Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Pannon
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Egyéb termékekkel kapcsolatos problémák
Kutyafül
[size=6]2007/08/15-én vásároltam egy telefonkészüléket a Fóti korában lévő HB electronic kft-nél a telefon75,600 Ft-ba került 2 éves hűségnyilatkozattal! Még aznap kiderült,hogy hibás azóta se telefonom se pénzem!! Ne vásároljatok ott ha nem szeretnétek így járni! starwars.gif
Mozigépész
(Kutyafül @ 2007.09.12, 00:03) *

2007/08/15-én vásároltam egy telefonkészüléket a Fóti korában lévő HB electronic kft-nél a telefon75,600 Ft-ba került 2 éves hűségnyilatkozattal! Még aznap kiderült,hogy hibás azóta se telefonom se pénzem!! Ne vásároljatok ott ha nem szeretnétek így járni! starwars.gif

Ez így elég furcsa.... Mivel nem írtad azt le miért nincs, csak azt, hogy kerüljük. De miért is? (ha már új topikot nyitottál neki) huh.gif
Kutyafül
Szia !Mikor megtudták, hogy hibás a telcsim felajánlották, hogy vásároljam le , de mivel nem volt csak olcsóbb illetve drágább készülék ami 140,000 ft-ba került volna így ez nem jött össze! A fönök úgy döntött beküldi kivizsgálásra ami azóta is tart! Azzal a kifogással , hogy akciós készülékre nincsen gari. ( az akció a kétéves hűségnyilatkozat miatt volt )Most a nokiára hivatkoznak, hogy még nem volt idelye bevizsgálni! Tudomásom szerint az üzlet felelőséget vállal az általa forgalmazott márkákra és nem tarthat egy új készülék bevizskálása 72 óránál tovább. Én mint kereskedő mindig kitartok a vevőim jogaiért, és nem kockáztatnám a hírnevemet. Amúgy azóta ezt a tipusú telefont 7,000 ft-al olcsóbban árulja a pannon! (legalábbis az egyik üzletben így láttam). Én meg mivel szükségem volt telefonra addig is vettem egy új telefont, mert ki tudja mi lesz belöle! De, hogy ne csak szídjam őket az eladók rendesek talán jobb lenne , ha övék lenne az üzlet. Amúgy bocsi, ha valami újat nyitottam még új vagyok itt!
Mozigépész
(Kutyafül @ 2007.09.12, 21:05) *

Szia !Mikor megtudták, hogy hibás a telcsim felajánlották, hogy vásároljam le , de mivel nem volt csak olcsóbb illetve drágább készülék ami 140,000 ft-ba került volna így ez nem jött össze! A fönök úgy döntött beküldi kivizsgálásra ami azóta is tart! Azzal a kifogással , hogy akciós készülékre nincsen gari. ( az akció a kétéves hűségnyilatkozat miatt volt )Most a nokiára hivatkoznak, hogy még nem volt idelye bevizsgálni! Tudomásom szerint az üzlet felelőséget vállal az általa forgalmazott márkákra és nem tarthat egy új készülék bevizskálása 72 óránál tovább. Én mint kereskedő mindig kitartok a vevőim jogaiért, és nem kockáztatnám a hírnevemet. Amúgy azóta ezt a tipusú telefont 7,000 ft-al olcsóbban árulja a pannon! (legalábbis az egyik üzletben így láttam). Én meg mivel szükségem volt telefonra addig is vettem egy új telefont, mert ki tudja mi lesz belöle! De, hogy ne csak szídjam őket az eladók rendesek talán jobb lenne , ha övék lenne az üzlet. Amúgy bocsi, ha valami újat nyitottam még új vagyok itt!

Nem értem, milyen akciós készülék az, hogy nincs rajta gari? Még az én most vett telómon is van, és akcióban, pontosabban bónusz programban vettem. (ráadásul 1800.- volt) Alapban csak 10000.- Ft felett van garancia, ha ezt nem éri el akkor is van szavatossági igényed, de álltalában a telefon gyártók ilyen esetben is adnak garit, ha csak nem volt a telefon használt. Igazából én nem járok viszonteladóhoz, mert neki a profit a lényeg nem a vevő. (halkan jegyezném meg, hogy sajnos a Pannon is kezd átesni a ló túloldalára) Igazából én a Pannon bemutató termébe járok, bár ezt eladta a Panni, de minden a régi az ügyintézésben.
Én azért beírnák a panaszkönyvbe is, mert ez szerintem nonszensz. Nem bevizsgálni, javítani kell! (megint hozzátenném, hogy a Nokia sajna nagyon szeretik lepattintani a tulajt azzal, hogy a készülék beázott, gari ugrott)
Másik te azzal ne foglalkozz, hogy most mi az ára, neked mindíg a mérvadó a vásárláskor fizetett összeg, akkor is ha mondjuk elállsz a szerződéstől, és kéred vissza a pénzedet. (ez mindenre vonatkozik, ha fel is megy az ár, téged nem befolyásol)
lesley
Vagy hívd fel a telefonos ügyfélszolgálatot, ott pannon alkalmazottak vannak, és fontos a vásárlói elégedettség - panaszkodj, nézzenek utána. kérj visszahívást, tájékoztassanak.

