Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Számla Van Nincs
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Egyéb termékekkel kapcsolatos problémák
dri
Azért határoztam el, hogy leírom esetemet, hogy más okuljon. Megrendeltem egy 4 betűs tv szolgáltatást amikor közölték a bekötés ingyenes, csak kártyaaktiválásért kell fizetni, és mivel 2 tv-s szolgáltatást rendeltünk a plusz tv-hez a kábeleket. Pár nap múlva telefonon jelentkezett egy kábel szerelő, hogy hozná a szolgáltatást biggrin.gif . jelzem egyedül érkzett, 2 szintes a házunk, a férjem segített neki felszerelni a tányért. a vezetékekez áthúzni stb. Gondoltam mindegy az ember ott segít ahol tud. Megírtuk a szerződést azt mondta ezt holnap visszahozza de telefonon aktiválta a kártyát, semmi gyanus nem volt. Már pakolt össze gondoltam adok neki egy ezrest. Akkor mondja hát ez nincs ingyen 6000 Ft és a kábelek. Nem gyanakodtam mivel a megrendeléskor is ezt mondták. Még adtam neki 7500 Ft-ot. Pár napig élveztük az egészet, míg a 4 betűsöktöl kaptam egy 6000 Ft-os csekket. Egyböl hívtam őket, hogy én már azt kifizettem a szerelőnek. Ja és kaptam számlát kérdezték mondom nem de még a szerződést sem kaptam meg. Ha megvan a számla ők jóváírják, ha nem akar adni a szerelő fenyegetőzzek a rendörséggel már ekkor gyanus lett a dolog. Fehívom a szerelőt, hogy hozza el a szerződést és a számlát. El is jött, persze számlát nem hozott. Ja ha szoltam volna, hogy számla kell nem vezeti be. Ha ingyen akartam volna miért nem vártam meg a 4 betűs szolgáltatót. Ja hát én honnan tudtam volna, hogy ő maszek. Ha tudom várok akár 1 hónapot is ha az ingyen van.
Szóval mindenki mossa a kezét én 2X fizetek nem csak a hatezer (de igen karácsony elött 2 kislányom van),
nem értem ma hogy lehet ilyen arcátlanságot elkövetni az emberrel. Ha valaki tud tanácsot adni szívesen veszem. Üdv: dri
dri
Megint én vagyok. Tanácsot nem kaptam, csak a Fogyasztóvédelem hivatalától akiket telefonon kerestem fel. Azt tanácsolták, hogy mad.gif fenyegessem meg ezt az illetőt az adó hatósággal. biggrin.gif Ez bejött tegnap felhívtam, hogy vagy ad számlát, vagy visszaadja a 6000Ft, ha nem feljelentem. Délután megjelent és visszaadta a pénzt jó mi?
Jó lenne ha valaki aki tapasztaltabb hozzászolna. Köszi dri.
clap2.gif
lazurdeak
(dri @ 2007.11.30, 08:28) *

Megint én vagyok. Tanácsot nem kaptam, csak a Fogyasztóvédelem hivatalától akiket telefonon kerestem fel. Azt tanácsolták, hogy mad.gif fenyegessem meg ezt az illetőt az adó hatósággal. biggrin.gif Ez bejött tegnap felhívtam, hogy vagy ad számlát, vagy visszaadja a 6000Ft, ha nem feljelentem. Délután megjelent és visszaadta a pénzt jó mi?
Jó lenne ha valaki aki tapasztaltabb hozzászolna. Köszi dri.
clap2.gif

Kedves Dri!

Alapszabály, hogy mindig minden kiadott pénzről kérj elismervényt és azt tedd el jól, ameddig várhatóan szükséges, ebben az esetben elvileg öt évig, a gyakorlatban max. 1 évig érdemes őrizgetni. (A borravalót kivéve)

Nem értem, hogy ha azt mondták, a bekötés ingyenes (van róla írásod: szórólap, szerződés...?), akkor miért kellene akár egyszer is kifizetned 6000 forintot?

Az adóhatósággal kapcsolatos fenyegetéssel szerencséd volt: sokan ettől sem ijednek meg, hanem letagadják, hogy kaptak volna bármit. (Ha volt tanúd, az más.)

Máskor nem javaslom, hogy a férjed segítsen a szerelőnek, egyrészt mert nem az ő dolga, másrészt mert ha kellően szemtelen a szerelő, akkor minőségi kifogás esetén ráfogja, hogy a férjed csavart be valamit rosszul, azért esett le az antenna. Jobb a tiszta helyzet: ő szerel, ti drukkoltok. clap2.gif
Blade
Nem a tied az első eset... az ilyen "munkásemberek" ott keresnek, ahol tudnak. Engem is fenyegettek már meg, hogy ha nem fizetek nekik zsebbe az egyébként ingyenes bekötésért, akkor egy hónap múlva se lesz kész. Azonnal nyomtam is fel a szolgáltatónál. mad.gif A következő vállalkozó már örült, hogy megcsinálhatja... biggrin.gif
Azt sem értem, ha ilyen pénzszűkében vagy, miért akartál borravalót adni a szerelőnek?
Ez egy "kommunista csökevény": a szerelő megkapja a bérét a munkájáért, amit elvállalt, és akkor is meg kell csinálnia időre, ha nem kap érte jattot, különben kirúgják. devil.gif
Ha az emberek folyamatosan jattot adnak nekik, akkor azt egy idő után beszámolják a munkabérükbe, és akkor a megrendelő hirtelen "szemét alakká" vagy "jattoló fejőstehénné" válik, attól függően, hogy adott-e pluszban, és mennyit. Ez teljesen fölösleges kényelmetlen helyzetekhez, frusztrációhoz vezet, nem átlátható, ráadásul a jatt nem is adózik (magyarul az adózik utána, aki rendesen bevallja a jövedelmét...).
Nézzétek csak meg, mihez vezetett a csúszópénzezés az egészségügyben: az orvosok fizetése európai mértékben alacsony, mert hogy a csúszópénz is bele van kalkulálva: ezért azokra a posztokra, ahol kevesebb a jatt, nem lehet orvost találni, a színvonal romlik, az orvosok külföldre költöznek...
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.