(zolixyz @ 2008.01.13, 15:12)

Én már több mint négy éve vagyok a T-online-nál , abból 1 év volt a kötelező hűségnyilatkozat amit szépen le is tudtam. Ja 10.xxx forintot fizettem havonta a szolgáltatásért. Majd elhúzott mellettem az idő, és nekem maradt a tízezeregynéhányszáz forintos havidíj, míg az új belépők mindenféke kedvezményeket kapnak.
Igen. ADSL-ről van szó (kábel, mobil nem), illetve a hurokátengedésnél (ADSL3G, Yo neked, stb) sem játszik ez a szabály.
Van egy olyan szabály, amit a matáv, az alapszolgáltató állapított meg, hogy ő csak azokra az előfizetésekre hajlanó kedvezményt adni, amik olyan telefonvonalon köttetnek, amik vagy újak, vagy legalább 3 hónapig nem volt rajtuk előfizetés. Ezek után ezt MINDEN ADSL szolgáltató kénytelen (?) érvényesíteni, mert ő meg a matávtól bérli a vonalat/központot. Ezért van az, hogy drágábbak a lejárt hűségnyilatkozatos szerződések, mint annak előtte, illetve hogy 3 hónapig nincs az az ADSL szolgáltató, aki hajlandó lenne hűségnyilatkzatot kötni veled.
(zolixyz @ 2008.01.13, 15:12)

hűségnyilatkozatot. Ez a baromság csak magyarországon dívik, vagy máshol is így szívatják az ügyfeleleket.
Mint látszik, ilyen csak kis hazánkban van, másutt nincs. Szerintem ez a verseny egyértelmű és pofátlan korlátozása a matáv részéről.
Megoldások:
- Amennyiben van nálad lehetőség hurokátengedéses szolgáltatásra, akkor már nyertél is: ezek olcsóbbak, és gyorsabbak, mint a hagyományos ADSL, nem kötelező hozzájuk a telefonszolgáltatás (3500 forint alapdíj), és persze van némi választék is.
- Ha ilyened nincs, de van nálad kábelTV, (és persze nem T-kábel, mert ők legalább olyan drágák és tréhek, mint az ADSL-ük), akkor átállhatsz kábelnetre. Ennek az a hátránya, hogy ha elköltözöl, jó eséllyel nem tudod vinni az előfizetésedet (mert ott más a szolgáltató, vagy nincs meg a technikai háttér), és buktad a hátralévő előfizetési díjat.
- Ha csak hagyományos ADSL elérhető nálad, akkor a végső megoldás a következő: beköttetsz egy új telefonvonalat, megrendeled rá (nem a matávtól...) az ADSL-t, majd mikor már kiépítették, akkor lemondod a régi vonalad, és a rajta levő mindent. Ezzel bebukod a régi telefonszámodat (de legalább kevesebb telemarketinges fog zaklatni...), és nem két hét, míg kihúzzák az új vonalat, és persze lehet, hogy létesítési díjat is kell fizetned a matávnak. De ha szerencsés vagy, találsz olyan ADSL akciót, aminél a telefon létesítési díjat átvállalják...
Nekem is jó időbe tellett, míg kinyomoztam, mi is áll ennek a hátterében. De bízom benne, hogy a jövőben elterjed a hurokátengedéses szolgáltatás, és akkor majd megint szabad lesz a verseny... nem húz le rólunk annyi sápot a matáv, amennyit csak nem szégyell!