Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Ócska trükkökkel kiszedni más pénzét
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Egyéb
radar
Nem tudom, hogy ide írjak-e, de gondolom Önök tudják ki az illetékes ilyen ügyekben:

A következő történt: újságban hirdetik, hogy gyertyacsomagolás, gyertyakészítés otthon végezhető munka... és ott van egy emeltdíjas telefonszám, (6Ft/mp) és zárójelben egy pesti és egy mobil.
Már így is bűzlött a dolog, de mikor egy másik újságban "hűtőmágneskészítés" címszóval hirdetett "munkalehetőségnél" is ezek a számok voltak, tudtam, hogy csalás az egész.
Fel is hívtam a pesti számot, és azt mondta, hogy az emeltdíjasat kell hívni.
Nem vagyok hülye, már az elején gondoltam, hogy ezt fogja mondani, de úgy voltam írok, nehogy más (erre nem számító) embereket átvágjon ez az illető.

Nem tudom, lehet-e ezt csalásnak hívni, nem is mondom, nehogy bepereljen, shifty.gif de a fent írottak alapján lehet következtetni...

Ha maguk szarint az, leírom a telefonszámot is.
FVF
Lehet emeltdíjas híváshoz kötni egy szolgáltatást, de alényeg mindig az, hogy valódi szolgáltatás álljon mögötte. Amennyiben kiderül, hogy ez nem történik meg, akkor egyértelműnek tűnik számomra, hogy csalásról lehet szó. Akkor pedig feljelentést kell tenni a rendőrségen.
TheElf
Azonban egyáltalán nem egyértelmű, hogy csalásról van szó vagy sem, adott egy cég, keresne embereket akik elvégeznek sokféle otthon végezhető munkát, de a toborzás költséges. Megbíznak egy irodát azzal, hogy közvetítse ki a munkát, árusítsa a szükséges induló készleteket, szerződjön, stb. majd ez az iroda elkezd szolgálltatni. Honnan van bevétele? Vagy a megbízó cégtől, de ezt nem hiszem, vagy az induló készletek értékesítéséből, vagy abból amit a munkára jelentkezőkötől beszednek. A dolog természetesen kombinálható is, de a lényeg, te utólag nem fogsz fizetni nekik, így előre kell a pénzt beszedni és erre való az emeltdíjas szolgálltatás.
FVF
Nem a beszedés a csalás, hanem az, ha előre fizettetnek, s nem található mögötte az a szolgáltatás, csak a pénzt szedték be. Én erre gondoltam, ezt írtam.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.