Kutyafül
box.gif box.gif Sziasztok október 15-én kaptam egy sms-t miszerint megjavították a hibás telefonomat! Én viszont a telefonra ezekután nem tartok igényt szeretnék vásárolni inkább egy másik tipust! Beszéltem a pannon telefonos ügyfélszolgálatánál Pancsabai Petrával aki azt a választ adta, hogy mivel kijavították a készüléket nem áll módjukban felbontani a 2-éves hűségnyilatkozatot(így csak 1év9 hónap múlva vásárolhatok új készüléket) és amúgy is 3-napos cserejogosultság sem kedvezményes árú készülékre és márkabolton kívül elromlott készülékre nincsen! Tudtommal a telefonom nem azért volt akciós mert hibás volt a kijelzője és ahoz pedig, hogy a márkaboltba romoljon el 3-napra a pannonhoz kellett volna költöznöm! Amúgy Szeretnék elnézést kérni a Fóti Corában Működő Pannon márkabolttól akik azóta nagyon sokat segítettek és a pénzemet is visszafizetnék! box.gif box.gif Szerintetek ha egy napon belül elromlik egy készülék, felbonthatom a hűségnyilatkozatomat, hogy másik készüléket vásárolhassak és egyáltalán milyen jogaim vannak ezzel kapcsolatban? Előre is köszönöm mindenkinek !
Blade
(Kutyafül @ 2007.10.27, 19:00) *

... 3-napos cserejogosultság sem kedvezményes árú készülékre és márkabolton kívül elromlott készülékre nincsen!
...
Szerintetek ha egy napon belül elromlik egy készülék, felbonthatom a hűségnyilatkozatomat, hogy másik készüléket vásárolhassak és egyáltalán milyen jogaim vannak ezzel kapcsolatban?

Úgy működik, hogy amikor visszaviszed a készüléket, cserét vagy javítást kérhetsz. Amennyiben az értékesítéstől számítva több, mint 3 munkanap eltelt, akkor a csereigényedet az eladó aránytalan többletköltségre hivatkozva visszautasíthatja, és javíthat.
Amennyiben viszont már az elején javítást kértél/elfogadtál, akkor most már nem választhasz.
A hűségnyilatkozatról nem tudok nyilatkozni... biggrin.gif
Captain Crash
(Kutyafül @ 2007.10.27, 18:00) *
Szerintetek ha egy napon belül elromlik egy készülék, felbonthatom a hűségnyilatkozatomat, hogy másik készüléket vásárolhassak és egyáltalán milyen jogaim vannak ezzel kapcsolatban? Előre is köszönöm mindenkinek !
Ha valaki másképp tudja javítson ki, de jogilag olyan fogalom, hogy hűségszerződés nem létezik. Viszonylag magas a felmondási költségek vannak, ezért nem is érdemes a szerződést felmondani. A hibás teljesítés miatti elállás más tészta, mert ott a szerződés ex tunc hatállyal szűnik meg, a szolgáltató nevesített szerződésszegésének jogkövetkezményeként.
TheElf
Ha jól tudom, a hűségnyilatkozat amit aláírsz viszont sajnos külön szerződés, külön papíron, stb.
Iván
A hűségnyilatkozat arra vonatkozik, hogy adott szolgáltató előfizetője maradsz X ideig. Az hogy ezt milyen készülékre kötöd, ez szerintem független, azaz ha a készülék nem okés akkor tudakold meg van-e lehetőség a készülékcserére, de ha nincsen akkor csak a kötbér kifizetése után szabadulsz meg a határidő előtti felmondás esetén.

(Azt viszont már hallottam hogyha megszeged a feltételeket azaz nem fizeted a számládat akkor a készüléket a szolgáltató letíltja, úgyhogy használt készülék vásárlása esetén érdemes erre rákérdezni az eladónál, de ez már nem ide tartozik).
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.