Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Inernet
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Vezetékes és mobil szolgáltatók
ytlosz
Üdv Mindenkinek!

Tavaly májusban rendeltem az externettől egy 8Mb/s internet előfizetést.
Ezzel még nem is lenne baj, megköszönték, hogy náluk tettem le a voksomat, most viszont kiderült, hogy nem alkalmas a vonal, csak 2 Mb/s-os internethez. sad.gif
Van rá valami eséllyem, hogy reneződjön a túlfizetésem, ha egyáltalán beszélhetünk erről.
A két szolgáltató mutogat a másikra.
Ebben az esetben ki a hunyó?
Köszi a hozzászólásokat!
Blade
(ytlosz @ 2007.11.09, 17:36) *

Tavaly májusban rendeltem az externettől egy 8Mb/s internet előfizetést.
Ezzel még nem is lenne baj, megköszönték, hogy náluk tettem le a voksomat, most viszont kiderült, hogy nem alkalmas a vonal, csak 2 Mb/s-os internethez. sad.gif
Van rá valami eséllyem, hogy reneződjön a túlfizetésem, ha egyáltalán beszélhetünk erről.
A két szolgáltató mutogat a másikra.
Ebben az esetben ki a hunyó?

Nézd meg a szerződésedet. Nézd meg benne, hogy mennyi a GARANTÁLT sávszélesség. Ha az 2Mb/s felett van, akkor menj vissza és módosíttasd (visszamenőleg) a szerződést olyanra, ami 2Mb/s -ról szól.
Ellenkező esetben sajnos senkinek sem kötelessége javítani az állapotodon. Lehet utána rohangálni, de nem jósolok neked semmi jót... sad.gif
Velem ugyanezt játszotta el a TVNet: azt ígérte, hogy 12M-s ADSL3G-t köt be hozzám, és erre 1 éves hűségszerződést is kötöttünk. Az átmeneti ADSL-t (ami egy 4M-s ADSL) be is kötötték, max. 1 hónapra. Amikor az 1 hónap lejárt, küldtek egy SMS-t (!!!), hogy sajnos még se tudják bekötni ,mert a telefonközpont nem alkalmas... blink.gif
De szerencsére az "átmeneti" ADSL ára kedvezményes, kb. ugyanaz, mint amiért a TVNet-hez pártoltam a datanettől. Átvertek, de engem nem igazán károsítottak meg, csak a Datanetet... nekem csak macerába került ... sad.gif
ByG
Sziasztok!

Én pontosan ugyanígy jártam, azzal a különbséggel, hogy nálam át sem állították az internet profilt 8 M-ra.
Ezt bizonyítani is tudom a modemstatusz lekérdezéssel. Természetesen a szolgáltató (TVnet) a 8 M után szedte a díjat. Ráadásul az én esetemben a vonallal semmi baj nincs. Természetesen bejelentettem, de nem hogy 3 napon belül, de még 1 héten belül sem történt semmi. Az ügyfélszolgálat pedig telefonon elérhetetlen (ma fél órát próbálkoztam összesen 2 alkalommal. Ilyenkor mit lehet tenni?
Blade
(ByG @ 2007.12.12, 12:57) *

Én pontosan ugyanígy jártam, azzal a különbséggel, hogy nálam át sem állították az internet profilt 8 M-ra.
Ezt bizonyítani is tudom a modemstatusz lekérdezéssel. Természetesen a szolgáltató (TVnet) a 8 M után szedte a díjat. Ráadásul az én esetemben a vonallal semmi baj nincs. Természetesen bejelentettem, de nem hogy 3 napon belül, de még 1 héten belül sem történt semmi. Az ügyfélszolgálat pedig telefonon elérhetetlen (ma fél órát próbálkoztam összesen 2 alkalommal. Ilyenkor mit lehet tenni?

