Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Kedvezmény
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Bútorok
glas
Sziasztok!
A következő a történetem:
megrendeltem bútoromat szept. 28-án előleg 70ezer ft, 3-4 hét szállítási határidővel.
Fontos megjegyzésként ott figyel a megrendelésen, hogy a szállítási határidő modosítási jogát fenntartják.
Tegnap érdeklődtem, hogy mikor fog megjönni, mert hétvégén elviszik a mostani bútoromat.
Azt mondták nem fog mostanában érkezni, mert akik augusztusban rendelték meg, még azok sem kapták meg.
Erről nem kéne nekik irásban értesíteni?
De ez még hagyján. Ami nagyon fáj az az, hogy az üzletben október közepétől minden termék 20%-al olcsóbb.
Azt mondták természetesen, hogy amit megrendeltek arra már nem vonatkozik..
De én még nem hoztam el tőlük, a tényleges teljesítés az akció ideje alatt fog megtörténni.
Igy szokták ezt ilyenkor?
Az, hogy lemondjam a megrendelést és újra rendeljem ugyan eszembe jutott, de a fontos megjegyzések közt van, hogy a 24 órán túli megrendelés esetén a foglalót nem adják vissza. Bár ez nem foglalő volt, hanem előleg és előlegszámlát kaptam.
Ha kp megvettem volna, akkor érteném az eljárást. De így, hogy eztán fog érkezni, eztán fogom megvenni, így nagyon szeretném a 20%-ot, pláne hogy késnek is vele..
Gondolom számoljak tizig és ne csináljak semmit. Vagy mégis????
Blade
(glas @ 2007.10.25, 16:41) *

...
megrendeltem bútoromat szept. 28-án előleg 70ezer ft, 3-4 hét szállítási határidővel.
...

Írásban értesíteniük nem kell, és az akciós árat sem kötelező a megrendelésedre érvényesíteniük.
Nem tudom, mi szerepel a megrendelődön, de én azt csinálnám, hogy ha letellik, amit ajánlottak, és még nem is tudják, mikor fognak ténylegesen szállítani, akkor visszamennék, és visszakérném a pénzemet. Mivel előlegszámlát kaptál, és gondolom sehol sem szerepel a megrendelőn a foglaló minősítés, ez minden további nékül visszajár.

Az a 3-4 hét "körülbelül", vagy csak így "3-4 hét"? Mert ha a második, akkor az MAXIMUM 4 hetet jelent, ami után következmények nélkül elállhatsz a szerződéstől (előleg vissza...).
Amennyiben az FOGLALÓ volt, és az ő hibájukból hiusul meg a szerződés, akkor a foglaló neked duplán jár vissza... ezért nem szabad olyan szerződést aláírni, amiben egyszerre szerepelnek a "körülbelül" és a "foglaló" szavak. huh.gif
Persze ez utóbbiért szinte biztos, hogy perelned kell, ami egy bútor esetén nem biztos, hogy megéri az idődet...
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.