Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Forum Kitiltás
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Egyéb
balacy
Egy kétsoros cikkemért kitiltottak az Indexről. (volt képem megkérdezni, hogy miért töröltek egy hozzászolást, amiben egy törvényből idézett valaki). Ez nem baj, mert van ilyen, regisztrál az ember egy másik nicket az ember és el van sikálva. DE halmozati bünként bangin.gif elkövettem azt a hibát, hogy a moderátori topicban szóvá tettem a dolgot. Ez nagy hiba, föleg mert meg mertem kérdezni azt, hogy kinél is lehet lehet reklamálni a moderátor döntése ellen.

Szóval arra lennék kiváncsi, hogy van-e az ilyen forumszolgáltatóknak illetve az alkalmazottjuknak valami tájékoztatási kötelezettsége ezen a téren, vagy azt csinálnak amit akarnak? (mondhatja-e a moderátor a kérdésre, hogy ki a felügyeleti szerve, azt, hogy baromian nem érdekel, hogy mi a nyügöd??)

A dolog csak érdekel: milyen jogok illetik meg a sima mezei forumozót? Kell a szolgáltatónak kérésre indokolni a kitiltást, a törlést stb. Vagy a moderátor azt csinál amit akar és ebbe bele kell nyugodni? (persze hogy azt csinál amit akar, mert valószinüleg minden szolgáltató a saját embereit bizza meg a moderaturával és nagy ivben nem törödik azzal, hogy mit csinál az)
Mozigépész
Érdekes a dolog mert nekem is töröltek régen ugyan ott egy hozzászólásomat, viszont küldtek egy levelet, hogy hol élhetek "panasszal". (valakinek a tyúkszemére léptem) Viszont válaszra se méltattak, igaz a törlésen kívül nem volt más szankció.
balacy
OFF

Üzenem a figurádnak a leveled végén, hogy jobban meg kellene nézni az IP-met, mert nagy hülyeséget ir ki smile.gif

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

ON

TheElf
balacy: Akit kitiltanak, moderálnak (hozzászólását törlik) az általában ezzel elégedetlen, a visszajezlés, a reklamáció lehetősége nem arra szolgál, hogy utólag megváltoztassák a döntést, kivéve nagyon ritka tévedések esetén, hanem arra, hogy megismerhessék az eset hátterét.

A reklamáció stílusa, hangvétele, gyakorisága, helye, módja, stb. mind mind olyan információ amiből következtethetnek: egyszeri megtévedés történt, vagy egyszerűen nem érted a szabályokat, vagy tendenciózusan félremagyarázod őket, és ezért csak probléma lesz veled, stb.

Az így kapott információt pedig felhasználják. Nem kötelességük téged beengedni a fórumra, és ha úgy érzik, a te hozzászólásaid kevesebb értéket teremtenek a számukra, kevesebb hasznot hoznak, mint amennyi munkával jár a moderálás, amennyit a tárhely ér, amennyit a lassulás, és a moderálásra váró fórumok kárt okoznak, akkor neked nyújtani egy szolgáltatást baromira nem gazdaságos. Ergo: Megszivatnak smile.gif
balacy
"balacy: Akit kitiltanak, moderálnak (hozzászólását törlik) az általában ezzel elégedetlen, a visszajezlés, a reklamáció lehetősége nem arra szolgál, hogy utólag megváltoztassák a döntést, kivéve nagyon ritka tévedések esetén, hanem arra, hogy megismerhessék az eset hátterét."

Nem elégedetlen vagyok, hanem felháborodott. Nem csináltam semmit, ami a leirt forumszabályzatba ütközne. Bárki, bármikor elolvashatja azt, ami a szabályzat. Csak azért mert érdekel értelemszerűen rákérdeztem Vaszily Miklósnál, hogy erről mi a véleménye, milyen okok miatt tiltottak ki az alkalmazottjai. Mondom, semmi olyant nem csináltam ami a szabályokba vagy a MTE állásfoglalásaiba/ajánlásaiba ütközne. Ilyen téren egy modarátor politikai, világnézeti vagy erkölcsi felfogása mellékes, neki a szabáylokat kell(ene) betartani, betartatni.

"A reklamáció stílusa, hangvétele, gyakorisága, helye, módja, stb. mind mind olyan információ amiből következtethetnek: egyszeri megtévedés történt, vagy egyszerűen nem érted a szabályokat, vagy tendenciózusan félremagyarázod őket, és ezért csak probléma lesz veled, stb."

Reklamálni nem tudtam, mert arra a kérdésemre, hogy hol lehet, az volt a válasz, hogy mióta érdekli őket (mármint az adott moderátort), hogy én mit akarok. Ez a stilus nem igazán jön be nálam. Érdekes párhuzam az, ha a boltban azt mondom a vevőnek, ha valami gondja van, hogy mióta érdekel engem, hogy maga azt kérdi, hogy ki a felettesem?

