Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Pénznyelés
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Vezetékes és mobil szolgáltatók
naiva
Németországban van egy bírósági ítélet, miszerint a feltött pénzek a mobil vagy az internetes voip szolgáltatóknál nem veszhetnek el valamely idötartam lejártakor sem. Ezért azt csinálják, hogy az adott idötartam lejérta után, ha nem volt feltöltés, megemelik a szolgáltatás díját.
Várható, hogy Mo-on is lesz valami hasonló szabályozás?
Nekem például riasztóba kellene sim-kártya, amit - remélhetöleg - nem tudok elfogyasztani. Ha drágább a szolgáltatás, az nem negy baj, de türhetetlen, hogy egyszer elvész a feltöltött összeg.
Captain Crash
Magyarországon nincs precedensjog, de ennek ellenére a bírói gyakorlathoz igazodhat a jogalkotás. Nem tudok olyan hazai bírói ítéletről, amely hasonló következtetésre jutott volna. Meg azért német és a magyar jog különbözik egy picit. smile.gif Ha lesz ilyen szabályozás, akkor szerintem hallani fogunk róla. Szerintem a kérdéssel fordulj az NHH-hoz, illetve a HJFK-hoz! smile.gif
asdf
No offense, de belehalsz evi 3-4000 /esetleg 5000/ ft koruli osszegbe? Igenybe veszel egy szolgaltatast, ennek meg ara van. Mirol beszelunk? blink.gif (szolgaltatas: a keszulek melybe a sim kartya dugva van hivast fogadhat, es indithat. Azert, mert nem teszi, attol meg nem ingyen epult meg az adotorony es nem megy energia nelkul -marpedig 2-3 orankent biza "beszelgetni" fog a telefon a kozponttal, hiaba nincs hivas, tehat igenybe veszed a halozatot-)
naiva
Valóban igazad lehetne, ha egy tisztességes és igazságos világban élnénk. Márpedig ez nem igaz, s az erö velük van, túlzásnak tartom a multik sajnálatát.
Ha például a magyar vodafon mobiloddal Bécsböl felhívod az ottani vodafonon keresztül a családod másik itthoni vodafonját, akkor gondolj utána, miket fizetsz, s miért. Pedig ugyanaz a tulajdonos keres rajta. EU ide, vagy oda.
Másrészt megjegyezném, hogy ez itt fogyasztó- é nem szolgáltató-védelmi fórum, ha jól látom. mad.gif
asdf
(naiva @ 2007.11.02, 16:06) *

Másrészt megjegyezném, hogy ez itt fogyasztó- é nem szolgáltató-védelmi fórum, ha jól látom. mad.gif

Es ez egybol azt jelentene, hogy egy szolgaltatas igenybeveteleert nem kene fizetni, azert, mert te nem latod/erzed mogotte a szolgaltatast? Te nem ertetted, hogy miert egy ev az ervenyessege egy feltoltesnek, en vazoltam, hogy szerintem milyen okok miatt annyi. Hol itt a gond?
TheElf
Ha jól tudom a német döntés a VoIP szolgáltatásokra vonatkozik, akár internetesek, akár előhívót használnak. Ezek döntő többsége esetén tény: Nem veszed állandóan igénybe a hálózatot. A GSM hálózat esetén viszont akkor is használod a rendszert (és terheled is), ergo a havi fenntartásnak van költsége, és ez rád hárítható.

Ahogy megnéztem jelenleg egy feltöltés viszonylag hosszú ideig elegendő, ergo a díj bőven jogos.

A fogyasztóvédelem legfonosabb eszköze, a tudatos fogyasztó tájékoztatása a valós jogairól, arról, hogy pontosan mit is várhat el, mit követelhet meg.

Mit vársz? Mondjam azt, hogy pereskedj, és nevessek amikor elbukod az ügyvédi díjat? Vagy figyelmeztesselek, mikor nem éri meg a harcolni a nem létező igazadért.
toreki
(asdf @ 2007.11.02, 16:42) *

Es ez egybol azt jelentene, hogy egy szolgaltatas igenybeveteleert nem kene fizetni, azert, mert te nem latod/erzed mogotte a szolgaltatast? Te nem ertetted, hogy miert egy ev az ervenyessege egy feltoltesnek, en vazoltam, hogy szerintem milyen okok miatt annyi. Hol itt a gond?

Ésszerűbb lenne, ha lenne a kártyának egy éves alapdíja, ami tartalmazná ezeket a költségeket. Így a szolgáltató sem bukna, és a fogyasztó sem veszítené el a kártya összegét. Ugyanis nmecsak a legolcsóbb kártya összegét veszted el, hanem akár egy 14.4-es kártyáét is vagy még többet, ha nem használtad el. (Főleg ha a riasztó bejövő sms-eit elfelejtetted átirányítani a saját telefonodra.) Ugyhogy én sem tartom korrektnek, hogy a szolgáltató ilyenkor a teljes összeget "lenyúlja". Lehetne kimondottan ilyen csomag, akár drága percdíjjal, de kis összeggel (ami fedezi a szolgáltató költségeit).
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.