Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
No Pixmánia
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > E-Kereskedelem
lelikcsaba
Vettem egy külső winyát a pixmania.com -on.
Rossz.
Magyar leírás nincs.

Azt mondják küldjem vissza Franciaországba a saját költségemen, ami nem igen olcsó.
Én ennek ellenére Magyarországon szeretném a garanciát érvényesíteni.

Hogyan kell itt eljárni akkor ?

Kinek kell fizetni a postaköltséget ?

Captain Crash
Mikor vetted? Kivel szerződtél, magyar céggel, franciával? Mi szerepel a számlán?

u.i.: Gyerekek, lehetne igazán több infót is leírni, mert így baromira nem tudunk segíteni!
torma99
(lelikcsaba @ 2007.11.14, 13:41) *

Vettem egy külső winyát a pixmania.com -on.
Rossz.
Magyar leírás nincs.

Azt mondják küldjem vissza Franciaországba a saját költségemen, ami nem igen olcsó.
Én ennek ellenére Magyarországon szeretném a garanciát érvényesíteni.

Hogyan kell itt eljárni akkor ?

Kinek kell fizetni a postaköltséget ?

Nah szal a pixmánia egy francia cég, tehát ha akarsz helyette egy újat ,akkor vissza kell küldened nekik a vinyót. A szállítási költségről nem tudok nyilatkozni, fogalmam sincs, de nagyon nagy valószínűséggel nem fogják neked soha a büdös életben kifizetni. Mivel ez a cég valamivel olcsóbban adja a cuccait mint a magyar kiskerárak, ezért ez sajna benne is van a pakliban, hogy gari érvényesítésnél be kell nyelni a szállítási költséget.
[Báj dö véj sztem én vagyok a pixmania egyetlen elégedett vásárlója, a tőlük vásárolt rádió a mai napig kifogástalanul műxik smile.gif))) ]
TheElf
mai napig működik? Holnaptól már nem? tongue.gif

pixmania és társai kapcsán: Ha nem magyar cégtől rendelsz, akkor nem tudod itthon érvényesíteni a garanciát, és ami még rosszabb, a legtöbb esetben az ottani jogszabályok lesznek az irányadók, ergo tanácsot is nehéz adni ilyenkor.
torma99
(TheElf @ 2007.11.22, 23:28) *

mai napig működik? Holnaptól már nem? tongue.gif

Bekapcsoltam és továbbra is üzemel smile.gif
maxhim
Sziasztok!
Nekem is van egy kis gondom ezzel a híres francia céggel (Pixmania).Rendeltem Náluk egy árut,amit másfél hónap várakozás után sem tudtak raktárkészletre rakni.Így,mivel nem tudtam tovább várni,visszakértem a pénzem.Megkérték a nemzetközi banki adataimat,én meg is adtam az Erste-set.
Pár napra jött egy mail,hogy átadták a pénzügyi csoportnak,és három napon belül utalnak,de az idő több is lehet,mert ugye a bankok közti forgalom eltérő stb.stb.
Gondoltam OK,akkor sínen vagyunk.De pár napra rá újból jött egy e-mail,amiben azt írták,hogy a banki adatok nem jók (jók voltak,visszaellenőriztem) adjam meg újból.Akkor megadtam az OTP-s adataimat,jött is egy e-mail (újból pár nap múlva),hogy átadták a pénzügyi csoportnak,igyekeznek minél előbb teljesíteni.Ez november 28-ai e-mail volt,azóta semmi.
Az volna a kérdésem,hogy most mit csináljak?Lehet,hogy nem is adják vissza a pénzemet?Vagy várjak tovább türelemmel?Fordulhatok egyáltalán valahová ezzel a problémámmal?
Előre is köszönöm szépen a válaszotokat!
üdv:maxhim
Blade
(maxhim @ 2007.12.08, 18:42) *

Az volna a kérdésem,hogy most mit csináljak?Lehet,hogy nem is adják vissza a pénzemet?Vagy várjak tovább türelemmel?Fordulhatok egyáltalán valahová ezzel a problémámmal?

Nekem visszaadták, de nekem is kb. 1 hónapba tellett. Légy velük türelmes (mást nem nagyon tehetsz, külföldi cég)...
maxhim
Szia!
Hát köszi,szerintem sincs sokkal több lehetőségem,így várok,talán lesz valami.Azóta már (tegnapelőtt) írtak még egy mailt,hogy ott várakozik a visszafizatési dossziém,mert nem adtam meg újból a jó adatokat smile.gif Tiszta röhej.Írtam nekik,és rájöttek,hogy igazam van,tényleg ment egy mail tőlem,amiben megadtam egy másik bankom adatait.Így aztán jött még egy levél, hogy ezt is átadták a pénzügyi csoportnak,igyekeznek minél előbb teljesíteni smile.gif
Mostmár tényleg csak várni tudok.De egy biztos:soha az életben,még csak eszembe sm fog jutni,hogy bármit is vásároljak tőlük.
üdv:maxhim
cozy
Hali!
Én rendeletem 07.16-án egy (áfával) 172.000 Ft-os rádiót az automba, de 11 napja nem történik semmisem, én is pixmániárol rendeltem, bakártyás fizetést választottam, és azóta hogy a bankom felhívott hogy én akartam-e a pénzt levenni a számlámról, semmisem történik..