"Nem kötelességük téged beengedni a fórumra, és ha úgy érzik, a te hozzászólásaid kevesebb értéket teremtenek a számukra, kevesebb hasznot hoznak, mint amennyi munkával jár a moderálás, amennyit a tárhely ér, amennyit a lassulás, és a moderálásra váró fórumok kárt okoznak, akkor neked nyújtani egy szolgáltatást baromira nem gazdaságos."

Tévedsz. A szolgáltatásuk, ami ingyenes mindenki számára elérhető. Ha valakit nem engednek be, vagy kitiltanak azt indokolni kell kérésre, hogy miért tagadják meg azt, hogy a mindenki számára elérhető ingyenes szolgáltatásukból kizárják.

" Ergo: Megszivatnak smile.gif"

Hát én nem annak veszem biggrin.gif Inkább a saját hülyeségüknek, mert semmit nem értek el vele, mert kb. fél perc alatt lehet(ne) regisztrálni másik nicket. Óvodás szintü buntetésnek tünik a dolog... Az, hogy nem regisztrálok az csak azért van, mert oda nem megyek ahol ilyenek vannak.

OFF

azt látom, hogy valahogy azt gondolod, hogy valami nagyon durva szab.sértést követtem el, ezért leirom, hogy az történt, hogy egy bünözéses polidilis topicban valaki megemlitette, hogy be kellene tiltani a közterületen a kés viselését, erre irtam, hogy van rendelet arra, hogy milyen hosszú pengehosszot lehet viselni, ezt pontosította egy olvtárs cm-ert megadva. Ez a pontositás került alapból törölve. Mivel feltünt, hogy hiányzik a topicban, voltam hülye rákérdeni, hogy miért is nem lehet azt tudni, hogy milyen hosszú a hordható pengehossz? Na erre ki lettem tiltva. Ekkor követtem el a hibát, hogy moderátori topicban megkérdeztem, hogy kinél is lehet fellebebezni? (az alábbi "durva" modon: "Hol lehet fellebezni a döntés ellen? (kivételesen NEM moderátori szintre, hanem az üzemeltető hivatalos cimére vagyok kiváncsi") Erre kaptam a válaszban: "Es nekem ahhoz mi kozom, hogy te mire vagy kivancsi?"

Tudom, hogy egy topicban a legnagyobb bűn más véleményen lenni a mindenható modarátortól! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

"balacy: Akit kitiltanak, moderálnak (hozzászólását törlik) az általában ezzel elégedetlen, a visszajezlés, a reklamáció lehetősége nem arra szolgál, hogy utólag megváltoztassák a döntést, kivéve nagyon ritka tévedések esetén, hanem arra, hogy megismerhessék az eset hátterét."

Nem elégedetlen vagyok, hanem felháborodott. Nem csináltam semmit, ami a leirt forumszabályzatba ütközne. Bárki, bármikor elolvashatja azt, ami a szabályzat. Csak azért mert érdekel értelemszerűen rákérdeztem Vaszily Miklósnál, hogy erről mi a véleménye, milyen okok miatt tiltottak ki az alkalmazottjai. Mondom, semmi olyant nem csináltam ami a szabályokba vagy a MTE állásfoglalásaiba/ajánlásaiba ütközne. Ilyen téren egy modarátor politikai, világnézeti vagy erkölcsi felfogása mellékes, neki a szabáylokat kell(ene) betartani, betartatni.

"A reklamáció stílusa, hangvétele, gyakorisága, helye, módja, stb. mind mind olyan információ amiből következtethetnek: egyszeri megtévedés történt, vagy egyszerűen nem érted a szabályokat, vagy tendenciózusan félremagyarázod őket, és ezért csak probléma lesz veled, stb."

Reklamálni nem tudtam, mert arra a kérdésemre, hogy hol lehet, az volt a válasz, hogy mióta érdekli őket (mármint az adott moderátort), hogy én mit akarok. Ez a stilus nem igazán jön be nálam. Érdekes párhuzam az, ha a boltban azt mondom a vevőnek, ha valami gondja van, hogy mióta érdekel engem, hogy maga azt kérdi, hogy ki a felettesem?

"Nem kötelességük téged beengedni a fórumra, és ha úgy érzik, a te hozzászólásaid kevesebb értéket teremtenek a számukra, kevesebb hasznot hoznak, mint amennyi munkával jár a moderálás, amennyit a tárhely ér, amennyit a lassulás, és a moderálásra váró fórumok kárt okoznak, akkor neked nyújtani egy szolgáltatást baromira nem gazdaságos."

Tévedsz. A szolgáltatásuk, ami ingyenes mindenki számára elérhető. Ha valakit nem engednek be, vagy kitiltanak azt indokolni kell kérésre, hogy miért tagadják meg azt, hogy a mindenki számára elérhető ingyenes szolgáltatásukból kizárják.

