Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Cigaretta Drágábban!?
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Egyéb termékekkel kapcsolatos problémák
Árp
Üdvözlök mindenkit!
Egy olyan problémával ill. kérdéssel kerestem fel önket amit egy élelmiszer boltban tapasztaltam ami hajnal egy óráig van nyitva. Mégpedig az történt hogy 22:00 óra után pár percel értem oda, és egy doboz cigarettát vásároltam, (aminek ugye egység ára van) ezt a márkát szoktam mindig venni és jol tudom hogy mennyibe kerül és mikor beütötte az eladó a pénztár gépbe láttam hogy legalább 20%-al drágább árat számolt fel. Persze rákétdeztem hogy miért van ez és ő azt felelte hogy este tíz óra után emelik az áraikat bizonyos százalékkal és ezzel egy időben előhúzta a pult alol a táblácskáját amin ez föl is volt tüntetve. Valószínünek tartom hogy ha kint van a tábla ez teljesen hivatalos megfelel az előírásoknak. De a kérdésem az lenne hogy a bolt a cigaretta árát is önkényesen meg emelheti??? Mivel ilyen helyzettel még sehol máshol nem találkoztam. Legyenek szivesek és írják már meg hogy ez a jogszabályoknak megfelel e?
Előre is köszönöm!
Mozigépész
Én találkoztam, ilyen az ügyeletes gyógyszertárak esete is, mikor éjszaka (este nyolc vagy tíz óra után, hajnali hatig) a nem receptköteles gyógyszer, gyógykészítményre ügyeleti díjjat számolnak fel. Ez mennyire szabályos ezt nem tudom!
asdf
Cigarettanal szerintem teljesen jogszerutlen ilyet csinalni. Ha mar csak arra gondolok, hogy a jovedeki ado a zarjegyen szereplo osszegbol van szarmaztatva, ergo ha dragabban adja, akkor elvileg a felar x szazalekat vissza kene kohogni allambacsinak, szigoru nyilvantartast vezetni az eladasokrol meg hasonlok.
Hogy normal termekeknel mi a helyzet, arra nincs tippem smile.gif
TheElf
asdf: A jövedéki adó az nem szállankénti fix összeg?
asdf
"...ezerszálanként 7240 forint plusz a kiskereskedelmi ár 27,75 százaléka az adó"
Árp
Valaki megtudja mondani hogy hol lehet öket feljelenteni?
TheElf
APEH
kaktusz
Tudomásom szerint a cigaretta fix áras termék, és ugyanannyiért kell árusítani mindenhol és minden órában. A legpuccosabb helyen sem tesznek rá a dobozon feltüntetett árra.

Szerintem jelezd a problémádat a vámosok kék számán is.

06-40-346262
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.