Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Emeltdíjas Hívások és Sms
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Vezetékes és mobil szolgáltatók
JPetya
Sziasztok !

Nagyon érdekelne annak a magyarázata, hogy miképpen lehet megengedni egy olyan a szolgáltatást a mit később lehetetlen lemondani, letiltani és oda vezet, hogy el kell dobnia az embernek a SIM kártyát és másikat kell vásárolnia.

A story röviden. A családban mindenkinek van mobil. A kisebbik lányom egy reklám hatására megrendelt egy csengőhang letöltési szolgáltatást ami persze emeltdíjas sms-el volt aktiválható. Ha ez csak egyszer történik akkor azt mondom, hogy rendben. Elbeszélgetek a gyerekkel, hogy többet ne csináljon ilyet, hisz a számítógépről ezerféle csengőhangot lehet ingyen áttölteni a telefonjára.

De nem ez történt. Ez a szabadrablás addig folytatódik míg teljesen le nem szedi az összes pénzt a feltöltőkártyárol. Ami nálunk is bekövetkezett. 8000 Ft-ot rabolt le egy pofátlan cég a gyerek telefonjárol. Szerencsétlen semmit sem töltött le mert már be volt pánikolva, hogy hetente többszáz forintot emelnek le a telefonjárol. A dolkog akkor bukott ki, mikor egyszer érte kellett volna menni és nem tudott elefonálni, mert már nem volt a számláján semmi pénz.

Ezután persze alapos fejmosás következett és interneten keresztül a szolgáltatónál letiltottam az ÖSSZES emeltdíjas szolgáltatást. Mint aki jól végezte dolgát feltöltöttem a gyerek telefonját. A következő héten szól a gyerek, hogy ismét levontak a számlájárol egy csomó pénzt. Újra lemerítették a teljes feltöltést.

Ekkor rágtam be igazán. Másnap elrohantam az első Vodafone boltba, mert a SIM hozzájuk tartozik. Persze ott nem tudtak semmit tenni, mert ők csak forgalmazók és nem tudnak pl egy részletes híváslistát adni. Érthetetlen ! Egy részletes híváslistáért Pestre kell utaznom ! Már ez is felháborító, de mikor mégis bementem jött az igazi hidegzuhany. Ott közölték velem, hogy nem tudják letiltani, mert csak bizonyos mennyiségű számot tudnak szűrni és ezek "DÖGKESELYŰK" már olyan számokon is küldik a szemetüket amiket egyáltalán nem tudnak blokkolni. Az eladó elmondása szerint már annyi van belőlük, hogy lehetetlen blokkolni az összeset. Egyet tudtam tenni, hogy vettem egy új SIM-kártyát amin rögtön letiltottam mindent, hogy még véletlenül se tudjon a gyerek bárhová küldeni üzenetet.

A kérdésem a következő: Hogy engedhető meg egy ilyen szolgáltatás ??? A többit már nem is merem feltenni, hogy ki és mennyi pénzt kap hogy ez így folyhasson ?

Gondolom nem én vagyok az egyetlen károsult. Várom a többi károsult jelentkezését, hogy közösön tüntessük el az ilyen "HIÉNÁKAT" akik a gyerekek kíváncsiságát kihasználva extrém bevételekre tesznek szert. Ez államilag engedélyezett RABLÁS. Ha valaki ilyet akar akkor küldjön minden egyes letöltéshez 1 SMS-t. De itt az emberek és különösen a gyerekek bizalmát használja ki egy gátlástalan csoport. Hisz olvas róla az interneten elküldi a szolgátatás megrendeléséhez az SMS-t. A lemondási kód persze nem villog a lapon. A lehető legkisebb méretben van feltüntetve a legeldugodtabb helyen a weblapon, ha egyáltalán feltüntetik.

Üdvözlettel

JPetya
TheElf
JPetya: NINCS a lapon. Megkapja a regisztrációkor az SMSben, a fogadott emelt díjast elvben le lehethne tiltani de ugye a Vodafone keresi a dolgon a legtöbbet. Az SMS esetében látni a feladót, ez alapján megtalálhatod a szolgáltatót aki küldi a tartalmat, és onnan már az ő supportjuk tud segíteni. Ha akar....
JPetya
Szia !

Igen ez itt a bökkenő. HA AKAR. Egyébként a lemondási kódot meg az összes sms-t kitörölte a gyerek mikor rájött, hogy mit tett. Ezután már esély sincs arra, hogy megszabadulj a vérszívó bandátol.
Az már más lapra tartozik, hogy emiatt a Vodafone-rol is meglett a véleményem és az új SIM kártyát nem tőlük vásároltam.
Pöttöm
JPetya!

Ezt fél évvel ezelőtt jártam meg! Én is egy csengőhangot szedtem le a netről, emeltdíjas sms-sel. Soha nem tettem még ilyet, de hát különleges zene volt, amire rég vágytam, gondoltam mit nekem 400 ft. Következő hónapban levontak 4 ezer párszáz forintot, furcsa is volt, hová tűnt el a pénzem. Majd következő hónapban szintén levonták, küldtek sms-t... miszerint én megrendeltem az internetet!!! Felhívtam az ügyfélszolgálatot, hogy mi ez, hiszen nekem van szélessávú netem, mire ugyanezt mondták, mint neked. Kérjek részletes számlát, illetve a csaj megakart győzni, hogy én kölcsönadtam valakinek a telefonom, és biztos ezzel szórakoztak az ismerőseim.

Szerinted melyik szolgáltatónál vagyok? Hát a vodafone!!! shuriken.gif

Kivertem a palávert, akkor nekem letiltották ezt a szolgáltatást!
Később egy ilyen oldalt üzemeltető srác azt állította, nem is tudom hol olvastam, hogy szerződésben vannak telefonszolgáltatókkal.

Nem tudom mennyire igaz, de egy biztos!
Tele van a hócipőm az összes céggel, szolgáltatóval, bankkal és mindennel!
vaskalapos
(JPetya @ 2007.10.30, 18:59) *

Szia !

Igen ez itt a bökkenő. HA AKAR. Egyébként a lemondási kódot meg az összes sms-t kitörölte a gyerek mikor rájött, hogy mit tett. Ezután már esély sincs arra, hogy megszabadulj a vérszívó bandátol.
Az már más lapra tartozik, hogy emiatt a Vodafone-rol is meglett a véleményem és az új SIM kártyát nem tőlük vásároltam.

Petya! nem csak a Vodafone támogatja ezt a disznoságot, én Baján kötöttem a szerzödést a Pannonal,
majd miután kiléptem az üzletböl, jött egy SMS, üdvözöl a Pannon a hálozatán stb, majd 2 percre rá ujabb SMS
hogy " a kreditjeid készen állnak, csengöhangok stb letöltése" Ezt a JAMBA Netsize teszi. Nos 67 éves vagyok,
és egyáltalán nem érdekelnek a csengöhangok, nem játszani akartam hanem csak telefonálni.....igy nem reagáltam, ám a Jamba + Pannon igen ! minden honapban 2000... 4000 ft plusz költség. Letiltani én sem tudtam ezt a disznoságot, a Pannon persze , hogy is lenne másként, ártatlan. A szerzödést felmondtam, azota is harcban állok velük.
asdf
Gondolom a telefonszam elozo tulajdonosa jambazott. Az viszont, hogy ezt orokolni is lehet, egesz erdekes kerdeseket vet fel...
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.