Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Autóbuszos Reklámbemutató Megtévesztő Igéretek
Fogyasztóvédelem Fórum > Fogyasztóvédelem.com > Általános Fogyasztóvédelmi Fórum
aser
2007. szeptember 22.

Tisztelt Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség!

Tárgy: Panasz , megtévesztő reklám miatt.

A bepanaszolt: Thermo-Comfort Bt.
Zalaegerszeg
Pf.204
Tel:06-30/325-0574

Ugyanis 2007.szept.20-án résztvettünk 170-ed magunkkal a fenti cég által szervezett Reklámbemutatón Várpalotán. A póstaládákba bedobott reklámjukban azt igérték:
Hölgyeknek CD-s kazettás Rádiót ajándékoznak,az
Uraknak Ütvefuró gépet.

A Reklámbemutató végén azomban CD nélküli rádiót adtak,
és sima furógépet.

Ezzel véleményünk szerint megszegték irásbeli szerződési ajánlatukat.

Kérjük kötelezzék a céget ajánlatuk teljesitésére.

asdf
Ez nem hivatalos bejelento, mint ahogy a nyitolapon valahol irva is vagyon.
TheElf
Ezen felül a FVF sem kötelez senkit semmire, a legtöbb esetben a Békéltető Testület sem smile.gif

De akad bőven kérdés: Pl. hogy a tájékoztatóban megjelent akciós ajándék ígérete minden helyzetre vonatkozott? A készlet erejéig? Fenntartották-e a változás jogát? Eltért-e ettől az ajánlattól a szerződés, vagy valóban hibásan teljesítettek? Megvolt-e a kifogás szabályos jelzése a fogyasztó részéről, ha van hibás teljesítés? Stb.
Balaton007
(aser @ 2007.09.23, 06:01) *

2007. szeptember 22.

Tisztelt Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség!

Tárgy: Panasz , megtévesztő reklám miatt.

A bepanaszolt: Thermo-Comfort Bt.
Zalaegerszeg
Pf.204
Tel:06-30/325-0574

Ugyanis 2007.szept.20-án résztvettünk 170-ed magunkkal a fenti cég által szervezett Reklámbemutatón Várpalotán. A póstaládákba bedobott reklámjukban azt igérték:
Hölgyeknek CD-s kazettás Rádiót ajándékoznak,az
Uraknak Ütvefuró gépet.

A Reklámbemutató végén azomban CD nélküli rádiót adtak,
és sima furógépet.

Ezzel véleményünk szerint megszegték irásbeli szerződési ajánlatukat.

Kérjük kötelezzék a céget ajánlatuk teljesitésére.

Ez mind szép és jó. Csakhogy:

1. a kis jelentkezési papiron szerepelt több dolog is:
a:) a képek csak illusztrációk.
b:) az ajándékválltoztatás jogát fentartják.
2. semmillyen szerződés nem köttetett amikor velem együtt a többiek is felszálltak a buszra.
3. a furógép pedig ütvefúr ha tudod használlni. ( én ugyanis ilyet kaptam es működik)
4. 990 forintért mi a Jó életett akarsz drága barátom?
5. ha vádaskodsz legalább legyen alapja, meg legyél tisztában a dolgokkal.
TheElf
Balaton007
Az első pontban igazad lehet, ha valóban ugyanaz a jelentkezési lap, stb.

A második pontban nincs igazad, ráutaló magatartással, stb. is lehet szerződést kötni, stb.

A harmadik pontban: Honnan gondolod, hogy ők is ugyanilyt kaptak ha változik az ajándék a készlet erejéig?

A negyedik kérdés: Nem a 990 forintért kapod, ugyanis nem biztos, hogy mindenki szívesen megy el a kirándulásra, van akinek ez az egész út felesleges kellemetlenség, de a rááldozott idő értékét is számításba véve, mégis megéri neki a beígért ajándék fejében. Ergo az idő értéke, a bemutató végighallgatása, stb. is számít. a saját idő értéke (mintha dolgoznál aznap) is része az alkunak, a szerződésnek. Az ajándékot lehet változtatni akkor, ha az hasonló értékű, és a változtatás nem befolyásolja alapvetően az ajánlat milyenségét, és ezt még felszállás előtt közlöd.

