Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Alaplap, processzor, memória, táp, ups, tv-tuner, vízhűtés
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Számítástechnikai eszközök
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
fdsa
Egy komplett konfigurációmat vitte el a topic címében szereplő tápegység. Illetve, ami használható maradt: a processzor, a RAM és az egér. A tápegységet és az azzal együtt vásárolt alaplapot a kereskedő garanciában kicserélte, de a többi alkatrészt nem, mondván (jogosan), hogy azt nem tőlük vásároltam. mad.gif
Először azt hittem, hogy hogy egyedi pechem van, de később különböző fórumokat olvasgatva rájöttem, hogy nem vagyok egyedül. wacko.gif
Ennek lassan három éve, megyünk Európába, minden így marad? mad.gif

PS.: Közkívánatra módosítottam a topic címét a más fórumokon megszokott címre
guga
Vargáné féle yóó kis $ veddmegaddel (szünetmentes) rolleyes.gif laugh.gif biggrin.gif ohmy.gif wink.gif huh.gif
fdsa
(guga @ 2004 Jan 14, 08:58 PM)
Vargáné féle yóó kis $ veddmegaddel (szünetmentes) rolleyes.gif laugh.gif biggrin.gif ohmy.gif wink.gif huh.gif

Hát azóta bizony szünetmentes rendesen ph34r.gif
Mono
No de tisztelt fdsa fórumtársam, kérlek, legyél oly kedves, javítsad a topik címét yóóóól, hogy többi felhasználó is könnyedén felfedezze e topikot, mert sajna, aki nem mozog nagyon számítástechnikai körökben, özönleni fog ide és készítik el ezt a topikot újra és újra.... valami találóbb cím kellene ennek a lapszabászattal, autóhifivel és minősíthetetlen minőségű PC tápegységeket importáló hölgy bétéjére utalással....Tenném hozzá itt, hogy enpera.
fdsa
(Mono @ 2004 Jan 14, 11:09 PM)
No de tisztelt fdsa fórumtársam, kérlek, legyél oly kedves, javítsad a topik címét yóóóól, hogy többi felhasználó is könnyedén felfedezze e topikot, mert sajna, aki nem mozog nagyon számítástechnikai körökben, özönleni fog ide és készítik el ezt a topikot újra és újra.... valami találóbb cím kellene ennek a lapszabászattal, autóhifivel és minősíthetetlen minőségű PC tápegységeket importáló hölgy bétéjére utalással....Tenném hozzá itt, hogy enpera.

Azt hiszem, elrontottam, és én már nem tudom helyrehozni. Lépj kapcsolatba az adminnal.
Kárpótlásul:

fdsa
Nem tudom módosítani a topic címét, úgy látszik, ezt a jogot csak az admin gyakorolhatja tongue.gif
fdsa
Egyébként - mint a képen látható - nem Bt., hanem Kft.
Mono
(fdsa @ 2004 Jan 15, 01:25 AM)

Azt hiszem, elrontottam, és én már nem tudom helyrehozni. Lépj kapcsolatba az adminnal.

Gondolod, hogy ez az én feladatom lenne.... ? rolleyes.gif
Mono
(fdsa @ 2004 Jan 15, 02:17 AM)
Egyébként - mint a képen látható - nem Bt., hanem Kft.

Újjéé, igazad van, már Kft lett! unsure.gif
fdsa
(Mono @ 2004 Jan 15, 09:30 AM)
(fdsa @ 2004 Jan 15, 01:25 AM)

Gondolod, hogy ez az én feladatom lenne.... ? rolleyes.gif

Tudom, hogy elsősorban az enyém.
De nem biztos, hogy ebben a fórumban ugyanazt a címet kell adni egy topicnak, mint egy lelkes amatőrök által látogatott hardver-szoftver fórumban. wink.gif
Mono
(fdsa @ 2004 Jan 15, 09:53 AM)

Tudom, hogy elsősorban az enyém.
De nem biztos, hogy ebben a fórumban ugyanazt a címet kell adni egy topicnak, mint egy lelkes amatőrök által látogatott hardver-szoftver fórumban. wink.gif

Éppen ezért kértelek fel erre, hiszen lelkes amatőr társaságban a "vargánya" elég, míg átlag felhsználók esetén célszerű lenne konkrét nevén emlegetni az eszközt. Tán célszerű lenne felsorolni a minőségen aluli kategóriába minősíthető tápokat, házakat.

