Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Dashöfer
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > E-Kereskedelem
uggla
Sziasztok!

segítséget/tanácsot szeretnék kérni a fenti céggel való témában.
feleségem nevére folyamatosan küldik az ő általuk készített kiadványokat, melyet utólag kellene kifizetnünk, csekken. egy idő után, fogtuk az eddig küldött anyagokat és vissza postáztuk részükre.

egy: feleségem nem emlékszik, hogy bármit is rendelt volna tőlük, illetve arra sem, hogy bármilyen személyes adatát megadta nekik.
kettő: néhány hónapja levélben kértem a cégtől, hogy tájékoztassanak, mikor, ki és mit rendelt a mi nevünkben.

erre mai napig nem kaptam választ.

most egy behajtó cég 3900ft-ot követel rajtunk.

mit lehet tenni?
előre is köszönöm a segítséget.
asdf
Ha nem rendeltel meg semmit, nem kuldtel nekik semmi megrendelot, nem mondtal igent a telefonba amikor felhivtak, akkor kb semmit nem tunak csinalni szerintem.
uggla
(asdf @ 2007.10.09, 19:24) *

Ha nem rendeltel meg semmit, nem kuldtel nekik semmi megrendelot, nem mondtal igent a telefonba amikor felhivtak, akkor kb semmit nem tunak csinalni szerintem.

köszi a választ.
no, hát azóta annyi történt, hogy kicsit berágtram, felhívtam a behajtó céget.
ott nem tudták adni az embert, aki írta a levelet, de a hölgy jelezte, hogy segít.

próbálta felvázolni a helyzetet:

küldenek egy próba terméket és ha két héten belül nem küldöm vissza eredeti csomagolásban, akkor vásárlásnak minősül, azaz joggal kérik tőlem a pénzt.
hja és mondta, hogy innentől a Fogyasztóvédelem se tehet semmit.
merész elképzelés, akkor hirtelen el is hittem.

itt már nagyon berágtam, felhívtam a "céget".
természetesen ott sem tudták adni, azt aki aláírta a "megrendelőlapot", így diskuráltam azzal aki felvette a telefont.

hihetetlen módon készséges volt, -emelt hangom ellenére- és megbeszéltük, hogy felveszi velünk a kapcsolatot egy futár, hogy visszajuttassuk a kiküldött termékeket.

no, most itt tart a dolog.

érdekes módon sehol nem találtam ehhez hasonló rendelési eljárást, két eset lehetséges:
1) vagy többen beletörődnek abba, hogy pár ezresért nem fognak parázni,
2) vagy csak mi vagyunk ennyire szerencsétlenek.

azért be fogok számolni a dolgokról, ha másért nem, okulás képpen.

Blade
(uggla @ 2007.10.09, 23:28) *

érdekes módon sehol nem találtam ehhez hasonló rendelési eljárást, két eset lehetséges:
1) vagy többen beletörődnek abba, hogy pár ezresért nem fognak parázni,
2) vagy csak mi vagyunk ennyire szerencsétlenek.

azért be fogok számolni a dolgokról, ha másért nem, okulás képpen.

Köszi, hogy megírtad!

Az aggresszív marketing újabb példáját láthatjuk! geek.gif
Fogják a címlistát, kiválasztják belőle a tehetősebbnek tűnő szerencsétlent, és küldik a szemetet.
Az emberek többsége inkábbfizet, nem akarja a macerát/költséget, hogy visszaküldje a szemetüket.
Aki nem fizet, annak fenyegetőznek: de mivel semmilyen szerződésük nincs (még távolról se..), akkor ha a fenyegetőzés nem jön be, akkor bebukták. Megéri nekik: egyenlőre több a jóhiszemű, tisztességes ember, de ennek a fogásnak a hatására ez még változni fog... devil.gif
TheElf
Ráutaló magatartással kötött szerződés, az első csomagnál azonnal vissza kell küldeni a dolgot.

Ezen felül jelezni kell: Nekik ilyen célra nem adtál engedélyz at adataid kezelésére, a határidő miatt más elfoglaltságodról le kellett mondani, ezzel nekedkárt okoztak, lesznek szívesek fizetni.
Blade
(TheElf @ 2007.10.10, 20:11) *

Ráutaló magatartással kötött szerződés, az első csomagnál azonnal vissza kell küldeni a dolgot.

Ezen felül jelezni kell: Nekik ilyen célra nem adtál engedélyz at adataid kezelésére, a határidő miatt más elfoglaltságodról le kellett mondani, ezzel nekedkárt okoztak, lesznek szívesek fizetni.

Az egy kicsit túlzás, hogy amennyiben nem akarod, a saját költségeden küldd vissza a csomagot, nem?
Én azt mondanám, ilyenkor az, hogy nem küldöm vissza, az nem szerződéskötésre utaló magatartás: a csomagot nem vettem át, nem tároltam, nem küldtem vissza (egyikre se vagyok kötelezhető), hanem kidobtam. mad.gif
Az persze más, ha ajánlva küldték: ekkor megthetem, hogy "hivatalosan" nem veszem át (nem is megyek érte, vagy otthagyom a postán). De ha csak bedobták a postaládámba, akkor rajtam ne keressék...
TheElf
Ha a postástól átveszed, akkor ciki. Ha nem csomagként jön, hanem postaládába bedobott levélként az ciki. Amúgy az ő költségükre kell visszaküldeni smile.gif
uggla
(Blade @ 2007.10.12, 11:50) *

Az persze más, ha ajánlva küldték: ekkor megthetem, hogy "hivatalosan" nem veszem át (nem is megyek érte, vagy otthagyom a postán). De ha csak bedobták a postaládámba, akkor rajtam ne keressék...

no, ez jó felvetés.
nem ajánlva küldték sem a csomagokat, sem a felszólításokat.
eddig 1x sikerült elkapnom a postást, meg is ragadtam az alkalmat, hogy jelezzem neki, hogy nem kérem a csomagot:)
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.