Ha esetleg ilyen marad a dolog, a pénzemet vajon visszakapom?
Captain Crash
Ha egyértelmű, hogy adott időpontban teljesíteniük kellett volna, de nem teljesítettek, akkor jelölj meg tértivevényes levél formájában egy újabb határidőt számukra és ha az is eredménytelenül eltelt, akkor állj el a szerződéstől. Az elállás a szerződést visszamenő hatállyal bontja fel, olyan állapotot teremt, mintha azt meg sem kötötték volna, a már teljesített szolgáltatások (részedről a pénz) visszajárnak. Az újabb határidő kijelölésére azért van szükség, mert így nem kell bizonyítanod, hogy a szerződéshez fűződő érdeked megszűnt.
cozy
(Captain Crash @ 2008.07.27, 11:35) *

Ha egyértelmű, hogy adott időpontban teljesíteniük kellett volna, de nem teljesítettek, akkor jelölj meg tértivevényes levél formájában egy újabb határidőt számukra és ha az is eredménytelenül eltelt, akkor állj el a szerződéstől. Az elállás a szerződést visszamenő hatállyal bontja fel, olyan állapotot teremt, mintha azt meg sem kötötték volna, a már teljesített szolgáltatások (részedről a pénz) visszajárnak. Az újabb határidő kijelölésére azért van szükség, mert így nem kell bizonyítanod, hogy a szerződéshez fűződő érdeked megszűnt.

Aha, na most természetesen azért rendeltem meg, mert szeretném azt a rádiót. Meddig várjak szerinted?
Mozigépész
Nem értem, már az elején látszik, hogy valami nem az igazi a cég körül, és mégis oh jaj a cucc akkor is kell. Azért arra kíváncsi leszek, ha ne adj isten elromlik, javítási esetleg csere gondok lesznek, akkor mit fogysz tenni? Gondolod az ilyen cég ilyen eladás után töri magát érted?
Jobb az ilyeneket messzire kerülni akármilyen is a cucc, mert ha befürdesz ott állsz a készülékkel, és nem fogsz tudni mit csinálj vele. (vagy csak nagyon nehezen, de ne keljen)
cozy
(Mozigépész @ 2008.07.27, 20:22) *

Nem értem, már az elején látszik, hogy valami nem az igazi a cég körül, és mégis oh jaj a cucc akkor is kell. Azért arra kíváncsi leszek, ha ne adj isten elromlik, javítási esetleg csere gondok lesznek, akkor mit fogysz tenni? Gondolod az ilyen cég ilyen eladás után töri magát érted?
Jobb az ilyeneket messzire kerülni akármilyen is a cucc, mert ha befürdesz ott állsz a készülékkel, és nem fogsz tudni mit csinálj vele. (vagy csak nagyon nehezen, de ne keljen)

Én csak azért rendeltem tőlük mert 89.000 Ft-al olcsobb mint akárhol máshol..
Captain Crash
Addig várj, ameddig föl nem ébredsz csipkerózsika álmodból, hogy neked feltétlen tőlük kell az a gép. Most is magasról tesznek rád, eztán is ugyanúgy fognak. Sőt, azért ilyen olcsó mert legalább olyan szar is!

u.i.: Emígyen a történet:
- Ne lépj bele, mert az tehénszar!!!!
- Nem baj, de legalább meleg....jesszusom, ez büdös...
- Én szóltam...
lazurdeak
A honlapjukon, rögtön a főoldalon van egy "Megrendelések nyomonkövetése" menüpont. Megnézted ott, hogy mi a megrendelésed státusza?

A honlapon a szállítási feltételek között a szállítási határidő egyértelműen definiált (a pénznek a számlájukra való beérkezésétól számítva). Ha ez eltelt, akkor az van, amit Captain írt: felszólítás új határidővel, elállás. Más kérdés, hogy nem lesz egyszerű kiderítened, mikor kapták meg a pénzt.

Ha nem szállítanak és mégis ragaszkodsz a "kedvezményes" árhoz, akkor csatlakozva a többiekhez, én is jó mulatást kívánok. Én inkább bekocogtam volna egy normális helyi boltba és veszek magamnak egy olyat, amit rögtön a kezembe is nyomnak (sőt még be is szerelik. (Feleennyiért már egész jókat lehet kapni, de hát a Te döntésed...)
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.