Ariadne
2006.05.10, 15:40
Ó, én egyszer szórakozásból végignéztem és striguláztam a jogszabályellenes részeket, tizenvalahány volt csak úgy kapásból... Hát még ha komolyan nekifeküdnék a dolognak...
Hopsz most látom, hogy bezárt a kaposvári Mistrál, megyek arra és még a cégtábla is le van szedve.
Azért az itt lévő boltosok is biztos megerősítenek abban, ha még egy ilyen jó árakkal dolgozó cég sem életképes, akkor nagyon nagy bajban van a számtek kereskedelem...
Vagy csak visszaütött a mistral taktikája... nagyon sok fórumon meg mindenhol egyre több "mistralban soha" emberkét lehet látni, ráadásul ezek nem ritkán olyan emberek, akiknek rokonok, ismerősök kikérik a véleményét vásárláskor...
Legalábbis én erre szeretnék gondolni, abban a reményben, hogy kicsit talán alakulnak a fogyasztói szokások, mint az a bizonyos púpos gyerek a prés alatt
Nem hiszem, a hangoskodó fórumosok csak egy kis részét adják a vásárlóknak.
Meg azért sokszor előfordult az is, hogy korrektűl intézték a dolgokat...
(Na ezért most kapok majd...

)
Van amiben nincs párja a Mistrálnak az a weboldaluk meg az árlista, ilyen jó árlistáról másnál nem tudok.
(Meg persze az áraik is jók...)
Pedig most gondolkodok, hogy van a itteni plázában kiadó üzlet, kéne nyitni egy kis számtek boltot, de ha még a msitrálnak sem megy, pedig ők nagyker is, akkor csak pénzkidobás lenne....
Nem tudom, azért én fórumokon kívül is sokszor találkoztam olyan emberekkel, akik kerülték a Mistralt. A jó hírére nem igazán vigyázott a Mistral, a rossz hír meg terjed
De lehet benne valami általános hanyatlás is, lehet igazad van.

Majd erről mások többet tudnak mesélni
Simán kiemelkedő tudsz lenni pl a fogyasztóvédelmi jogszabályok betartásában, ha kellő reklámmal meglovagolod ezt a hullámot még akár be is jöhet. Vagy nem. Én semmit sem veszthetek
mistral
2006.05.18, 08:27
Annyi a lényeg, hogy a tulajdonosok a német és az osztrák hálózatfejlesztésre akarnak fókuszálni a jövőben, ezért egy kicsit kigyomlálják a magyar hálózatot. (külföldön nagyberuházások vannak folyamatban) (hivatalosan: hatékonyságot növelnek)
(tudomásom szerint a müncheni és a bécsi üzletek minden szempontból porig verik a magyar boltokat) (és a helyi fogyasztovedelemnek sem kell magát eltartani a büntetési pénzekből úgyhogy nem jelennek meg minden hónap végén egy kis lejmolásra. ) (igaz nem is dolgozik az aktív lakosság döntő százaléka az improduktív közigazgatásban rejtett munkanélküliként)
Pár apróság, a fvf nem azért járt hozzátok, mert ebből akar megélni, tudod, megbüntetni csak azt lehet aki elkövetett valamit.
Az igaz, hogy külföldön picit nagyobbak a fizetések és többet költenek az emberek, nyilván ebből adódóan kevesebb a Pistike akinek tönkremegy a dvd írója a 12. hónapban....
mistral
2006.05.18, 08:41
most nem akarok ebbe belemenni, de 82 millio német ötszörös-nyolcszoros fizetéssel teljesen más közeget teremt minden szempontból, mint ami itthon van. (és itt nem csak a vásárlóerőre gondolok, hanem a befektetett tőke hozamáról, etc etc etc. )
"megbüntetni csak azt lehet aki elkövetett valamit" nem tudom hány éves vagy, de majd az idő rendbeteszi a naivságodat.
Ha már ilyen jól tudtok trvnyeket olvasgatni, akkor nézzél mér utána, hogy a beszedett bírságok hány százaléka marad a hivatalnál.... Tehát: ha elfogy a klotyópapír, akkor irány az utca, lehet bírságolni. Az I emelet 104 -es szobában hozott elsőfokú határozatot a haverok az I. emelet 105 ös szobában (a másodfok) azt jól felülbírálják.
Mr.CsiT
2006.05.20, 16:01
(mistral @ 2006.05.18, 09:41)

