Adott egy babakocsi, ami a garancia lejárta után hibásodott meg. Visszavittük a boltba, mert az volt a garanciajegyen megadva szervíznek, hogy kérjük javítsák meg, természetesen nem garanciában, hanem pénzért. 1,5 hónapig állt ott a babakocsi. Amig nem érdeklődtem, nem is hívtak (számom le volt adva, a babakocsira fel is volt/van ragasztva).
Elmondták, hogy a gyártó megszünt, alkatrész nincs, javítani nem tudtak. Felháborodva reklamáltam, hogy a vásárlás időpontjában még élt az a törvény, miszerint 8 év alkatrészellátási kötelezettség van. Sokáig ütöttem az aszalt a FVF-től kapott infó alapján, miszerint ilyenkor azt kell számítani, hogy 8 évig használhattam volna a kocsit, de alig több, mint egy évig lehetett, így időarányosan jár visszavásárlás, vagy levásárlás. Behívtak, hogy rendben. Ekkor felkínáltak egy 8000 Ft-os sportbabakocsit, amit természetesen nem fogadtam el (sem értékben nem volt megfelelő, illetve már volt egy sportkocsink, mivel a 1,5 hónap alatt is kellett az 1 éves gyermekemet szállítani).
Mikor mondtam, hogy 20000 Ft jár, akkor elzárkóztak mindentől. Az eseményeket beírtam a Vásárlók könyvébe.
Milyen módon tudom érvényesíteni a jogaimat?
Köszönöm előre is!
Nem egyszerű. A mi véleméynünk ugye az, hogy amennyiebn a vásárlás időpontjában megvolt a jogszabály, akkor az érvényes. Érvényesíttetni a felsorolt jogokat azonban csak bíróságon lehet. Vagy be kell vállalni az evvel járó huzavonát, vagy kompromisszumos megoldást keresni.
Igazatok van, de nagyon nehéz, az átlagnál nehezebb elintézni.
Azt hiszem ezt végigviszem. Elegem van abból, hogy azt hiszik, bármit megtehetnek...
Azért majd írj konkrétan le mindent cégnevestől árastól, reklamálásostul privát üzenetben, hátha felvállaljuk a perképviseletet!
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. 2005 dec.1-én rendeltem egy internetes bolttól egy babakocsit (olcsóbb volt elvileg, mint a boltban), amit úgy hírdettek, hogy egyszerre két babát is tudok vele szállítani. Amikor megérkezett össze is tudtam szerelni, de csak úgy hogy vagy a gyerekhordozót, vagy pedig a sportülést tudtam rátenni, de mindkettőt nem. Így januárban írtam nekik, hogy küldjenek valami összerakási útmutatót, mert nekem úgy ahogy az interneten láttam, valahgy nem megy az összerakás. Akkor azt mondták, hogy bekérnek egy útmutatót az importőr cégtől. Azóta már egy jó pár hónap eltelt és semmi reakció nem érkezett. Amikor felhívtam őket ismét, akor azt mondták, hogy ők még nem kaptak semmilyen használati útmutatót, próbáljam meg én, hátha nekem sikerül. Mit ne mondjak, amikor felhívtam az importőr céget, kb. 2 perc alatt kiderítettem, hogy az a babakocsi amit rendeltem, nem az, ami a neten volt, hanem egy egyszerűb változat. Külsőleg semmi különbség nincs, csak max. 20 cm-rel nagyobb az amit én szerettem volna. (ezt képen nem igazán lehetnek kideríteni). Azóta ígérték, hogy kicserélik, csak rendelniük kell az importőr cégtől egy olyat, amit én is szerettem volna. Felajánlottam, hogy a különbözetet is hajlandó vagyok megfizetni, csak olyan terméket kapjak, amit használni is tudok. De erre is várhattam idáig. Csak azzal dobálózott a nő, hogy ő már júl.20-án megrendelte. Csakhogy amikor felhívtam az importőr céget, akkor ők azt mondták, hogy hozzájuk ilyen rendelés nem érkezett. De valahogy elintéztem, hogy legyen náluk egy, amelyet át tud venni ez a babules.hu...de erre sem reagáltak. Egyébként azóta már nem is értékesítenek ilyen babakocsikat...tegnap láttam a honlapjukon, hogy megszűntették. Most mit tudok tenni? Így is kb. 100e Ft-ot költöttem már rá és összecsukva áll az ebédlőmben.
