkezett.”

Miután elküldtem az e-mail címem, a következő üzenet érkezett:

„Kedves Gábor!

Rendben, köszönöm a választ, küldjük a számlát és hamarosan a logot is”

Mintegy másfél óra! elteltével megérkezett a várva várt logó… Első pillantásra nem tudtam, hogy sírjak vagy nevesek, titkon reménykedtem, hogy csak egy tréfáról van szó, de sajnos nem… A logo tervet azonnal elküldtem 20-25 partneremnek köztük olyanoknak is akik történetesen az Ö partnerük, hogy mondják el a véleményűket… A logo mintát itt tekintheted meg : www.hasznosoldalak.com/logo.html A véleményűk nem meglepően lesújtó volt…

Hirtelen felindulásomban a következő levelet írtam:

„Kedves Attila!

Hirtelenjében nem tudtam mit írni, most megpróbálom a gondolataimat összeszedni, miután megmutattam egy pár embernek, köztük az önök egykori ügyfeleiknek is, hogy mondják el a véleményüket.

A vélemény egybehangzóan az, hogy a weblapukon található logokhoz mérve egy silány minőségű, összecsapott, gagyi gyerekrajz, aminek semmi köze a hasznos oldalakhoz. (És ez csak a cenzúrázott vélemény.)

Ha Ön is végig nézi az oldalukon található valóban minőségi logokat és „ezt”. Szemmel láthatóan is észreveheti a különbséget.

Én bízom benne, hogy ez az „munka” csak véletlenül került megmutatásra, vagy azt, hogy egy rossz tréfáról van szó.

Kérem, mindenféle költség vonzat nélkül javítsák ki ezt az „alkotást” és ha ötletük nincs, hogy hogyan készítsék el, akkor a hasznos oldalakon látható sárga, kacsintós kockát (lehajló fülel – lsd a kis ikonok) készítsék el olyan minőségben, mint amilyenek a referenciáik.

Várom, mielőbbi válaszát.

B.Gábor”

A válaszuk minden képzeletemet felül múlta:

„Mit gondol, egy ilyen hangnemű levél után mi még szóbaállunk magával?
Mit képzel???
Ön szerződésszegően viselkedik, nem akar fizetni!
Velünk ne szórakozzon!
Mindez a maga hibája! Felőlem be is perelhet! smile.gif

Ha ugyanezt szóban is hallani akarja:
Név és telefonszám”

Hirtelen nem tudtam, hogy mi van. Összekevertek valakivel aki még nem fizetett? Biztos, ami biztos felhívtam a megadott telefonszámot, szóban is hallani akartam.

3 hívásból kétszer nem szólt bele, harmadszorra összefüggéstelen trágár szavak után lecsapta a telefont.

Ugyanez a jelenet ismétlődött meg az „ügyfélszolgálati” telefonszámukon is, azzal a különbséggel, hogy ott már az első alkalom után lecsapták a telefont.

Néhány perc elteltével a következő e-mail érkezett:

„imádom a levélben bátor embereket!
És bocsánatot kérni ki fog?
Bocsi, de az esélyt már eljátszottad!
hm...ilyen az élet...
Szerencsére nem vagyunk olyan cég, amire akár a sajtóban megjelent becsmérlések üzletileg hatnának. De azért próbálkozhat, ha nincs jobb dolga…”

Azóta kaptam egy fénykép számlát az interneten, amelyen a cég címe nincs feltüntetve, de azonkívül semmit. Se termék, se annak kijavítása, se pénz…

Mit tehetek ilyenkor?
Szia!
Én minden elérhető forumra megirnám az esetet. pl tékozlo homár, ez egy nagyon olvasott forum.
Más:
Le kell ereszkedni a szintükre. A telszámukkal adj fel nagyon de nagyon kedvező áru hirdetéseket.
A pénzed nem kapod vissza, de a májnak jol fog esni bangin.gif
Pjotr
Amennyiben nem érkezett meg a számla, akkor akár az apehhoz is lehet fordulni az ügyben.
Írd meg a panaszt tértivevényes levélben nekik azt, hogy az elvégzett munka nem megfelelő stb. stb.
Amennyiben erre nem válaszolnak és számla sem érkezik, akkor bírósághoz kell fordulnod.
Blade
Szerintem egyszerűen kérd a pénzed visszautalását. Ugyanis semmiféle jogcím nem igazolja, azzal elszámolni úgy sem fognak tudni. Nem tudom a pontos banki/apeh procedúrát, csak annyit, hogy a vállalkozói számlára érkezett utalásoknak, a számláknak, és a teljesítési dokumentációnak szinkronban kell lennie.
Magyarul amíg te nem írtál alá valamit a megrendelésről, teljesítésről, és amíg nem állítottak ki számlát, addíg nem történt teljesítés, vagyis az utalásod nem jogszerű.
Persze ők majd e-mail-ekkel próbálnak bizonyítani... szóval nem lesz egy egyszerű menet. Legközelebb ne utalj, ne fizess, amíg nem kaptál meg mindent hiánytalanul... es pont olyan, mint ha a vízvezetékszerelőt kifizeted zsebbe még azelőtt, mielőtt elvégezte volna a munkát.

Egyébként azt hiszem, ennek a fogyasztóvédelemhez vajmi kevés köze van, mivel itt nem fogyasztási jellegű szolgáltatásról volt szó. A céges jog (illetve inkább joggyakorlat...) az irányadó.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.