Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Hibás átutalás Helyes Számlaszámra
Fogyasztóvédelem Fórum > Fogyasztóvédelem.com > Általános Fogyasztóvédelmi Fórum
kovacsur
Kedves fórumtagok!

Interneten keresztül szerettem volna rendelni egy nagy-britanniai székhelyű (magyar bankszámlaszámmal is rendelkező) cégtől. Átutaláskor a megjegyzés rovatba egy 10 számjegyű azonosítószámot kellett volna beírnom, melynek az utolsó számjegyét elrontottam, így a rendelt terméket nem kaphattam meg. Amikor felvettem a kapcsolatot a céggel, azt a választ kaptam, próbáljam meg leállítani az átutalást (tekintve, hogy ez az átutalás után öt nappal történt, erre nem tettem kísérletet).

Kérhetem-e az EU-s jogi szabályozás alapján az átutalt összeg visszatérítését vagy a megrendelés kézi korrigálását? Ha igen, mely jogszabályokra hivatkozzam?
Blade
(kovacsur @ 2007.10.16, 12:39) *

Kérhetem-e az EU-s jogi szabályozás alapján az átutalt összeg visszatérítését vagy a megrendelés kézi korrigálását? Ha igen, mely jogszabályokra hivatkozzam?

Kérd attól vissza a pénzt, akinek tévesen utaltad. Ők úgy sem tudnak majd vele elszámolni, hacsak nem egy magánszemélyről van szó...
asdf
Ahogy en ertelmezem, jo helyre utalt o, csak rossz "azonositot" kozolt hozza, ergo az utalt penz es okozte automatikusan nem tud kapcsolat letrejonni. Szerintem siman kell egy mailt kuldeni nekik, hogy ez meg ez tortent, ehelyett ezt irtam, leszszives valaki kezzel belenyulni a rendszerbe, es megkapod a cuccodat.
kovacsur
Igen, asdf jól értelmezte, pontosan ez történt azzal a kiegészítéssel, hogy miután elküldtem a mailt a supportnak az adatokkal, a bescannelt banki bizonylattal, elzárkózóan reagáltak (gyakorlatilag "te rontottad el, sajnáljuk, így jártál" tartalommal). Azóta kicsit változott a helyzet, néhány, egyre fenyegetőbb hangvételű levél után végül azt a választ kaptam, hogy továbbították az ügyet a megfelelő osztálynak. Most várok pár napot.

----

Az utolsó levél után pár nappal a cég kijavította a hibát, az ügy szerencsésen és közös megelégedéssel lezárult.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.