Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Fibernet
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Egyéb
Misicomp
Tisztelt fogyasztóvédelem.

2005.szeptember.21-én kötöttem szerződést a Fibernet kommunikációs Rt Gödöllői kirendeltségén. A szerződéskötéskor 2-hét bekötési időt vállaltak szóban.
Október 19-ig türelmesem vártam de mivel nem kaptam megkeresést az Rt-től ezért felkerestem őket és benyújtottam egy panaszlevelet amit átvettek. Érdeklődésemre elmondták hogy részükről senkinek nem ígértek 2 hetet szerintük 1 hónap a bekötési idő, meg egyébként is mit akarok még a körzetünkbe ugyan ki van építve a hálózat de még be sem üzemelték
Ráadások mivel jogi szeméjként igényeltem az elérést ezért elég borsosan lehúztak anyagilag.
Ma november 4 van és még a reklamációra sem válaszoltak elérésem meg végkép nincs.
Kérdésem ilyen esetben mit lehet tenni a szolgáltatóval. Hogy köthetek nem üzemelő hálózatra szerződést.

Köszönettel Misicomp
mad.gif
mittegyunk
Szia!

Bár nem fogyasztóvédelem vagyok, de megnéztem az ÁSZF-et, amiben ezt írják a 3.1-ben:
"Az előfizetői szerződés azon a napon jön létre, amikor a Szolgáltató kézhez veszi az
Előfizető által is aláírt szerződést.
A Szolgáltató az előfizetői szerződés létrejöttét követően a lehető legrövidebb időn belül,
legfeljebb 30 napon belül köteles előfizetői hozzáférési pontot létesíteni.
Nem minősül késedelmes teljesítésnek,
- ha az Előfizető a Szolgáltatóval előzetesen egyeztetett időpontban a
helyszíni szerelés feltételeit nem biztosítja, vagy ha az Előfizető, vagy
harmadik személy magatartása miatt a csatlakozás nem, vagy csak később
valósulhat meg.
- ha a Felek a hozzáférési pont létesítésére 30 napnál későbbi időpontban
állapodnak meg."

Nálad ugye nem állt fenn egyik "nem minősül késedelmes teljesítésnek" feltétel sem! 2005.09.21-én kötötted a szerződést (feltételezem, hogy ekkor vették ők kézhez az általad is aláírt szerződést), tehát a saját ÁSZF-ükben foglaltaknak nem tudtak megfelelni - tehát a szerződés lényeges tartalmi elemét nem teljesítették, innentől a szerződés sztem semmisnek tekinthető - nem köt téged!

Amúgy szintén ÁSZF-ben írják:
13.2. Késedelmes, vagy hibás teljesítés
Az előfizetői szerződés késedelmes, vagy hibás teljesítése esetén a Szolgáltató az
Előfizető vagyonában okozott kárt köteles megtéríteni
, az elmaradt haszon kivételével.
A kártérítési igényt az Előfizető írásban jelentheti be a Szolgáltató felé. Amennyiben az
Előfizető kártérítési igényét a Szolgáltató nem fogadja el, az Előfizető azt a polgári jog
általános szabályai szerint bíróság előtt érvényesítheti.
mittegyunk
Jah, és egy moderátort pls, mert szúrja a szemem egy j-ééééé (ly) blushing.gif
zlazar
Nekem is hasonló a problémám, csak mégis kicsit más.
Átköltöztem másik lakásba 2005. december 27.-én, és mivel volt még egy le nem járt 2 éves internetes hűségszerződésem (2006 októberben jár le), ezért kénytelen voltam a szolgáltatás athelyezését kérni. Be is mentem a területileg illetékes ügyfélszolgálati irodába 2005. december 28.-án. Alá is írtuk az áthelyezésről szóló szerződést, és ígérték, hogy 8 napon belül átkötik. Elolvastam az ÁSZF ide vonatkozó részét és 30 napos határidő van megadva. Természetesen nem örültem neki, de türelmesen vártam. Január 31.-én aztán elegem lett és bementem újra az ügyfélszolgálatra, ahol csak annyit tudtak mondani, hogy másnap felhívják a szerelőket és megmondják nekik, hogy 1-2 napon belül intézzék el. Na azóta sincs se kábeltévé se internet. Küldtem már nekik faxot is, merthogy telefonon elérni őket lehetetlen, de mindhiába. Hova fordulhatnék ezután?