Tehát: ha elfogy a klotyópapír, akkor irány az utca, lehet bírságolni. Az I emelet 104 -es szobában hozott elsőfokú határozatot a haverok az I. emelet 105 ös szobában (a másodfok) azt jól felülbírálják.
Na, azért ez nem semmi. Tisztára, mint "átkosban" (már aki így hívja). Tudod, az szerencse, hogy ha fiz. meghagyást kaptok bíróságon keresztül, akkor az már nem fog "haverian" elintéződni.
Amit viszont nem értek:
Mi a fenéért kell megvárni, hogy Bíróság döntse el a kérdést, mikor lehetne a törvény szellemét követve is üzletelni, és akkor nem lenne - az egyébként tényleg jó árakkal dolgozó - cégeteknek ilyen "híre" ?!
Tudom, hogy akkor valamivel kissebb lenne a nettó profitotok, de tudod, akkor sem értem, miért kell megpróbálni megkerülni a törvényeket?? ..és ezt most kifejezetten a garanciális "ügyintézésetekre" mondom.
Azért szerintem az még szerinted is képtelenség, hogy egy gar.cserélt vadiúj termékre 4! nap gart kapok, és ez így lenne jól?! (..persze van "magyarázat": "Az eredeti termékre 2 év gar volt, erre meg csak 1 lenne, így effektíve letelt, örüljön, hogy EGYÁLTALÁN adunk még ennyit is!" - épp csak ez ebben a formában hülyeség és törvénysértő...)
..meg hogy "nem fér bele" a vásárlók könyve bejegyzésre reagálni, nem 15 napon belül, de 2 hónap alatt?!
(..merthogy bizony nem jött válasz..)
Na ná, hogy küldtem fizetési felszólítást, és naná, hogy viszem bíróságra a többszörösen szabály- és törvénysértő eljárást, de közben keserű a szám íze, mert ha én tartoznék bárkinek 500Ft-tal, akkor azonnal behajtaná rajtam akármilyen állami szerv / egyéb cég, Ti meg nagyok vagytok, és akkor ezt így kell??
..és kérlek, ne írj nekem ügyeskedőkről, meg mindenféle kifogásról : megtetted korábban, olvastam is.
AZT írd meg, szerinted a törvény miért ne vonatkozna PONT rátok????
üdv:
Mr.CsiT
(Ripley @ 2006.05.23, 19:44)

Valaki nem foglalná össze miről szól, mert német tudásom szegényes.
Az emberke vett 3 alaplapot, de az egyiknek ki volt nyitva a doboza, meghasználtnak látszott. Szóvá is tette, de végül csak elvitte.
Aztán persze pont az az egy nem működött, vissza is vitte, de valami cimke hiányára hivatkozva elhajtották. Volt egy kis forrongás meg asztalcsapkodás, aztán végül mégis kicserélték neki.
Nekem úgy röviden ez jött le belőle, de naaaagyon rég voltak már azok a németórák
Csaba_20
2006.05.24, 10:54
Látom vitték magukkal a stílust is.

