Üdv.
Van egy autó a családban, szép új. Csak kisebb baleset történt, és a márkaszervizben cserélték a megrepedt szélvédőt.
Az EU-kompatibilis matricát (a vonalkóddal együtt) leszedték és megkaptuk, csak megsérült, hiányzik róla néhány szám.
Namost az okmányiroda szerint nem lehet cserélni a matricát, hanem új forgalmi kell a kocsira (új rendszámmal meg mindennel).
Igazuk van?
Vagy hogy megy ez?
Van erre valami szabályozás? Mert nem úgy tűnt, hogy mély meggyőződésből beszélnek, inkább csak találgattak.
Nem hiszem, hogy okmányiroda ügyeiben lenne illetékes szakamber itt, sajnos ez nem hiszem, hogy ez fogyasztóvédelmi feladat lenne. Látatlanban azt mondanám sérült okmányt illene pótolni, ellenben lehet, hogy csak forgalmival együtt lehet, de ha jól tudom nem minden forgalmi pótlásnál kell új rendszám...
Annyiban fogyasztóvédelem, hogy a hibát bizonyos szempontból - amennyiben jól értettem - a szervíz szolgáltatás közben követte el.
Nekem mindemellett furcsa az ügy. Ilyenkor nem árt agy ügykezelő helyett az okmányiroda vezetőjét - lehetőleg egy jogászt megkérdezni, mert nem igazán hiszem, hogy ennek így kellene mennie.