Üdv:
L. Zoli
Captain Crash
Ügyfélszolgálat, írásban bejelentés, vásárlók könyve.
Ariadne
(Captain Crash @ 2006 Feb 9, 04:39 PM) *

Ügyfélszolgálat, írásban bejelentés, vásárlók könyve.

Ez azt hiszem az eddigi legsommásabb és lényegre törőbb válasz a fórumon... teehee.gif
Sütike
Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Január végén megrendeltük a KIT Pro csomagot a Fibernettől, ám azóta nem tudták teljesíteni a szerződésben foglaltakat. A telefon vonalunk lassan 4 hónapja nem került bekötésre. Voltunk bent személyesen többször is reklamálni a Kossuth Lajos utcai ügyfélszolgálaton, kértük intézkedjenek, mert a telefonvonalra szükségünk van, hisz azért igényeltük meg.

Az ügyfélszolgálaton megnyugtatott minket a hölgy ( természetesen a nevét nem tudtuk meg), hogy hamarosan sor kerül a bekötésre, és megígérte hogy még aznap (ez volt 2 hete) visszatelefonál, hogy a cég mit mondott, mennyit kell még várni. Azóta is várjuk hogy hívjon…

Nyilván a szerződést nem mondhatom fel (ezzel ők is tisztában vannak...) mert hatalmas költség lenne a hűségnyilatkozat miatt. Viszont a telefonvonalra szükségünk van, sürgősen!

Mit tehetünk ezen felül még? Meddig húzhatja az időt a FiberNet? Felelősségre vonható jogilag a FiberNet?

köszönöm válaszukat:

F.Andi ermm.gif

asdf
Ha abban a hiszemben kotottel netet, hogy majd jon a telefon is hozza, ok erre hataridot is mondtak, akkor szerintem meg akar a huseges cucc is felmondhato. Az NHH a felettes szerv, veluk kene kontaktolnod. Ott is a Hírközlési Fogyasztói Jogok Képviselőjével.
Richárd
Sziasztok!

A következő lenne a problémám.
Kötöttem egy szerződést egy bizonyos internet szolgáltatóval, 2006 augusztusában. A szerződésben 1MB/sec sávszélességű net szerepelt 2 év hűségnyilatkozattal. Idén áprilisban történt egy sávszélesítés, amikor minden 1MB/s-es netet megemelték 4MB/s-re. Na azóta hát hogy is mondjam, enyhén szólva is, sz.r a net. A pingem állandóan nagy, úgy 500-600 800-900 stb, változó. Ez az állapot most már 5 hónapja áll fent és semmit nem változott a pingem, mindig csak nagy és nagy. Ez valószinűleg azért lehet mert a sávszélességet emelték, de a hálózat nem bírja el mert nem megfelelő, nem építették ki hozzá. Már vagy 50 e-mail-t küldtem a szolgáltatóhoz (képpel mellékelve), de még csak egy válaszra se méltattak. Úgy 4 hete telefonon is beszéltem velük, akkor azt mondták, hogy 3 héten belül megjavul minden. "Türelmemet kérik". Na hát azóta az a helyzet, hogy semmi sem változót, sőt szerintem még rosszabb is lett a helyzet. (régebben néha le ugrott a ping 1-2 órára, de most már az sem). Mikor felmegy a pingem a letöltésem és a feltöltésem is lecsökken. Nem beszélve arról, hogy egy oldalt is sokkal lassaban hoz be, ha behozza azt.

Úgy gondolom, ha egy szólgáltató ennyi idő alatt nem képes tenni semmit, de még annyit sem, hogy válaszoljon legalább 1 e-mail-re (5 hónap), akkor ez után sem fog. Unfear dolognak tartom, hogy leszerződök velük, majd utánna szaladnak másik szolgáltatók után, sávszélességet emelnek és nem tudnak garantálni megfelelő pinget. Nem kapom meg azt amiért elvileg a szerződésben fizetek, mert azért 30/kbps szerintem nem 4MB, de még 1-se. És ha pingelek nagyon nem is tudok többel töltelni, nem beszélve a net belassulásáról.

Ez ügyben szeretnék kérni tanácsot! Mit lehet ilyen helyzetben tenni?

Előre is köszi.

