zsolkov
2004.08.25, 11:29
Volt már valakinek problémája vállalkozók által beépitett műanyag ablakokkal?
Ha a vállalkozó nem hajlandó a hibát javitani, mit tehetek?
Köszi előre is
Zsolkov
A problémáról hallottam már. Abban az esetben, ha van az elvégzett munkáról számla vagy nyugta, akkor nem gond. Két lehetőség is van. A tiszta eljárás a bíróság, itt egyértelműen megállapítják azt, hogy hibás teljesítés történt -e.
A másik lehetőség - és erre az építőiparban nagyon érzékenyek - hogy érdekvédő szervezetnél bepanaszolod. Azt is el lehet neki mondani, hogy internetes fórumokon véleményezik vállalkozók munkáját, és Te nevesíted az ő hibás teljesítését, aztán pereljen be, ha akar.
Hosszú tortúrával épittettem be műanyag ablakokat. A vége az lett. hogy kivülről az ablaktokból, ami 6.5 cm, csak 2 cm látszik, a többit takarja a fal. Tehát be van építve. Ellenbem középen van egy 13 cm es osztás. Nagyon jól néz ki. A beépitö cég szerint ez műszakilag kifogástalan. Megírtam FVF nek, ma fogom feladni a levelet. Mindenképpen azon vagyok, hogy kicseréljék.
A 6.5cm kapcsán: ha 2cm látszik és így van 13cmes osztás: Egy kicsit számolva 4.5cm van a falban mindkét oldalon, ez összesen 9, még mindig lenne 4cm osztás középen.
A Fogyasztóvédelemmel sajnos nem jártam sikerrel. Lepasszolták az ügyet. Mondván, ők nem illetékesek. hová lehet fordulni, azon kívül, hogy " FEL" ?
Nem szeretném feladni. Ha valaki tud segíteni. III. Kerület. Köszönöm!!
Címet Ha tud valaki, ahová fordulhatok.
kreskay
2004.10.11, 15:49
Tető cserepet vettem a Tondach képviselettől ,az üzletben elfelejteték mondani hogy az én tető típusomra csak akkor alkalmas a cserép amennyiben még "pár száz" dolgot vásárolók.Én viszont pont azért választotam ezt a típust mert "olcsó volt",ha tudom nem ezt veszem.Mit tegyek a tető most úgy néz ki mintha le hányták.A vízszigetelés nem teljesen megoldott.Mit tegyek kötelesek-e orvosolni a hibát saját költségükön?
A polgári törvénykönyv kölcsönös tájékoztatást ír elő a szerződő felek részére, ebbe bele lehet kapaszkodni. Véleményem szerint le kellett volna írniuk. Mindamellett a meglepően olcsó termékek takarnak valami sunnyogást, mindig.
kreskay
2004.10.14, 09:20
Köszönöm válaszod,ez nem tesco típusú olcsóság volt, 300.000.-FT-ról beszélünk. A cserép a harmadik legolcsóbb volt a sorban(össz 50.000.-ft takarítottunk volna meg.Azóta kint voltak a Tondachtól is annyit miondtak igazam van de nem kártérítenek menjek az üzletbe ahol vásároltam.Ott viszont a Tondachra kenik ,hogy ők sem lettek tájékoztatva.Felhívtam a fogyasztóvédelmet akik viszont mossák kezeiket ők nem foglalkoznak ilyan ügyekkel az EU szabályok már nem engedik.Annyit segítettek pereljem be őket,de ki akar pereskedni többe kerülne a leves mint a hús.Így hát csak próbálom szépnek látni a tetőmet és bízok abban ,hogy a tetőfedő jó ötletet talált ki és nem ázunk be.