Ez év áprilisában kötöttem szerződést a T-Com-mal,Kontroll díjcsomagra.Természetesen az emberileg lehetséges és elvárható módon mindennek utánanéztem,ami ezzel kapcsolatos.Többször személyesen is érdeklődtem a T-Pontokban a díjcsomag vásárlása előtt,de ott valahogy mindig csak az előnyök kerültek szóba.
A történethez tartozik,hogy ez a telefon vonal úgy kellett,mint púp a hátamra,mert csak az internet bekötése miatt volt rá szükségem,mivel hurokátengedési törvény ide vagy oda a T-Com biza nem adja(adta) át a netszolgáltatóknak a vonalat mindenféle lokális műszaki problémára hivatkozva,lásd pl. GTS Yo csomagja,akik szegények néhány hónap után le is vették az erről szóló hirdetést a weblapjukról a telefonon érdeklődőket pedig személyesen beszélték le emiatt saját szolgáltatatásainak igénybevételéről és törvényadta jogaikról.
Tehát szerződéskötés után derült ki,hogy valamilyen megfontolásból a Kontroll előfizetők nem hívhatnak emeltdíjas telefonszámot 3 hónapig és ezt tetézve még megállapítottak vmi percdíjhatárt is,hogy maximum ilyen drágákat lehet hívni,az összegre sajna nem emléxem!!!!
Már a hozzááállás is érdekes,hisz aki Kontrollos az semmilyen kockázatot nem jelent a T-Comnak,hisz először fizet,megveszi a kártyát és utána használja el ezt a keretet a szolgáltatásokra.Ezzel szemben a hagyományos előfizetőkre nincs korlátozás,pedig ők először telefonálnak és utána fizetnek.No comment.
Azonban a kellemetlen meglepetés csak ezután következett:fél év után sem tudtam hívni emeltdíjas számokat.Hiába próbáltam többet is! Jeleztem a problémát a T-Com felé,ahol is ügyintézőtől a szerelőkön,a kontroll kártya csoporton keresztül felsőbb vezetőkig mindenki az én problémámra kereste a választ-jó ideig hiába.Nem műszaki probléma és nem is a Kontroll kártyával van gond-mondták több hét mélyelemzés után-ott minden rendben!
Végül egy magasabb szinten lévő hölgy( M.Ó.M) olyant mondott,amitől a hajam is égnek állt:-felajánlott az engem ért károkért cserébe 2 !!! db 500 Ft-os telefonkártyát !!! Aztán következett a magyarázat:
-Az a helyzet,-mondta-hogy a Kontroll csomaggal nem lehet sajnos minden emeltdíjas számot elérni.Sőt erre semmilyen rendszer és lista sincs,hogy melyiket is lehet!?Tehát nem úgy van,hogy mondjuk a 90-nel kezdődőeket nem lehet,vagy épp a 90-2-vel folytatódóakat...
Egész egyszerűen van amelyiket lehet és van amelyiket nem,de erről ő sem tud nekem tájékoztatást adni,mert ilyen lista nincs és most készül és miért nem olvastam el különben is az Üzletszabályzatot,bár abban sincs benn?!
Mondtam neki,hogy én elolvastam mindent,amit a kezembe adtak,sőt szerződéskötéskor még egy űrlapon ki is kellett töltenem,hogy engedélyezem-e az emeltdíjas hívásokat és én engedélyeztem is,más pedig nem volt odaírva!
Sajnos ő ennyit tud tenni-folytatta-ha nem vagyok elégedett a felajánlott "kárpótlással" akkor gyűjtsem össze a BIZONYÍTÉKOKAT és küldjem el a Hírközlési Felügyeletnek.
Ennyi a történetem,ha vki tud,pls segítsen! THX!