Sziasztok !
Nagyon érdekelne annak a magyarázata, hogy miképpen lehet megengedni egy olyan a szolgáltatást a mit később lehetetlen lemondani, letiltani és oda vezet, hogy el kell dobnia az embernek a SIM kártyát és másikat kell vásárolnia.
A story röviden. A családban mindenkinek van mobil. A kisebbik lányom egy reklám hatására megrendelt egy csengőhang letöltési szolgáltatást ami persze emeltdíjas sms-el volt aktiválható. Ha ez csak egyszer történik akkor azt mondom, hogy rendben. Elbeszélgetek a gyerekkel, hogy többet ne csináljon ilyet, hisz a számítógépről ezerféle csengőhangot lehet ingyen áttölteni a telefonjára.
De nem ez történt. Ez a szabadrablás addig folytatódik míg teljesen le nem szedi az összes pénzt a feltöltőkártyárol. Ami nálunk is bekövetkezett. 8000 Ft-ot rabolt le egy pofátlan cég a gyerek telefonjárol. Szerencsétlen semmit sem töltött le mert már be volt pánikolva, hogy hetente többszáz forintot emelnek le a telefonjárol. A dolkog akkor bukott ki, mikor egyszer érte kellett volna menni és nem tudott elefonálni, mert már nem volt a számláján semmi pénz.
Ezután persze alapos fejmosás következett és interneten keresztül a szolgáltatónál letiltottam az ÖSSZES emeltdíjas szolgáltatást. Mint aki jól végezte dolgát feltöltöttem a gyerek telefonját. A következő héten szól a gyerek, hogy ismét levontak a számlájárol egy csomó pénzt. Újra lemerítették a teljes feltöltést.
Ekkor rágtam be igazán. Másnap elrohantam az első Vodafone boltba, mert a SIM hozzájuk tartozik. Persze ott nem tudtak semmit tenni, mert ők csak forgalmazók és nem tudnak pl egy részletes híváslistát adni. Érthetetlen ! Egy részletes híváslistáért Pestre kell utaznom ! Már ez is felháborító, de mikor mégis bementem jött az igazi hidegzuhany. Ott közölték velem, hogy nem tudják letiltani, mert csak bizonyos mennyiségű számot tudnak szűrni és ezek "DÖGKESELYŰK" már olyan számokon is küldik a szemetüket amiket egyáltalán nem tudnak blokkolni. Az eladó elmondása szerint már annyi van belőlük, hogy lehetetlen blokkolni az összeset. Egyet tudtam tenni, hogy vettem egy új SIM-kártyát amin rögtön letiltottam mindent, hogy még véletlenül se tudjon a gyerek bárhová küldeni üzenetet.
A kérdésem a következő: Hogy engedhető meg egy ilyen szolgáltatás ??? A többit már nem is merem feltenni, hogy ki és mennyi pénzt kap hogy ez így folyhasson ?
Gondolom nem én vagyok az egyetlen károsult. Várom a többi károsult jelentkezését, hogy közösön tüntessük el az ilyen "HIÉNÁKAT" akik a gyerekek kíváncsiságát kihasználva extrém bevételekre tesznek szert. Ez államilag engedélyezett RABLÁS. Ha valaki ilyet akar akkor küldjön minden egyes letöltéshez 1 SMS-t. De itt az emberek és különösen a gyerekek bizalmát használja ki egy gátlástalan csoport. Hisz olvas róla az interneten elküldi a szolgátatás megrendeléséhez az SMS-t. A lemondási kód persze nem villog a lapon. A lehető legkisebb méretben van feltüntetve a legeldugodtabb helyen a weblapon, ha egyáltalán feltüntetik.
Üdvözlettel
JPetya