Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Atlas Editions
Fogyasztóvédelem Fórum > Fogyasztóvédelem.com > Társalgó
zsade
Olvastam ezen a fórumon a témával kapcsolatban egy régebbi történetet.
Most én is szeretném megosztani veletek,hogyan jártam az Atlas Editions kiadóval.
Kb.május,június körül kaptam a saját nevemre 2 db dobozt tőlük,melyek ugyan azt tartalmazták.
Egy-egy keményfedeles színes mappa ,,Kalandos erdő'' címmel ,gyűjthető kártyákkal,egy-egy nagyító és zöld színű nagyon gagyi hátizsák.Természetesen mellékelve a csekk+egy levél melyben kifejtik mennyire örülnek,hogy elkezdtem gyűjteni a kiadványukat és bizonyára elégedett ügyfelük leszek.Az igazság az,hogy nem is hallottam róluk ezelőt így nem is rendelhettem tőlük semmit.Természetesen nem adtam fel a csekkeket.Ezek után további csomagok landoltak a postaládámba két példányban.Miután ezekre sem adtam fel a csekket, a harmadik dupla csomag után felszólító levelet küldtek(két példányban).Havonta kaptam a felszólító leveleket de most már megelégeltem.Miért fizessek bármiér amit én nem kértem?Fogtam a csomagjukat és visszaküldtem nekik postán.Valószínű nagy hibát követtem el,hogy portósan adtam fel,mert a csomag visszajött,nem vették át.Hát már sohasem szabadulok meg tőlük?Miért fizessek én akár egy forintot is a postaköltségéért valaminek amire sosem tartottam igényt?Aposta öt napig tartja ott,majd egy raktárba viszik ahol hat hónapig őrzik,majd értékesítik és az összeg a magyar államkincstáré lesz.2850 forintért vehetem át a csomagot amire semmi szükségem,majd további 2350 forintért feladhatom.Ez összesn kb annak az összegnek a fele amit követelnek tőlem.Mit tegyek? Egyenlőre a csomag a postán van.
Blade
(zsade @ 2007.10.20, 22:13) *

Mit tegyek? Egyenlőre a csomag a postán van.

Igen, szerintem hibát követtél el, amikor jóhiszeműen visszaküldted.
Szerintem - amennyiben nem ajánlva küldték - egyszerűen nem kellett volna tenned semmit - ha keresik a csomagot, azt mondod, hogy nem is kaptál semmit.
Tudom, hogy ez rosszindulatunak hangzik, de szerintem legalább annyira rosszindulatu az ilyen marketing. mad.gif
Ha majd az emberek mind hasonlóan cselekszenek, akkor megszűnik ez az arcátlanság is, mert nem fogja nekik megérni. clap2.gif
Ha meg ajánlott a dolog, (alá kell írnod valamit, hogy átvetted), akkor meg ne vedd át, és így bukták a postaköltséget. Egy idő után megintcsak nem fogja nekik megérni.

Köztes megoldás, ha átvetted, de nem akarod kifizetni, akkor írj nekik egy tértis levelet, hogy te nem kérted, amit küldtek, és ha kell nekik, akkor előzetes időpontegyeztetés után elszállíthatják tőled.

Nem te vagy az első, akit ilyesmivel zaklatnak manapság. Nagy szolgálatot tennél mindenkinek, ha megírnád a sztorit a Homárra, hogy minnél hamarabb immunizálódhassunk ez ellen a marketing ellen is!!! geek.gif
leni
Üdv!

Az EA már a 4. felszólító levelet küldte.
Befizetni nem áll módomban, a csomagokat vissza szeretném küldeni.
Hogy tehetem? Levelezési címük 1476 Bp Pf. 308???
Ha visszaküdöm és igazolom,(másolat a visszárujegyről)vajon tovább zaklatnak majd?

Előre is köszönöm a segítséget!
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.