Tulajdonomat képezi egy kb. 5nm-es üzlethelyiség, amely jónéhány éve nem üzemel. A pavilon fix alapokon áll, lemezekből készült, lebetonozva. Mivel a közvetlen szomszédságában álló lakótelepi házfelújítás előtt áll, az önkörmányzat megkeresett, hogy útban van az üzlethelyiség, és arrébb kéne vinni.
Mivel közterület-használati díj nem volt fizetve rá /nem is tudtam róla, hogy ilyen kötelezettségem lenne, hiszen édesapám iratta rám, miután befejezte ottani tevékenységét/, az önkormányzat el akarja távolíttatni onnan.
Nyilvánvalóan ez egy üzlethelyiség, ami alaphangon is megér szerintem 1millió forintot. Nem szeretném, hogy az önkormányzat odaküldjön egy bulldózert, és eltűntesse a föld színéről. Éppen azon ügyködtem, hogy bérbe adjam, amikor megkerestek a polgármesteri hivatalból ezzel a problémával.
Mivel mozgatni nem lehet, legfeljebb az üzlethelyiség szerkezetének szétbarmolásával, az lenne a kérdésem, hogy van-e joga az önkormányzatnak ilyesmire köteleznie, vagy egyszerűen fogja magát, és eltörli a föld színéről?
Ilyen esetben lehet-e kérni, hogy egy másik üzlethelyiséget biztosítsanak számomra, vagy ezt a mostanit fizessék ki piaci értéken, vagy mi a megoldás? Bele kell törődni egy ilyen helyzetbe, és volt-nincs pavilon?
Természetesen mondtam, hogy ha kell, fizetem a közteület-használati díjat, amiről most szereztem tudomást, de azt mondták, hogy nem is tudják kiadni rá. Gondolom, azért, mert akkor maguknak tennének keresztbe.
Holnapután mennem kell hozzájuk, szeretném tudni, milyen lehetőségeim vannak?
Tanácsotokat előre is köszönöm!