Pedig mi mondtuk, hogy nem EU-ba való a viselkedésük, hanem maximum a balkánra, de ők csak azért is a rossz irányba indultak el.
Asszem az én történetemen már senki sem fog meglepődni.
Még másfél éve vettem egy ati radeon 9800pro t 56 ezer forintért.A kártya tönkrement,most vittem be nekik,hogy cseréljék ki garanciálisan.Persze ilyen kártyájuk már nem volt.Erre azt a fantasztikus ajánlatot kaptam,hogy 20 ezer forint fölött vásárolhatok bármit,amiből a kártya értékét(20 ezer forintot) levonhatom,de cserébe az j termék garanciájából automatikusan levonják a másfél évet
Egyelőre még nem csináltam semmit(leszámítva 2 nap alatt az utazással együtt és várakozással együtt 5 órát foglalkoztam a szervízzel).
Mit tegyek ilyenkor?Teljesen tanácstalan vagyok Meg olyan érzésem van,mintha komolyan sem vennének...
Mellesleg össze vissza beszélnek.Tegnap azt mondták,hogy van rá 2 hetem,hogy levásároljam.Ma azt mondták,hogy van rá 2 hónapom.Hát ezek után már méginkább nem tudom,hog ymit gondoljak.Azért nem mindegy,mert így simán elveszthetem még azt a maradék pénzt is...
Privátban küldtem választ. A lényeg, hogy ne hagyd magad átverni.
Captain Crash
2006.05.24, 14:11
Amennyiben se javítani, se cserélni nem tudják, el lehet állni a szerződéstől. Elállás esetén a vételár és a termék visszajár. Ez azt jelenti, hogy amennyiért vetted, az visszajár neked, a hibás termék pedig az övék. Elállás esetén nem vagy köteles a dolognak azt az értékcsökkenését megtéríteni, amely a rendeltetésszerű használat következménye.
Ne hagyd magad! Írj a vásárlók könyvébe, amennyiben ettől eltérően próbálnák intézni az dolgokat. Illetve a vásárlók könyvébe tett bejegyzés másolatával fordulj Békéltető Testülethez, ők ingyenesek. ill. miután az meg volt, mert valószinűleg nem fogja meghatni őket az sem, fordulj ügyvédhez, és bírósági úton érvényesítsd a jogaid.
A cég eddigi hozzállása a dolgokhoz nem azt mutatja, hogy más úton kiharcolhatnád a jogos igényedet. Nem is akarlak bíztatni, hogy könnyű lesz, mert nem lesz az.
(toreki @ 2006.05.24, 14:54)

Privátban küldtem választ. A lényeg, hogy ne hagyd magad átverni.
Próbáltam neked priváűtban válaszolni,de ezt írja ki :
Üzenet nem postázható, mivel a címzett nem használhatja a belső levelezőt.
A privát üzenetet nem továbbítottuk
De azért megjönnek az üzeneteid

Egyedül az ügyvéd kerül pénzbe, de a PTK 310 alapján kérheted annak a megtérítétés is. A Békéltető döntéséig minden ingyen van. Ugyhogy hajrá.
Amúgy mire hivatkozhatok?
Itt vannak a jogszabályok.
Captain Crash
2006.05.24, 15:00
Ugyanazt fogod találni, a jogszabályokban, amit leírtam. Sajnos a jogszabályok ismeretetése az eddigi beszámolók alapján nem hatja meg a Mistralt, ők máshogyan értelmezik a jogszabályokat. De legvégső esetben a bíróság majd dönt, a per előtt pedig az ügyvédedtől megtudhatod, hogy melyik jogértelmezés a helyes. De a fogyasztóvédelmet is felhívhatod, Ők is tájékoztathatnak.
elég ijesztően hangzik ez az ügyvédesdi.Néha már azt hiszem,hogy jobb lett ovlna,hogyha akkor ment volna tönkre a kártyám,amikor már nincs rá garancia.
Mellesleg én azt már önmagában is elég érdekesnek találtam,hogy tegnap még azt mondták,hogy két hetem van rá,hogy levásároljam,ma meg valami furcsa módon már egy másk szervízes 2 hónapról beszélt.
Köszi!