5. ha amásikat kioktatod, bunkó módon vádaskodsz legalább legyél tisztában a dolog jogi tartalmával, az üzleti tartalommal és pár dologgal...
Balaton007

5. ha amásikat kioktatod, bunkó módon vádaskodsz legalább legyél tisztában a dolog jogi tartalmával, az üzleti tartalommal és pár dologgal...
[/quote]

Én úgy érzem nem oktattam ki, és bunkó sem voltam, ha esetleg sértőnek tünt elnézést kérek. azért mertem ezeket elmondani mert aznap én is ott voltam, és tisztában vagyok az ott történtekkel. Tény hogy nem CD-s magnó volt hanem csak sima kazettás, abban is igazad van, hogy idő meg miegyebekk. Lehet azért vagyok elfogúlt mert az adott napon vásárolltam tőlük egy két dolgot, de rendszeresen utazom termékbemutatókra és kijelenthetem hogy ez a cég a legkorrektebb. A 990 forint pedig csak az utazás ára, ugyanis ha kiszámoljuk meg a busz üzemanyag költségét sem fedezte volna Várpalotára, nemhogy vissza, meg a délutáni programra.
De megköszönöm a lehetőséget hogy elmondhattam a véleményem az üggyel kapcsolatban.
maruszja
(asdf @ 2007.09.23, 08:16) *

(maruszja @ 2008.11.26, 11:19) *

(asdf @ 2007.09.23, 08:16) *

Sajnos egyre több nyugdíjast bepaliznak a reklámbemutatók, hogy lehet gyógyulni a gyapjútakaróktól, pedig a reumát sosem fogja meggyógyítani a gyapjútakaról. Háromszorors áron adják a cuccokat, pedig áruházakban olcsóbban hozzá lehet jutni. A drága láboskészlettől sem fog senki gyomorpanasza, daganata elmúlni. Az én tapasztalatom szerint elég erőszakosak a reklámbemutatósok a szerződéskötés terén és félreinformálják a kuncsaftot ahol érik. Ezek ebből élnek, hogy mindenki bepaliznak, aki gondolkodás nélkül szerződést köt velük.
athosa
Minap találtam a levelesládában egy szórólapot, miszerint 1290 ft-ért elmehetek Kittsee-be, a csokigyárba körülnézni, és vásárolni.
Igaz, elötte még lenne egy kis dolog, termékbemutatón kellene részt venni, ám ezt már jóval kisebb betükkel írták, így majdnem figyelmen kívül hagytuk a párommal.
Megbeszéltük, kipróbáljuk, nem lehet olyan rossz az a termékbemutató, ráadásul itt a karácsony, potom árért kiutazhatunk Ausztriába vásárolni.
Gyönyörû, szép nagy busszal mentünk, kiderüLt, Bezenyére, ami egy Rajka elötti, határmenti község.
Már vártak ránk a marketingesek, elöször bemelegítõ mozdulatokat kellett végeznünk,amit én furcsának és nevetségesnek éreztem, de hát a sok nyugdíjasnak tetszett a dolog, igaz õk, már rutinosabbak voltak.

