Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Mobil Internet
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Vezetékes és mobil szolgáltatók
1, 2
Gugsz
Üdvözletem mindenkinek,

Nekem a megújult Telenor-ral és annak ügyfélszolgálatával gyűlt meg a bajom és tanácsot fordulok a fórum tagjaihoz.

Augusztus elején a Telenor felhívott az első hónapban ingyenes mobil internet (20Mb) szolgáltatás reklámozása végett. Melyet meg is rendeltem, csak annyit kértem, hogy Augusztus 24.-től kapcsolják be, mert akkor indul az új számlázási hónapom.

Először Szeptember 14.-én próbáltam csatlakozni az internethez. Csakhogy észrevettem, hogy majdnem 4000 forint került rá a számlámra kb. 2 perc internetezésért. Még azon a napon hívtam először az ügyfélszolgálatukat, ahol kivizsgálást és 72 órán belüli visszahívást ígértek.

Miután semmilyen visszahívást nem kaptam, 21.-én ismét felhívtam az ügyfélszolgálatot, ekkor ismét kivizsgálást és még aznapi visszahívást ígértek... természetesen semmilyen visszahívást nem kaptam. Így 22.-ei napon ismét telefonáltam ahol közölték velem, hogy ne is számítsak visszahívásra, inkább írjak emailt... Röhej!

Úgyhogy írtam emailt is... egy hete, amelyre egy automata választ kaptam azonnal, hogy megkapták. És azóta ismét síri csend...

Természetesen azóta már a számlát is megkaptam a plusz összeggel. Pedig számlazárás előtt 10 nappal szóltam!

Kérdésem: mi a következő lépés?

Előre is köszönöm

Gugsz
Mozigépész
Kezdjük ott, hogy minden letagadható ha nincs róla írásos nyom. Ugyan ez a helyzet a mail-al, de ha ezt elküldöd tértivevényesen, nincs mit letagadni.
Gugsz
(Mozigépész @ 2010.09.28, 17:03) *

Kezdjük ott, hogy minden letagadható ha nincs róla írásos nyom. Ugyan ez a helyzet a mail-al, de ha ezt elküldöd tértivevényesen, nincs mit letagadni.

És ha megvan az email amit küldtek, hogy megkapták a levelem, valamint egy print-screen a levelemről amelyet a Telenor oldalán keresztül küldtem? Az sem segít?

(Mozigépész @ 2010.09.28, 17:03) *

De azért még holnap feladom a levelet is wink.gif
Mozigépész
Ha a válasz üzenetben beazonosítható mit kaptak meg, igen, de jobb ha tényleg írásban elküldöd.
Azért pár kérdés addig is, hisz nekem is van ilyen előfizetésem.
Aktiválásról megkaptad az SMS-t? Mikor?
Nekem aktiváláskor mondták jön az SMS, jött is, és jön 16mb elérésekor, illetve túllépés esetén, mind 1 telefonon használom a 20mb-ot vagy a telefont modemként a PC-vel.
Sőt anno figyelmeztettek, hogy ha nem mondom le akkor fizetőssé téve marad. A 4000.- milyen néven szerepel a számlán?
Gugsz
(Mozigépész @ 2010.09.28, 21:10) *

Ha a válasz üzenetben beazonosítható mit kaptak meg, igen, de jobb ha tényleg írásban elküldöd.
Azért pár kérdés addig is, hisz nekem is van ilyen előfizetésem.
Aktiválásról megkaptad az SMS-t? Mikor?
Nekem aktiváláskor mondták jön az SMS, jött is, és jön 16mb elérésekor, illetve túllépés esetén, mind 1 telefonon használom a 20mb-ot vagy a telefont modemként a PC-vel.
Sőt anno figyelmeztettek, hogy ha nem mondom le akkor fizetőssé téve marad. A 4000.- milyen néven szerepel a számlán?

Nekem alapból a Mobil Online Start csomag van (volt) beállítva. ami bár ingyenes, de ha használod nagyon drága. És éppen ezért (meg mivel otthon és a munkahelyemen is van WiFi) teljesen letiltottam a net-hozzáférést a telefonomon. Aztán mikor hívtak a Mobil Online S akcióval Augusztus elején, akkor kértem, hogy 24.-étől állítsák be, mert akkor indul az új számlázási hónap.