Tudtok valami jó információt adni? Vagy nincs más út csak ha beperelem őket?
Köszönettel:
Alida
Elnézést az előző fórumos hozzászólásomhoz. De most láttam, hogy tele van helyesírási hibával. De gyerekkel az ölemben, nem megy valami könnyen. Azért remélem a lényeg érthető.
Üdvözlettel:
Alida
Captain Crash
2006.08.30, 11:07
Használati és kezelési útmutatót mindenképpen adniuk kellett volna, annak elmulasztása szabálysértést jelent. Azt kellene megnézni, hogy a megrendelésből, valamint a számlán szereplő adatokból kiderül-e, hogy a termék tandem-e. Amennyiben kiderül, úgy a szerződés egy éven belül mindenképpen megtámadható, melyet írásban kell a kötelezettel közölni, eredménytelenség esetén bíróságon érvényesíteni.
U.i.: Én ezt látom megoldásnak, de ebben az ügyben szerintem sokkal illetékesebben tudna nyilatkozni a fogyasztóvédelemtől FVF.
Azt kellene megnézni, hogy a megrendelésből, valamint a számlán szereplő adatokból kiderül-e, hogy a termék tandem-e.
Illetve, hogy van-e írásos nyoma, hogy elismerték rosszat küldtek? (levél?

)
Nagyon sokára sikerült segítséget kérned az ügyben így több mint fél év után... A vásárlástól számított 3 hónapon belül sokkal simább ügy lett volna az elállás...
"Kedves Edina!
Sajnos én is azon vagyok, hogy szerezzek egy ilyen leírást, de eddig még én
sem kaptam használhatót.
Amit valamit sikerül szereznem, amit én is el tudok küldeni, küldöm."
Ennyit kaptam tőlük e-mail-ben 2006 jan.22-én, utána semmit. Majd, amikor májusban ismét rákérdeztem, akkor adták meg az importőr elérhetőségét. Onnantól tudom, hogy ez nem az a babakocsi, amit a képeken láttam.
__János
2006.11.22, 16:08
Nemrég egy terméket keresve egy interneten kereskedő cég ajánlatára akadtam.
Meg is rendeltem amit akartam, és meg is jött a visszaigazolás.
Másnap a cég küldött egy emailt - amiben a visszaigazolás is szerepelt - , hogy ismételjem meg a rendelést.
Az ár a rendeléskor éppen 0 Ft volt, gondolom nem akarták lenyelni a hiba árát.
Mennyire lehet/érdemes erőlködni, hogy teljesítsék a visszaigazolt rendelést?
Nem raboltam ki a céget, tényleg csak annyit rendeltem mint amire éppen szükségem volt (3 db /10000Ft)
Azóta leveleimre nem válaszolnak, még a visszaigazolás sem jön meg.
János
Ariadne
2006.11.22, 16:17
Ez a kérdés már többször felmerült, nem érdemes erőlködni vele. Ha 0 Ft szerepelt a lapon, amikor rendeltél, attól még nem feltétlenül tudod kötelezni arra, hogy annyiért odaadja, sőt...
__János
2006.11.22, 19:42
Miért nem lehet kötelezni?
Az nem ajánlati ár?
Hol kezdődik az ajánlati ár?
Egyébként nem kapom meg ingyen, mert a futárszolgálatot nem tudom kikerülni, így azt mindenképpen ki kell fizetnem.
János
Miért nem lehet kötelezni?
Azért, mert jogállamban élünk, és a törvény tiltja a joggal való visszaélést.

Nyilvánvalóan tudomásod kellett hogy legyen róla, hogy tévedésről van szó, és nem abból él, hogy ingyen ad dolgokat.
Ingyen a mikulástól kell kérni.

