Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Szabálytalan földgázvételezés
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Egyéb
michael
[FONT=Arial][SIZE=7][COLOR=blue] crybaby.gif mad.gif 2 évvel ezelött(2002) halt meg Édesapám ekkor én a nővérem örököltük a kertesházat, ami a nevén volt. A földgázt 1999-ben kapcsolták ki. Megcsináltattuk a fűtésrendszert és megigényeltük a gázszolgáltatást. Márciusban kaptunk egy igazolást, hogy nincs tartozásunk a Gázművek felé. Most augusztus 12-én pedig kaptunk egy 360 000.-Ft os számlát egy büntetésről, miszerint 2001-ben szabálytalan gázvételezést vélelmeztek. Találtak egy munkalapot amit akkor apám alá is írt.

Nem értem hogy lehet büntetést örökölni, hogy egy ember bűneiért miért kell a gyerekeinek felelnie?
Hogyan adhatja ki az állam egy magáncégnek a büntetés végrehajtását?
Kérem segítsenek mit csináljunk? Hova forduljunk?

Köszönöm
TheElf
Semmit, ugyanis a vagyonhoz a tartozás is hozzá tartozik és ez a büntetés, stb. tartozásként működik. Ki kell fizetni. Illetve prübálkozhatsz egyeztetni az érdekelt cégekkel, elsősorban arra hivatkozva, hogy jelezték, hogy nincs érvényes tartozás, stb. nincs vitás kérdés, és szerinted a mostani utólag kiderülő helyzet kapcsán utólag hibáztak, ezt te csak hitelből tudnád fedezni, de mivel nem idejében szóltak ezért nem tudod az akkor felvett hitelekhez hozzácsapni ezt a költséget, így a kamatokon, stb. komoly pénzt vesztesz, ezért méltányosságból kéred a vitatott összeg elengedését vagy amennyiben ez nem lehetséges átütemezését.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.