SMS-t nem kaptam, de nem is tudtam, hogy kellene mivel erről egy szót sem ejtett a telefonban a marketinges hölgy.

Tudom én is elég felületes voltam, mert akkor még nem tudtam, hogy melyik mobil internetnek mi a neve - mivel vásárlás után letiltottam és soha nem is használtam - ezért mikor megnéztem, hogy mi van beállítva szeptemberben láttam, hogy ott van a Mobil Online Start. Amiről elsőre azt hittem, hogy ez már az akciós. sad.gif És én balga bekapcsoltam az internetet... kb 2 percet böngészhettem 4000 forintért.

És igazából nekem nem is az összeggel van bajom, mert nem egy horribilis összeg ez a 4000.-. És ha kell megfizetem a tanulópénzt. Igazából az akasztott ki, ahogy (el)bántak velem az ügyfélszolgálaton.

Ami a másik kérdésedet illeti: a levélben amit küldtek (egy automatikus válasz) semmi más nem állt csak, hogy megkapták a levelem, pont. Valamint még a Telenor Online oldalán csináltam egy print-screen a levelemről, hogy elküldtem.

Ennyim van. Meg a telefonbeszélgetések, melyeket a Telenor "elvileg" rögzít.
anamnesis
(zofka @ 2009.09.18, 19:36) *

mire 1 hónap múlva kiküldtek egy 44.000 Ft-ról szóló számlát,amin 4,1 Gb adatforgalom volt feltüntetve, persze anélkül, hogy előtte sms-t küldtek volna.Mikor próbáltam utánajárni a dolognak, hogy azért mégis hogy van ez, mi arra számítottunk, hogy értesítenek, közölték, hogy rendszerhiba, nem működött az sms szolgáltatás, de most már fog Angry és sajnálják, de lehet részletfizetést kérni.Még az is kiderült, hogy ez csak az előző fél hónap fogyasztása és ebben a hónapban már újra 3 GB-nál tartunk.
Ez már igazán felháborító, mocskos módon átvertek!
Fizetek havi 9500 Ft-ot korlátlan internetért és 1 hónap alatt a 600 Ft-os internetre közel 70000 Ft-os forgalmat csinálok!!!Kinek kell ez???

Kiváncsi lennék, hogyan végződött ez az ügy. Az oka: 1. a szolgáltató elismerte, hogy a rendszere hibásan működött (ezzel a kliensének jelentős túlfizetést okozott), 2. a saját hibájából kiszámlázott kifizetést ennek ellenére be kivánja hajtjai az ügyfélen. "Együtműködési szándékot" prezentálni a részletfizetés felkinálásával egyenesen iditótának tekintés. Amint annak emlitése is, hogy mostmár a szolgáltatás hibamentes. Felrobbantja a lakóházat a gázcsapot nyitva hagyó, de nem felelős érte, mert új lakóhelyén már szivárgás-ellenőrzőt tetetett fel... A kliens mindenképpen vétlen, s nem köteles fizetni. A kérdés csak az, hogy tudja-e ezt érvényesíteni a szolgáltatónál, akinek a túlforgalmazás okozta többletet automatikusan és bármely irathalmozas nélkül törölnie KELL. Ha nem teszi, az egyszerűen az ügyféllel kötött szerződés megszegése. Ha nem teszi, az arra utal, a szolgáltató arra számít, hogy kliense nem vállalja vele szembe a jogérvényesítést - inkább felvállalja a rá kiterhelt jogtalan számlát. Ami minden ilyen ügy legsötétetebb oldala, egyenlő a szolgáltató hivatali hatalmával való informális visszaéléssel.
meron
Vodafonnal kapcsolatos gondom lenne.
Az elmúlt másfél hónapban az eddig elfogadhatóan működő mobil internetem teljesen használhatatlanná vált.
Általában egy-egy oldal betöltése több percet vett igénybe,a sebességtesztek nem is tudták érdemben mérni az internet gyorsaságát,az oldalbetöltési problémák miatt.
Kicseréltem a modemet majd (5000ft),újratelepítettük az op. rendszert is a számítógépen.
Az ügyfélszolgálatos műszakis kollégákkal elvégeztünk egy mérést,panaszomat első kőrben jogosnak találták,levélben is értesítettek erről. Most már 34 napja hivatalosan is vizsgálják a panasz ügyet,de sajnos a számlákat fizetnem kell mert még 8 hónapig hűséget vállaltam,az internet használatra.
Mi a teendő ilyenkor,tudok-e hivatkozni a szerződésben bármire,hogy felmondjam valahogy a szolgáltatást.És kihez forduljak?Szervezet,ügyvéd.Nem vagyok hajlandó 48.000 forintot még kifizetni,miközben nem szolgáltatnak..
Ha gyakorlatban nem lehet használni az internetet,csak több minimum 5-10 perces várakozás után /oldal.
Kérek valakitől segítséeget..
Mozigépész
1. Megfelelő topik kiválasztása.
2. Ott az olvasgatás.
3. Felszólítani a Vodafone-t, hogy mivel a szolgáltatást nem tudod használni elállsz a szerződéstől.
Minden egyéb esetben (nem sikerül megállapodni) első körben a békéltető testület, majd a bíróság a javasolt út. A felettes szervük a Hírközlési hatóság, link a #47 hozzászólásomban!
Nyunyika
Sziasztok!

