Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Átverés Felsőfokon?
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Műszaki cikkek
dorika
Ez év június 06.-án Budapesten, az AV-PLANET -hez, (Árelőny KFT)  garanciális javításra leadtunk egy Kodak Z 740 típusú digitális fényképezőgépet. Itt vásároltuk 61.000 ft ért. Kaptunk egy átvételi elismervényt, hogy a gépet átvették javításra. Kb. 3 hét lesz a javítás, így tájékoztattak. Az átvevő átnézte,megállapította, hogy a zárral van probléma és hozzátette, látszik, hogy vigyáztunk rá mert szép állapotban van. A 3 hét letelte után érdeklődtünk készen van e a gép? A válasz az volt, hogy nincsen, valószínű, cseregaranciás lesz, mert a gép javítása 30-40 ezer ft körül mozog, nékik nincs lehetőségük arra, hogy ekkora összeget vállaljanak. / Nem értettem igazán ezt./
Elfogják küldeni szakszervízbe,- mondták.. Érdeklődjünk egy hét múlva. Hát sokáig és sokszor próbálkoztunk telefonon érdeklődeni de hiába, mégcsak fel sem vették a telefont. Amikor sikerült, közölték, hogy még nincs kész. Ennyi. Hetek múltak el a következő telefon váltásig amikor azt közölték, most vitték el szakszervízbe. Mit csináltak eddig? Újabb egy hét eltelt , már a harmadik hónap vége amikor is  felajánlották, addig míg nincs kész a gép adnak egy cseregépet. Mi belementünk és átvettük, bár az AV-PLANET szervízében megjegyeztem , hogy  a csere gép még köszönőviszonyban sincs a miénkkel. Azt válaszolták, ugyanolyat nem tudnak adni.
Kérdésemre hol van a gép, azt felelték, hogy külföldi javításon. Ha készen lesz értesítenek. Ez augusztus 29.-én volt. Azóta újabb hónap eltelt, még nem értesítettek. A cserekészülékről pedig valóban kiderült, hogy NULLA. Felhívtam őket, elmondtam, már elegem van, szeretném tudni hol van a fényképezőgépünk és mikor lesz készen. Egy oszták szervízben, válaszolták, a (múlt) héten mennek arra majd érdeklődnek mi legyen vele. Mondtam ,az nagyon jó lesz mert bíróságra fogom adni az ügyet de előbb a vásárlók könyvébe is beleírom.
Állítólag kellett volna kapnunk egy javítási jegyzőkönyvet is amikor otthagytuk, de nem kaptunk csak egy átvételi elismervényt. Úgy gondolom 4 hónap éppen elég idő lett volna arra, hogy orvosolják a problémát.
Ugyanúgy mint eddig, természetesen nem szóltak vissza. A mai napon (2007.10.09) elmentünk az (AV PLANET) Árelőny KFT. - telephelyére, üzletébe, Budapest Telepes u.2 sz. alá, ahol vásároltuk és ahová javításra leadtuk a fényképezőgépet. Először kedvesen megkérdezték tudnak e segíteni, mi mondtuk, hogy már meguntuk a várakozást (a több mint 4 hónapot) és szeretnénk az üzletvezetővel beszélni. Egy fiatalember elvette az átvételi elismervényt és tett pár kört, kérdezősködött ki mit tud a fotomasináról. Visszajött és mondta, hogy jelenleg Ausztriában van, még nincsen készen. Mondtam, hogy tudjuk, de minket már ez nem is igazán érdekel,  eluntuk az állandó hitegetést és szeretnenk a gép azonnali kicserélését vagy a vételár visszafizetését kérni. Azt a választ kaptuk, hogy ez nem rájuk tartozik, mert az a cég ahol mi a gépet vásároltuk nem az ő cégük, az már megszűnt keressük meg őket. Ők csak merő jóindulatból vették át javításra a gépet, merthogy ők is meg tudják javítani és nem akartak nékünk kellemetlenséget okozni azzal, hogy elküldenek, vigyük el szakszervízbe. Nékik ehhez már semmi közük! Kérdezték nálam van e a cseregép, ha igen adjam vissza. Mondtam, hogy igen nálam van de azt nem adom vissza addig míg a sajátomat nem kapom meg. Jó, válaszolta, akkor majd visszahozatják javítatlanul, visszaadják és megcsináltathatom ott ahol akarom , és majd fizethetek érte. Én mondtam,hogy nem veszem át mert az eltelt idő alatt már sok minden történhetett vagy történt a géppel, nem tudom mit csináltak már vele.  Kértem a vásárlók könyvét, elémdobták, majd beleírtam a panaszomat, hogy kérem az azonnali cserét vagy a pénz visszafizetését. Sajnos így konkrétan, hogy elállok a szerződéstől nem írtuk be. A válasz illetve a megjegyzések azok voltak, hogy ezzel semmit nem érek el.  Egyébként sincs nékik ehhez semmi közük, már elmondta egy párszor és az én bajom ha ezt nem értem meg. A vásárlók könyvét nem írták alá, de egy lapon sincs bélyegzőjük, holott rajta van, hogy a vásárlók könyvében a vállalat, kereskedő  rovatot  használatba vétel előtt az egység vezetője valamennyi példányon köteles olvashatóan, vagy bélyegzővel kitölteni. Azt mondta, ez olyan mintha a Tescoban vásárolnék és panaszra elmennék az Auchanba. Nincs semmi értelme, nézzem meg a bélyegzőket amit a vásárláskor tettek a számlára, meg azt amit ők az átvételi elismervényre nyomtak,--és mit ad Isten,  erre előhozta annak a számlának, az Av Planetnál maradt pédányát amit vásárláskor adtak .(másfél éve) Más és más - mondta.