Ő még a házhozszállításért sem kér pénzt.

Ha valaki a te tévedésedet felismerve, azzal visszaélve köt veled számodra aránytalanul hátrányos szerződést, azt jó eséllyel megtámadhatod.
A törvény megköveteli a jóhiszeműséget.
__János
2006.11.23, 13:23
Azt így értem és el is tudom fogadni.
Lehet, hogy ha a kereskedő is leírta volna ezt (tévedés bocs), akkor ezt a fórumot sem találom meg.
Köszi
Üdv.
A következő gonom van, amelyben segítséget szeretnék kérni:
kb.3 hónapja vásároltam egy babakocsit, 60 eFt-ért. Az első útján kiderült, hogy a fék hozzáér a kerékhez, zörög, csörög... Vissza is vittük, elvileg meg is javították (másnapra!!), bár a jótállási jegybe nem került bejegyzésre semmi. Most újabb gond van vele, a fék csak úgy befog, és csak erős férfi kéz tudja kikapcsolni. Mellesleg nem lehet egyenesen tolni sem, és a hozzá tartozó táska patetnja is kiszakadt már. Egyelőre nem vittem vissza, de tervezem. Viszont a neten körülnéztem (bánom, hogy nem a vásárlás előtt) és ugyanezt a babakocsit 40eFt-ért láttam! Persze most verem a fejem a falba, hogy jól átvertek, és van egy ócska babakocsim is! Mit lehet ilyenkor tenni?
Captain Crash
2007.06.21, 15:25
Visszavinni és érvényesíteni a jótállási igényedet. Jegyzőkönyvet köteles a kötelezett kiállítani, a jegyzőkönyvet is köteles kitölteni. Ezek elmulasztása szabálysértés, melyért a fogyasztóvédelem szankcionálhat. És Te jársz pórul, hogyha ezek nem készülnek el, tehát kismamaként lépj a farkukra keményen!
Az én kérdésem az lenne,hogyha 1év a jótállás a sportkocsinkra,és ez időn belűl tönkrement,vissza is vittük,és el is vitték megjavítani,ez 3hetükbe tellett,de még így sem csinálták meg ,ezért visszavitték újból,és ez 4hete volt,hogy megtehetik-e,hogy ennyi ideig javítják?
Mármint mennyi az a max idő,amennyi idő alatt meg kell csinálniuk,ha van egyáltalán ilyen idő megszabva,és a hétvége beleszámít-e?
A kerekekről lejött a gumi,de csak a két hátsó kereket cserélték ki,de azt is használt kerekekre,az első kerekeken pedig hagyták a régit,holott én mondtam,hogy az első kerékről is lejött a gumi,de nem írtak jegyzőkönyvet sem,és nem is kaptam semmilyen papírt!
Tehetek valamit, a babakocsi még mindig nincs nálam,bár kaptam egy cserekocsit,ami egy tolóka,csak ülni tud benne a gyerek,elég kényelmetlen,de hát a semminél több!
Előre is köszönöm!
Tisztelettel:Suzy
Captain Crash
2007.07.10, 14:49
A 151/2003.-as Korm. rendelet 5. §-ának (2)-e szerint a kijavítás során a fogyasztási cikkbe csak új alkatrész kerülhet beépítésre. A kötelezett ezen rendelet szerint köteles jótállási kötelezettségét teljesíteni. Valamint a 49/2003-as GKM. rendelet szerint a kifogás bejelentésekor jegyzőkönyvet köteles kiállítani, melynek másolata a fogyasztót illeti meg.
Ezenkívül a Polgári Törvénykönyv és a 49/2003-as GKM. rendelet rendelkezései alapján a kötelezettnek törekednie kell, hogy a kijavítást, ill. kicserélést a fogyasztónak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül, legfeljebb 15 napon belül elvégezze.
Nagyon helyesen tetted, hogy a nem megfelelő kijavítást nem fogadtad el teljesítésként.
