Üdvözlök mindenkit!
Egy olyan problémával ill. kérdéssel kerestem fel önket amit egy élelmiszer boltban tapasztaltam ami hajnal egy óráig van nyitva. Mégpedig az történt hogy 22:00 óra után pár percel értem oda, és egy doboz cigarettát vásároltam, (aminek ugye egység ára van) ezt a márkát szoktam mindig venni és jol tudom hogy mennyibe kerül és mikor beütötte az eladó a pénztár gépbe láttam hogy legalább 20%-al drágább árat számolt fel. Persze rákétdeztem hogy miért van ez és ő azt felelte hogy este tíz óra után emelik az áraikat bizonyos százalékkal és ezzel egy időben előhúzta a pult alol a táblácskáját amin ez föl is volt tüntetve. Valószínünek tartom hogy ha kint van a tábla ez teljesen hivatalos megfelel az előírásoknak. De a kérdésem az lenne hogy a bolt a cigaretta árát is önkényesen meg emelheti??? Mivel ilyen helyzettel még sehol máshol nem találkoztam. Legyenek szivesek és írják már meg hogy ez a jogszabályoknak megfelel e?
Előre is köszönöm!
Mozigépész
2007.10.20, 19:07
Én találkoztam, ilyen az ügyeletes gyógyszertárak esete is, mikor éjszaka (este nyolc vagy tíz óra után, hajnali hatig) a nem receptköteles gyógyszer, gyógykészítményre ügyeleti díjjat számolnak fel. Ez mennyire szabályos ezt nem tudom!
Cigarettanal szerintem teljesen jogszerutlen ilyet csinalni. Ha mar csak arra gondolok, hogy a jovedeki ado a zarjegyen szereplo osszegbol van szarmaztatva, ergo ha dragabban adja, akkor elvileg a felar x szazalekat vissza kene kohogni allambacsinak, szigoru nyilvantartast vezetni az eladasokrol meg hasonlok.
Hogy normal termekeknel mi a helyzet, arra nincs tippem
asdf: A jövedéki adó az nem szállankénti fix összeg?
"...ezerszálanként 7240 forint plusz a kiskereskedelmi ár 27,75 százaléka az adó"
Valaki megtudja mondani hogy hol lehet öket feljelenteni?
kaktusz
2007.10.24, 15:19
Tudomásom szerint a cigaretta fix áras termék, és ugyanannyiért kell árusítani mindenhol és minden órában. A legpuccosabb helyen sem tesznek rá a dobozon feltüntetett árra.
Szerintem jelezd a problémádat a vámosok kék számán is.
06-40-346262