Kérdem én, ha semmi közük az AV- Planethez, akkor az a számla mit keres náluk? Ha valóban semmi közük hozzá, akkor milyen jogon vette át javításra a gépet? Milyen jogon piszkált bele? Miért adott egy cserekészüléket 3 hónap után, a javítás idejére?

A cég a mai napig AV-PLANET logoval hirdeti magát, csak még utána ott van az Árelőny KFT -is. A mai napig ugyanazok a táblák, feliratok vannak az üzleten. Erre azt felelte, hogy megvásárolták a logót mert az már jól bejáratott, de ők nem jogutódjuk az AV-PLANETNEK.
Most van egy átvételi elismervényem amivel elismerik, hogy náluk van a gépem június.07. óta és van egy ócska cseregépem .

Ha visszaveszem a gépet javítatlanul, nincs az a szervíz aki garanciában megcsinálja.
Nagyon tanácstalan vagyok, érdemes e tovább foglalkoznom az üggyel, vigyem esetleg bíróság elé vagy hagyjam a fenébe? Ha érdemes a végletekig elmegyek,hogy mással ne csinálják ezt meg. Ha érdemes. Jelenleg itt tartok, és nem tudom milyen jogaim és lehetőségeim vannak ebben az esetben?
Kérem segítsenek, milyen törvényes lehetőségem van az ügy rendezésére?
Köszönettel.

toreki
A saját honlapjukon (a lap alján Árelőny kft, és info@avplanet.hu) is szerepel mindkét név egszerre. Őgyhogy vagy jogutód, vagy megtévesztő, hogy a régi nevet is használja. Mivel a számla náluk van, feltételezhető, hogy jogutód.
vargamac
Hogy jogutód vagy nem azt csak a honlapból nem lehet eldönteni, de ez egy jogi kérdés, és jelenleg nem is érdekes.
1. Átvették a gépet javításra.
2. Náluk van az eredeti számla
3. Ezidáig ügyintéztek az ügyben, elküldték szervízbe, belenyúltak egy garanciális gépbe (volt rá felhatalmazásuk a gyártótol?)
Ez mindösszesen ráutaló magatartásnak nevezhető, azaz átvették a felelősséget az AV Planettől, akkor is, ha nem jogutódok.
Ha nem így lenne, azonnal a megfelelő szakszervízt kellett volna ajánlani. Sajnos a fényképezőgépek piacán sok olyan cég árul gépet, akik nem a gyárral szerződött szakkereskedők és ezért a hivatalos magyar márkaszervízek ezeket a gépeket nem fogadják garanciában. Még akkor sem, ha un. európai garanciát adnak ill. igérnek. Ezért van a géped Ausztriában, mert az a nagyker, akitől a Mo.-i kereskedő megvette, csak ott tudja javítani, mert oda szól a szerződése. Ha legközelebb fényképezőgépet veszel nézd meg a gyártó honlapját, és az ott felsorolt kereskedők egyikétől vegyél, még ha valamivel drágább is. Így biztos lehetsz a magyarországi garanciában.
Én már nem kérném a gépet, mivel jogosulatlanul belepiszkáltak, ezzel kétségessé vált a garancia. A pénz kérném, vagy a fogyasztóvédelemhez fordulnék.
dorika
(vargamac @ 2007.10.10, 19:42) *

Hogy jogutód vagy nem azt csak a honlapból nem lehet eldönteni, de ez egy jogi kérdés, és jelenleg nem is érdekes.
1. Átvették a gépet javításra.
2. Náluk van az eredeti számla
3. Ezidáig ügyintéztek az ügyben, elküldték szervízbe, belenyúltak egy garanciális gépbe (volt rá felhatalmazásuk a gyártótol?)
Ez mindösszesen ráutaló magatartásnak nevezhető, azaz átvették a felelősséget az AV Planettől, akkor is, ha nem jogutódok.
Ha nem így lenne, azonnal a megfelelő szakszervízt kellett volna ajánlani. Sajnos a fényképezőgépek piacán sok olyan cég árul gépet, akik nem a gyárral szerződött szakkereskedők és ezért a hivatalos magyar márkaszervízek ezeket a gépeket nem fogadják garanciában. Még akkor sem, ha un. európai garanciát adnak ill. igérnek. Ezért van a géped Ausztriában, mert az a nagyker, akitől a Mo.-i kereskedő megvette, csak ott tudja javítani, mert oda szól a szerződése. Ha legközelebb fényképezőgépet veszel nézd meg a gyártó honlapját, és az ott felsorolt kereskedők egyikétől vegyél, még ha valamivel drágább is. Így biztos lehetsz a magyarországi garanciában.
Én már nem kérném a gépet, mivel jogosulatlanul belepiszkáltak, ezzel kétségessé vált a garancia. A pénz kérném, vagy a fogyasztóvédelemhez fordulnék.

