Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Így Gyógyítunk, Gyógyulunk
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Egyéb
2 E
bash.gif Az eset egy állítólag gyógyítási tevékenységet végző, tisztán látó, természetgyógyász-nő működésével kapcsolatos. Budapesten a XVIII. Kerületben a Béke térhez közeli stúdióban volt szerencsém megtapasztalni az alábbiakat.

A "szolgáltatást" végző kb.50 éves hölgy részéről , akihez NEM jártam kezelésre, mivel a manuál terápiát végző férfi kollégája páciense voltam, mégis a hölgy „páciens-barát- gyógyító – agressziójával” , valamint makulátlannak nem mondható üzleti tevékenységével találkoztam. Ezek a következők voltak,több alkalommal a nyugtaadási kötelezettség elmulasztása, az ott forgalmazott gyógyhatású termékek árának fel nem tüntetése, vásárlók könyve sehol, vagy láthatatlan helyen . A szolgáltatás színvonalát illetve a hely szellemét alapvetően a pénz iránti görcs, valamint a férfi kollégája iránt tanúsított féltékenység és függőség kialakítása határozza meg. Így a kezelések alatt többször bekukucskál az elfüggönyözött kezelőbe, a helyhez és alkalomhoz nem illő, módon a melltartó alá betűrt pólóban flangál, hasát-derekát mutogatva. Így aztán nem túl sok kell ahhoz, - fenyegetése alkalmával maga is elárulta „más is járt már így az én stúdiómban!”- hogy a fiatalabb női paciens és a „főnök”-hölgy között feszültség alakuljon ki. A forgatókönyv a következő, először telefonon nem ad időpontot, majd mikor személyesen jelenik meg az ember lánya, jobb híján a kezelés közben gyermekemet illeti elég durva szavakkal, ezután a fizetéskor, a pénzt, majd AKKOR AZ EGYETLEN EGYSZER a nyugtát dobálja, mint kutya elé szokták rosszabb helyeken a vacsoráját. A szóváltás és vélemény nyilvánítás következtében, a következő időpontról értesítés nélkül kiradíroz, majd megérkezésemkor gunyorosan közli, hogy más van helyettem beírva. S mivel a paciens nem futamodik meg, s nem távozik azonnal, szolgáltatóhoz és gyógyítóhoz nem méltó, kultúrálatlan és az emberi méltóságot is sértő, etikailag is elítélhető szavakat enged meg magának . Természetesen a kérdéses időpontra senki nem érkezik, a férfi kollégájával lehetetlen akár két percet is szemtől-szembe beszélni, mivel nem tágít a „testőrt” alakító hölgy. A gondolataimban az első pillanatnyi megdöbbenés után a kíváncsiság kerekedik felül. Mire képes, meddig megy el ez a nő, aki állítólag a gyógyítást és a szolgáltatást választotta megélhetéséül ? Hová lett az a jó értelemben vett alázat, amely a szolgáltatói tevékenységhez szinte elengedhetetlen ?
Belátom, én hibáztam : először amikor választottam, majd amikor az egyre feszültebb helyzet ellenére bíztam a normális szolgáltatói magatartásban.
Blade
(2 E @ 2007.09.03, 21:22) *

Belátom, én hibáztam : először amikor választottam, majd amikor az egyre feszültebb helyzet ellenére bíztam a normális szolgáltatói magatartásban.

Igen.
A "természetgyógyászat" elég indefinit dolog, amit már millióan kihasználtak könnyű pénzszerzésre.
Mindenkinek fokozott óvatosságot tudok csak tanácsolni, és egy nagy adag szkepticizmust: ne higgy el semmit, csak a saját tapasztalataidban bízz meg, ha gyógyítókról van szó. (A gyógyító eszközökre, mint fényterápiás lámpák, tisztító lábfürdő, besugárzó eszközök, amuletek, varázspálcák, stb.) is ugyanez igaz.
Ne higgy a szomszédnak/rokonnak/ismerősnek sem, mert ők legalább annyira hajlamosak a hiszékenységre, mint te.

Mondom én, aki Buddhizmust tanulok, Reiki beavatott vagyok, és van egy pár természetgyógyász és egy csontkovács ismerősöm is... szóval első kézből ismerem ezt a szakágat(is). geek.gif
A "bioenegriás" gyógyítók helyett javaslom, hogy keress egy reiki-klubbot, ahol ingyen és bérmentve kezelnek; ha más jellegű a problémád, tudok én is jó gyógyítót mondani, de nekem se higgy el semmit, csak azt, amit tapasztalsz. blink.gif
Ariadne
OFF Hú, a reiki, tényleg. Nem hiszek az ilyen dolgokban, de a reiki egy alkalommal meggyőzött. Édesanyámnak nagyon jó érzéke van a másokon segítéshez, több reiki tanfolyamra is járt, torokfájás meg más fájdalmak esetén alkalmazta is rajtunk párszor, hatásosan. Ezt elkönyveltem úgy, mint az érzelmileg közel állók pozitív egymásra hatását, de a reikiben különösebben nem hittem.

Aztán amikor 21 évesen kivették a mandulámat, egy kórteremben voltam három másik korombelivel, akiknek szintén nagy szenvedés volt a műtét (bezzeg a hatéves kislány másnap kolbászos zsemlét blink.gif rágcsált, míg mi csak hörögni tudtunk biggrin.gif). Szóval velem kezdték a műtétet, majd jöttek sorba 15-20 perces időközönként a többiek is. Anyum a nyakamra tette a kezét, és egyből kevésbé vérzett a torkom és az a borzalmas fájdalom is enyhült, plusz nagyon megnyugodtam. Ez ismerős volt, és nagyon hálás voltam érte. Érkeztek sorban a többiek is, meglehetősen szenvedő arccal, próbáltak túllenni a dolgon. Anyu gondolt egyet, szó nélkül odament és sorban mindegyikőjüknek a torkára tette a kezét és koncentrált, hogy elmúljon a fájdalom és a vérzés. Csak egy-két órája ismertem őket, nem ismerték anyut sem előtte, sőt később kiderült, hogy a reikit sem ismerték egyáltalán, tehát semmit nem tudhattak a dologról. Mégis mihelyst szóhoz jutottak, álmélkodva kérdezték, mi volt ez a kellemes melegség, hogy csinálta anyu, és mondták, mennyire jól esett, elmulasztotta a fájdalmat. Nekem ez bizonyíték. De továbbra is szkeptikus vagyok, még mindig csak a saját anyukámban hiszek. biggrin.gif

ON Az ilyen sarlatánokat meg az első kellemetlen élmény után ott kell hagyni, biztosan sokan vannak, akik valódi gyógyító szellemben dolgoznak...
Blade
(Ariadne @ 2007.09.04, 11:52) *

...
Nekem ez bizonyíték. De továbbra is szkeptikus vagyok, még mindig csak a saját anyukámban hiszek. biggrin.gif
No és persze ingyen van, tehát az nem merül fel, hogy becsapnak a pénzedért. huh.gif
Régebben évekig jártunk egy művházba, ahol kezeltünk bárkit, aki csak beesett az utcáról, ingyen és bérmentve... hinni nem kell benne, és várni sem kell tőle semmit: ha segít, jó, ha nem, akkor pihiztél egy fél órát, más nem történt. biggrin.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.