Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Monortel monopólium
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Vezetékes és mobil szolgáltatók
apu30
A segítégüket szeretném kérni.

Gyömrői lakos vagyok, - és mint sok Pest környéki lakos a Monortel fennhatósága alá tartozunk.
Hiába vártuk a távközlési piac liberalizációját, az uniós csatlakozást, itt semmi sem változik !! mad.gif
Lényegében az alábbi észrevételeket szeretném tenni:

Míg az országban a telefon és internetszolgáltatók egymással versenyeznek a fogyasztók kegyeiért, addig a Monortel területére senki be nem teheti a lábát.
A díjak összehasonlításából kiderül, hogy a szolgáltató kb. 20-30%-al magasabb áron kínál a piaci áraknál.
- A TELE2-nél - csak Matáv vonalas szerződésre hivatkozva - nem lehet a kedvezményesebb díjakra szerződni. sad.gif
- Az ÖSSZES (kivéve Monortel) ADSL szolgáltató csak a Matáv területén tud szolgáltatni. mad.gif

Most akkor én milyen országban lakok és milyen unióhoz csatlakoztam, és mikor fog a Monortel Független Királyság is csatlakozni ??? ermm.gif

* Sérülni látszik a - szabad verseny
- monopólium tilalma
- a szabad szolgáltató választás (liberalizmus)
alapelve.
* A magasabb árak miatt ezen felül tisztességtelen piaci magatartás, ill. piaci helyzettel való visszaélés gyanúja is felmerül.

Ugye az nem egyezik a törvényhozás céljaival, hogy a Matáv monopólimát egyéb területi kiskirályságok váltják fel? blink.gif Sajnos változást mostmár nem remélek, mert túl vagyunk liberálizáción, csatlakozáson. Ki tehet itt valamit ????? crybaby.gif

Köszönettel:
Attila
FVF
Én evvel a problémával felkeresném a Gazdasági és Versenyhivatalt, hiszen ilyen ügyekben ők az illetékesek, mostanában nem egy ügyben eléggé keményen jártak el.
TheElf
Van két dolog amit tudnod kell: A liiberalizáció nem elsősorban neked, hanem a monopolhelyzetben lévő szolgálltatónak kedvez, ugyanis új hálózatot létrehozni nem olcsó, ezt nem fizeti ki az előfizető, így az alternatív szolgálltató is a meglévő hálózatot használja. Ahol ez drága, ott vagy nem tud szolgálltatni, vagy nem tudja az árakat a megszokott szinten tartani. Ellenhben megszünt a szolgálltatási kényszer. Ha nem akar veled a távközlési szolgálltató szerződni, nem akar szolgálltatni nem is fog. Így ahol drága lenne a vonalat kiépíteni ott nem tudsz mit tenni, marad a mobil. Ugyanígy megszűnt az a helyzet is, hogy egy bérelt lakásba a 7. kínai rendel vonalat amikor az előzőt kikapcsolják, de egyik sem fizet és hatalmas lenne a számla, nemzetközi irányba, ami a MATÁVnak költség. Vagy hasonló módon behajthatatlan számla, roma putriba rendeltetett cég telefont és hivatta a saját emeltdíjas számát... Ez a kockázat épült be mindenhol az árakba amit mindenki fizet. Érdemes erre odafigyelni.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.