A "szolgáltatást" végző kb.50 éves hölgy részéről , akihez NEM jártam kezelésre, mivel a manuál terápiát végző férfi kollégája páciense voltam, mégis a hölgy „páciens-barát- gyógyító – agressziójával” , valamint makulátlannak nem mondható üzleti tevékenységével találkoztam. Ezek a következők voltak,több alkalommal a nyugtaadási kötelezettség elmulasztása, az ott forgalmazott gyógyhatású termékek árának fel nem tüntetése, vásárlók könyve sehol, vagy láthatatlan helyen . A szolgáltatás színvonalát illetve a hely szellemét alapvetően a pénz iránti görcs, valamint a férfi kollégája iránt tanúsított féltékenység és függőség kialakítása határozza meg. Így a kezelések alatt többször bekukucskál az elfüggönyözött kezelőbe, a helyhez és alkalomhoz nem illő, módon a melltartó alá betűrt pólóban flangál, hasát-derekát mutogatva. Így aztán nem túl sok kell ahhoz, - fenyegetése alkalmával maga is elárulta „más is járt már így az én stúdiómban!”- hogy a fiatalabb női paciens és a „főnök”-hölgy között feszültség alakuljon ki. A forgatókönyv a következő, először telefonon nem ad időpontot, majd mikor személyesen jelenik meg az ember lánya, jobb híján a kezelés közben gyermekemet illeti elég durva szavakkal, ezután a fizetéskor, a pénzt, majd AKKOR AZ EGYETLEN EGYSZER a nyugtát dobálja, mint kutya elé szokták rosszabb helyeken a vacsoráját. A szóváltás és vélemény nyilvánítás következtében, a következő időpontról értesítés nélkül kiradíroz, majd megérkezésemkor gunyorosan közli, hogy más van helyettem beírva. S mivel a paciens nem futamodik meg, s nem távozik azonnal, szolgáltatóhoz és gyógyítóhoz nem méltó, kultúrálatlan és az emberi méltóságot is sértő, etikailag is elítélhető szavakat enged meg magának . Természetesen a kérdéses időpontra senki nem érkezik, a férfi kollégájával lehetetlen akár két percet is szemtől-szembe beszélni, mivel nem tágít a „testőrt” alakító hölgy. A gondolataimban az első pillanatnyi megdöbbenés után a kíváncsiság kerekedik felül. Mire képes, meddig megy el ez a nő, aki állítólag a gyógyítást és a szolgáltatást választotta megélhetéséül ? Hová lett az a jó értelemben vett alázat, amely a szolgáltatói tevékenységhez szinte elengedhetetlen ?
Belátom, én hibáztam : először amikor választottam, majd amikor az egyre feszültebb helyzet ellenére bíztam a normális szolgáltatói magatartásban.