Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
mobil csere
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Vezetékes és mobil szolgáltatók
xx-solar
A következökben kérném a lehetséges megoldásokat.
Vásároltam 2 db SonyEriccson T300 mobil telefont elöfizetéssel 2 éves hüségnyilatkozattal a Vodafonál.
Az 1 készülék meghibásodot, leadtam javításra helyette kaptam egy újat mivel nem volt javitható.Kb 2 hónap elteltével ismét meghibásodot , megint szervíz, most megjavitották.Miközben az 1 készülék szervizben volt megadta magát a 2 készülék is. Ez is a zservizben végezte.Kérdésem az lenne hogy meddig kell még eltürnöm, és szervizbe hurcibálnom mire kapok egy használható telefont.Kértem a szolgáltatott hogy cserélje ki a készülékeket aká ugy hogy ráfizrtek a vételár különbségre de válasza "nem lehetséges" volt csak az általam vásárolt típúsra hajlandó.Mivel már ezt egyszer megette és az a telefon sem használható tendeltetésdzerüen kértem hogy azt inkább ne tegyék.
Van-e lehetőség köztelezni a szolgáltot, hogy másik készülékre cserélje a nem használható mobilt?
FVF
Nincsen. A jótállási, szavatossági rendeletek és a Polgári Törvénykönyv is a következő sorrendet adja meg:

Elsősorban kijavítást vagy kicserélést (a kicserélés ugyanolyan típusú készüléket jelent) amennyiben ezek nem lehetségesek, akkor árleszállítást, vagy a szerződés felbontását (vételár visszatérítés) teszi lehetővé.

Én a következőt javaslom: meg kell próbálni náluk az utóbbi kettő valamelyikét elfogadtatni avval az indokkal, hogy két készülék (összesen a csere miatt 3) esetében is állandó meghibásodások léptek fel, gyanús, hogy a termék szériahibás. Ezért a következő meghibásodásnál kérje, hogy a szolgáltató küldje be akkreditált bevizsgálóhoz a terméket (neki ez kötelessége fogyasztói kérés esetén).

Nem lesz könnyű, mert mint egy másik (egyébként szintén Vodafone-os) panasz esetében is olvashattuk, a cégnél egészen magas döntés szükségeltetik egy ilyen tranzakcióhoz.
xx-solar
[XX_solar=FVF,2004 Aug 4, 08:18 AM]

Elsősorban kijavítást vagy kicserélést (a kicserélés ugyanolyan típusú készüléket jelent) amennyiben ezek nem lehetségesek, akkor árleszállítást, vagy a szerződés felbontását (vételár visszatérítés) teszi lehetővé.

Én a következőt javaslom: meg kell próbálni náluk az utóbbi kettő valamelyikét elfogadtatni avval az indokkal, hogy két készülék (összesen a csere miatt 3) esetében is állandó meghibásodások léptek fel, gyanús, hogy a termék szériahibás. Ezért a következő meghibásodásnál kérje, hogy a szolgáltató küldje be akkreditált bevizsgálóhoz a terméket (neki ez kötelessége fogyasztói kérés esetén).

[/QUOTE]
Köszönöm a tájékoztatást , ugy gondolom nekik shuriken.gif futok.Veszíteni valóm nincs, hiszen vagy tovább cserélgetik, javitgatják garanciában (ennek elönye hogy mindig garanciális marad) vagy megunják.
Lenne még egy kérdésem, mégpedig az hogy milyen messzire kell saját költségemen szállítani, mert ugye nincs 10 kg?
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.