Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Bookline - Szerzodesszeges
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > E-Kereskedelem
TomAce
Egy kerdesem lenne, rendeltem a bookline.hu-rol neten konyveket, antikvart is es ujat is.
Nem tudtak elkuldeni, mert keszlethiany van. Ez normalis, barmikor megszegheti a bolt a kotott szerzodest, mig a fogyaszto nem tud elallni a szerzodestol?

Arrol nem beszelek, hogy 12 nap a szallitas a vallalt 1 nap helyet, az nem zavar, csak azert megemlitem masnak okulaskeppen wink.gif

Viszont ami gyanus, hogy az elejen el kell fogadni a szabalyaikat, amiben pont erre irnak vmit:
"A Bookline ugyancsak nem vállal felelősséget azért, ha megrendelést részben vagy egészben önhibáján kívül (pl. készlethiány) nem tudja teljesíteni"

Ez nem torvenyellenes?, ilyenkor mi van?, en a koynveket szeretnem megkapni a szerzodes szerint, de a jellek szerint semmi sem ved?

PS.
Alexandratol legalabb negyvenszer rendeltem de sosem volt semmmi problema, csak szinten a szallitasi hataridovel, de azzal ott is mindig wink.gif
TomAce
Talaltam egy ilyet, szerintem ebben az esetben a kotelezett felel teljes mertekben, nem?

A teljesítés lehetetlenné válása

Ptk.312. § (1) Ha a teljesítés olyan okból vált lehetetlenné, amelyért egyik fél sem felelős, a szerződés megszűnik. A teljesítés lehetetlenné válásáról tudomást szerző fél haladéktalanul köteles erről a másik felet értesíteni. Az értesítés elmulasztásából eredő kárért a mulasztó felelős.

(2) Ha a teljesítés olyan okból vált lehetetlenné, amelyért a kötelezett felelős, a jogosult a teljesítés elmaradása miatt kártérítést követelhet.

(3) Ha a teljesítés olyan okból vált lehetetlenné, amelyért a jogosult felelős, a kötelezett szabadul tartozása alól, és követelheti kárának megtérítését.

(4) Ha a vagylagos szolgáltatások közül valamelyiknek a teljesítése lehetetlenné válik, a szerződés a többi szolgáltatásra korlátozódik.

(5) Ha a lehetetlenülésért a választásra nem jogosult fél felelős, a másik fél választhat a lehetséges szolgáltatás és a lehetetlenné válás következményei között.

(6) Ha a lehetetlenné vált szolgáltatás tárgyának maradványa a kötelezett birtokában maradt, vagy a kötelezett a szolgáltatás tárgya helyett mástól kárpótlást kapott vagy igényelhet, a jogosult a maradvány, illetőleg a kárpótlás átengedését követelheti az ellenszolgáltatás arányos része ellenében.

Ptk.315. § Aki kötelezettsége teljesítéséhez vagy joga gyakorlásához mást vesz igénybe, ennek magatartásáért felelős.
Iván
Nos szerintem igazából nem szegett szerződést, mert ahhoz előre ki kellett volna fizetned, és ebben az esetben kellett volna egy teljesítési határidőt szabniuk.
A készlethiány pedig nem hiszem hogy neki felróható lenne.
TomAce
(Iván @ 2007.11.01, 18:12) *

Nos szerintem igazából nem szegett szerződést, mert ahhoz előre ki kellett volna fizetned, és ebben az esetben kellett volna egy teljesítési határidőt szabniuk.
A készlethiány pedig nem hiszem hogy neki felróható lenne.

Ugyse, hogy maig fent van a honlapukon megrendelhetokent az osszes konyv, amit en keszlethiany miatt nemkapok meg?!
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.