(Joooe @ 2006.05.24, 08:33)

Az emberke vett 3 alaplapot, de az egyiknek ki volt nyitva a doboza, meghasználtnak látszott. Szóvá is tette, de végül csak elvitte.
Aztán persze pont az az egy nem működött, vissza is vitte, de valami cimke hiányára hivatkozva elhajtották. Volt egy kis forrongás meg asztalcsapkodás, aztán végül mégis kicserélték neki.
Nekem úgy röviden ez jött le belőle, de naaaagyon rég voltak már azok a németórák

Mivel az, hogy kevesebbért levásároltatják, nem adnak ujra garit már önmagában is törvénysértő, nincs értelme arról beszélni, hogy két hét, vagy két hónap a levásárlás határideje.
kicsiati
2006.05.24, 16:47
Egyet nem értek. Miért van az, hogy az ország összes Mistral üzletében ilyen stílussal lépnek fel a vevőkkel szemben?
Benne van a munkaköri leírásukban, hogy meg kell szivatni a vevőt, és bunkón kell viselkedni?
Sajnos én is vettem ott egy LCD monitort. Amikor vásárlás előtt ki akartam próbálni, azt mondták, hogy csak az áru kifizetése után próbálhatom ki. Mondtam, hogy jó, de ha csak egy pixelhiba is lesz rajta, akkor hozhatja ki a raktárból a másik monitort. (Samsung TFT-re 3 napig egy pixelhibánál is cseregarancia van) Nem szólt semmit, de gondolom, ha hibás lett volna, akkor biztos elhajt, hogy nem cseréli ki.
Szerencsére még semmi baja, és remélem nem is lesz.
Én mellesleg még be is váltottam volna az 56 ezret egy monitorra,mivel éppen arra van szkségem,és pont annyiért árulnak is egyet.De hát amikor mondták hogy ká kell még fizetnem arra is 36 ezret...De vajon honnan tudják,hogy most mennyit érhet az a videókártya,amim van,hogyha már hónapok óta nincsen nekik?
Amúgy a videókártya már náluk van,nekem már csak eg ypapírom van róla.
OFF
A fórum statisztikája szerint éppen mielőtt megnézetem volt 31000-szer megnyitva ez a topik. Nem semmi

Jubileum mistral módra
(Bdany @ 2006.05.24, 17:58)

De vajon honnan tudják,hogy most mennyit érhet az a videókártya,amim van,hogyha már hónapok óta nincsen nekik?
Valamelyik boltjukban van használt alkatrész eladás is. Azt ugye nem adhatnak neked helyette, csak újat, de azért az árát tudják.
(toreki @ 2006.05.24, 20:42)

(Bdany @ 2006.05.24, 17:58)

De vajon honnan tudják,hogy most mennyit érhet az a videókártya,amim van,hogyha már hónapok óta nincsen nekik?
Valamelyik boltjukban van használt alkatrész eladás is. Azt ugye nem adhatnak neked helyette, csak újat, de azért az árát tudják.
Azért kiváncsi vagyok,hogy mennyire érdekli őket,hogy "nem adhatnak neked helyette, csak újat" ezek után.
Csaba_20
2006.05.25, 01:52
Bdany: Kérj tanácsot a Fogyasztóvédelemtől, leírva panaszod. Fontos a vásárlás pontos dátuma is, mert az akkor érvényben lévő jogszabályok a mérvadóak. Kérem a többieket is, hogy ezt is mérlegeljék, mikor válaszolnak.
(Csaba_20 @ 2006.05.25, 02:52)

Bdany: Kérj tanácsot a Fogyasztóvédelemtől, leírva panaszod. Fontos a vásárlás pontos dátuma is, mert az akkor érvényben lévő jogszabályok a mérvadóak. Kérem a többieket is, hogy ezt is mérlegeljék, mikor válaszolnak.

