Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Éves Kéményellenőrzési Díj
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Közműszolgáltatások
lloth
Mindenki okulására írom le a következőket:

Házunkban nyitott és zárt rendszerű kéményrendszer egyaránt üzemel.

A nyitott rendszerűt kora tavasszal jöttek ellenőrizni a kéményseprők előzetes értesítés után (ezt előírja a törvény): belenéztek a kéménybe, a kezüket is beledugták, hogy megvizsgálják a huzat megfelelőségét... utólag 1500,- Ft körül fizettünk ezért. Ez rendjén is való!

A zárt rendszerű kéményrendszer nemrég ellenőrizték: előzetes értesítés nélkül (még szerencse, hogy pont otthon voltunk!) beállított 2 kéményseprő, bedugták a kis műszert a kéménykibúvóba és adták is a papírt. Sajnos csak utólag vettük észre, hogy milyen összeg szerepel a papíron: több, mint 6000,- Ft!!!
Ráadásul az összeg két részből áll: munkadíj (4000,-Ft) és kiszállási költség (2000,-Ft)!

Úgyhogy gyorsan levelezésbe kezdtem a FÖKÉTÜSZ Fővárosi Kéményseprőipari Kft.-vel, miszerint:

1. Miért nem küldtek előzetes értesítést a zárt rendszerű kéményrendszer vizsgálatával kapcsolatban?
2. Miért nem egyidőben ellenőrzik a két kéményrendszert?
3. Miért kerül több, mint háromszorosába a korszerűbb, biztonságosabb és környezetbarátabb kéményrendszer ellenőrzése? (biztos a drága és bonyolult mérés elvégzése... HAHAHA!)
5. Miért számolnak fel külön kiszállási díjat a zárt rendszerű kéményrendszer ellenőrzésére, a nyitott rendszerű kéményrendszerekre pedig nem?

Úgyhogy nem tudom, hogy ki és mennyit fizet évente erre a hatalmas odafigyelést és rengeteg időt igényló bonyolult kéményellenőrzési feladatra, de legyetek résen, mert itt is legombolnak! Felháborító, hogy ha korszerűbb, környezetbarátabb technológiát építesz be, akkor nemhogy jutalmaznak és kevesebbet kell fizetned, hanem inkább büntetnek a négyszeres díjjal! mad.gif

Most éppen a válaszukat várom, ami biztos nem érkezik meg hamar, de ha fejlemény lesz, tudatom!
Persze sejtem, hogy majd a vonatkozó előírásokra, jogszabályokra hivatkoznak majd a négyszeres díjjal, de a kiszállási költséget akkor sem akarom érteni!

Az aktuális díjakat egyébként http://www.kemenysepro.hu/dijtetelek/index.html címen találjátok a vonatkozó jogszabályokkal együtt.

Úgyhogy a kéményseprő manapság már nem szerencsét clover.gif hoz, hanem borsos költségetek sad.gif !

üdv:
lloth
Ariadne
Hú, hozzánk is most fognak jönni, pontosabban akartak már, de ki tud otthon lenni délelőtt 8 és 11 között? Nagyon dühítő, nem tudom, hogy fogjuk megoldani, egy hónap múlva újra jönnek, szintén hét közben 8 és 1 11 között. Most azt akarják, hogy vegyek ki szabadságot a kémény miatt? Mert ha igen, akkor fizessék is meg a munkabér kiesésemet... mad.gif

Jó, hogy belinkelted az árakat, a körmükre nézünk a mi kéményseprőinknek majd, feltéve hogy valahogy meg tudjuk oldani a dolgot... rolleyes.gif
lloth
A történet teljesen meglepő fordulatot vett időközben...

Mivel a díjról szóló csekk befizetési határideje vészesen közeledett, felhívtam az illetékeseket, hogy megérdeklődjem, befizessek-e vagy sem, merthogy választ még nem kaptam a levelemre, de késedelmi díjat semmiképpen sem szeretnék fizetni.

Nagyon illedelmes, kedves "illetékessel" hozott össze a sors, akivel hosszan elbeszélgettünk a problémáimról - sajnos a levelemet nem tudta ilyen gyorsan előkeresni -, és abban maradtunk, hogy ne fizessek egyenlőre, nem lesz késedelmi díj, választ pedig majd küldenek.

Ezután alig tettem le a telefont és már hívtak is, hogy megvan a levelem és megfelelne-e, ha a kiszállási díjat nem kellene kifizetnem. Persze, hogy megfelelne... már be is fizettem a kiszállási díj nélküli kéményvizsgálati díjat, mert a csekk már megérkezett, bár írásos választ a levelemre még mindig nem kaptam.

