(kiss @ 2007.11.24, 16:35)

Kedves Olvasók, igen mély felháborodásomban írom ezt a bejegyzést és csak azért, h más ne járjon úgy, mint én. Beiratkoztam egy Autósiskolába (tudjátok oda, akinél mindig házibuli van, mert nála van a háza). Beiratkozáskor kaptam egy halom papírt és nyomtatványt. Sajnos az egyiket aláírtam anélkül, h utánajártam volna a benne foglaltaknak. Ennek a pontnak a lényege, h én elismerem azt, h az iskolától kaptam egy teljes körű tájékoztatást. Nos én ilyen papírt nem kaptam és szóban sem hangzott el minden információ, melyet a minap tapasztaltam. Elmentem vezetni. Ahol kiderült, h az órák nem órák (60 perc) hanem 45 percek. Ez nem elfogadható, hiszen, ha kiszámolom, akkor ezekkel a 15 perces minuszokkal a 30 óra(?) kötelező vezetésből az iskola kerek (60 perc=1 óra) 7 és fél órát spórol rajtam. Ez nem kevés pénz és úgy gondolom, h botrányos, h mit meg nem engednek maguknak azért, h extra órákat fizessen az ember. Persze azt már mondanom sem kell, h az extra órák sem órák, hanem 45 percesek. És ezt a tényt, semmilyen általam kézhezkapott dokumentum nem tartalmazza.
Ez általános gyakorlat az autósiskoláknál, hogy "óra" alatt tanórát értenek, melyek 45 (néha 50) percesek. Közöttük kötelező szünettel (így jön ki az egy óra). Valóban pontatlan fogalmazás, de szerintem kérdéses, hogy megáll-e, mint a fogyasztó megtévesztése. Lehet, hogy igen, ekkor a Gazdasági Versenyhivatalnál tehetsz feljelentést.
Máskor olvass el mindent, mielőtt aláírod. Sokkal csúnyább dolgot is aláírathattak volna veled, vigyázz erre.