Az, hogy a kötelezett csereterméket biztosított úgy gondolom, hogy nem jelenti azt, hogy ne okozhatna jelentős kényelmetlenséget, és javíthatna akármeddig. Főleg, egy babakocsi esetében, ahol is a felhasználása az egy adott időben történik, adott ideig és nyilván egy kényelmetlen cseretermék nem jelent megfelelő kárpótlást az elkövetett szerződésszegésre.
Hivatkozva a neked okozott jelentős kényelmetlenségre, ill. a nem jögkövető magatartásra, valamint a jogszabályi határidő jelentős túllépésére és a nem jogszerű teljesítésre, véleményem szerint elállhatsz a szerződéstől és követelheted vissza a vételárat.
Várd meg, hogy a többiek mit mondanak!
lazurdeak
2007.07.11, 10:27
Szerintem is legcélszerűbb lenne elállnod. Elvileg vannak más lehetőségek is (pl. cserét is kérhetnél), de ha egy kerék javításán / cseréjén ennyit vacakoltak, akkor teljesen komolytalan társaságról lehet szó.
Ezért vetess fel egy jegyzőkönyvet az eddig történtekről és közöld, hogy elállsz a szerződéstől, azaz visszakéred a vételárat. Hivatkozz a jelentős kényelmetlenségre (a javítás hosszú ideig tartott, a csereként kapott babakocsi nem felel meg arra a célra, amelyre az eredetit vetted - nem tud benne feküdni a gyerek) és arra, hogy az előző javítást nem szabályosan végezték - használt alaktrészt használtak.
Sziasztok!
Tegnapelőtt (szombaton) vásároltam egy babakocsit, amit vasárnap próbáltunk ki. Használat során szinte irányíthatatlan a babakocsi az első fix kereke miatt )-:
Kérdésem az, hogy ha visszaviszem 3 napon belül a boltba, ahol vásároltam, kötelesek visszaadni a pénzt?
Milyen kormányrendelet vonatkozik a 3 napos pénzvisszafizetési garanciára?
Mit tehetek abben az esetben, ha esetleg a pénzemet nem akarják visszaadni? Valamint ha a levásárlást engedélyezik, de nem találok számomra megfelelő babakocsit?!
Köszi a mielőbbi választ (a 3 nap az 72 óra ugye, és ha szombaton este 18h-kor vettem, akkor kedd estig élhetek ezzel a lehetőséggel?)
Mozigépész
2008.10.06, 16:50
(stench @ 2008.10.06, 11:36)

Sziasztok!
Tegnapelőtt (szombaton) vásároltam egy babakocsit, amit vasárnap próbáltunk ki. Használat során szinte irányíthatatlan a babakocsi az első fix kereke miatt )-:
Kérdésem az, hogy ha visszaviszem 3 napon belül a boltba, ahol vásároltam, kötelesek visszaadni a pénzt?
Milyen kormányrendelet vonatkozik a 3 napos pénzvisszafizetési garanciára?
Mit tehetek abben az esetben, ha esetleg a pénzemet nem akarják visszaadni? Valamint ha a levásárlást engedélyezik, de nem találok számomra megfelelő babakocsit?!
Köszi a mielőbbi választ (a 3 nap az 72 óra ugye, és ha szombaton este 18h-kor vettem, akkor kedd estig élhetek ezzel a lehetőséggel?)
3 nap az 3 munka nap!
1. 3 nap pénzvisszafizetés nem létezik, ha csak a forgalmazó, eladó ad ilyet, de akkor az általa leírt feltételekkel.
2. 3 munkanap arra vonatkozik, ha ez idő alatt meghibásodik a termék, nem javítható, hanem cserélni kell!
3. Az, hogy nem megfelelő számodra a babakocsi, az jelen esetben (jogszabályokra nem tudsz hivatkozni) nem lehetséges, mert a babakocsi nem ment tönkre.
Ezt csak a bolttal tudod rendezni, rajtuk múlik minden, de szerintem a pénzedet nem adják vissza, ráadásul jogosan! Sajnos azt kell mondanom, mivel nem nézted meg alaposan, ez sajna a te hibád.
