Sziasztok!
Azért indítottam új topicot, mert ez nem fogyasztóvédelmi kérdés, hanem kereskedő- azaz önvédelmi kérdés.
A következő a szitu: Van egy termék, amely megérkezik a boltba. A vevő már tűkön ülve várja. Kiderül, hogy a számla, amit mellékeltek a termékhez, nem a bolt nevére lett kiállítva, tehát nem tudom bevételezni, vagyis a vevő sem tudja elvinni. A vevő mérges lesz, a boltvezető azt találja ki, hogy állítsunk ki kp. fizetési számlát kézzel, igen ám, de ehhez be kellene ütnöm a pénztárgépbe. DE! Mondtam neki, hogy ha nincs szüksége Áfás számlára, akkor nem állítok ki, csak beütöm a pénztárgépbe, a készletünk a számítógépen pedig ugyan nem fog stimmelni, de legalább legális lesz a dolog.
Ma hatalmas letolást kaptam egy másik felettesemtől, hogy azt úgy kellett volna, hogy készpénzfizetési számlát állítok ki, a blokkot pedig csak akkor tűzöm hozzá, amikor már be tudom vételezni a számítógépbe az árut, és így ki is tudom ütni! A kérdés:
KÜLÖNBÖZHET A BLOKKON ÉS A KP. FIZETÉSI SZÁMLÁN SZEREPLŐ DÁTUM? Mert azt tudom, hogy visszafelé nem lehet számlázni, meg előre sem. De akkor ez most hogy van?