turista
2007.08.21, 12:39
Üdvözlet mindenkinek!
A problémám röviden: egy internetes aukción eladtam egy pólót,amelynek rosszul adtam meg a hosszát, vállméretét. Ellenben odaírtam, hogy az angol méretezés nem a magyarral ekvivalens, sokkal nagyobb. A vevő méreteit előzetesen nem tudtam. Hogy nem jó a mért, utólag derült ki, mikor a vevő utánvéttel megkapta a csomagot. Én a pénzt azóta nem kaptam meg, a Posta visszaküldte valami központba, azóta nincs róla információ. A vevő visszaküldte nekem utánvéttel a csomagot, én nem vettem át, mert a fent említett módon nem jutott el hozzám a pénz. A vásárló most fogyasztóvédelemmel és bírósággal és vásárló megtévesztésévelfenyeget. Kb. 4000 forintról van szó. Kérem, valaki segítsen, mire számíthatok?
Captain Crash
2007.08.21, 14:16
Véleményem szerint az illető a vételárat jogosan tartja/tartotta vissza, hiszen nem azt teljesítetted, amire szerződtetek. Képzeld magad az ő helyébe, átverve érzi magát. A hatóság ilyen ügyekben szerintem nem illetékes, a bíróságra pedig ezért nem érdemes menni. Próbálj megegyezni az illetővel, ha mindenképp kitart amellett, hogy perre viszi az ügyet, akkor javasold neki, hogy esetleg peren kívül más módon egyezzetek meg, te nem akartad őt átverni.
turista
2007.08.21, 14:23
Nem ő tartja vissza a vételárat, hanem a Posta hagyta el valahol.
Captain Crash
2007.08.21, 14:26
(turista @ 2007.08.21, 15:23)

Nem ő tartja vissza a vételárat, hanem a Posta hagyta el valahol.
Ez így érdekesebb... A postára miként lett feladva a termék?
turista
2007.08.21, 14:37
mint utánvétes csomag, és őt át is vette,szóval elvileg kifizette. én meg nem kaptam értesítőt,hogy megjött volna a pénz és persze nem is vettem át. Ő azért akar perelni,mert meg van róla győződve,hogy nálam van a pénz.
Captain Crash
2007.08.21, 14:55
(turista @ 2007.08.21, 15:37)

mint utánvétes csomag, és őt át is vette,szóval elvileg kifizette. én meg nem kaptam értesítőt,hogy megjött volna a pénz és persze nem is vettem át. Ő azért akar perelni,mert meg van róla győződve,hogy nálam van a pénz.
A visszajuttatás ilyen esetben az ő költsége, az odajuttatás a tied. Gondolom felelősség is hasonlóan oszlik. De ebben most nem vagyok biztos. Azt, hogy teljesített, neki kell tudni bizonyítania, vagyis, hogy kifizette. A posta mellesleg mit mond, hol a pénz?
turista
2007.08.21, 15:10
[/quote] A visszajuttatás ilyen esetben az ő költsége, az odajuttatás a tied. Gondolom felelősség is hasonlóan oszlik. De ebben most nem vagyok biztos. Azt, hogy teljesített, neki kell tudni bizonyítania, vagyis, hogy kifizette. A posta mellesleg mit mond, hol a pénz?
[/quote]
A posta fél napig szórakozott, ide-oda küldözgettek ,aztán azt mondták, hogy nem tudták kikézbesíteni -megjegyzem, értesítőt sem hagytak- és valami letétben van és "megnézik mit tehetnek".
kicsit OFF:Azért nem bízok már bennük,mert 2 hónapja elhagyták már egy csomagomat és képesek voltak egy formalevelet kiküldeni, hogy a felelősség nem az övék meg hogy az ügyfelek 90 (!) %a megkapja a küldeményket...
Ariadne
2007.08.22, 10:12
Szerintem próbáld meg a posta ügyfélszolgálatát telefonon/mailben. Engem egyszer meglepően korrekt és alapos módon tájékoztattak, amikor érdeklődtem, mit tegyek, ha tértis levelet küldtek nekem, de rossz címet adtam meg. Jó lenne megtudni először, hogyan is kell működnie a dolgoknak ilyenkor, aztán lehet utánajárni, hol van a hiba.
Egyébként tragikus a posta, egy elsőbbségi levél is több nap, míg elvánszorog a címzetthez, közben meg UK-ből 3 azaz három nap alatt ért ide nemrég egy levél. Hmm...
Ariadne: Én ismerőstől nemrég úgy kaptam levelet, hogy az USAból jött a levél, és nem tartott egy napig mire ideért. Igaz, nem is normál Posta hozta ki. Mondjuk FEDEX állítólag elég ritkán késik a sürgős küldeményekkel.
Paul van Dick
2007.12.17, 17:58
Szerintem nincsen jogalapja a vásárlónak, hogy visszakövetelje a pénzét. Ő mindenféle infót megkapott, hogy nem magyar méret van ráirva, ergo Ő volt a figyelmetlen. Ezt hívják tanulópénznek.
Mozigépész
2007.12.17, 22:01
(Paul van Dick @ 2007.12.17, 17:58)