Megkezdõdött a termékbemutató, ami edények bemutatása volt.
Ismerõs volt a dolog, láttunk már AMC-tõl, Zeptertõl...
Az áruk elöször 500 ezer forint volt, majd lement 180 ezer forintra, na gondoltuk ez már nem semmi...
Mivel szerettem volna karácsonyra valamit venni a feleségemnek, neki meg nagyon tetszettek az edények, megrendeltük a teljes készletet, amihez még rengeteg ajándék edényt is adtak.
Ezután új bemutató kezdõdött, egy indukciós fõzõlapot dicsértek, beláttuk ez is jó lenne otthon, de az ára 120 ezer volt, azt azért sokaltuk.
Ujabb edények, ráadásnak ajándék a fõzõlap... nagyot szisszentünk, jó lett volna nekünk,az ajándékba kapott edények helyett.
Megbeszélés következett, megkaptuk a fõzõlapot 40ezer forintért, meg voltunk elégedve, milyen jó üzletet csináltunk.
Következett egy ujabb termék, ekkor már két óra volt, ejnye, mikor érünk Ausztriába?
A termék egy táplálék kiegészítõ szer volt, ami 100ezer forint egy dobozzal, de leszállították az árát ötven ezerre és még egy másik dobozzal is adtak hozzá, így a két doboz került 50ezerbe.
Tetszett a termék, ki ne akarna egészséges lenni, de azért most nem kértünk belõle.
Fél négy tájt el is indultunk oda, ahova elöször menni szerettünk volna, ötre oda értünk, volt egy óránk csokit venni, ami sikerült is, és indulás haza...
Itthon elsõ dolgom volt a netre menni, és megnézni, mi is ez a termék, egy találat sem volt a keresõben!
Uhh, ez kemény, gondoltam, tovább kerestem, érezve, valami nem stimmel.
A számlán megvolt a cég neve, kerestem a cégkeresõben, hát egy építõipari cég!
Rákerestem, a hasonló edények, termékek árára, kiderült, a negyede az áruk, az általunk megrendeltel.
Vakartam a fejem, ejj , jól átvertek minket, próbáltam elérni õket telefonon, de persze a szokásos géphang, hol foglaltat, hol nem elérhetõt jelzett. Elfogyott a türelmem, elfaxoltam, hogy felbontanám a szerzõdést, állítólag nyolc napon belül megtehetem, csak a foglaló veszik... hát vesszen!
Elgondolkodtam, hogyan lehettem ilyen naív, hisz voltak jelek, amik mutatták, mennyire komolytalan dolog ez a termékbemutató...
A nyugdijasokat szinte óvodásokként kezelõ elõadó, a termékrõl szóló irásos bemutató teljes hiánya, a komolytalan árleszállítás, majd a még komolytalanabb ajándékozás, felkelthette volna a figyelmünket, itt valami bûzlik. Még egy e-mail cim sem volt!
Na persze az elõadó megkérdezte, nincsenek-e köztünk fogyasztóvédõk, mi pedig bólogattunk, ejj azok a csunya fogyasztó védõk mindig kavarnak...
Ez is csak utólag tünt fel.

Jó, engem átvertek, végül is tudhattam, hova megyek, felkészülhettem volna, bár azt nem tudtam, milyen terméket akarnak bemutatni, mert akkor tájékozódtam volna...

Nem ez a baj!

Azt a sok idõs nyugdíjast, aki kevés pénzét a családja meglepetésére fordítaná, mind átverték!

Õk biztos nem keresnek utána a neten, mi mennyibe kerülne, az egészségükért mindent megvennének, ami egy kis esélyt is ad, hogy jobban éljenek. Ez rendben is lenne, de így sokkal kevesebb pénz jut erre, hisz töbszörös áron vették meg azt, amit máshol is lehet kapni, sokkal olcsóbban!

Blade
Erre nem igazán lehet mit mondani.
Volt egyszer egy marketinges ismerősöm (akiről nem tudtam, hogy az...), akinek hosszan ecseteltem, hogy a marketinges munka árt az embereknek, ezért elkölcstelen.
Erre az volt a válasza, hogy aki haggya, hogy bepalizzák, az meg is érdemli.
Azt hiszem, mindkettőnkenk igaza van: aki haggya, hogy bepalizzák, az annak a következményeit viseli majd, aki meg bepaliz másokat, az meg annak...
athosa
Minap találtam a levelesládában egy szórólapot, miszerint 1290 ft-ért elmehetek Kittsee-be, a csokigyárba körülnézni, és vásárolni.
Igaz, elötte még lenne egy kis dolog, termékbemutatón kellene részt venni, ám ezt már jóval kisebb betükkel írták, így majdnem figyelmen kívül hagytuk a párommal.
Megbeszéltük, kipróbáljuk, nem lehet olyan rossz az a termékbemutató, ráadásul itt a karácsony, potom árért kiutazhatunk Ausztriába vásárolni.
Gyönyörû, szép nagy busszal mentünk, kiderüLt, Bezenyére, ami egy Rajka elötti, határmenti község.
Már vártak ránk a marketingesek, elöször bemelegítõ mozdulatokat kellett végeznünk,amit én furcsának és nevetségesnek éreztem, de hát a sok nyugdíjasnak tetszett a dolog, igaz õk, már rutinosabbak voltak.