Kezdeném is a sort:

- Acorp
- Vargáné és Tsa.
- JNC
- Skyhawk

Kicsit jobb, de nem sokkal a Codegen.

Nyilván ez nem az a fórum, ahova azért járnak (járhatnak) a fórumozók, hogy megnézzék mit érdemes v. mit nem érdemes venni. valószínűleg ide akkor keveredik a fórumozók többsége, mikor már túl van az első megrázkódtatásokon. Viszont talán segítség lehet neki ez a felsorolás abban, hogy lássa, mi az "általános" vélemény ezekről a tápokról.
admin
(fdsa @ 2004 Jan 15, 09:53 AM)

Nyilván ez nem az a fórum, ahova azért járnak (járhatnak) a fórumozók, hogy megnézzék mit érdemes v. mit nem érdemes venni. valószínűleg ide akkor keveredik a fórumozók többsége, mikor már túl van az első megrázkódtatásokon. Viszont talán segítség lehet neki ez a felsorolás abban, hogy lássa, mi az "általános" vélemény ezekről a tápokról.

Azért végső soron a cél az lenne, hogy itt lehessen okulni más esetekből, tehát ha valaki elég tájékozott szeretne lenni, idejön vásárlás előtt és elolvas pár sztorit, hogy legalább vele ugyanaz ne forduljon elő, vagy legalább hogy tudja, mire számít6.

Persze ehhez jó sok post meg látogató kell, remélem lesz előbb-utóbb az is smile.gif
admin
(fdsa @ 2004 Jan 15, 02:14 AM)
Nem tudom módosítani a topic címét, úgy látszik, ezt a jogot csak az admin gyakorolhatja tongue.gif

Már nem csak az admin wink.gif
fdsa
Megtörtént. Közkívánatra módosítottam a topic címét a más fórumokon megszokott címre. cool.gif
Mono
Egy hasznos link azoknak, akik féltik a gépükben levő alkatrészeket egy silány minőségű táp esetleges olyan jellegű tönkremenetelétől, amikor az tönkretenne maga után mindent:

http://www.maxx.hu/index.htm
fdsa
Kár, hogy a viszonteladók listája még nem létezik sad.gif
Mono
(fdsa @ 2004 Jan 15, 03:41 PM)

Nem tudom kérem, itt működik! unsure.gif
fdsa
(Mono @ 2004 Jan 15, 04:51 PM)

Nem tudom kérem, itt működik! unsure.gif

Részben itt is smile.gif A baloldali és a fenti sorban lévő igen, de én makacsul a lap alján lévő forgalmazókra voltam kíváncsi. Meg esetleg Tatabányán kívül még valahol legalább unsure.gif
fdsa
Olvasgatom a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos dolgokat, de nem találok olyat, hogy ha egy 5.000 Ft-os tápegység 200.000 Ft kárt okoz nekem, mert tönkreteszi az egész gépet, akkor hogyan lehetne a tápegység forgalmazóján/importőrén behajtani a káromat.
Ha mondjuk lehetne ilyenre biztosítást kötni, akkor talán a biztosító fizetne, de ilyen biztosítási formáról se hallottam még. És ha lenne, akkor ott valószínűleg lenne egy önrészesedés, mint a Casco-nál, esetleg évek során többet fizetnék, mint az elszenvedett kár.
Ha csak az általam hallott-olvasott esetek számát megszorzom 100.000-rel, már akkor tetemes összeg jön ki. (Nekem persze - személy szerint - az a kb. 120.000 Ft is tetemes összeg volt, amit saját magam elszenvedtem).
A forgalmazó persze röhög a markába, mert ha csak egy nappal a garancia lejárta után esik meg a dolog, már a tápegységet sem kell kicserélnie/javíttatnia.
Még az sem biztos, hogy egy MEEI-vizsgálattal kiszűrhetők lennének a Mono által fent említett típusok, mert lehet, hogy a vizsgálatra beküldött darab akár 2 évig is hibátlanul működne. Nem tudok olyan vizsgálati módszerről, amellyel ez a hiba kimutatható lenne. Ugyanakkor, ha rákérdeznénk, lehet, hogy a MEEI-ben is történt már hasonló eset az általuk használt gépekkel, de ők se tudtak hova fordulni.
Nem látom a kiutat. Illetve látom, kétszer-háromszor annyiért kell venni egy E******, C****** vagy D** típusú tápegységet.
Degeczi