Üdv.
asdf
Egyreszt: melyik balf*sz szolgaltato ez?
Masreszt: a tesztszervert probald ki, uj adsl kapcsolatot hozz letre, login adsl@test jelszo test, bongeszoben 192.168.9.1 cimet beirod, megcsinalod legalabb az egymegas tesztet, az ad egy hivatkozasi szamot, a teszt eredmenye gondolom jo lassubena es siralmas lesz, ezt kinyomtatod, es tertivevenyes levelet irsz a szolgaltatonak, hogy emeles ota problemad van, es legyenek mar oly dragak megemelni a segguket, es a vonali sebessegedet kisebbre venni, hogy ne a hataron es azon tuli korulmenyekkel kuzkodjon az adsl modemed, hanem legyen akar 2 megabit/sec, de az fix es stabil legyen.
Az meg gondolom egyertelmu, hogy a huseg lejartaval rogton csinalj egy kiesesmentes szolgaltatovaltasos tortenetet smile.gif

ui: visszaolvasva a problemat, lehet, hogy nem is adsl-rol van szo, hanem egy a technikajat tulvallalo drotnelkuli, vagy kabeles kicsi szolgaltatorol, ezt azert tegyuk tisztaba...

szerk: jaa, hogy a ropkcimben benne van, hogy fibernet? biggrin.gif En kerek elnezest. smile.gif Haat, naluk ki kene valahogy harcolni a szerzodesbontast, es otthagyni oket a fenebe (mar ha van alternativ megoldas), mert kb. csak panaszt lehet roluk olvasni, semmi jot. Az hogy emailt irsz, az nem er semmit, az nem hibabejelento. A hibabejelentesi telefonszamon tegy panaszt a szolgaltatassal kapcsolatban, rogton az elejen jelezd, hogy a beszelgetest rogzited (az sem art, ha tenyleg megteszed smile.gif), a jelzett hibat 72 oran belul javitaniuk kell, kulonben kotberezhetoek.
Richárd
Ahha. Hát akkor akárhogy is nézem, szerintem a 72 óra mindenképpen letelt. És ha letelt akkor kötbérezhetőek. Megpróbálom őket felhivni telefonon talán holnap mert ma nincs bent senki (nov.1). És el is mondom nekik ezeket.

Amugy arra már énis gondoltam hogy esetleg lelimitálni a netet 1MB-ra, csak ez biztos nem oldaná meg a problémát, mert nem csak én vagyok az egyetlen elégedetlen ügyfél, hanem mindenkiél ugyan ilyen sz.r a net. Szal vagy ki kéne építeni a megfelelő hálózatot, vagy lelimitálni az összes netet itt a környéken. De, ha egy szolgáltató erre 5 hónap alatt nem képes, de még csak arra sem, hogy belekezdjen, akkor szerintem ebből amíg nem lép valaki itt nem lesz semmi. Sz.rért nem fizetek.

Ha esetleg van valami még akkor kérlek írjátok le, érdekelnek mások véleményei is!
Egy-egy link erre vonatkozóan jogszabályról stb.

Köszi asdf! biggrin.gif

Üdv.

