(FVF @ 2007.08.10, 22:28)

Szerintem ez nem teljesen igaz, csak az alsó szint került lejjebb, az elvárásaink meg feljebb. MA is van tej, még akár zsírosabb is, mint régen, de 300 Ft felett van...
Hol? Én a legdrágább biotejet veszem, többnyire a tartósat, de néha a frisset is.
Nem rossz, de a régi, nem-homogenizált tejhez képest sehol sincs.

Tejföl, s egyebek is vannak jók, de mi elhisszük, hogy mindegyik ugyanolyan, s az olcsóbbat vesszük. Vagy esetleg nincs is pénzünk a drágábbra.
Tejfölt sokat kipróbáltam: most is a legdrágábbat veszem, ami továbbra sem ér fel a homogenizálatlannal, amit a piacon még kapni lehet. Próbáld egyszer ki: az sem drágább, csak el kell menned érte a piacra, mert a boltban nem lehet kapni... pl. a Lehel piacon mindíg van kimért tejföl, többnyire tej is.

Kenyérből sok szösszenet született itt is. A 24 órás vagy két napos kenyér nem az, amit szeretnénk, de mindenhol az van, olcsó és jól néz ki (elsőre). HA kiadsz érte többet, van nagyon finom kenyér és kifli is.
Ezzel egyetértek - van jó kenyér, csak tudni kell, hol. Pl. a Lurdry alatti Match-ban volt hagyományos eljárással készült kenyér, amíg meg nem vette az egészet a Honi vagy Profi vagy valami hasonló olcsóság. Azóta ott is csak a szokásos fűrészport lehet kapni.
Nem az a gondom, hogy nincs - hanem igen nagy macera hozzájutni: többe kerül összeszedni, mint amennyi az ára. Miért nem lehet minőségi élelmiszet is kapni az Auchanban, Tescoban, stb?
Tuti nem éri meg, különben lehetne... de hogy nem éri meg, az a mi fogyasztói magatartásunk miatt van... főleg, mert a többség tájékozatlan (hála a félretájékoztatásnak), és ezért az ár alapján választ (hála a marketingnek).

Más: volt szerencsém pár igazi remake-et enni pár éve. Eredeti recept alapján túrórudi, bocicsoki, üdítők, stb. Borzalmasak voltak. Az már sok esetben csak egy szép emlék, akkor jó volt, de lehet, hogy ma meg sem ennénk. Az ízlésünk is változik.
Másképp készülnek. Alapvetően. Csak a márkanevet tartották meg.
A túró rudi csokija nem csoki, hanem tejbevonó; a belseje is változott, de azzal még ki lennék békülve.
A piros mogyorós egyszerűen pocsék, és még csak nem is úgy néz ki, mint régen.
A Traubi sodából van egy jobb fajta, meg egy rosszabb...