Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Autósiskola
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Egyéb
kiss
Kedves Olvasók, igen mély felháborodásomban írom ezt a bejegyzést és csak azért, h más ne járjon úgy, mint én. Beiratkoztam egy Autósiskolába (tudjátok oda, akinél mindig házibuli van, mert nála van a háza). Beiratkozáskor kaptam egy halom papírt és nyomtatványt. Sajnos az egyiket aláírtam anélkül, h utánajártam volna a benne foglaltaknak. Ennek a pontnak a lényege, h én elismerem azt, h az iskolától kaptam egy teljes körű tájékoztatást. Nos én ilyen papírt nem kaptam és szóban sem hangzott el minden információ, melyet a minap tapasztaltam. Elmentem vezetni. Ahol kiderült, h az órák nem órák (60 perc) hanem 45 percek. Ez nem elfogadható, hiszen, ha kiszámolom, akkor ezekkel a 15 perces minuszokkal a 30 óra(?) kötelező vezetésből az iskola kerek (60 perc=1 óra) 7 és fél órát spórol rajtam. Ez nem kevés pénz és úgy gondolom, h botrányos, h mit meg nem engednek maguknak azért, h extra órákat fizessen az ember. Persze azt már mondanom sem kell, h az extra órák sem órák, hanem 45 percesek. És ezt a tényt, semmilyen általam kézhezkapott dokumentum nem tartalmazza.
lazurdeak
(kiss @ 2007.11.24, 16:35) *

Kedves Olvasók, igen mély felháborodásomban írom ezt a bejegyzést és csak azért, h más ne járjon úgy, mint én. Beiratkoztam egy Autósiskolába (tudjátok oda, akinél mindig házibuli van, mert nála van a háza). Beiratkozáskor kaptam egy halom papírt és nyomtatványt. Sajnos az egyiket aláírtam anélkül, h utánajártam volna a benne foglaltaknak. Ennek a pontnak a lényege, h én elismerem azt, h az iskolától kaptam egy teljes körű tájékoztatást. Nos én ilyen papírt nem kaptam és szóban sem hangzott el minden információ, melyet a minap tapasztaltam. Elmentem vezetni. Ahol kiderült, h az órák nem órák (60 perc) hanem 45 percek. Ez nem elfogadható, hiszen, ha kiszámolom, akkor ezekkel a 15 perces minuszokkal a 30 óra(?) kötelező vezetésből az iskola kerek (60 perc=1 óra) 7 és fél órát spórol rajtam. Ez nem kevés pénz és úgy gondolom, h botrányos, h mit meg nem engednek maguknak azért, h extra órákat fizessen az ember. Persze azt már mondanom sem kell, h az extra órák sem órák, hanem 45 percesek. És ezt a tényt, semmilyen általam kézhezkapott dokumentum nem tartalmazza.

Ez általános gyakorlat az autósiskoláknál, hogy "óra" alatt tanórát értenek, melyek 45 (néha 50) percesek. Közöttük kötelező szünettel (így jön ki az egy óra). Valóban pontatlan fogalmazás, de szerintem kérdéses, hogy megáll-e, mint a fogyasztó megtévesztése. Lehet, hogy igen, ekkor a Gazdasági Versenyhivatalnál tehetsz feljelentést.

Máskor olvass el mindent, mielőtt aláírod. Sokkal csúnyább dolgot is aláírathattak volna veled, vigyázz erre.

Blade
(lazurdeak @ 2007.11.27, 19:02) *

Máskor olvass el mindent, mielőtt aláírod. Sokkal csúnyább dolgot is aláírathattak volna veled, vigyázz erre.
Azt hiszem, a probléma ott van, hogy van egy kötelező óraszám. Kiss úgy tudta, hogy ezt pont fedezi, amit az általa megvett csomagban adnak. Csak a végén derült ki, hogy még erősen rá kell fizetnie arra is, hogy csak az első vizsgájára elmehessen. Ez viszont szerintem VASTAGON avásárló megtévesztése.
(Hasonló, ha az az ajánlat, hogy kapsz egy teljes edénykészletet, és csak otthon derül ki, hogy fedők nem járnak ám hozzá, azt külön kell megvenned!)
Edy22
Én a szentendrei, Rózsa utcában lévő autósiskolával jártam pórul. A KRESZ tanfolyam helyett kaptam egy oktató CD-t, de ez nem is volt baj, korábban már voltam tanfolyamon, sikeresen felkészültem és levizsgáztam elsőre. A gondok ezután kezdődtek. Ugyanis az autósiskolával napokig egyeztettünk, és nem tudtak nekem az én időbeosztásom szerinti oktatót adni: a munkám miatt reggel és este, ill. hétvégén érek rá, máshol ez megoldható, de ezt előre is mondtuk már nekik. A sok alkudozás után meguntam a dolgot, és közöltem velük, hogy máshol szeretném folytatni a tanulmányaimat. A papírjaimat ki is adták, de az előre befizetett 2/3rész tandíjból (94.000 Ft) már egy hete nem fizetik ki a visszajáró pénzt. A legújabb, hogy alkudoznak, hogy nem is annyi jár nekem vissza, mint amit először mondtak. A gond az, hogy egy darab tájékoztatót nem adtak írásban, mindent csak szóban mondtak el, a pénzről is csak utólag adtak számlát, amikor elkezdtem félni, hogy sosem látom viszont a pénzemet. Már a Közlekedési Felügyeletnél is panaszt tettem, remélem, ők el tudnak járni hatáskörükben feléjük, hogy visszakapjam a pénzemet. Hol tudnék még érdekérvényesíteni?
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.