meszike89
Sziasztok!
A FiberNettel van internet + kábeltévé szerződésem 2009 szeptemberig hűségnyilatkozattal. Még februárban (!!!) kötöttem velük egy új szerződést, amelyben a sávszélesség növelését kértem. Akkor azt mondták, hogy 1-2 hét maximum és megtörténik a sávszélesség növelése. Vártam, vártam, telefonáltam, telefonáltam... Ma október 24. van (!!) és még mindig nem történt semmi sem. Úgy érzem nekem ennyi elég volt ebből a szerethető cégből. Felmondhatom a TELJES szerződést, szerződésszegés miatt (mivel a 30 napos határidőt nem tartották be, sőt!)? Vagy csak az internetet mondhatom fel?
Köszi előre is a válaszokat!
rumpi01
Helló Nekem az lenne a problémám hogy 2008 decemberében bementem az internet szolgáltatómhoz és sebesség növelést kértem az előző netem 768kb/s szóval karcsú volt. Kicsit akartam hogy gyorsabb legyen így 1024kb/s-re próbáltam növelni az egészet, új szerződést is csináltunk és ismét aláírtam 2 évet de azóta ami volt internetem az sincs már ami most van az egyenlő a 0-ával. iszonyat sokszor megszakad és hülyének néznek engem amikor felhívom őket hogy szórakozik az internetszolgáltatásom. Náluk bent minden oké de nálam nincs is internet olyankor. Nagy nehezen kijött a szerelő a sokadik hívásomra ő is minden szépet és jót mondott csinálgatott valamit de nála sem működött jól az internet akár mit is csinált...ugyan olyan rossz maradt sőt még rosszabb lett (Ja mikrós netről van szó és ahol lakom ott csak ilyen lehet... sakk matt helyzet) úgy váltunk el hogy másnap délig megoldja a problémát mert nem nálam van a probléma de azóta sem történt semmi, azóta is hívogatom őket de semmi értelmeset nem tudnak mondani úgy jön le számomra hogy nem is vesznek engem figyelembe( hülyének néznek). Mit csináljak ilyenkor bemenjek és anyázzak velük? Rájuk borítsam az asztalt? Nagyon sok ideget megettem már emiatt és ezért őszintén nem nagyon vagyok hajlandó fizetni sem mert ők nem nagyon tartják magukat a szerződésben leírtakhoz ( ez szerződés szegés lenne a részükről?) Ha valaki tud valami jogi vagy valami más utat mondani nekem az megköszönném?
By: Rumpi01!
Blade
(rumpi01 @ 2009.01.02, 23:05) *

Ha valaki tud valami jogi vagy valami más utat mondani nekem az megköszönném?

A legelső lépés hogy írásban (tértivevényes levél) felszólítod őket a szerződéses állapot helyreállítására. Leírod, mi a problémád, és kilátásba helyezed, hogy ha X (x lehet 8-30, tőled függ mennyit adsz nekik) napon belül nem állítják helyre a szerződéses állapotot, el fogsz állni a szerződéstől, és visszaköveteled a problémás időszakra járó előfizetési díjat, és a szolgáltatás minőségéből esetleg keletkezett károdat.
Ez után nincs cicó, nincs telefonon kamuzás, hivatalosan kell választ adniuk, külömben tényleg elállhatsz a szerződéstől.
Vadalma
Sziasztok!
A SEGÍTSÉGETEKET KÉRNÉM!!!!!!!!!!!
Én új vagyok itt, direkt oldalt kerestem aol fibernetes panaszok vannak, kíváncsi voltam ki mennyire van megelégedve vele!
Ill. ami a lényeg, hogy én 2008. októberébe kötöttem szerződést a Fibernettel csak internetre 1 éveset.
Azt mondták 30 napon belül, ez meg is történt!
Úgy adta az élet, hogy el kellett költöznünk egy másik albérletbe, így időbe jeleztem a Fibernet felé, hogy szeretném átköttetni az internetet a következő címre..... meg a többi formaság és ezt elküldtem e- mailbe, eltelt 2 hét még semmi, erre küldtem még egy e- mailt eltelt 1 hét semmi, még csak olvasási visszaigazolás se. Küldtem faxot, válasz semmi, küldtem levelet ajánlva elsőbségivel, azt hiszitek történt vmi.
Próbáltam őket hívni többször is, de ugye az a szerencsétlen gép veszi fel és ő dumál, de annyit,hogy 5 perc után se tartottam ott ahol kellett volna és férre nyomtam a gombot, kezdheted előről, a pénzed meg fogy és fogy. Föladtam.
Bementem oda ahol kötöttük a szerződést (ott csak ezzel foglalkoznak), ott egy új hölgy volt hála istennek,mert ő legalább próbált segíteni nem úgy mint a korábbi és felhívta nekem a fibernet nemtudom milyen központját.
Beszéltem egy hapsival, elmondtam neki mindazt mit eddig ide nektek leírtam, és kiröhögött amikor mondtam, hogy küldtem e- maileket, mert, hogy azzal ők nem foglalkoznak!!! Könyörgöm, hát nem az a nevük, hogy FiberNET, mi jut egyből az ember eszébe, internet--> e- mail, nem??!!
Jó mind1 a lényeg,hogy utána nézett a faxnak meg a levélnek de azt mondta, hogy még nem dolgozták fel bizonyára mert hozzá még nem jutott el.
Hozzá teszem, 2008.dec.06- án kezdtem ezt az egészet és a sráccal 2 hete beszéltem. Azóta 2009.jan.29-edike van.
És internet még mindíg nincs átkötve!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Persze a havi számlákat küldözgetik, épp tegnap kaptam a 2.- at azóta, hogy nem fizetek, mert nemkapom azt a szolgáltatás amiért nekem elvileg fizetnem kéne a szerződés szerint!!!
De a számlán ott van, hogy tartozásom van, egyenlítsem ki különben kikötik a netet, ejj ha, kikötik , dejó így se tudom használni 2 hónapja, mert nem kikötni kéne hanem átkötni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