Bemész személyesen. A Lehel térnél van a központ. Arra készülj, hogy kb. fél órát kell sorban ülnöd, és nézd meg a nyitvatartást, mert az is elég kretén (egyszer a telefonos ügyfélszolgálat meg is sz*vatott vele...).
Vidd maddal a bizonyítékokat is, mert meg fognak próbálni lerázni. clap2.gif
ytlosz
Sziasztok!
Sok telefon, sok ideg! Eredmény SEMMI! Az internet szolgáltató (Externet Kft) visszavette az előfizetésemet 1500 ft/hóval 4mb/s ra pedig az elérési sebességet, Holott a T-com azt mondja, hogy biztonságosan, és folyamtosan ezen a végponton csak 2 Mb/s hozzáférés biztosítható! Kértem, hogy akkor vegye vissza 1MB/s ra havi 2000Ft/hó! Így még mindíg jobban járok a pénzemmel! Lerázott azzal a szöveggel, hogy a hálózat képes az általa kínált 4Mb/s-os hozzáféréshez!
Kértem a T-com-tól, hogy vizsgálja felül a vonalat, és adja írásba annak eredményét. erre a T-com visszaír, hogy ezt kizárólag az internetszolgáltatóm kérheti tőle! Én nem!! bangin.gif
Ördögi kör ez az egész! Holló, hollónak nem vájja ki szemét, ismét beigazolni látszik!
asdf
Letrehozol egy uj adsl kapcsolatot (ha router van, akkor azt kiiktatni a mokabol)
login: adls@test
pass: test
betarcsazol
bongeszobe 192.168.9.1
elinditod a tesztet (ertelemszeruen a nagyobb adatmennyisegut)
a teszt vegeztevel megnezed mit ir ki vonal sebessegnek. Na, ennyit bir a vonalad fizikailag. Ennek ismereteben lehet asztalt verni/nem verni.
Kamikaz333
Sziasztok!

Nekem lenne egy olyan problémá a szolgáltatómmal (Bestsave), hogy nem megfelelő a saávszélesség. Mikrohullámú internetről van szó, és még miellőtt mindenki azt mondaná, hogy az nem jó nincs igazuk, mert van amikor tökéletesen működik. 512 kbps-ról indultam és most már 2,5 Mbps-nál járok. A gond azzal van, hogy a nap nagy részében hihetetlenül lassú. A szerződésben van írva, hogy minimum 120 kbps-mal jön az adat, de van amikor (elég sűrűn) még ezt sem éri el. Volt már, hogy nem egyszer 10 kbps-ot mértem. Természetesen folyamatosan hívom őket, de mindig csk azt a választ kapom, hogy szólnak a rendszergazdának vagy kinek. Persze itt le is van tudva a dolog, még sohasem hívtak vissza, és minden hívásnál olyan érzésem van mintha sose hívtam őket.Az is nagyon idegesítő tud lenne, amikor valami fontos dologot nem tudok megnézni. Arról még nem is beszéltem, hogy elég sűrűn szokott szünet lenni a szolgáltatásban. Volt, hogy 3 napig nem volt internet, és csak annyit mondtak, hogy dolgozunk rajta, hát kössz mondom. Az lenne a kérdésem, lehet-e itt valamit tenni? A válaszokat előre is köszönöm.

Üdvözlettel Major László
Blade
(Kamikaz333 @ 2007.12.18, 17:25) *

Az lenne a kérdésem, lehet-e itt valamit tenni? A válaszokat előre is köszönöm.
Szólítsd fel őket a szerződés betartására hivatalos levélben. Írd le, hogy a szerződésetek milyen minimális feltételeket tartalmaz, és hogy ez nem valósul meg. A szerződésszegésnek következményei vannak (pl. díjvisszatérítést, kártérítést kérhetsz a bíróságtól), amit szerintem nem fognak kockáztatni. A levelet tértivevényesen add fel a szolgáltató címére!
Ne fenyegetőzz a fogyasztóvédelemmel, erre nincs hatáskörük. crybaby.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.