Köszi szépen a választ,igen ezt tanácsolták ők is.
Amúgy MIST = köd.Beszélő név...
Vásároltam a mistral-ban egy ECS n2U400-a alaplapot 2 év garanciával 2005.01.30.-án 12000 HuF-ért.
Ez az alaplap 2005 szeptemberében elromlott ezért visszavittem a mistral Vaci uti szervizébe ahol azt mondták hogy javithatatlan és nem volt ilyen alaplapjuk hogy kicseréljék.
Pont egy gépfejlesztésen törtem a fejem ezért inkább levásároltam a meghibásodott alaplap árát és még hozzátettem 11740 Huf-ot igy 23740HuF-ért vettem egy Asus A8V Delux alaplapot 2005.09.06-án.
Ez az alaplap is elromlott 2006 áprilisában vissza vittem a szervizbe ahol a szervizes azt mondta hogy már nem garanciális mert 2006.01.30-án lejárt!!
Eléggé nyugodtan fogadtam a hirt és hazamentem, másnap elövettem a garancia papirokat és észrevettem hogy nagy a kavarás............
Megint bementem a szervizbe és ugyanazt a hirt mondta egy másik szervizes is hogy már nincs rajta garancia mert FOLYTONOLAGOS (ECS->ASUS) és ezért járt le 2006.01.30.-án.
Mutattam nekik hogy ha folytonolagos lenne akkor is 2007.01.30-áig garis volna!
Ekkor azt monták hogy nagyon egyszerü: az elsö alaplap garancia kezdésétöl számitották a második alaplap garanciáját
Megkértem a szervizest hogy adjon egy papirt amin rajtavan az indok hogy mért nem veszik be és bigyessze oda a mistral pecsétjét, erre azt mondta hogy ö ilyet nem fog nekem irni!
Szoltam hogy hivják oda a föszervizest aki pár perc után megjelent és ugyanazt szajkozat hogy már lejárt a gari és nincs mit tenni! Megkértem öt is egy ilyen papir irására de azt mondta hogy ö erre nem köteles az sem érdekelte dogy mondtam neki hogy kivan függesztve a szerviz bejáratánál egy tábla amin kivan irva hogy köteles ilyen cédulát irnia (a válasza annyi volt hogy ö nagyon jol tudja hogy mi áll azon a táblán lol )
Ezután felolvastam neki a garanciapapirrol a 8 bekezdést :
"Jótállás esetén a terméknek vagy föegységnek kicserélése esetén a jótállás időtartama a kicserélt termék vagy főegység tekintetében újrakezdödik."
Ezt is egyszerüen kimagyarázta: az alaplapom nem termék hanem egy számitástechnikai alkatrész és ezért ez a pont nem vonatkozik rá!!
Beirtam a panaszkönyvbe s a szervizben azt irták a panaszlevélre hogy ök eleget tettek a 49/2003-as GKM rendeletnek beleértve a 3.paragrafusát is
" beleértve a 3.paragrafusát is" nem tudom minek irták ezt még külön oda ( Rájuk nem vonatkozik a 3.-ik paragrafusa a rendeletnek?? vagy csak azt remélték hogy ettöl a hivatalos dumátol belátom hogy igazuk van lol)
arra hivatkozik amit nem is voltak halylandoak nekem megirni
Szia Hetti!
Természetesen új termékre új jótállás, ez vitathatatlan.
A Mistralra mostanában kicsit rájár a rúd, akár a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség közérdekű keresetetét nézzük, akkár a az ügyészség eljárását. Ilyen cégnél nem szabad vásárolni, a jövőben ezt tartsd szem előtt