sose bánd, szerintem könnyelműség egy vargánya saját zárlatvédelmére hagyatkozni - márpedig ez a kütyü ezt teszi
egy tisztességes táp nem fog megfutni (ha meg mondjuk villámcsapás miatt, akkor az annak is betesz, ott sem érne semmit a zárlatvédelem), sokkal többet ér egy hálózati tüskevédőt berakni elé, azt is lehet kb ennyiért kapni
vargányát meg persze azonnal kicserélni
fdsa
(Degeczi @ 2004 Jan 16, 06:27 PM)

sose bánd, szerintem könnyelműség egy vargánya saját zárlatvédelmére hagyatkozni - márpedig ez a kütyü ezt teszi
egy tisztességes táp nem fog megfutni (ha meg mondjuk villámcsapás miatt, akkor az annak is betesz, ott sem érne semmit a zárlatvédelem), sokkal többet ér egy hálózati tüskevédőt berakni elé, azt is lehet kb ennyiért kapni
vargányát meg persze azonnal kicserélni

Nem egészen. A zárlatvédelem talán az, ami még működik ezekben. A reklámozott túlfeszültségvédőben alkalmazott tirisztor kicsit alulméretezett, nagyobb teljesítményű tápoknál esetleg hamarabb tönkremegy, mint a tápegység. Az 5,6 V-os zenerfeszültség + a tirisztor nyitófeszültsége esetleg túl nagy, nem védi meg a védeni kívánt alkatrészeket. Ha saját magamnak építenék ilyet, 4,7 V-os zenert tennék bele, és jól megmérném, mire képes.
Az áramkörben alkalmazott tirisztor katalógusadatai: 800 V, 12 A.
Ez a 12 A-es tirisztor mire képes egy 20 A-es tápegységgel szemben? Ha a zárlatvédelem megy tönkre a tápegységben, akkor a tápegység még képes 20 A-t leadni, mielőtt az áramkorlátozás működésbe lépne, de a tirisztorunk 12 A-nél nagyobb áram hatására tönkremegy. Kétféleképpen mehet tönkre: vagy zárlatos lesz, vagy szakadt. Első esetben kiég a tápegység biztosítéka, második esetben minden megy tönkre, mint túlfeszültségvédő nélkül tenné, csak néhány tizedmásodperccel később. mad.gif
Vargányát persze még előbb kicserélni smile.gif
akki
Az igazi veszélyt a régebbi házaik okozzák, a táp csak annak következményeként ment tönkre.
A szabványtól eltérő alaplapi távtartók okoznak ház-alaplap zárlatot.
fdsa
(akki @ 2004 Jan 17, 10:17 AM)
Az igazi veszélyt a régebbi házaik okozzák, a táp csak annak következményeként ment tönkre.
A szabványtól eltérő alaplapi távtartók okoznak ház-alaplap zárlatot.

