A következő történet az imént esett meg velem: a Bp. XVII. Pesti uti Plus áruházban (a Shell kút mellett, mert kettő is van) vásároltam 5 db. tejszínhab pótló port. Ez bent volt a reklámújságban 109.-Ft/db akciós áron. A pénztárnál a gép 119.-Ft/db áron számlázta. Reklamáltam, hogy nem ez van az újságban. Egy úr igen kelletlenül, mintha a fogát húznák, elment és megnézte az árcédulát, elvett egy másik újságot, pont ugyan olyat, amilyet én is a kezemben tartottam, majd elment az irodába, úgy 5 perc múlva jött vissza, és a következőket közölte: az újságban tévesen jelent meg az ár, az Ő gépükben is a 119.-Ft-os ár szerepel, egyébként is, a szórólapon rajta van, hogy a nyomdai tévedésekért nem vállalnak felelőséget.
Lehet, hogy jogilag ez védhető. De: mindössze 50 Ft-ról beszéltünk, és a hibát a Plus láncban követték el, mivel gondolom valakinek a megjelenés előtt kellett volna azt az újságot ellenőrizni. Ha mégis átment, a termékre rá lehetett volna írni, hogy az újságban tévesen jelent meg az ár. Arra már nem is gondolok, hogy egyszerűen átvertek, és az üzlet a többlet bevételt egyszerűen lenyeli.
Hozzáteszem, nem az 50 Ft hiányzik a családi kasszából, ha a Plus-nál olvassák a fórumot, kérem, hogy ne is küldjék el.
De történetesen egy középvállalat vevőszolgálati részlegét vezetem, és én azt a munkatársamat, aki így viselkedne egy vevővel azonnal eltávolítanám. És nem az 50.- Ft miatt, hanem azért, mert az a vásárló, aki ilyet tapasztal, holnap nem fog bemenni az üzletbe. Ez az igazi veszteség, nem az esetlegesen kifizetett 50 Ft. A nagy hiba, hogy ezt a rendszerváltás után 17 évvel meg el kell magyarázni. A Plus lánc nem tudja felvenni a versenyt a többi nagyobb áruházlánccal, de remélem, hogy a leírt eset egyedi, és egy nem oda való dolgozó, vagy egy rossz üzletvezetés eredménye.
Megjegyzem, hogy más "multi"-nál a vevőszolgálatnál csak pozitív tapasztalataim voltak, és nem 50 Ft-os ügyekben.