Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Ajándékutalvány Beváltás
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Egyéb
amikolai
Kedves Mindenki!

2006 karácsonyára kaptam egy massage utalványt, mely egy évig felhasználható. A probléma az, hogy a cég a honlapján (www.maunamassage.hu ) közölt egy felhívást, miszerint beszűntették a tevékenységüket és az utalványok beváltásával kapcsolatban két elérhetőséget adtak meg. A telefonszámot soha senki nem veszi fel, az e-mail pedig hibaüzenettel visszajön.

Ilyen esetben mi a teendő?

Ágota
lazurdeak
Szerintem utána kellene járnod, hogy létezik-e még az a cég, amelyik az utalványt kibocsátotta.

1. Ha a céget felszámolták, akkor szerintem alapvetően nem tehetsz semmit.

(A képet árnyalja, ha Bt-ről vagy egyéni vállalkozásról van szó, mert akkor szerintem a tulajdonos a felszámolás után is magánvagyonával felel a volt cége kötelezettségeiért - ezt azonban nem lesz könnyű leverni rajtuk. De Kft. vagy Rt. esetén szerintem semmit nem tehetsz.)

2. Ha a cég még létezik, függetlenül attól, hogy az adott szalonját bezárta vagy akár egyáltalán nem is folytat már semmiféle tevékenységet, követelésed van vele szemben: az utalványon szereplő szolgáltatást kötelessége számodra megadni. Ha erre nem képes vagy nem hajlandó, akkor megfelelően kártalanítania kell téged. (Azaz minimum visszaadni az utalvány vételárát, de szerintem ezen túl kamatot is kérhetsz.)

Az ezzel kapcsolatos igényedet nem telefonon és e-mailen, hanem tértivevényes ajánlott levélben célszerű közölnöd, amelyet természetesen a cég székhelyére kell küldened. Ha netán van máshol üzletük / szalonjuk (bármilyen profilú, amit az adott cég üzemeltet), akkor ott a Vásárlók Könyvében is közölheted velük az igényedet.

Ha esetleg nincs rajta a cég neve az utalványon, akkor az üzlethelyiség tulajdonosa tud róla felvilágosítást adni, ki bérelte tőle a helyiséget, ameddig a szalon működött.
BillyAKolyok
Kedves Mindenki!

2008 Karácsonyára kapott a párom egy 10000 ft-os vásárlási utalványt, amely 2008. december 31-ig volt érvényes, egy budapesti üzletben lett volna beváltható. A kedvesem nem budapesti, és a Karácsonyt követő egy hétben nem tudott felutazni. Sajnos ez a kereskedőt nem hatotta meg, nem tudtuk beváltani.

Azt szeretném megkérdezni, hogy rögzítve van-e valahol, hogy meddig köteles az üzlet az általa kibocsájtott ajándékutalványt visszaváltani, vagy csak az a dátum mérvadó, amelyet az utalványra írtak?

Köszönettel
Blade
Elég világosan rajta volt az utalványon, ki és meddíg fogadja el... alien.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.