Akki, ezek a tápok nem zárlattól mennek tönkre, hanem megfut a stabilizált kimenő feszültség, és szinte minden, ami 5 V-ról működik, az tönkremegy. Ami 12 V-ról működik, az általában életben marad, meg a 3,3 V-ról működő részek, pl. processzor és RAM. Ezeknek a 3,3 V-ot rendszerint az alaplap állítja elő vagy az 5 V-ból, vagy a 12 V-ból.
A legtöbb eldurrant tápegységben az elkók egy részéből kifolyt az elektrolit, az elkók egy része hozzáér a hűtőbordához, az felforralja benne az elektrolitot. A pufferkondenzátorok csak 85 Celsius fokosak, az igényesebb tápokba viszont 105 fokosakat építenek be. Van olyan tápegységem, amelyben a hő miatt keletkezett gáz szabályszerűen lelőtte az elkó házát, de a táp még "hibátlanul" működött, sőt működik ma is. Persze, nem nagyon használom smile.gif
raptor
Sziasztok!

Csak leírok ide egy kis történetet tanulság képpen.
Már a vásárlásnál is az volt velük a bajom, hogy nem voltak az árlistájukon szerepl? alkatrészek raktáron. Amiket kiválasztottam azokból egy vagy kett? lehetett náluk. Ezt egy héten belül orvosolták, de ekkor még ez nem tünt fontosnak.
Az alaplap amit náluk vettem bedöglött, még jó, hogy a garin belül (11 hónap).
Mondták, hogy megnézik, pár nap múlva hívjam fel ?ket. Ez meg is történt, nem tudták még megnézni persze az adott id?re csak 2 héttel kés?bb. Kb. 5 perc lett volna az egész procedúra. Megint csak én telefonálok mert miért is hívnának fel. Mondják, hogy tényleg rossz az alaplap, elküldik a beszállító szervízébe. (mert náluk már nem volt ilyen) Na azóta hetente csörgök rájuk párszor, de sosem tudnak semmit sem mondani, és persze csak ígérgetik, hogy visszahívják az embert telefonon. Lehet az lenne a legjobb, ha felmennék és balhét csinálnák náluk.
Szóval, ha nem akartok velük szívni ilyen ügyekben, akkor kerüljétek el az üzletet nagy ívben.
bolic
Ja én is kerültem nagy ívben a köcsög Mikland....

Ott vásároltam Acorp 400 Watt-os nagy torony házat, el sem indult az AMD TB 1.4 GHz-es prockival, szóval táp gyenge, de a legariztatás nem volt könnyű.

Majd Genius optikiai egérrel is volt gond, az sem volt könnyű... így eladtam.

SZVSZ tököm elegem van, amúgy messze van a bolttól. laugh.gif
raptor
Azóta lett fejlemény: több mint 1.5 hónap után, pfff
Megint csak hívtam ?ket (nem er?sségük a telefon használat), megkereste nagy nehezen az ürge, hogy tényleg hibás a lap, mivel kicserélni nem tudják ezért visszafizetik a pénzt.
Kb. fél óra szervízben és üzletben való tartózkodás után kaptam csak vissza a pénz egy részét. A magyarázat az volt amiért nem a teljes összeget adják vissza, hogy ?k is ennyit kaptak a beszállítójuktól. Érdekes egy üzletpolitika, ?k vállalják a garanciát, de a vev? bukik rajta biggrin.gif
Az eladó srác meg szinte minden kérdésem után berohant a f?nökhöz. mad.gif
Mind1, t?lem lehúzhatják a rolót nem fogom sajnálni ?ket az biztos.
Nahar
(raptor @ 2004 Feb 17, 10:38 AM)
Kb. fél óra szervízben és üzletben való tartózkodás után kaptam csak vissza a pénz egy részét. A magyarázat az volt amiért nem a teljes összeget adják vissza, hogy ?k is ennyit kaptak a beszállítójuktól.