Sziasztok,
van egy babakocsink, aminek a karfaja allo helyzetben a gyerek sulyatol leesik (gyerek meg pofara, ez enyhen szolva nem tul vicces). Ezt az elmult honapban produkalta 3-szor. Eloszor azt hittem rosszul szereltem fel a karfat, aztan azt gondoltam valami meglazult. Elvittem egy babakocsi szervizbe (nem a bolti szervizbe, mert az messze van) es az derult ki, hogy a kocsi vaza 22-es, a karfa meg 17-es vazhoz valo. Igy nem csoda, hogy leesik! Ez a problema minek szamit? A kocsi holnap lesz ket eves, gondolom a garanciarol mar lekestem:-( Lehet, hogy a 3 eves szavatossagi idobe meg beleferek?
Elore is koszi a valaszt,
Moni©
Sziasztok én négy hónapja vettem egy babakocsit a tescoban tehát jótállás van még rá.Akerekei a negyedik hónaora ill a kerekein lévő gumi kitágult majd leesik nem beszélve a biztonsági övröl ami szét málott vissza is vittem jegyzőkönyv minden volt ami kell elküldik pestre mert ott a szerviz na én két héten belül felhívtam a szervízet és rá kérdeztem a baba kocsit el sem küldték !!! Aszerviz küldött megrendelést a baba kocsiért.Mivel másilat venni nem tudok 1600ért vettem várnom kell még 30 napot addig itt vagyok babakocsi nélkül .Nem tudok tenni ilyenkor semmit? Csere babakocsit nem lehet kérni? Köszönöm előre is a választ Timi65
Athinel
2011.03.09, 17:39
Mi a netrol rendeltunk babakocsit...NE TEDD!!!A lengyel Palex Perfect babakocsira esett a valasztas...Ultragagyi-Ultraciki-Ultraszemet! Nevesincs babakocsit semmikeppen ne rendelj a netrol,csak akkor,ha elotte szemelyesen is megtudod nezni egy uzletben,vagy a YouTube-on utananezel. Amugy olcsobban rabukkanhatsz a neten az Ebay-en es kifoghatod,de csak ismert kocsit rendelj,de,ha csalodsz vissza nem viheted! Az Ultragagyi Palex Perfectrol csak annyit,hogy 3 kereku,az elso kerekei duplak,de minek,igy is- ugy is elakadnak mindenhol-mindenben! Bolygosithato,vagy fixalhato,de nagggggyon nehez vele kozlekedni,eleg egy kisebb ko es mar el is akad! Keresztbe fordul a kereke es csak,ha jol belerugok megy tovabb...A teteje-napvedoje folyton leesik az ut kellos kozepen-aztan a parom tekert ket jo nagy csavart a vazba...Az alvo baba hatul siman kicsuszik...Biztonsag??? Rettento kemeny a fekvofelulet,a vasak nyomjak a baba hatat...(nekem kellett belelnem szivaccsal)ramatyul van megvarrva,par het utan szetmegy a varras...A mozesreszben par hasznalat utan kibolyhosodott az anyag...instabilan lehet felrogziteni a vazra...A mozesresz es a gyerekules is lotyog rajta...A gyerekulest nagyon maceras bekotni az autoba... tomegkozlekedni egy remalom,a legtobb ajton,buszon nem fer be...Kanyarban,emelkedon,felo,hogy felborul a babakocsi-nemegyszer,csak en akadalyoztam meg benne...Osszecsukni remalom,mindent le kell szerelni rola elotte,meg a sportkocsi uleset is,hogy sikeruljon a muvelet...
Vissza nem vihetem,mert neten vettem,a lengyel elado meg ugy csinal,mintha megszunt volna letezni,nem reagal az e-mailekre! Vettem egy nagy kupac sz...t! Vegul is a szine jo,meg a hozza tartozo tatyo is hasznalhato...

mindezt 320 euroert! Nem vagyok normalis... keso banat! Most kezdik arulni Magyarorszagon is ezt a kocsit potom 90.000 Ft-os bevezeto aron...Ha barki gondolkodott volna Palex Perfect megvasarlasan: NE TEGYE!!! Inkabb egy hasznalt,de jo allapotu Graco,vagy Jane! Ha csak egy embert is elriasztottam a vasarlastol ,akkor mar tettem valamit a magyar anyukakert es babakert!