Most küldtem azért egy tértivevényes levelet az üzletvezetőnek, egyúttal a Fogyasztóvédelmi Felügyesőségre is elküldtem panaszomat a másolatokkal együtt. Az üzletvezetőtől kértem a gép azonnali cseréjét vagy a pénzemet, és vázoltam néki jogaimat, valamint, azt is, hogy azzal, hogy átvették tőlem a gépet, jogtalanul avatkoztak bele a garanciális javításba, ha valóban semmi közük hozzá, vagyis nem jogutódok. Ha meg jogutódok akkor ugye övék a felelősség és nékem szintén van arra jogom, hogy több mint 4 hónap után követeljek. Mikor az üzletben reklamáltam azt is mondták, hogy nincs törvény arra mennyi idő van a javításra! Szerintük végtelen.
Tartok tőle egyébként, hogy a levelet át sem veszik, és attól is, hogy az eredeti számlát ami náluk van eltüntetik. /El kellett volna hoznom, mert ezek szerint nékik semmi közük hozzá/
Ha nem vezet eredményre a kezdeményezésem akkor a bíróságon folytatom, remélve, hogy ott nékem adnak igazat. Azt nem tudom helyileg hol kell tennem a feljelentést? Budapesten ahol az üzlet van vagy
az én lakóhelyemen?
dorika
Sziasztok!
Húú basszus, most olvastam el végig a Digitális fényképezőgép javítás témát, lehet, hogy amit eddig tettem semmit nem éR?
Én is egy cég nevére állítattam ki a számlát aki ráadásul az ország másik végében van, de én vettem át, én fizettem ki a gép mindig is nálam volt és a számlát soha nem használta fel az illető. Tehát nem igényelt vissza áfát, nem számolta el stb.. A történet pedig az amit már írtam.
Nem járhatok el az ügyben? Eddig mindent a saját nevemben intéztem, ráadásul most olvasom mit kellett volna hivatalosan a vásárlók könyvébe írnom. Hát én ezt is elszúrtam valószínű.
Kezdhetem előről? Ha egy meghatalmazást kérek a cégtől akkor intézkedhetek? crybaby.gif
Most adtam fel a levelet az üzletvezetőnek , a fogyasztóvédelmi felügyeletnek is. A francba. Nagyon dühös vagyok. Menjek és írjak mégegyszer a vásárlók könyvébe immár meghatalmazottként?
Mostmár teljes a káosz. crybaby.gif
SOS!
dorika
(dorika @ 2007.10.11, 12:27) *

Sziasztok!
Húú basszus, most olvastam el végig a Digitális fényképezőgép javítás témát, lehet, hogy amit eddig tettem semmit nem éR?
Én is egy cég nevére állítattam ki a számlát aki ráadásul az ország másik végében van, de én vettem át, én fizettem ki a gép mindig is nálam volt és a számlát soha nem használta fel az illető. ( legalábbis úgy tudom) Tehát nem igényelt vissza áfát, nem számolta el stb.. A történet pedig az amit már írtam.
Nem járhatok el az ügyben? Eddig mindent a saját nevemben intéztem, ráadásul most olvasom mit kellett volna hivatalosan a vásárlók könyvébe írnom. Hát én ezt is elszúrtam valószínű.
Kezdhetem előről? Ha egy meghatalmazást kérek a cégtől akkor intézkedhetek? crybaby.gif
Most adtam fel a levelet az üzletvezetőnek , a fogyasztóvédelmi felügyeletnek is. A francba. Nagyon dühös vagyok. Menjek és írjak mégegyszer a vásárlók könyvébe immár meghatalmazottként?
És mi van akkor ha felhasználta a számlát?
SOS!

dorika
(dorika @ 2007.10.11, 12:27) *

Sziasztok!
Én is egy cég nevére állítattam ki a számlát aki ráadásul az ország másik végében van, de én vettem át, én fizettem ki a gép mindig is nálam volt és a számlát soha nem használta fel az illető. ( legalábbis nagyon remélem)Tehát nem igényelt vissza áfát, nem számolta el stb.. A történet pedig az amit már írtam.
És mi van akkor ha felhasználta a számlát?
SOS!

.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.