Én viszont nem fogadtam volna az ár egy részét,
addig el nem mentem volna míg nem kapom vissza
a teljes vételárat, vagy egy új alaplapot!
raptor
A másfél hónap után már nagyon elegem volt az egészb?l.
Alaplap nem volt náluk semmi ami kellett volna, Abit egyátalán nem volt.
Olyan 5ezerrel kaptam kevesebbet, azt meg felfogom annak, hogy majd' egy évig használtam az Asus-t. Arra meg inkább nem vártam volna, amíg szereznek nekem egy rambus-os lapot.
Viszont mentem egyb?l másik üzletbe venni alaplapot. biggrin.gif
F?leg ez a 1.5 hónapos vacakolás húzta az agyamat.
Mono
(bolic @ 2004 Feb 15, 08:53 AM)
Ja én is kerültem nagy ívben a köcsög Mikland....

Ott vásároltam Acorp 400 Watt-os nagy torony házat, el sem indult az AMD TB 1.4 GHz-es prockival, szóval táp gyenge, de a legariztatás nem volt könnyű.

Majd Genius optikiai egérrel is volt gond, az sem volt könnyű... így eladtam.

SZVSZ tököm elegem van, amúgy messze van a bolttól. laugh.gif

Emiatt szerintem nem kellene a boltot lehúzni, Acorp tápegységek minősége erősen kritikán aluli, valamint a cimkéjén feltüntetett áremértékek sem igazán fedik a valóságot. wink.gif
FVF
A jótállási rendelet szerint a szolgáltató elsösorban kijavítást vagy kicserelést, másodsorban árleszállítást, vagy a szerzQdéstQl való elállást ajánlhatja fel.

Nem kérdés, hogy a jótállásra kötelezett az, aki a jótállási jegyet lepecsételte. HA a bolt bezár, akkor a gyártónál is lehet érvényesíttetni kárigényeinket.
csibor01
Nekem az alaplapommal van probléma ahoz hogy ez kiderüljön el kell küldeni a az egységet szervízbe ez lehet rgy nap de lehet több hónap ez ideje alatt nem használhatom a gépet viszont az internetet ki kell fizetni lemondani nem lehet mert 2 éves szerződés van.
Mi a megoldás ilyen esetben
Captain Crash
Az, hogy az alaplapodat megjavítsák nem lehet több hónap, és a 2 éves előfizetői szerződést is a legtöbb esetben lehet szüneteltetni, a szüneteltetést időben kell jelezni és nem lehet akárhányszor. Olvasd el a szolgáltatód ÁSZF-jét, ezt kötelezően elérhetővé kell tenniük számodra, ha nem tudod, hogy hol találod, kérdezd Őket. ÁSZF-et másnéven Vállalkozási Feltételeknek is hívják néhol.
A javítási idő (általában 15 nap, 30 nap cserekészülékkel, de utóbbi nem bevett gyakorlat, eddig mobiltelefonnál találkoztam ilyennel) és minden más hibás teljesítés miatt felmerülő jótállási és szavatossági jog, pedig függ a vásárlás időpontjától.

A megoldás tehát szerintem, hogy szüneteltetitek a netet, elviszed a szervízbe és érvényesíted a szavatossági, vagy jótállási igényedet.
smile.gif
FVF
Többi igaz, de még egyszer: nincs 30 nap, az már hatályon kívül van 2003 november 22-e óta. Azért nem használják smile.gif

Még egyszer:
4. § (1) A forgalmazó köteles a fogyasztót tájékoztatni arról, hogy a kijavítást vagy kicserélést a Ptk. 306. §-ának (2) bekezdése értelmében - az áru tulajdonságaira és a fogyasztó által elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelelő határidőn belül, a fogyasztónak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni.
(2) A forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze.

Egyéb válaszomat privátban már megküldtem, hasonló, mint Captain írta.
Captain Crash
Azért mondtam, hogy az függ a vásárlás időpontjától, mert pl 117/1991. (IX. 10.) Korm. rendelet 3. §-ának (1) és (2) bekezdése még a 15 és 30 napot írja elő, és csak a 2003 november 22-e óta kötött szerződéseknél van az, amit mondasz.

