Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Könyv-cd
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Egyéb termékekkel kapcsolatos problémák
gyetvica
Vettem egy hangoskönyvet (fantasztikusan jó hosszú úton a gagyi rádiók helyett), és kibontás után kiderült, hogy a mű részleteit hallgathatom meg. A boltban nem vették vissza, mert nem hibás a CD. Eleve nem szokás részleteket adni ki, de ha már így történt, nem kellene ezt feltüntetni a borítón? Kihez forduljak?
Köszönöm!
lazurdeak
(gyetvica @ 2007.11.27, 13:31) *

Vettem egy hangoskönyvet (fantasztikusan jó hosszú úton a gagyi rádiók helyett), és kibontás után kiderült, hogy a mű részleteit hallgathatom meg. A boltban nem vették vissza, mert nem hibás a CD. Eleve nem szokás részleteket adni ki, de ha már így történt, nem kellene ezt feltüntetni a borítón? Kihez forduljak?
Köszönöm!

Szerintem: nézd meg még egyszer, hogy biztosan nincs-e ráírva, hogy kivonat, részletek stb.

Ha nincs erre utalás, akkor joggal hitted, hogy teljes a hangfelvétel, tehát megtévesztettek az áru lényeges tulajdonságával kapcsolatban. Jogod van elállni a szerződéstől, nem azért, mert hibás a CD, hanem azért, mert nem azt kaptad, amit venni szerettél volna. (Elállás= visszaadod az árut és visszakapod a teljes vételárat, levásárlási kötelezettség nélkül.)

Először a kereskedőhöz kell fordulnod, ha az eladó nem tágít, akkor boltvezetőt kéred, ha ő sem adja vissza pénzed, akkor kéred a Vásárlók könyvét, beleírod a panaszodat - erre kötelesek válaszolni. (Ha nincs VK, feljelentés az illetékes jegyzőnél.)

Ha a válasz nem kielégítő vagy nem válaszolnak, akkor mehetsz Békéltető Testülethez vagy bírósághoz. (Nem éri meg valószínűleg az összeg nagysága miatt, de más lehetőséged szvsz nem nagyon van.)

Megjegyzések:
- Elvileg először (elállás előtt) a hibás teljesítés javítását kellene kérned, azaz fel kellene szólítanod őket, hogy adjanak egy olyan CD-t, amin a teljes mű szerepel. Megpróbálhatod...
- Plusz pontokért beírhatsz cégnévvel és termékkel együtt a Tékozló Homárba vagy más fórumokba, feljelentheted őket a Gazdasági Versenyhivatalnál, stb.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.