(ytlosz @ 2007.11.09, 17:36)

Tavaly májusban rendeltem az externettől egy 8Mb/s internet előfizetést.
Ezzel még nem is lenne baj, megköszönték, hogy náluk tettem le a voksomat, most viszont kiderült, hogy nem alkalmas a vonal, csak 2 Mb/s-os internethez.
Van rá valami eséllyem, hogy reneződjön a túlfizetésem, ha egyáltalán beszélhetünk erről.
A két szolgáltató mutogat a másikra.
Ebben az esetben ki a hunyó?
Nézd meg a szerződésedet. Nézd meg benne, hogy mennyi a GARANTÁLT sávszélesség. Ha az 2Mb/s felett van, akkor menj vissza és módosíttasd (visszamenőleg) a szerződést olyanra, ami 2Mb/s -ról szól.
Ellenkező esetben sajnos senkinek sem kötelessége javítani az állapotodon. Lehet utána rohangálni, de nem jósolok neked semmi jót...
Velem ugyanezt játszotta el a TVNet: azt ígérte, hogy 12M-s ADSL3G-t köt be hozzám, és erre 1 éves hűségszerződést is kötöttünk. Az átmeneti ADSL-t (ami egy 4M-s ADSL) be is kötötték, max. 1 hónapra. Amikor az 1 hónap lejárt, küldtek egy SMS-t (!!!), hogy sajnos még se tudják bekötni ,mert a telefonközpont nem alkalmas...
De szerencsére az "átmeneti" ADSL ára kedvezményes, kb. ugyanaz, mint amiért a TVNet-hez pártoltam a datanettől. Átvertek, de engem nem igazán károsítottak meg, csak a Datanetet... nekem csak macerába került ...