Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Élvezhetetlen Koncert
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Egyéb
elmrto
Kedves Fórumosok!

Néhány napja egy olyan koncerten vettem részt, ahol a neves előadóművészek egy templomban
(dómban) léptek fel. A jegyem olyan szektorban (adott székcsoportra) szólt, amelyben a koncert, részben a visszhang, részben a hangzótérből történő kirekesztés ("bödönhatás") miatt élvezhetetlenné vált. Még a dalokat összekötő szövegeket sem lehetett érteni, nemhogy a teljes, egyébként 3 fős zenekart!
A bajt az elektronikus hangosítás okozta. Úgy helyezték el a hangfalakat, hogy a főhajóban minden jól szóljon. Azt nyilván nem ellenőrizték, hogy az elől/oldalt elhelyezett székeken, amelyen a legdrágább 9990 forintos (!) jegyekkel lehetett csak helyet foglalni: élvezhetetlen a műsor!
Az csak tetézi a problémámat, hogy direkt a koncert miatt utaztam oda a feleségemmel (és szálltunk meg egy szállodában).

Mi a teendő?
A jegyeladó a szervezőkre mutat, a szervező pedig a vele szerződött műszaki személyzetet hibáztatja.
Kihez fordulhatok panaszra? sad.gif
Természetesen valamilyen kártalanítást szeretnék!

Remélem, van aki tud segíteni!
Üdvözlettel, E

U.i. Ha ott a helyszínen szólnak, hogy a főhajóban foglaljunk helyet, még az is elfogadható lett volna ...
Mozigépész
(elmrto @ 2007.09.12, 09:09) *

Kedves Fórumosok!

Néhány napja egy olyan koncerten vettem részt, ahol a neves előadóművészek egy templomban
(dómban) léptek fel. A jegyem olyan szektorban (adott székcsoportra) szólt, amelyben a koncert, részben a visszhang, részben a hangzótérből történő kirekesztés ("bödönhatás") miatt élvezhetetlenné vált. Még a dalokat összekötő szövegeket sem lehetett érteni, nemhogy a teljes, egyébként 3 fős zenekart!
A bajt az elektronikus hangosítás okozta. Úgy helyezték el a hangfalakat, hogy a főhajóban minden jól szóljon. Azt nyilván nem ellenőrizték, hogy az elől/oldalt elhelyezett székeken, amelyen a legdrágább 9990 forintos (!) jegyekkel lehetett csak helyet foglalni: élvezhetetlen a műsor!
Az csak tetézi a problémámat, hogy direkt a koncert miatt utaztam oda a feleségemmel (és szálltunk meg egy szállodában).

Mi a teendő?
A jegyeladó a szervezőkre mutat, a szervező pedig a vele szerződött műszaki személyzetet hibáztatja.
Kihez fordulhatok panaszra? sad.gif
Természetesen valamilyen kártalanítást szeretnék!

Remélem, van aki tud segíteni!
Üdvözlettel, E

U.i. Ha ott a helyszínen szólnak, hogy a főhajóban foglaljunk helyet, még az is elfogadható lett volna ...
Először is a helyszínen erről jegyzőkönyvet kellet volna felvenni a panaszodról, és ezzel fordulni a jegyárusítóhoz, hisz te tőlük vetted a jegyet, velük állsz jogi viszonyba nem a szervezőkkel. Aztán majd ők keressék meg a felelősöket, hisz téged az se érdekelt volna ha nem a Kiss Pista Bt hanem a Pap KFT csinálta volna a hangosítást.
Ariadne
Igen, elvileg polgári pert lehet indítani, hogy kártérítést kapjatok, de ehhez tényleg kellene, hogy valamilyen nyoma legyen annak, milyen rossz is volt a helyzet.
Trysii
Templomban vajon van Vásárlók Könyve?

Mert akárhogy is nézzük, ott is sokmindenért fizetni kell. Keresztelő, házasságkötés, stb.
Márpedig ha bármilyen szolgáltatást vásárol az ember, akkor azzal kapcsolaban panasza is lehet.
Voltam olyan esküvőn a közelmúltban, hogy a pap mellett állva nem értettem, hogy mit mond, mert vagy diszlexiás, vagy simán beszédhibás volt. Hozzáteszem, nem reklamálni szerettem volna a VK-ban, hanem inkább megköszönni, hogy a pap ilyen jól elszórakoztatta a násznépet a vicces beszédstílusával, amivel képes volt egyszerre 3-4 szót, egy szóban kimondani. No, nem úgy, hogy egymás után összeolvasva, hanem egyszerre. clap2.gif Persze a lóvét azért lenyeli az egyház. És még számlát sem nagyon adtak senkinek, aki bármiért is fizetett nekik.
Hogy is van ez?
Bálint
A törvény kimondja, hogy az egyházak pénzügyeit semmilyen szerv sem jogoult ellenőrizni.
Az egyház nem üzleti tevékenységet végez. Adományaival, egyéb bevételeivel nem kell elszámolnia.
A koncert esetében valószínűleg nem erről van szó, de a lényeg, hogy ezért nem nagyon van náluk pl. vásárlók könyve, vagy számla.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.