Megkezdõdött a termékbemutató, ami edények bemutatása volt.
Ismerõs volt a dolog, láttunk már AMC-tõl, Zeptertõl...
Az áruk elöször 500 ezer forint volt, majd lement 180 ezer forintra, na gondoltuk ez már nem semmi...
Mivel szerettem volna karácsonyra valamit venni a feleségemnek, neki meg nagyon tetszettek az edények, megrendeltük a teljes készletet, amihez még rengeteg ajándék edényt is adtak.
Ezután új bemutató kezdõdött, egy indukciós fõzõlapot dicsértek, beláttuk ez is jó lenne otthon, de az ára 120 ezer volt, azt azért sokaltuk.
Ujabb edények, ráadásnak ajándék a fõzõlap... nagyot szisszentünk, jó lett volna nekünk,az ajándékba kapott edények helyett.
Megbeszélés következett, megkaptuk a fõzõlapot 40ezer forintért, meg voltunk elégedve, milyen jó üzletet csináltunk.
Következett egy ujabb termék, ekkor már két óra volt, ejnye, mikor érünk Ausztriába?
A termék egy táplálék kiegészítõ szer volt, ami 100ezer forint egy dobozzal, de leszállították az árát ötven ezerre és még egy másik dobozzal is adtak hozzá, így a két doboz került 50ezerbe.
Tetszett a termék, ki ne akarna egészséges lenni, de azért most nem kértünk belõle.
Fél négy tájt el is indultunk oda, ahova elöször menni szerettünk volna, ötre oda értünk, volt egy óránk csokit venni, ami sikerült is, és indulás haza...
Itthon elsõ dolgom volt a netre menni, és megnézni, mi is ez a termék, egy találat sem volt a keresõben!
Uhh, ez kemény, gondoltam, tovább kerestem, érezve, valami nem stimmel.
A számlán megvolt a cég neve, kerestem a cégkeresõben, hát egy építõipari cég!
Rákerestem, a hasonló edények, termékek árára, kiderült, a negyede az áruk, az általunk megrendeltel.
Vakartam a fejem, ejj , jól átvertek minket, próbáltam elérni õket telefonon, de persze a szokásos géphang, hol foglaltat, hol nem elérhetõt jelzett. Elfogyott a türelmem, elfaxoltam, hogy felbontanám a szerzõdést, állítólag nyolc napon belül megtehetem, csak a foglaló veszik... hát vesszen!
Elgondolkodtam, hogyan lehettem ilyen naív, hisz voltak jelek, amik mutatták, mennyire komolytalan dolog ez a termékbemutató...
A nyugdijasokat szinte óvodásokként kezelõ elõadó, a termékrõl szóló irásos bemutató teljes hiánya, a komolytalan árleszállítás, majd a még komolytalanabb ajándékozás, felkelthette volna a figyelmünket, itt valami bûzlik. Még egy e-mail cim sem volt!
Na persze az elõadó megkérdezte, nincsenek-e köztünk fogyasztóvédõk, mi pedig bólogattunk, ejj azok a csunya fogyasztó védõk mindig kavarnak...
Ez is csak utólag tünt fel.

Jó, engem átvertek, végül is tudhattam, hova megyek, felkészülhettem volna, bár azt nem tudtam, milyen terméket akarnak bemutatni, mert akkor tájékozódtam volna...

Nem ez a baj!

Azt a sok idõs nyugdíjast, aki kevés pénzét a családja meglepetésére fordítaná, mind átverték!

Õk biztos nem keresnek utána a neten, mi mennyibe kerülne, az egészségükért mindent megvennének, ami egy kis esélyt is ad, hogy jobban éljenek. Ez rendben is lenne, de így sokkal kevesebb pénz jut erre, hisz töbszörös áron vették meg azt, amit máshol is lehet kapni, sokkal olcsóbban

Ma jött a meglepi, kaptam egy levelet, hogy elfogadták a szerzõdés felmondását, mert idõben , írásban benyujtottam hozzájuk, ámde...

Fizessek még a foglalón kívûl 3000 forint adminisztációs díjat!

Különbem biróságra viszik az ügyet és annak költsége engem terhel!

Na mondom, ezek aztán pofátlanok, én épp lemondtam arról, hogy feljelentsem õket, õk meg még bíróságra szaladgálnának...

Azt gondolom a megtévesztés vádja simán megáll ellenük, nem kéne félnem pont nekem a bíróság elött.
Blade
Nem értem miért másoltad be még egyszer...
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.