HA VALAKINEK VOLT TÜRELME VÉGIG OLVASNI ÉS ÉRTETTE IS A PANASZOM KÉREM ADJON TANÁCSOT, HOGY MIT CSINÁLJAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mert tanácstalan vagyok, és nem akarok a semmiért fizetni, ill. nem tudok szabadságot kivenni azért, hogy felutazzak oda ahol esetleg szóbaállnak velem (ügyfélfogadás)
SEGÍTSETEK LÉGYSZI!!!
SZÉP NAPOT MINDENKINEK

Köszönöm: Vadalma
Blade
Hivatalos dolgokat - ez is az - csak tértivevényes levélben vagy személyesen intézz.
A telefon és az e-mail nem bizonyítható, ezért amit azon kapsz vagy küldesz, az olyan mintha
nem is lenne.
Szóval ha személyesen nem találsz kapcsolatot, nézd meg a számlán a cég címét, és küldj nekik az igényeddel egy tértivevényes levelet. Ne ajánlottat, az nem ugyanaz. Erre ugyanilyen hivatalos választ fogsz kapni 30 napon belül (nem lenne kötelező, de ma már mindenkinek van ISO minősítése, és meg is akarják tartani...).
Denniss
Kedves Fogyasztóvédők!

202619955-ös ügyfélszámmal internet előfizetésünk van a Fibernetnél sajnos.
A szerződésünk szerint 4Mbit/1Mbit sebességű szolgáltatást kellene kapjunk, sajnos ez már hosszas idő
óta még csak a közelében sem jár ennek a sebességnek.

Tavaly (dec vége) óta szerettük volna a stabil 512/128-as netünket egy gyorsabbra cserélni mivel a
hűségnyilatkozatunk lejárt, és ezrt megemelték annak a szolgáltatásnak az árát (!) .

Az új sebesség elvileg 8x akkorának kellett volna lennie, de első körben (még akkor nem is tudtuk hogy szerencsére) semmilyen változást nem érzékeltünk.

Telefonos panasz után elmondták hogy ez nem olyan egyszerű, illetve hogy mivel a NASA-n keresztül megy át a netünk gyorsítása, és gondok vannak európa legnagyobb részecskegyorsítójával, etc... ezért nem tudják ezt nekünk olyan gyorsan érvényesíteni, legyünk türelemmel. Erre kimondtam a bűvös szót: fogyasztóvédelem, és 5 perc múlva hajszálpontosan 4M/1M volt a netünk, úgyhogy elégedetten használtuk az immár szerződés szerinti internetünket.

Na ez volt az ami nem tartott 2 napig sem, ezért újabb hívás, újabb tagadás, újabb fogyasztóvédelmezés, újabb helyreálltás volt. Szintén egy napig vagy talán kettő.

Ezt a játékot egy ismételt megelégelés után eljátszottuk, azonos eredménnyel.
Jelenleg tehát az internetünk az eltelt több mint 4 hónap óta hozzávetőlegesen 4 napig volt a szerződött értéken, az általános sebességet pedig a http://www.speedtest.net/ oldalon ellenőriztük .
A szormoru eredmények pedig a következő linkeken láthatók:

http://ebayseller.servepics.com/Fibernet/20090317_de.jpg

http://ebayseller.servepics.com/Fibernet/20090317_de2.jpg

http://ebayseller.servepics.com/Fibernet/20090329_1947.jpg

http://ebayseller.servepics.com/Fibernet/20090329_1947_2.jpg

http://ebayseller.servepics.com/Fibernet/20090329_1947_3.jpg

http://ebayseller.servepics.com/Fibernet/20090329_1954.jpg

Tekintettel arra hogy ez az áldatlan állapot már több mint 1/4 éve fennáll, ez a szolgáltatói magatartás a kimeríti a szerződésszegés fogalmát?