Keresd meg a fórum FVF illetve vokopeti nevű felhasználóit privát üzenteben, lehet a konkrét perekben hasznosak lehetnek a te információid, illetve talán FVF segíteni is tud neked...
Egyébként természetes, hogy jár neked a jótállás, ennek behajtásával lehet próbálkozni békéltető testületnél vagy bíróságon.
Nagyon jól tetted, hogy írtál a vásárlók könyvébe, ez még jól jöhet.
Kenderice
2006.05.28, 20:20
Ha levásároltad, akkor az új vásárlásnak minősül, mivel gyakorlatilag visszafizették az árát + te még hozzátéve vettél egy új lapot. Ilyenkor a garanciális feltételek az új alaplapra érvényesek, nem a régire.
Ha nem kellett volna ráfizetni, hanem csak adtak volna egy másikat akkor sem lenne igazuk, mert ha a termék javíthatatlan, akkor csere esetén a garancia újraindul.
Úgyhogy mindenképpen neked van igazad.
Itt minden le van írva, ami erre az esetre vonatkozik
Örömmel hallom hogy rájár a rud a mistralra mert felháboritó s dühitő hogy mire nem képesek!!
Ha megtehetném azonnal elvenném a müködésükhöz szükséges engedéjeket stb vagy olyan birságot szabnék ki rályuk amit egyhamar nem felejtenének el s még példaként is jó lenne arra hogy ez a fajta üzletpolitika ne állja meg a helyét!!!
Nem hiszem el hogy nem jártak volna jobban ha ugy ismernék sokan a mistralt mint egy "vásárló centrikus" cég nem pedig egy arcátlan-haszonleső vállalkozás!! (tom bilibe log a kezem ......

)
Üdv mindenkinek!
Az 1333-as hozzászólás

kapcsán, ami nem mellesleg az én esetem, aki már olvasta, hát röhej, hogy a mai napig nem történt semmi. most minden hatóságot is panaszoljak be? még csak válaszokat sem kaptam sehonnan. azaz csak annyit, hogy majd kivizsgálják, majd válaszolnak, értesítenek stb. azóta már mindenütt túlléptük a 30 napot... Egyébként mellékesen megjegyzem, hogy a kaposvári mistralt bezárták:)
Megnéztem azt a hsz-t és nem látoma problémát....
Miért zavar téfged, hogy van rajt sulinetes matrica?
Sulinetes terméket nem csak sulinetben lehet venni, hanem sima forgalomban is, semmit nem jelent.
Miért zavar téged a ramiris matrica?
Azt irod rossz a kártya, de nem hagytad ott, hogy megvizsgálják, a hsz-ben annak sem találom nyomát, hogy a mistrál elzavart volna a kártyával...
most vagy nagyon félreolvasok valamit vagy nem tudom.
Összefoglalom az olvasatomat, van egy kártya ami még mindig nálad van, nem hagytad ott a mistrálnál mert zavart a sulinetes matrica valami rejtélyes oknál fogva.
Arra vársz, hogy valaki megbüntesse a mistrált, de konkrét panasz nincs, konkrét elutasítás nincs.
Javíts ki és írd meg, hogy most hol a kártya milyen paírjaid vannak róla.
(Pjotr @ 2006.05.30, 09:38)

Sulinetes terméket nem csak sulinetben lehet venni, hanem sima forgalomban is, semmit nem jelent.
Miért zavar téged a ramiris matrica?
Azt irod rossz a kártya, de nem hagytad ott, hogy megvizsgálják, a hsz-ben annak sem találom nyomát, hogy a mistrál elzavart volna a kártyával...
most vagy nagyon félreolvasok valamit vagy nem tudom.
Összefoglalom az olvasatomat, van egy kártya ami még mindig nálad van, nem hagytad ott a mistrálnál mert zavart a sulinetes matrica valami rejtélyes oknál fogva.
Arra vársz, hogy valaki megbüntesse a mistrált, de konkrét panasz nincs, konkrét elutasítás nincs.
Javíts ki és írd meg, hogy most hol a kártya milyen paírjaid vannak róla.
A probléma sok vele. Mert sulinetes terméket (hardverelemet) nem lehet eladni sulineten kívül. Az az idő lejárt. Ezt a sulinetesek mondták nekem, mivel őket is megkerestem. A termék újként volt eladva, pedig használt volt. A megkeresésemre egyáltalán nem akartak reagálni, a kártyát azért nem hagytam a szervízben, mert 1. Le akarták szedni róla a matricákat:) Kettő, a gyerek az orrom alá dugott egy papírt, hogy megvizsgálják a kártyát, de amennyiben nem találnak kifogásolni valót (szerinted a mistralosok találtak volna?) a vizsgálat díját ki kell fizetnem, ami kb 3000 Ft/óra!
Na ezért maradt nálam a kártya.
a Ramiris matrica azért zavart, mert a Ramirist is felhívtam és érdeklődésemre elmondták, hogy a kártya származhat tőlük, de akkor ki van zárva, hogy a mistralban újként vettem meg, mivel nem állnak semmilyen kapcsolatban a mistrallal.
A kártyáról eddig azt sikerült kiderítenem, hogy sulinetben eladták valakinek, akinél tönkrement, próbálták javítani, nem sikerült. Valószínüleg "elbiznicelte" a tulaj valakivel a mistralban, ahonnan nekem eladták újként.
eddig ennyi
Ariadne
2006.05.30, 09:10
Hm, az ilyenekért gyanítom ki lehet zárni céget a sulinet programból... Lehet, hogy érdemes lenne valamilyen hivatalos bejelentést tenni tértis levélben a sulinet "felsőbb" szervezőjéhez (valamelyik minisztérium, gondolom oktatási, vagy ihm)...
(Pjotr @ 2006.05.30, 09:38)