Mozigépész
2011.03.09, 19:36
Nos, azt tudnod kell (de gondolom nem nézel vissza, csak megjegyzésként tetted az új topikot), hogy a nem Magyarországon bejegyzett céget is lehet kényszeríteni, csak esetedben a Lengyel szabályozás vonatkozik, illetve mivel EU tagállam, azok a szabályozások is pl.: szavatosság. Persze ez innen kicsit nehézkes de nem lehetetlen.
Amit Magyarországon bejegyzett cég árul, ott a neten rendelt áru visszaküldhető 8 napon belül indoklás nélkül.
Athinel
2011.03.09, 22:34
(Mozigépész @ 2011.03.09, 19:36)

Nos, azt tudnod kell (de gondolom nem nézel vissza, csak megjegyzésként tetted az új topikot), hogy a nem Magyarországon bejegyzett céget is lehet kényszeríteni, csak esetedben a Lengyel szabályozás vonatkozik, illetve mivel EU tagállam, azok a szabályozások is pl.: szavatosság. Persze ez innen kicsit nehézkes de nem lehetetlen.
Amit Magyarországon bejegyzett cég árul, ott a neten rendelt áru visszaküldhető 8 napon belül indoklás nélkül.
Koszonom neked a hasznos infot,talan meg nem remenytelen az ugy...
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Vásároltam egy babakocsit a Brendon áruházban április 1.-én, kiállított darab volt. A babakocsi egy átlátszó tetős babakocsi volt, aminek a kupoláján a harmadik napon, április 04.-én a késő délutáni órákban vettük észre, a második használatután, hogy a műanyag kupola össze van repedezve, néhol el is vált. Mivel 50km-re lakunk a vásárlás helyéről nem értünk volna oda a nyitvatartási idő vége előtt, így csak annyira futotta, hogy írtam egy e-mailt a Brendon hivatalos honlapjára, amin jeleztem a hibát, visszaigazolást csak másnap küldtek erről. Visszavittük a babakocsit az üzletbe. Ott az mondták, hogy kicserélik, de miután közöltük velük, hogy amikor vásároltuk ezt akkor is csak két darab volt az üzletben ebből, a mienk meg egy másik, az pedig színben nem jó nekünk, illetve feltehetően a többi ilyen típusú babakocsinak is ez a baja. Ők ezt megnézték és valóban annak is ugyanaz volt a hibája. ezt elismerték a jegyzőkönyvön is. Közölték velünk, hogy meg lehet javíttatni, de ezt nem, fogadtuk el, mivel mi egy jól használható új, nem javított babakocsit szerettünk volna. Közölte velünk az áruházvezető, hogy akkor elküldik a babakocsit véleményezésre. Mondtuk nekik, hogy másfajta babakocsit elvinnénk, mert ezek feltehetően szériahibásak, ha kell rá is fizetünk, de nem lehetett. 06-án beszéltünk az üzlet alkalmazottjával telefonon, akkor azt mondta, hogy max két hét és meg van az eredmény, amivel jelentkeznek. Na azóta várunk a babakocsinkra, ennek már jelenleg 23. napja. A 2. e-mail után közölték, hogy ezen a héten kedden értesítenek az eredményről, ma már csütörtök van, még mindig semmi. Telefonon nem elérhetőek, az üzenetrögzítőjük megtelt. Csereabakocsit kaptunk, ami olyan amilyen, de legalább van.
Segítsetek nekem abban, hogy a 3. napon e-mail-en jelzett probléma nem számít ? Ugyanis azt kaptam meg az áruházvezetőtől, hogy lejárt a 3 nap vagy javítás vagy véleményezés. Tudni szeretném azt is, hogy mennyi ideig tarthat egy ilyen véleményezés, mert hát nehéz lehet ránézni a kupolatetőre és megmondani, hogy finoman szólva nem megfelelő. Segítsetek abban is hogy az áruház részéről ez megfelelő eljárás-e.