És még nekem is sok olyan termékem van, amire a 117/1991 vonatkozik smile.gif
FVF
Így persze rendben. Én alaphelyzetben már a jövőre figyelek, ezért az újat mondom.
Captain Crash
Neked van igazad, a jövőre kell figyelni! shifty.gif Egyébként tök jó a hozzáállásod, ezt már nem először vettem észre, meg is akartam kérdezni, hogy sok hasonló attitűddel rendelkező ember dolgozik az FVF-nél? smile.gif
Shia-ko
Adott egy 6-2-2-2-es késleltetédsű Corsair memória, ami hiba miatt 72 órán belül ki lett cserélve, egy, a hűtőbordán 6-2-3-2-esnek jelzett példányra, ami a valóságban 7-3-3-2,5-öt tud, de ez csak gépberakva derült ki, hisz az SPD értékeket ott tudom kiolvasni. Na, ezt ki tudja bebizonyítani, hogy így történt? mad.gif
FVF
Sajnos sok az ilyen átverés. Engem is sikerült már, ráadásul winchester ügyben blushing.gif

Nem lehet mást tenni, minthogy a vételkor teljesen részletes leírást kérni a konfigurációról, s ezt aláiratni, lepecsételtetni, s hozzácsatolni a jótállási jegyhez, leíráshoz (bár ilyen ritkán van:))
Shia-ko
Ugye élettartamgaris terméknél a számla a jótállási jegy. Legközelebb berakatom egy gépbe a boltban. de ez így is kb. 10Ft árkülönbség. mad.gif
Azoris
Sziasztok!

A következőkben szeretném kérni a segítségetek, táncsotok:
Vásároltam egy alaplapot sulinet expresszre, egy bő 2 hét várakozás után meg is érkezett bár ez most nem lényeges ebben a dologban.
A probléma ott indult hogy az alaplap körübelül 1 hét használat után tönkrement, visszavittem megállapították h nem müködik. Ez már több mint 3 hete történt, azóta hivtam őket többször, voltam bent többször és mindig azt a választ kaptam hogy még várnak a konzorciumra, nem tudnak mit csinálni.
A kérdésem a következő hogy ezt megtehetik-e korlátlan ideig? Milyen jogaim vannak? Mi a teendő ebben az esetben?
FVF
Ügyintézésre 15 nap áll rendelkezésre, mind szavatosság, mind jótállás esetén. A helyzet nem tiszta, hogy Neked melyik áll rendelkezésedre, mert alaplapra önmagában nincsen kötelező jótállás, de amennyiben kaptál rá garanciát (van jótállási jegyed) akkor érvényesítheted ezen jogaidat.

Szavatosság esetén sincsen gond, hiszen fél, illetve két évig véd.

Melyik lehetőség illik rád?
Azoris
Kaptam rá garanciát, 1 évet. Tehát garanciális a dolog.
Felhivtam ma a fogyasztóvédelmet hogy pontosan megkérdezem mit tehetek,
ott azt mondták hogy novemberben megszünt a 15 napos kötelezettség, azaz már csak ajánlás. Igy a viszonteladó tud hivatkozni arra h a konzorcium nemtudja beszerezni a terméket és igy huzodhat a dolog. Tehát ezek szerint tehetetlen vagyok és akár meddig huzhatják a dolgot.
Ez elég szomorú nem?
FVF
Nem tudom, hogy kit hívtál fel tőlünk, de az, hogy ajánlás, nem jelent sokkal kevesebbet, mint a korábbi. Amennyiben eltérnek ugyanis jelentősen a jogszabályban megadott időintervallumtól, akkor minden esetben lehetséges az igazságszolgáltatás - mint korábban is - bíróság, vagy békéltető testület által. A jogszabály szövege ugyanis: "törekednie kell" a 15 napos ügyintézésre.
Máskor nyugodtan kérdezz csak tőlem, megspórolsz egy csomó telefont:)
TheElf
(Azoris @ 2004 Jun 23, 12:11 PM)
Kaptam rá garanciát, 1 évet. Tehát garanciális a dolog.
Felhivtam ma a fogyasztóvédelmet hogy pontosan megkérdezem mit tehetek,
ott azt mondták hogy novemberben megszünt a 15 napos kötelezettség, azaz már csak ajánlás. Igy a viszonteladó tud hivatkozni arra h a konzorcium nemtudja beszerezni a terméket és igy huzodhat a dolog. Tehát ezek szerint tehetetlen vagyok és akár meddig huzhatják a dolgot.
Ez elég szomorú nem?