Nyilvan azert, mert azt a kartyat anno mar valaki megvette, velhetoleg visszahozta gariba, vagy visszavasaroltak csokkentett aron /ha ez letezik meg naluk/, es o most a masodik tulajdonosa egy evlileg uj kartyanak...
Nem tudom most hogy van, de korábban biztos azt vettél amit akartál, Ha egy boltban van egy termék ami kint van a polcon azt oda kell adniuk (ezt megtanultam FVF-től..) hiába sulinetes, mondhatnak akármit a sulinetesek, de nem is ez a lényeg, senki nem fog semmit lépni az ügyedben, nem vettetél fel jegyzőkönyvet az esetről, nem írtál a vásárlók könyvébe, nem küldtél nekik ajánlott levelet, nem hagytad a szervízben a kártyát, most meg elbuktad az egészet mert ha akarsz valamit, akkor viheted fel Pestre majd meg mehetsz érte.
Egyszóval a Mistráltól nem számíthatsz bocsánatkérésre, meg válaszra sem, a hivataloknak semmi dolguk ezzel, egyedül a rendőrségen tehetsz feljelentést csalás miatt.
De ha jó neked, hogy hónapok óta üldögélsz egy rossz kártyán, ráadásul a a hiba felfedezésétől két hónapon belül intézned kéne, ha három napon belül visszavitted volna, akkor ki kellet volna cserélniük egy másikra, ráadásul ez egy 2004 12. 23-es ügy....
EZt a matrica mániát sem értem, nekem is vannak itthon abból az időből származó dolgaim sulinetes matricával, kit érdekel, a számlán a kártyán lévő matrica alapján azonosítható a termék, semmi közöd hozzá, hogy Mistrál Ramiris vagy Kisvuk felirat van rajt a lényeg, hogy azonosítani lehesen vele.
Ahoz sincs emmi közöd, hogy a Mistrál vett-e bármit is a ramiristől, miért ne tehették volna meg.
Vissza kellett volna vinni azzal, hogy rossz a kártya, (ha jól értem a kaposvári boltban vetted) ott a srác nem bunkó, normálisan rendezett mindent.
Betette volna a gépbe és kicserélte volna neked egy másikra, nekem is megette 5 perc alatt a kezemben volt az új kártya....
Szerintem most már ennyi a dolognak, sok mindenben igazad volt, ők a hibásak, mégis te buktad el, mert nem intéztél semmit, csak vártál.
Így jártál, legközelebb ha rossz egy kártya akkor otthagyod a szervízben, nem höbörögsz egy marica miatt.
(asdf @ 2006.05.30, 10:13)