Még múlt évben szerződést kötöttünk a Vodafone-nál mobilinternet Internet Comfort szolgáltatásra. A havidíj 4500 Ft volt. Karácsonykor bejött az akció és megváltoztak a csomagok nevei is. Így a legnagyobb 6 Gb-os csomag 4900 Ft-ért lett meghirdetve. Bementem az üzletbe és megkérdeztem hogy nem lehet-e az én csomagomat átváltani erre a 4900 Ft-s csomagra mert ugye 400 Ft-tal többe kerül de 2 Gb-tal többet tudok vele letölteni és így jobban megérné. Konkrét választ nem tudtak adni, de azt tanácsolták a boltból hívjam fel az ügyfélszolgálatot és kérdezzem meg ott. Ezt meg is tettem, az ügyfélszolgálatos csaj megnyugtatott hogy ez lehetséges mert felfele váltásról van szó és gond nélkül meg lehet csinálni. (hozzáteszem előtte beazonosította a előfizetést így tisztában volt vele hogy nem új szerződésről van szó) Pár nap múlva vissza is mentünk a boltba hogy átváltsuk a csomagot. Az eladó előtte még felhívta az ügyfélszolgálatot hogy meglehet-e csinálni a dolgot nehogy valami probléma legyen belőle. Neki is azt mondták amit nekem hogy semmi akadálya. át is váltotta és megnyugodva hazamentünk. Nemrég megérkezett a számla amin viszont 6000 Ft-s havidíj volt, sőt plusz 1000 Ft tarifacsomag váltási díj. Felhívtam megint az ügyfélszolgálatot és ott azt mondták hogy erre a 4900 Ft-s csomagra én nem is tudtam váltani mert ez csak új előfizetőknek van, mire én közöltem vele hogy ezt nekem egy kedves kolegája erősítette meg annak idején. Azt mondta ilyen biztos nem történhetett, mire én kértem hogy a rögzített beszélgetéseket hallgassák vissza, de mivel nem saját telefonról beszéltem hanem az üzletből ezért se az ügyintéző nevét nem tudtam megmondani, se a pontos időpontot. Azt mondták tegyek írásos panaszt az üzletben ahol módosították a csomagomat. Most itt tartok az ügyintézésben megtettem a panaszt és a boltban az eladó hölgy is hozzátette írásban hogy neki is azt mondták az ügyfélszolgálaton amit nekem. Félek elég sokáig fog tartani ez az ügy. A kérdésem az lenne hogy ha mégsem nekem akarnak igazat adni akkor hogy tudom bebizonyítani hogy nekem és az eladónak is azt mondták amit persze most tagadnak. 2 éves hűséget írtam alá és csak kötbér fizetésével tudok szerződést bontani, amire persze nem akarok kidobni több 10.000 Ft-t. Legszívesebben megszabadulnék az egésztől úgy ahogy van. A válaszokat előre is köszönöm.
Mozigépész
Békéltető testület, és a HIF.
Nyunyika
(Mozigépész @ 2012.01.11, 17:22) *

Békéltető testület, és a HIF.

Köszönöm a gyors választ!
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.