" Ergo: Megszivatnak smile.gif"

Hát én nem annak veszem biggrin.gif Inkább a saját hülyeségüknek, mert semmit nem értek el vele, mert kb. fél perc alatt lehet(ne) regisztrálni másik nicket. Óvodás szintü buntetésnek tünik a dolog... Az, hogy nem regisztrálok az csak azért van, mert oda nem megyek ahol ilyenek vannak.

OFF

azt látom, hogy valahogy azt gondolod, hogy valami nagyon durva szab.sértést követtem el, ezért leirom, hogy az történt, hogy egy bünözéses polidilis topicban valaki megemlitette, hogy be kellene tiltani a közterületen a kés viselését, erre irtam, hogy van rendelet arra, hogy milyen hosszú pengehosszot lehet viselni, ezt pontosította egy olvtárs cm-ert megadva. Ez a pontositás került alapból törölve. Mivel feltünt, hogy hiányzik a topicban, voltam hülye rákérdeni, hogy miért is nem lehet azt tudni, hogy milyen hosszú a hordható pengehossz? Na erre ki lettem tiltva. Ekkor követtem el a hibát, hogy moderátori topicban megkérdeztem, hogy kinél is lehet fellebebezni? (az alábbi "durva" modon: "Hol lehet fellebezni a döntés ellen? (kivételesen NEM moderátori szintre, hanem az üzemeltető hivatalos cimére vagyok kiváncsi") Erre kaptam a válaszban: "Es nekem ahhoz mi kozom, hogy te mire vagy kivancsi?"

Tudom, hogy egy topicban a legnagyobb bűn más véleményen lenni a mindenható modarátortól! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Mozigépész
(balacy @ 2007.10.02, 10:06) *

OFF

Üzenem a figurádnak a leveled végén, hogy jobban meg kellene nézni az IP-met, mert nagy hülyeséget ir ki smile.gif

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

ON

OFF
Nekme jót mutat, a hiba az ön készülékében van! clap2.gif clap2.gif clap2.gif

Itt reklamálhatsz! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Bocs az OFF-ért!
ON
TheElf
balacy: Kezdeném az elején, a mostani válaszod elég egyértelmáen mutatja, miért is lett a sorosod kitiltás, NINCS az indexnek sem szolgáltatási kötelezettsége, sem indoklási kötelezettsége.

A szabályok azért vannak meghirdetve, mert így tud hatékonyan közösséget vonzani és működni egy portál. Üzleti érdek. Namost: Aki rögtön felettest keres, kötözködik, minden szabályt félremagyaráz, kötelességet kreál a másiknak, az sosem fog az index számára hasznot jelenteni, mindig csak kárt okoz, ergo neked bármit nyújtani is csak vesztességes és rombolja a szolgáltatást a többi felhasználó érdekeit, nekik nem kötelező szolgáltatni, tehát kivágnak.

Ehhez elég az, hogy a moderátorral nem kommunikálni akarsz, hanem azt feljelenteni, neki kötelességet, magadnak jogot kreálsz minden alap nélkül, követelőzöl, a vitás hozzászólások hozzád kötődnek, konstruktívat nem látnak tőled, de minden vélt vagy valós hibáról szólnod, feljelentened kell.

Nekik viszont nem kötelességük ezt elviselni. És sem a kedvük, sem az üzleti érdekük nem diktálja azt, hogy elviseljék.

Mozigépész: Szerintem a figura rosszul azonosítja a browser verziót, proxy esetén ugye nem a saját IPt mutatja, a hely megadása sem pontos.
balacy
(TheElf @ 2007.10.03, 20:58) *

balacy: Kezdeném az elején, a mostani válaszod elég egyértelmáen mutatja, miért is lett a sorosod kitiltás, NINCS az indexnek sem szolgáltatási kötelezettsége, sem indoklási kötelezettsége.

Persze, hogy nincs szolgáltatási kötelezettsége. De csinálja, önként és mindenkinek elérhetően. Ha ebből kitiltanak azt én sérelmezhetem és elvárhatom azt, hogy a tulajdonosi kör ezt indokolja.

A kérdés általánosan: szerinted jogos az, hogy egy mindenki által elérhető szolgáltatásból, lehetőségből kizárnak valakit? Elméleti a hasonlitás: ha én meghirdetek egy ingyenes szolgáltatást (ingyen manikür) akkor abból kizárhatlak téged, ha megfeleltél volna egyébként?

"Aki rögtön felettest keres, kötözködik, minden szabályt félremagyaráz,"

Nem rögtön. smile.gif Amúgy ezt (mivel ez FV forum) akkor is leirnád, ha az lenne a kérdés, hogy hova fordulhat valaki akkor, ha egy üzletben elérhetó ingyenes és mindenki számára elérhető szolgáltatásból zárják ki?

TheElf
balacy: Az üzleteknek sincs már szerződéskötési kötelezettsége, sőt, a távközlési szolgáltatóknak sincs...
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.