Nyilvan azert, mert azt a kartyat anno mar valaki megvette, velhetoleg visszahozta gariba, vagy visszavasaroltak csokkentett aron /ha ez letezik meg naluk/, es o most a masodik tulajdonosa egy evlileg uj kartyanak...
Ahogy írtam, mostanában bnem vettem semmit, de egy fél éve bármilyen sulinetes terméket megvehettél sulineten kívűl is, semmit nem jelent a matrica.
Az csak egy azonosító, hogy ha belépsz a sulinet programba, visszakéred a manit, akkor azzal lehet azonosítani egy ellenőrzéskor, hogy tényleg megvetted és nem adtad el.
Amíg ezt nem teszed addig csak egy piros-kék matrica...
(Pjotr @ 2006.05.30, 10:28)

Az csak egy azonosító, hogy ha belépsz a sulinet programba, visszakéred a manit, akkor azzal lehet azonosítani egy ellenőrzéskor, hogy tényleg megvetted és nem adtad el.
Amíg ezt nem teszed addig csak egy piros-kék matrica...
De aruld mar el, hogy egy vadonatuj termekre hogy a lopikulaban kerul egy sulinetes matrica??? Egyetlen esetben kerulhet ra matrica, ha valaki azt sulinetre vasarolta, es a szamlazas vegen rakerult.
Pjotr: van köze hozzá. Mistral nem adhat neked sulinetes matricával ellátott elkatrészt egyrészt: 1. mert már nem lehet alkatrészt venni sulinetben. 2. mert az eredeti nem az volt, amit cseréltek. 3. mert a kártya használt. Szerintem ez elég indok.
Másrészt hiába kelleladni azt, ami a boltban van, a sulinetes termékeket sokszor megrendelésre hozzák, és az adminisztráció miatt nme cserélhetik össze az alkatrészeket. Vagyis ha új lenne a kártya, akkor sem adhatná el matricával, ha te nem sulinetben vetted. A matricával el kell számolnia.
Én vettem a tescóban sulinetes matricával terméket.
Ha veszela sulinet programban terméket a boltban, attól még senki nem kötelezhet arra, hogy te valóban vissza is igényeld a kedvezményt.
A sulinet egy lehetőség nem kötelesség.
Simán lehet, hogy a bolt lehívott pár olyan terméket amiről azt gondolta, hogy sulinetben keresni fogják aztán amikor nem ment, akkor eladta simán.
De nem ez a lényeg most, hanem az, hogy miért várt a srác másfél évet a panasszal amiről állítólag a vásárlás napján már tudott, miért nem vetetett fel jegyzőkönyvet a dologról, miért nem hagyta a szervízben a hibás alkatrészt.
Mindegy milyen matrica volt rajt a matrica alapján beazonosítható volt a számlával, szóval sok kérdés van az ügyben, ha úgy érezte, hogy őt átverték, becsapták, akkor miért nem fordult valami hivatalos szervhez?
Csak azt nem tudom, hogyan számol ela matricákkal.
Nem tudom, lehet, hogy nektek van igazatok, én ilyesmivel soha nem foglalkoztam.
A tescó biztos le se szarta a matricát azért vehettem ilyen dolgot.
Egy kis bolt biztos nem teheti ezt meg.
Remélem még jön vissza srác és ír még.
Én ahogy írtam egyetlen utat látok rendőrség -> csalás
Vazolom roviden a dolgot:
-sulinetes termek beerkezik a sulinetes beszallitotol
-kikerul a polcra
-el lehet adni siman is, el lehet adni sulinetben is
-vevo keri sulinetesen, csak ezutan kerulhet matrica ra, es az is csak a szamla elkeszulte utan!!!
-szamla keszul rola, online rendszerben adott palyazatnyertes nagyker termekei kozul kivalasztja az ember az adott termeket, es emelle beregisztralja az adott sorszamu sulinetes matricat (ez termeszetesen csak tavaly novemberig ment, most mar csak konfigot lehet venni/
Tehat olyan, hogy all a polcon a sulinetes videokartya, meg nincs eladva, de mar rajta van a sulinetes matrica, olyan nincs -> garicserekent kapott vadonatuj videokartyan nem lehet sex matrica.

rendben, olyanban okoskodtam amihez nem értek