Elég szomorú, ellenben pont a Suline Expressz miatt kényes az ügy, ugyanis az ilyen eszköz nem cseréleht gazdát hosszú ideig, éppen ezért nyilvántartják, mivel az eszköz itt cserére került ezért mindent le kell dokumentálni, magyarul várnak a bürokráciára, az üzlet tudja azt mondani: törekedtünk a 15 napra ezért mi gyorsan intézkdtünk... Ettől még a dolog nem feltétlenül lesz meg sokkal gyorsabban. Náluk hogy 1 vagy 2 napot áll az nem sok, ha máshol akár 30 napra is állhat az ügyed.
Shia-ko
Az igazat megvallva nem a dokumentálás tart sokáig, hanem valóban a konzorcium ül heteket/hónapokat a dolgon, mert inkább foglalkozik a nagy üzletláncokkal, mint a kis boltokkal, és emiatt rühellik a kis boltok a sulinetet, és kívánják a hátuk közepére, főleg mert a hasznuk is kissebb az így vett terméken.
Ettől függetlenül, én is kiverném a balhét.
homerun
Helo

Nekem is alaplap-garanciás problémám lenne.

Januárban vásároltam egy komplett számítógépet, aminek az alaplapja mostanra meghibásodott. Biztosan hibás, mivel egy szakember véleményét is kikértem róla, aki azt mondta, hogy a garanciavállalás keretein belül ezt ki kell cserélniük. A számítógéphez egy tételes számlát kaptam, amin 12 hónap garanciát ígérnek. Tehát gyakorlatilag minden rendben van.

Telefonon egyeztettem a boltal, ahol azt mondták, hogy vigyem vissza, és 3 hét után valószínűleg értesítenek arról, hogy mit állapítottak meg a szervizesek, illetve a nagykereskedelemre hivatkoztak, mondván, hogy csak kb 3 hét múlva kapnak ugyanilyen tipust. Arra a kérdésemre, hogy ráfizetéssel kaphatnék-e drágább, jobb, raktáron lévő alaplapot nemleges választ kaptam, mondván, hogy a nagykereskedőktő ugyanezt a típust tudják beszerezni a garancia keretein belül.

A kérdésem az lenne, hogy mivel biztosan hibás a termék, és úgyis ki kell cserélniük hogyan lenne az megoldható hogy gyakorlatilag azonnal kicseréljék, mivel a munkámhoz szükségem lenne a számítógépre, vagy ha nem cserélik ki azonnal, akkor van-e jogom egy ideiglenes alaplaphoz?

Előre is köszönöm

D
Shia-ko
Alkudozni kell velük, de ha sulinetes, akkor nem fog sikerülni, bár ha nem az, akkor sincs túl nagy valószínűsége. dry.gif
Esetleg egy cserekészüléket próbálj meg kérni tőlük.
homerun
mad.gif Helo

Mivel nem tudjak/akarjak 3 hetnel korabban megoldani az alaplapom problemajat, es cserelapot is csak 14 nap utan adnak, az lenne a kerdesem, hogy ilyenkor mihez van pontosan jogom es hogyan tudom azt ervenyesiteni?

Nem sulinetes, es nem alkudoznak... De azert koszi...

D
Shia-ko
A jogszabály 2 időpontra való törekedést ír elő, hogy cserekészülék nélkül 15 napra, cserekészülékkel 30 napra kell törekedni.
homerun
Köszi

És olyan lehet, hogy adnak cserekészüléket, de csak az eredeti beadása után 14 nappal? Gyakorlatilag ezt csak azert csinaljak, hogy mivel adnak cserekészüléket 30 napjuk legyen, de akkor is pusztán szivatásból adják a 14. napon... ermm.gif

D
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.