Másfél évig voltam aktív tagja egy nem túl jelentős közösségi portálnak, beszélgettünk, blogot írtam, fórumoztam. Nagyon jó társaság alakult ki, bulikat szerveztem, összejöttünk sokszor.
Aztán a fórumokon megjelentek ún. kamu regesek, kép nélkül, adat nélkül, és minden ok nélkül mocskolódni kezdtek. Az oldal fenntartója semmit sem tett, hiába tiltakoztunk, a moderáció nem működött.
Egyre többen törölték a regisztrációjukat, mert nem viselték el, hogy bizony nagy közönség előtt minősíthetetlen jelzőkkel illették őket.
Rólam is több helyen szerepel, hogy alkoholista vagyok, elmebeteg, nem is vagyok nő, csak a fejemet rámontíroztam egy női testre. A stílus olyan ordenáré volt, hogy leírni sem vagyok hajlandó a jelzett szóösszetételeket.
A védekezések viszont érdekes módon pár óra múlva eltűntek a topikból, és nem egy esetben a rágalmazottat tiltották ki.
Aztán egy nap a moderátor elszólta magát. A privát leveleimből idézett egy topikban, így leleplezte saját magát. Egy köztudottan rosszindulatú, végtelenül gonosz, népszerűtlen felhasználó a moderátor, és azt sem titkolta, hogy több adatlapja is van.
Mivel őt magát többször is lelepleztük, csaláson kaptuk, és rendre utasítottuk, hát érthető volt a haragja.
Hivatalosan panaszt tettünk az adminnál, de azt a választ kaptuk, hogy a viták minden fórumon elkerülhetetlenek.
A helyzet pedig egyre rosszabb lett. Előfordult, hogy valaki (természetesen névtelenül, arctalanul) nyitott egy topikot, melyben egyértelműen megnevezett, és arra kért mindenkit, hogy írjanak rólam trágár dolgokat. Elsőként engem tiltott ki onnan, így kénytelen voltam 4 napig értetlenül szemlélni a dolgot.
A játéktopikból eltűntek a játékosok válaszai. Később erős gyanúnk támadt, hogy bizony a levelezésünkbe is belenéznek. Előfordult, hogy régen kiregisztrált tagok bukkantak fel újra anélkül, hogy tudtak volna róla. Még a fotójuk is fent volt, alkalmasint nemiszervek és egyéb gusztustalanságok társaságában.
A reklamációra legtöbbször válasz se érkezett.
Aki a hibabejelentőbe írt bármi reklamációt, azt a mai napi AZONNAL kitiltják. Fizetős szolgáltatás, és rendszeresen nem érkezik meg az sms-re a válaszüzenet.
Én pedig minden hasonló dolgot megírtam a blogomban.
Egy darabig csak törölték, törölték, aztán többek közt kitiltottak engem is. Négy napig élt még az adatlapom, ámde belépni nem tudtam. Aztán egyszer csak szólt a lányom, hogy be vagyok lépve, on-line vagyok.
Néztem az adatlapomat, és valóban. Próbáltam belépni, de még mindig élt a tiltás. Ugyanakkor külső szemlélőként láttam, hogy az olvasatlan leveleim száma... csökkent!
Három nap múlva a rendszer azt írta ki, hogy a valószinűleg töröltem magam.
Sem az albumomat, sem a blogomat nem tudtam elmenteni. Mivel ez fizetett szolgáltatás volt, így a kreditjeim is elvesztek, öt évre volt még elég.
Természetesen ők szüntették meg az adatlapomat.
Nem akarom jogi útra terelni az ügyet, mert az ügyvédem szerint olyan hosszas procedúrának néznék elébe, hogy nem érné meg. Az oldal látogatottsága pedig vészesen csökken azóta úgyis.
Az üzemeltető cégnek egyébként is van már jogvitája elég, de természetesen ügyesen választotték meg az ügyvezetőt. Vagyontalan és nyugdíjas rokon.
De a véleményekre nagyon kíváncsi lennék.