Vagyunk még ezek után kötelezve a decemberben sajnos ismételten megkötött hűségnyilatkozathoz?

Van-e joga a szolgáltatónak a szolgáltatás tényleges értékén felül kifizetett összegek megtartására, vagy visszakövetelhető? Ha visszakövetelhető akkor mi alapján állapítható meg a különbözet?

Feltételezhetően ez a jelenség nem csak nálunk egyedül fordult elő. Érdemes esetleg több más átb....ott ügyfelet kerítenem egy esetleges érélyesebb fellépés érdekében?

Milyen egyéb hatóságoknál lehet még eljárni ezellen a csoda cég ellen (APEH, VPOP, stb ahol már csak egy ellenörzés is kellemetlen körülményt okozhat)?

Köszönöm előre is!
wooster
Bárki, aki Fibernet szerződést mondana le! A lemondó nyilatkozatot mindig ajánlva, tértivevénnyel küldjétek el! A cím FiberNet Kommunikációs Zrt. 1253 Budapest, Pf.: 105
Az ügyintézők lehazudják a csillagot az égről! Én 3 hónapja küldtem el az első levelem ajánlva. Két hét alatt "ért oda". (addig háromszor telefonáltam rájuk). Akkor az ügyintéző azt mondta rendben, a válasz postázva. A posta csak az újabb csekket hozta. Újabb telefon, ekkor egy másik ügyintéző azt mondta, hogy semmiféle levelet nem kaptak tőlem, a szerződés él. Lecsaptam a telefont, mert nem akartam csúnyát mondani. Másnap újra telefonáltam, akkor az volt a szitu, hogy kaptak tőlem valamit, de a csatolt fájl valójában üres. Ezután elfaxoltam, valamint elküldtem újra. Visszajelzés nincs 3 hétig. Ekkor újra hívtam őket - a "szerződés él, nem kaptunk Öntől semmit". Megint lecsaptam. A legújabb verzió az, hogy mégis megkapták, de természetesen csak a második körben, ergo fizessem be a csekket. Továbbá ismét közölték, hogy postára adták a választ. Azóta (1 hét) semmi. Tehát ugyanott tartunk, ahol 3 hónapja.
zoola
2007 ben kötöttem szerződést a tvnetworkel ami 2 hónapra rá meg is szünt és átvette a fibernet jogfolytonossan. Minket megsem kérdeztek.Januárba jött egy levél,hogy fibernetesek lettünk és a szerződést majd kiküldik. Februárban elmentem hozzájuk,hogy még nem jött semmi se papir sem számla.
áprilisban ismét voltam náluk,hogy még mindig nem kaptam számlát. azt mondták,látnak a gépben és utánna néznek mi is történt,ezért ne agodjak. Párszor telefon,aztán novemberben felhivtak,hogy kössek digitévét. Közöltem,hogy én már majd 1 éve nem kapok számlát hiába járkálok oda és hiába telefonálok. Azt mondták kivizsgálják. Mai napig ez megy Sem ügyfélszámom sem fizetési csekkem nincs 2 éve.
2009 november vége felé kötöttem náluk egy szerződésmodosítást nagyobb internettre és tv-re ,a sok telefonos keresésük végett. Minden gond nélkül megkötötték.Biztam abban,hogy valami magyarázatot kapok idő közben és talán azért volt ez az egész,mert hogy tvnetworkal volt a fibernettel nem volt szerződésem és ezért nem foglalkoznak velem,de most van szerződésem és majd innentől kapom a számlát.Vártam decemberben de nem kaptam meg.Olvasom a szerződést és az első hónap ingyenes. No akkor majd talán most januárban. Viszont úgy látom most sem fogom megkapni. Ezért úgy döntöttem,jan.4-én ismét bemegyek hozzájuk.