Úgyhogy érdemes szemfülesnek lenni... clap2.gif

És remélem, hogy az érkező válaszlevél sem fog mást tartalmazni, mint amit megbeszéltünk. Mert ugye papírom arról, hogy miért nem a teljes összeget fizettem be, még mindig nincs. Ha lesz, folytatom a sztorit, hogy milyen válaszokat kaptam a kérdéseimre...
Ariadne
Remélem ezzel végleg megoldódott az ügy. smile.gif

Mi épp most mulasztottuk el a második látogatásukat (grrr, 8-11-ig, kösz...), remélem nem egy 5000-es csekket találok majd az ajtóban. rolleyes.gif Fel is hívtam őket, hogy mégis hogy képzelik ezt, de csak habogott a nő, hogy majd reggel hívjam őket, akkor a kéményseprőkkel magukkal lehet beszélni, és akkor megpróbálunk időpontot találni. mad.gif Nem lenne egyszerűbb eleve reális időpontban jönniük???

A legszebb az egészben, és szerintem ez is megérne egy levelet, hogy nem közlik a cetlin, mennyit kell majd fizetni sőt azt sem, hogy egyáltalán fizetni kell majd. "Tájékoztatás" címszó alatt az értesítésen csak ez szerepel:
"Tájékoztatjuk
Amennyiben ez alkalommal sem tudjuk a kéményt ellenőrizni és a szükséges tisztítási munkát elvégezni, úgy a hatályos rendeletben foglaltak szerint, hatósági átjelentési kötelezettségünknek eleget kell tennünk."

Erre csak annyit tudok mondani, hogy MI VAN?! Rohadtul nem mondtak el ezzel semmit, milliónyi rendelet hatályos ma ebben az országban, és hogy mit jelentenek át (?) és hová, az sem derül ki. Az egyik rájuk vonatkozó rendelet mondjuk 30.000-ig bírságolhatóvá teszi a be nem engedést, ezt meg miért nem írták bele? bash.gif Még hogy a kéményseprő szerencsét hoz.... geek.gif
asdf
OFF
Mondok jobbat:
Vasarnap(!) este(!) negyed 9-kor(!) csongetnek, hogy dobtak be a postaladaba cedulat, de azert csongetnek, hogy tuti tudjunk rola, hogy masnap(!) du. jonne a tigaz embere gazorat cserelni, es leszszivesek itthon lenni, vagy meghatalmazottrol gondoskodni. Nem idezem, mik hagytak el a szamat es milyen kontextusban smile.gif
ON
Ariadne
Szintén OFF: Azt hiszem, kiköltözöm valamelyik hegyre remetének. Nincs más megoldás. ninja.gif OFF vége
asdf
OFF
Bonusz: ma meroallast jelentenék. Hetfon csereltek az orat, nyilvan teljesen utopisztikus gondolat, hogy 6 nappal utana ne hibas merooraszam uzenetet kapjak, hanem fent legyen a rendszerben, hogy nalunk orat csereltek. Ahhhh, abszurdisztan....
ON
Ariadne
OFF Látod, gyere te is remetének, van itt még egy barlang a közelben... tongue.gif OFF
Lui78
Kedves Iloth és tisztelt Mindenki!

Sok tanulságos történet van itt a fórumon. Jóhiszeműen inkább az emberi hanyagságot hibáztatom inkább mint a szolgáltatókat.

Az én történetemben a FŐKÉSTÜSZ a mumus.
Kb egy éve bementem hozzájuk, hogy megrendeljek tőlük egy kéményvizsgálatot. Megkérdeztem hogy mennyi lesz a szolgáltatás díja, de nem tudtak rá válaszolni. Én meg gondoltam néhány ezres és nem is érdekelt tovább, hisz kötelező, ha változtatni akarsz a kéményhasználaton. ermm.gif

Aztán jött a fekete leves. Kijött egy fickó -aki mellesleg rendes volt és értelmes - és megnézte a kéményem. Kb 1 percébe került. Megkérdezte, hogy láthatja-e a padlást vagy a tisztítóaknát. Én megmondtam neki, hogy megszereztem volna a kulcsot a padláshoz meg a pincéhez, ha előre szolnak.
Aztán kitöltött egy munkalapot és közölte, hogy 12 529Ft lesz. nuke.gif
Erre elhültem. 1 percet töltött a kéménnyel 2 kérdést tett fel és kitöltött egy 1 oldalas nyomtatványt.
Mi kerül ebbe 12 529 Ft-ba? bash.gif

Az jutott eszembe, hogy én meg leszámlázok nekik 40.000+Áfá-t mert ajtót nyitottam nekik sajátkezűleg.
starwars.gif

Ráadásul, ha előre mondják, hogy mennyi a szolgáltatás díja, akkor meg sem rendelem, mert már úgyis tudtam, hogy nincs kibélelve és nem felel meg az előírásoknak.
Azért kellett a papír, hogy hivatalosan is tudjam lebegtetni a társasházkezelőnek.

Ki is jött a csekk én meg nem vagyok hajlandó kifizetni egy olyan szolgáltatást, aminek nem mondják meg előre az árát. Ez egy csapda. Olyan mint egy étlap, amin nincsenek árak és a végén egy bianco csekket kell adnod a pincérnek.

Az itélet: atomot nekik. nuke.gif nuke.gif nuke.gif

Ugynakkor 3-4ezret befizetnék nekik, mert persze végeztek munkát.

Kedves fórum Olvasók, mit tanácsoltok? Mit kell tennem ilyen esetben.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.