Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Latex Cumik
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Egyéb termékekkel kapcsolatos problémák
Vio
Pár napja történt velünk egy eset, amitől nemcsak én ijedtem meg rettenetesen, hanem mindenki más is, akinek elmondtam, és igen, elmondom minden anyának, akivel csak szóbaállok, mivel itt már az én felelősségem is, hogy figyelmeztessek másokat! A cumi márkáját ide nem írom le, de latexből készült. A kislányom 2 hónapos és egy frissen vásárolt original KETTŐ DARABOS (!) cumi MINDKÉT DARABJA kifőzés után egyszerűen szétjött! eek.gif eek.gif
Ez nemcsak felháborító, de kétségbeejtő is! Mi van, ha én nem veszem észre, hogy levált egy helyen, és mivan, ha odaadom a gyerekemnek, aki esetleg lenyeli és megfullad?!?!??!
Írtam én már sokfele, a gyártónak és a képviseletnek is, de választ még nem kaptam. Pedig nem fogom annyiban hagyni, mert ez nem arról szól, hogy jaj, lejárt valami kaja, vagy egyéb ehhez képest eltörpülő dolgok... itt csecsemők halhatnak meg ilyen felelőtlenség miatt!
Kérdezem én, hova lehet ilyenkor fordulni?????
(A cumikkal, dobozával és a blokkal-valamint fényképekkel rendelkezem.)
Köszönöm válaszukat előre is!

Vio
Ariadne
Ez nem a fogyasztóvédelem hivatalos fóruma, ezt leszögezem. E-mailben vagy levélben érdemes bejelentést tenni az összes meglévő adat és körülmény leírásával, és ezt elküldeni a helyi fogyasztóvédelmi felügyelőségnek és a főfelügyelőségnek is. (www.fvf.hu honlapon fent vannak a címek) Nagyon remélem, hogy megvizsgálják az esetet, valóban rémisztően hangzik... blink.gif Rendes márkás darabokról volt szó?
Vio
Hát... írtam én már oda is, igaz, még csak 1 nap telt el azóta, csatolt fényképpel. De legalább megírnák, hogy kérem, ez édeskevés, kérjük a bizonyítékokat, stb. A gyártónak is írtam, ha meg meri csinálni, hogy mégcsak nem is válaszol, megbánja..... devil.gif egyelőre még higgadt vagyok...
Vio

Ja, ésmárkásnak mondható! Egész sokmindenük van.... mad.gif
TheElf
Ariadne: BTK 292§, ill 296/A§ nem alkalmazható?
bluebee
Hát ez tényleg veszélyes. A fogyasztóvédelmi tv. pedig egyértelműen a
fogyasztók életének, egészségének és biztonságának védelmét tartja a legfontosabbnak.

3. § (1) Forgalomba csak biztonságos áru hozható.

4. § (1) Ha az áru biztonságosságát jogszabály vagy nemzeti szabvány nem határozza meg, az áru akkor minősül biztonságosnak, ha a fogyasztó életét, egészségét, testi épségét a rendeltetésszerű vagy az ésszerűen várható használatidőtartama alatt nem, vagy csak a rendeltetésszerű vagy ésszerűen várható használatával járó legkisebb mértékben veszélyezteti.

Valamint az imént említett 292, 296A § is egyértelmű ezzel kapcsolatosan.

Szerintem a FV felügyelőségnek mindenképpen tennie kell az ügyben.

FVF
HA a márkáját nem írod meg, sok kisgyermekes szülővel tolsz ki...

HA ez így igaz, akkor veszélyes a termék, s a Főfelügyelőség ki fog menni. A bejelentést névvel, lakcímmel kell tenni, s akkor reagálni fognak. A lekhely szerint illetékes felügyelőségnél tanácsosabb, mert úgyis ők szállnak ki.
Vio
Ok, csak én azt gondoltam, ide márkanevet nem írhatok... és még mindig nem tudom, szabad-e...
És a lakhely szerint illetékes felügyelőség címét vagy elérhetőségét hol találom meg??? Tehát kell a címem, és fénykép mellékelve? Blokkom is van, dátummal!!!
Vio
Ariadne
Ha valós esetről és tényekről írsz (márpedig nyilván arról írsz), akkor nyugodtan leírhatod a nevüket.
Elérhetőséget a www.fvf.hu honlapon találsz. wink.gif
Vio
Jobbat tudok!
Ariadne
Frappáns megoldás, és még egyszer uhhh... ninja.gif
cirmike
(Vio @ 2007.08.10, 11:36) *

Jobbat tudok!

Felháborító ez a cumi dolog nekem is van 3 gyrekem.Már csak a pici használ cumit.Nekünk a szilikonos cumi a sláger leírok pár márkát ami bevált NUK BABYNOVA AVENT,ha ez neked drága az olcsok közül BABYBRUIN ami jó.Tapasztalatom szerint ezekkel nem volt gond.Gondolom márkát váltasz ezek után.
Ariadne
Off, csak hogy valami vidám is legyen, eszembe jutott unokahúgom csecsemő korában - irtózatosan fintorgott és öklendezett, ha cumit akartak a szájába adni, így ő saját elhatározásából maradt a kéznyálazásnál. biggrin.gif Mondjuk felülni is kizárólag szabályos felülési módszerrel volt hajlandó, ahogy ő azt elhatározta (ahogy tornánál felülést csinál az ember, nem ám oldalt gurulva kicsit, mint a többiek...), ezért megszenvedett a dologgal, vörösödő fejjel erőlködött mindig sokáig, majd diadalittas kis arccal körülnézett, mikor nagy nehezen sikerült. Nem tudtuk meggyőzni, hogy lehet azt egyszerűbben is. tongue.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.