Egy kicsit összetettebb a sztori, egy garanciális csere és egy webshop ajánlat miatt írok, szerintem összeférhetetlen állításokat halmoztak fel, leírom részletesen:
Egy számítástechnikai cég weboldalán, a webshopban találtam az alábbi mondatot:
"Rendelését futárszolgálatos kiszállítás esetén 1-2 napon belül, postai szállítás esetén 4-5 napon belül, az üzletben történő átvétel esetén, maximum 4 napon belül házhoz szállíttatjuk Önnek."
Ha nem teljesítik, van bármiféle következménye? Vagy ez ilyen látszat dolog, és minden felelősség nélkül lehet dobálni az ilyen mondatokat?
A webshopot azért néztem át, mert egy garanciális memória modult visszavittünk, most már több mint 2 hete, és átvették rögtön, de kicserélni nem tudták, mondván hogy sajnos ÉPP nincs náluk, nem tudják mikor érkezik, a nagykerben sincs, de adjunk telszámot és azonnal értesítenek (persze nem egy nagyker van, már ezt sem értem hogy támaszkodhat egy olyanra a bolt ahol nincs az ami kell...). És azóta sem értesítettek, természetesen érdeklődtem, de semmi hír. A 2 hét csereidőre ugye törekedniük kell, de az ugye nem szentírás, olvasgattam az eddigi hozzászólásokat és tudom hogy 1 hónap előtt nincs igazán értelme verni az asztalt, pedig a számítógép sebessége nem épp kielégítő enélkül a memória nélkül.
Tulajdonképpen az érdekelne, hogy a webshopban 4 napot adtak új alkatrész kiszállítására, nekem azt
mondják 2 hete, hogy nincs nekik. Ez így egy térben kicsit ellentmondásos 2 mondat. Esetleg a javamra lehet fordítani a dolgot valahogy, hogy kicsit megsürgessem?
Mellesleg egy merevlemezzel ugyanezt csinálták, csak annak a hiánya nem érződött, akkor is a "most épp nincs" volt a jelmondatuk, azt meghozták de az is több mint 2 hét volt.
Még 1 kérdés: ha felhivatom őket valakivel, hogy van-e ilyen memória és mennyiért, és netán azt mondják, hogy van nekik...szóval érdemes-e ezt megjátszani, és ha igen hogy fordítsam a hasznomra, ha NETÁN mégis véletlen akad nekik egy ilyen memóriájuk? És mi van, ha ezekután is azt mondják a szemembe, hogy bocs de nincs (persze miután közöltem velük, hogy tudom hogy van)?
Remélem nagyjából érthető a dolog, az érzésem az hogy van nekik, biztos, hogy idővel majd egyszercsak ki is cserélik, de egyrészt kellemetlenül érint a sebességváltozás, másrészt kicsit hülyének nézve érzem magam, így szép magyarosan.
Előre is köszönöm a kommenteket!