Köszönöm a segítséget.
Mozigépész
2011.04.29, 07:23
Nos, ez után meggondolod hol vásárolj, hisz a terméket vissza
KELL vinni 3 napon belüli hiba esetén, és azt cserélni
KELL, nem lehet javíttatni.
Mivel a kezedben van egy jegyzőkönyv amiben elismerték a csere jogosságát, törekedniük kell a cserénél is a 15 napra, de ennek függetlennek kell lennie a bevizsgálástól. Íme részlet egy jogerős ítélet indoklásából:
A GKM rendelet 4. § (2) bekezdése előírja, hogy a forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze.
A Korm. rendelet 7. §-a kivételes szabályt tartalmaz arra az esetre, ha fogyasztó a vásárlástól számított három munkanapon belül érvényesíti jótállási csereigényét. Ezen rendelkezés abban jelent kivételt a GKM rendelet 4. §-a alól, hogy a csereigény három munkanapon belüli érvényesítése esetén a forgalmazó nem alkalmazhatja a GKM rendelet 4. §-ának (1) bekezdését, vagyis nem választhatja az áru kijavítását, hanem köteles a meghibásodott árut - amennyiben van ugyanolyan árucikk a forgalmazónál - előzetes vizsgálat nélkül azonnal kicserélni.
Ha az azonnali csere azért nem lehetséges, mert a fogyasztási cikk átmenetileg nincs a forgalmazó üzletében vagy raktárában, a GKM rendelet 4. §-ának (2) bekezdése irányadó a Korm. rendelet szerinti kicserélés tizenöt napos határidejére is.Érdemes elolvasni az egészet, igaz telefonról van szó, de a babakocsi is tartós fogyasztási cikk, tehát úgymond behelyesíthető. Cikk
ITT!Nálad ez elállás azért nem áll meg, mert kaptál csere kocsit, és ezért nem lehet hivatkozni a jelentős kellemetlenségre. Sajnos viszont ez miatt a vásárlás helyét
KELL zaklatni, hisz velük állsz szerződésbe, és az útiköltségeidet neked kell állni, ezért nem mindegy hol veszed a terméket, javítás, egyéb esetekben milyen egyszerű lesz a jogod érvényesítése. Erre is figyelni kell sajnos vásárláskor.
Köszönöm a segítséget Mozigépész!
Szánj még a problémámra egy kis időt légyszi.
kb. 20 perccel ezelőtt telefonáltak az üzletből ahol a babakocsit vettem. Az üzlet vezetője közölte velem, hogy megérkezett a szervíz véleménye, ami szerint a babakocsi nem szériahibás, a gyártól rendelnek új kupolatetőt a babakocsira, addig elhozhatom a sajátomat, ha akarom. Megkérdeztem, hogy ez menyi ideig tart, már mint a rendelés, azt mondta, hogy 60-90 nap, ugyanis a babakocsi osztrák. Ez jócskán meghaladja a jaításra adott lehetőség szerinti 15 napot. Ezt így lehet? Köteles vagyok kivárni ezt az időt, ez nem normális dolog!
Most csak érdeklődöm, ugyanis abban maradtunk a vezetővel, hogy jövő héten kedden még beszélünk telefonon. Addig írjak egy e-mailt a honlapra és kérjem meg őket, hogy vizsgálják felül az esetet, mivel jeleztem a hibát 3 napon belül, ha elfogadják akkor értesítik őket a kötelező cserélől, ha nem akkor mehetek a babakocsiért. A keddet illetve a központnak a válaszát most már meg akarom várni, kíváncsi vagyok még mit tudnak kitalálni.
Köszönöm a segítséget!
Mozigépész
2011.04.30, 09:31
Kezedbe van egy jegyzőkönyv amiben a hibát egyszer elismerték, ragaszkodj hozzá. Az a baj, csak jelezted nem vitted vissza...
Nos mint írtam mivel lesz babakocsid, de nem tökéletes így vissza nem kérheted a pénzt, vagy megvárod az új tetőt, vagy árleszállítást kérhetsz a bolttól....