Szerintem nincsen jogalapja a vásárlónak, hogy visszakövetelje a pénzét. Ő mindenféle infót megkapott, hogy nem magyar méret van ráirva, ergo Ő volt a figyelmetlen. Ezt hívják tanulópénznek.
Te megnézted mikori írásra irogatsz? (akár mástopikokban is)
Paul van Dick
2007.12.17, 22:47
(Mozigépész @ 2007.12.17, 22:01)

(Paul van Dick @ 2007.12.17, 17:58)

Te megnézted mikori írásra irogatsz? (akár mástopikokban is)
Nem, csak gondoltam növelem a hozzászólásaim számát.
Kérem szíves segítségeteket az alábbiakban:
A Teszvesz-en vettem egy órát. Az eladó úgy tájékoztatott, hogy alig használt, csak párszor viselte. Mikor kézhez kaptam az órát, megdöbbenve tapasztaltam, hogy az óra tiszta rozsda, és nagyon karcos.
Szerintem engem az eladó megtévesztett, az óra használhatatlan állapotban van, ezért szeretném az eredeti állapotot helyreállítani.
Milyen lehetőségeim vannak? Mit érdemes tenni?
A pórul járt vevő.
Használt dolgok vásárlásakor eléggé tehetetlen vagy... ugyanis csak a bíróságra mehetsz, és ott igazolnod kell majd az eladó nyilatkozatát a termék állapotáról.
Amit tehetsz, hogy adsz egy negatív értékelést az üzletről...
Captain Crash
2009.03.24, 20:48
Diana: Akit csak tehetek, lebeszélek arról, hogy a TeszVesz-en vásároljon bármit is. Akik korábban személyesen csapták be az embereket, azok most személytelenül tudják megtenni ugyanezt. Legkésőbb polgári peres úton érvényesítheted a jogaid. Ha jól értettem a szerződés megköttetett, tehát ilyen esetben egyébként megtámadhatod a szerződést megtévesztésre hivatkozva. A megtámadás eredménytelensége esetén bíróságon kell érvényt szerezni a jogaidnak.
Kedves Guruk!
Fontos kérdésben szeretném a segítségeteket kérni. Nem éppen vaterás dolog, de hátha idevág...
Pár hónapja (kb. 2) vásároltam egy nokia telefont 2 éves nokia gyári garanciával(n86). Nagyon tetszett a készülékben, hogy a nokia.hu-n és több más mobilos portálon úgy hírdették "karcmentes edzett üveg" az előlapja.
Van egy másik készüléke is a nokiának amelyet így hírdetnek (n97). Erről bemutató videókat is lehet látni ahogy kulcs heggyel karistólják és nem látszik rajta semmi!
Néhány hete vettem le a gyári fóliát az üvegéről és pár nap múlva vettem észre rajta hajszál karcokat.
Zsebben tartott, féltett készülékként használom.
Nem jártam még vele nokia mintaboltban, de szándékomban áll.
Ez a mindenhol "karcmentes edzett üveg"-ként reklámozott szöveg lehet e vásárlót megtévesztő információ ezek után? Természetesen ennek a kérdésnek akkor lesz súlya, ha a hamarosan meglátogató nokia mintaboltban nem éppen vásárló szerető magatartással találkoznék.
Ha igen a válasz, akkor milyen következményei lehetnek a nokiának ennek a ténynek az árnyékában?
Segítségeteket kérném esetleg az általatok jól ismert jogszabályok rámutatásában.
Köszönettel,
egy testvérszerv munkatársa.
Mozigépész
2009.10.13, 22:01
Első lépésben kérheted az üveg cseréjét, ha nem akarják teljesíteni, hivatkozhatsz a megtévesztésre.
Egyébként én most készülök a Nokia-t bíróság elé vinni.