Gyömrői lakos vagyok, - és mint sok Pest környéki lakos a Monortel fennhatósága alá tartozunk.
Hiába vártuk a távközlési piac liberalizációját, az uniós csatlakozást, itt semmi sem változik !!
Lényegében az alábbi észrevételeket szeretném tenni:
Míg az országban a telefon és internetszolgáltatók egymással versenyeznek a fogyasztók kegyeiért, addig a Monortel területére senki be nem teheti a lábát.
A díjak összehasonlításából kiderül, hogy a szolgáltató kb. 20-30%-al magasabb áron kínál a piaci áraknál.
- A TELE2-nél - csak Matáv vonalas szerződésre hivatkozva - nem lehet a kedvezményesebb díjakra szerződni.
- Az ÖSSZES (kivéve Monortel) ADSL szolgáltató csak a Matáv területén tud szolgáltatni.
Most akkor én milyen országban lakok és milyen unióhoz csatlakoztam, és mikor fog a Monortel Független Királyság is csatlakozni ???
* Sérülni látszik a - szabad verseny
- monopólium tilalma
- a szabad szolgáltató választás (liberalizmus)
alapelve.
* A magasabb árak miatt ezen felül tisztességtelen piaci magatartás, ill. piaci helyzettel való visszaélés gyanúja is felmerül.
Ugye az nem egyezik a törvényhozás céljaival, hogy a Matáv monopólimát egyéb területi kiskirályságok váltják fel?
Köszönettel:
Attila