Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Mire Kötelez A Reklámújságban Feltüntetett ár?
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Élelmiszerek
vargamac
Kedves Olvasó!
A következő történet az imént esett meg velem: a Bp. XVII. Pesti uti Plus áruházban (a Shell kút mellett, mert kettő is van) vásároltam 5 db. tejszínhab pótló port. Ez bent volt a reklámújságban 109.-Ft/db akciós áron. A pénztárnál a gép 119.-Ft/db áron számlázta. Reklamáltam, hogy nem ez van az újságban. Egy úr igen kelletlenül, mintha a fogát húznák, elment és megnézte az árcédulát, elvett egy másik újságot, pont ugyan olyat, amilyet én is a kezemben tartottam, majd elment az irodába, úgy 5 perc múlva jött vissza, és a következőket közölte: az újságban tévesen jelent meg az ár, az Ő gépükben is a 119.-Ft-os ár szerepel, egyébként is, a szórólapon rajta van, hogy a nyomdai tévedésekért nem vállalnak felelőséget.
Lehet, hogy jogilag ez védhető. De: mindössze 50 Ft-ról beszéltünk, és a hibát a Plus láncban követték el, mivel gondolom valakinek a megjelenés előtt kellett volna azt az újságot ellenőrizni. Ha mégis átment, a termékre rá lehetett volna írni, hogy az újságban tévesen jelent meg az ár. Arra már nem is gondolok, hogy egyszerűen átvertek, és az üzlet a többlet bevételt egyszerűen lenyeli.
Hozzáteszem, nem az 50 Ft hiányzik a családi kasszából, ha a Plus-nál olvassák a fórumot, kérem, hogy ne is küldjék el. biggrin.gif
De történetesen egy középvállalat vevőszolgálati részlegét vezetem, és én azt a munkatársamat, aki így viselkedne egy vevővel azonnal eltávolítanám. És nem az 50.- Ft miatt, hanem azért, mert az a vásárló, aki ilyet tapasztal, holnap nem fog bemenni az üzletbe. Ez az igazi veszteség, nem az esetlegesen kifizetett 50 Ft. A nagy hiba, hogy ezt a rendszerváltás után 17 évvel meg el kell magyarázni. A Plus lánc nem tudja felvenni a versenyt a többi nagyobb áruházlánccal, de remélem, hogy a leírt eset egyedi, és egy nem oda való dolgozó, vagy egy rossz üzletvezetés eredménye.
Megjegyzem, hogy más "multi"-nál a vevőszolgálatnál csak pozitív tapasztalataim voltak, és nem 50 Ft-os ügyekben.
Ariadne
Az ilyenekért rendszeresen szokott bírságolni a Gazdasági Versenyhivatal, Tecsó és társai megkapták már párszor, szóval érdemes bejelentést tenni. Egy a gond, hogy nagyon alacsony összegeket kell fizetniük... sad.gif
Blade
Igen, az "Amatőr" és a "Mínusz" a legalacsonyabb kategóriába tartoznak... minden értelemben.
Olyan képzetlen, bunkó eladókkal, olyan rossz minőségű, rosszul rendezett áruval, olyan gyenge választékkal rendelkeznek...
Mert ezek a legolcsóbb boltok. Olcsó üzemeltetés (kicsi és olcsó helység), a legkevesebbért alkalmazható munkatársak, a legolcsóbb (és legsilányabb) áruk, a legolcsóbb nyomdák, stb.
Nem csodálkoznék, ha a boltvezetőt is valami átképzőtanfolyamról szalajtották volna, és nem keresne lényegesen többet a minimálbérnél. huh.gif
Ariadne
A szegedi belvárosi üzletüket viszonylag kedveltem, szerintem itt is nagy egyéni eltérések vannak üzletenként.
Egyébként eddig a legjobb tapasztalatom Kaiser's üzlettel van, egy bizonyos üzlettel, Bp a Keleti felé, ott kivétel nélkül mindig az az ár szerepel a számlán, ami a polcon, mosolygósak és kedvesek a pénztárosok, tiszta az üzlet, még nem botlottam lejárt szavatosságú termékbe - viszont drágább a többinél. Én viszont ennyit áldozok, nekem megéri... (Ja, és semmi közöm egyik üzletlánchoz sem, kritikus hajlamú mezei vásárló vagyok. biggrin.gif)
kirol
Nekem a következő a problémám. Hetente reggelenként egy-két alkalommal bemegyek az egyik Spar üzletbe,
ahol veszek valamilyen élelmiszert, megnézem az árát a polcon. A pénztárnál meg már más ára van,
az adott terméknek. Mire én kérdezem, hogy most mi a helyzet, hiszen nem is ez van kiírva.
Azt mondták, hogy sajnos naponta több száz termék ára megváltozik, és még nem volt idejük kicserélni a polcon lévő árat.
(Hát pl. miért nem mennek 6-ra [Vagy korábbra, mint most.] és cserélik ki?)

Amikor ez már sokadszor történt meg, nagyon megelégeltem. (Pl. egy polci 75 HUF árú termék a pénztárnál már 125 HUF volt [66%-os áremelés])
Nekem nem azt az árat kellene fizetnem, ami a polcon van?
Ha én a pénztárnál elkezdek sztornóztatni, a mögöttem lévő vásárlók megköveznének,
mert ugye mindenki siet.
gricsenko
Hello!Nekem az a nagy bajom hogy a békéscsabai plus-ban(de szerintem mindenütt ez van)meghirdetnek valamit az akcios ujságban és mire odaérek nincs belőle soha nem egy szer nem kétszer jártam igy.Akkor mi a szájjbabaszott nemnormális kurva rohadt anyjukért teszik bele abba a tetvedék ujságba a terméket ha nem is kapnak soha?Vagy mkiért kell a dolgozok között szétosztogatni a cuccokat?Idiota seggfejek mind egytől eggyig!
asdf
Majd ha egy kis kulturat magadraveszel, akkor valaszol valaki. Addig nem.
gricsenko
nagyot mondtál öblitsél
Ariadne
Hát ilyen stílusban ne is reméld, hogy valaki is válaszol a gondodra... Max azt érheted el, hogy kimoderálják, amit írsz.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.