balagan
2007.07.13, 12:30
Tegnap Egerben a Tescoban kértem 30 dkg tarját, le volt értékelve. Mikor lemérték, már akkor megfordult a fejemben, hogy mikor járt le a szavatossága. Amikor a pénztárhoz értem, valami büdöset éreztem. Megszaglásztam a tarját, és mondtam a pénztárosnak, hogy én ezt mégsem venném meg. Erre elhűlve visszakérdezett, hogy "Ez ilyen büdös?". Ő is kiakadt, hogy miket árulnak. 1-2 héttel korábban is láttam a polcokon lejárt szavatosságú joghurtokat, amikről azért még gyanítom, hogy fogyaszthatóak lehetnek, de akkor is felháborító, hogy ennyi cikkezés és lebukás után folytatják a romlott áruk forgalmazását. Ennek már sosem lesz vége?
Ariadne
2007.07.13, 14:23
Durva... Ezért nem veszek pl. hipermarketben nyers húst, kivéve esetleg ha nagyon rá vagyok szorulva olyat, amit nem ők "gyártottak" (pl. Gallicoopos darált hús). Kész felvágottal pedig még egyszerűbb megtenni, nincs rajta látható módon minőségmegőrzési idő...
Bejelentés ÁNTSZ-nek, fogyasztóvédelemnek esetleg?
balagan
2007.07.13, 19:54
Nem tudom, ezek szerint ez itt abszolút nem hivatalos fórum?
Lehet, hogy már sikerült túladniuk szegény tarján, és akkor felesleges az egész.
Hétfőn azért felhívok valakit, bekaphatják a tarjájukat!
Mozigépész
2007.07.17, 19:56
(balagan @ 2007.07.13, 20:54)

Bocsi de mit vártál?? A fórumról személyesen kimegy valaki hozzád a probláma megoldásá miatt?
Egyébként meg a problémád nem a fogyasztóvédelemhez tartozik, ez az ANTSZ-hez tartozik! Ott kell bejelentést tenni!
bluebee
2007.07.19, 23:49
(Mozigépész @ 2007.07.17, 20:56)

(balagan @ 2007.07.13, 20:54)

Bocsi de mit vártál?? A fórumról személyesen kimegy valaki hozzád a probláma megoldásá miatt?
Egyébként meg a problémád nem a fogyasztóvédelemhez tartozik, ez az ANTSZ-hez tartozik! Ott kell bejelentést tenni!
Azért nem kellene így leszólni szegényt, mert tök jó lenne mondjuk, ha tényleg csak küldenénk valakit és sutty, bezárathatnánk egy-egy ilyen mocskos hús-részleget, (én múlt héten hallottam pontosan egy ilyen "büdös" sztorit) nem?
Ariadne
2007.07.20, 18:47
Mint oly sok mindenre ebben a kis országban, erre is pénz kellene először. Felénk nem mentség, de úgy tudom, nagyon leterheltek már a kötelezően előírt ellenőrzési feladatok teljesítésével is.
A topiknyitónak pedig annyit még, hogy kifejezetten szerepel ezen a lapon, hogy ez nem a fogyasztóvédelem hivatalos fóruma. Ettől még sokszor tudunk segíteni, tanácsot vagy legrosszabb esetben tippet adni is, de ellenőrt kiküldetni sajnos nem... Pedig még ajánlkoznánk is páran fogyvédelmi ellenőrnek...
Ez nem ÁNTSZ, hanem állatorvosi kérdés (bár nem egyszerűek a hatáskörök, de így emlékszem).
boglárovics
2008.06.10, 17:43
Sziasztok, már keresgélem egy ideje hogy hova írjam a mondandómat, ha mégse sikerült eltalálnom, nézzétek el kérlek.
a kérdésem:
ha a felvágottakat kesztyű nélkül szelik, mérik, az ANTSZ fennhatósága?
nem tudnátok segíteni, milyen egyszerű megoldás létezik arra hogy rákényszerítsük a boltokat hogy higénikusabban kezeljék a kényes dolgokat?
-fel kell jelentenem mind a 30 boltot?

ugye nem?
Captain Crash
2008.06.10, 18:32
Fel kell szólítani az illetőt, hogy neked a higiéniai előírásoknak megfelelően érjen a húshoz, különben nem vagy hajlandó megvásárolni. Ha erre felhúzza magát, vagy nem kellően reagál, akkor hozzá lehet tenni, hogy ha valami nem tetszik, akkor holnaptól hatósági vizsgálatra is számíthatnak, most pedig kéred a vásárlók könyvét.