Szerintetek mire készüljek fel?
Hajni1024
Sziasztok!
Fibernetnél van az internetünk,és most emeltettünk rajta,Mivel láttuk,hogy van a NETT csomag ami árban ugyanannyi mint amit eddig használtunk,csak 3-szor gyorsabb.
De!
Ha megnézitek mit ír róla:
Letöltési sebesség 6 Mbit/s, garantált 1 Mbit/s
Feltöltési sebesség 1 Mbit/s, garantált 0,5 Mbit/s
Mit jelent a garantált?Nekem azt hogy garantálják,szóval annyit teljesítenek.Vagy félreértem?
Mert nekem a mostani sebességem:olyan 700 kb/s a le (ez a valós-garantált) és 125 kb/s a fel.
Ha megnézem az értékeket szerintem a 700kb az nem 1024kb-1Mbit.
Ha viszont a 6 Mbithez nézem és eltekintek az általuk odaírt garantált sebességtől akkor reális.
Ja és a hab a tortán az egyel nagyobb csomag:
Sprit:
Letöltési sebesség 10 Mbit/s, garantált 1 Mbit/s
Feltöltési sebesség 2 Mbit/s, garantált 0,5 Mbit/s
Hogy is van ez? különböző árért ugyanazt hirdetik?
Ez csak nekem tünt fel?
Mert ezt már másodszor látom.
Meg tudná magyarázni ezt nekem valaki hogy hogyan is gondolták ezt?
Mert nekem senki se mondja hogy 700kb az 1Mbit

köszi
Hajni
L_Matyi
A 700kb/sec, amit írsz az gondolom 700kbit és nem 700kbyte. Ha tényleg ennyivel megy, akkor nem teljesítenek (ez nincs 1Mbit) és szólni kell nekik. A maximum azt jelenti, hogy általában annyival megy, de amikor nagy a forgalom a szolgáltató hálózatán, akkor lecsökkenhet, de természetesen ez nem lehet állandó. Arra lehet számítani, hogy este 8 és 10 között sok helyen a minimumhoz közelebb lesz mint a maximumhoz.
Mozigépész
A garantált mindig az ami alatt reklamálhatsz. Viszont a szolgáltató megabit-ben adja meg a sebességet, viszont letöltéseknél kilóbájtban mérnek a programok általában.
1 Mb/s = 125 KB/s ahol számít a kis és nagy betü. Mb megabit, KB kilóbájt!
Ebből adódik, hogy a 10 Mb sebességnél kb.: 1250 KB-t kell mutatni pl.: speedtest.net -nek. (hozzáteszem itt be lehet állítani, hogy megabitben mérjen) Viszont nem reklamálhatsz, csak 1 Mb alatt (125 KB)
Tehát ha átírom az írásodat a kis kb-ról nagyra mert annak van értelme, akkor neked 700 KB-t mutat most ami nagyjából 6 Mb-nek felelne meg (pontosan 750 KB lenne a 6 Mb) a garantáltad meg a 125 KB ami 1 Mb.
Nem mindegy kicsi vagy nagy a betű, erre nagyon oda kell figyelni! Ja és kis és nagy betü esetén nem 1024 a váltószám! Az csak az azonos betűknél 1024 MB=1GB tehát egy DVD lemez 4.7 GB = 4812.8 MB.
Kenderice
(Mozigépész @ 2010.06.17, 17:50) *

A garantált mindig az ami alatt reklamálhatsz. Viszont a szolgáltató megabit-ben adja meg a sebességet, viszont letöltéseknél kilóbájtban mérnek a programok általában.
1 Mb/s = 125 KB/s ahol számít a kis és nagy betü. Mb megabit, KB kilóbájt!
Ebből adódik, hogy a 10 Mb sebességnél kb.: 1250 KB-t kell mutatni pl.: speedtest.net -nek. (hozzáteszem itt be lehet állítani, hogy megabitben mérjen) Viszont nem reklamálhatsz, csak 1 Mb alatt (125 KB)
Tehát ha átírom az írásodat a kis kb-ról nagyra mert annak van értelme, akkor neked 700 KB-t mutat most ami nagyjából 6 Mb-nek felelne meg (pontosan 750 KB lenne a 6 Mb) a garantáltad meg a 125 KB ami 1 Mb.
Nem mindegy kicsi vagy nagy a betű, erre nagyon oda kell figyelni! Ja és kis és nagy betü esetén nem 1024 a váltószám! Az csak az azonos betűknél 1024 MB=1GB tehát egy DVD lemez 4.7 GB = 4812.8 MB.

A kilo ezerszeres, a mega milliószorost jelent az SI rendszerben.
Az 1024-es szorzókra kitaláltak más prefixeket: kibi, mebi, gibi, stb...
Ezért van az, hogy az 500 GB merevlemez (500.000.000.000 byte) valójában csak 475,66 GiB-os...
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.