Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Sufnituning Autó "javító"
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Egyéb
sztina
Sziasztok!

A történetem a következő:
Múlt héten egyik este 8-kor elromlott az elektromos ablakemelő az autón. Nem tudtam felhúzni. A közelünkben nincs őrzött parkoló, nyitott ablakkal pedig nem mertem az utcán hagyni, így nem volt mit tenni, non-stop autószervízt kerestünk. A google kidobta Pirik Attila pesterzsébeti non-stop autószervízét. Így hát odamentünk.
Egy nagyhangú, túlzottan barátságos szaki várt minket, aki ránézésre megállapította, hogy mi a baja az ablakemelőnek és, hogy ez nagyon sokba fog kerülni, de akkor gyors megoldásként azt állította, hogy jó megoldás az lehet, ha leszedi a kárpitot, felhúzza az ablakot és fúr egy lukat az ablak alá, ahova egy csavart tesz be, így nem tud leesni az ablak. Bár nem voltunk lelkesek az ötlettől mégis belementünk. Előre közölte, hogy mivel ez egy órás munka lesz, 15000 Ft-ba fog kerülni. Az ember szorult helyzetben sok mindenbe belemegy....
Nagy nehezen kibontotta a kárpitot, felhúzták a párommal az ablakot, valamilyen bowden szerűség (biztos, ami biztos) azért elvágott, majd még nehezebben fúrt egy lukat és belerakta a csavart. Ekkor már legszívesebben futva menekültem volna, annyira látszott, hogy csak úgy sufnituning módjára javít.

Végül is fél óra alatt végzett, de az ár nem lett kevesebb, mindenesetre örültem, hogy végre eljöhettünk. Meg is lepődtem, hogy még blokkot is kaptunk az egészről!

De most jön az izgalom bash.gif
Mikor hazaértünk, nem tudtam kiszállni az autóból, mert nem működött a belső ajtónyitó, csak kívülről lehetett kiszedni engem. Persze rögtön felhívtam a kedves szerelőt, aki üvölteni kezdett velem, hogy hozzá sem nyúlt a zárhoz és hogy márpedig én nézzem meg, hátha csak beakadt. Én mondtam neki, hogy reggel szívesen megnézem, amit mondott, de ha nem működik, akkor visszavisszük hozzá az autót. Persze nem működött... Így másnap délután vissza is vittük az autót, ahol persze már nem volt annyira barátságos a sufnituning mester! Közölte velünk, hogy nem tud a mi autónkkal foglalkozni, mert egy másik határidős munkája van, majd menjünk vissza 4 óra múlva. Persze nem mentünk vissza, hiszen így is már késő volt.

Mivel tudnám a saját hozzá nem értésének a kijavítására rávenni? Így is elég drágán dolgozott, főleg ha még az ő hibáját is másnál javíttatom meg.
Blade
Sajnos azt kell hogy mondjam, hogy nem igazán tudsz vele mit csinálni. Ugyanis mondhatja, hogy te belementél ebbe a megoldásba...
Ráadásul én nem adnám még egyszer a kezébe a kocsimat egy ilyen szerelőnek akkor se, ha nem kell fizetnem érte. Leperelni rajta meg igen költséges és kétesélyes...
Azt javaslom, keress egy normális szervízt... aranyat ér, ha meg tudsz bízni az iparosban... cool.gif
sztina
Hát én pedig voltam olyan bátor és visszamentem és megpróbáltam. Elég erőszakos lettem, eleve úgy álltam meg az autóval, hogy ne tudja még a kaput se becsukni box.gif és persze mindenre el voltam készülve a párommal. Vittük anyámat is, akiről persze nem tudta a szerencsétlen szerelő, hogy az anyám.
Így aztán egy számára idegennel felvértezve, kénytelen volt megcsináli, amit elbarmolt. Nagyon féltem, hogy most meg valami mást fog elszarni, de végig mögötte álltunk és erősen figyeltük, hogy mit csinál.
Közben végig folyamatosan azt próbálta magyarázni, hogy ez nem az ő hibája, mert ez bármikor előfordulhat, márpedig a francia autók ilyen szarok és a konstruktőrnek szóljak, ha ilyen bajom van.
Ekkor elég kategórikusan kifejtettem a véleményemet, hogy márpedig
- véletlenek nincsenek, pont a vezetőoldali ajtón buherált és ott romlott el az ajtó
- amikor fúrt-faragott-csavarozott, akkor többször leesett a furó, nem támasztotta rendesen és simán kiüthette az ajtót mozgató pálcát a helyéről
- márpedig bármit csinált is ki kell javítania, mert rosszabb állapotban nem adhat vissza egy autót, mint ahogy átvette.

Kb. 10 perc alatt meg is csinálta, morgott, amikor készen volt, minden verzióban kipróbáltam az ajtónyitást és csukást. Aztán hazamentünk. Gondoltam, ha megemlíti, hogy ezért is pénzt kér, akkor kicsit csúnyábban fogok viselkedni, de hamarabb elindultunk, minthogy ki tudta volna nyitni a száját.

Különben van olyan szervíz, amiben nagyon is megbízom, de ők nincsenek nyitva este 8-kor (sajnos).

(Blade @ 2007.12.12, 11:16) *

Sajnos azt kell hogy mondjam, hogy nem igazán tudsz vele mit csinálni. Ugyanis mondhatja, hogy te belementél ebbe a megoldásba...
Ráadásul én nem adnám még egyszer a kezébe a kocsimat egy ilyen szerelőnek akkor se, ha nem kell fizetnem érte. Leperelni rajta meg igen költséges és kétesélyes...
Azt javaslom, keress egy normális szervízt... aranyat ér, ha meg tudsz bízni az iparosban... cool.gif

Blade
(sztina @ 2007.12.13, 15:45) *

...
Kb. 10 perc alatt meg is csinálta, morgott, amikor készen volt, minden verzióban kipróbáltam az ajtónyitást és csukást. Aztán hazamentünk. Gondoltam, ha megemlíti, hogy ezért is pénzt kér, akkor kicsit csúnyábban fogok viselkedni, de hamarabb elindultunk, minthogy ki tudta volna nyitni a száját.
Örülök, hogy végül sikerült megoldani. biggrin.gif Én sajnos nem tudok ennyire kemény lenni, inkább konfliktuskerülő típus vagyok...
starwars.gif
zoltanar@gmail.com

Hát én pedig voltam olyan bátor és visszamentem és megpróbáltam. Elég erőszakos lettem, eleve úgy álltam meg az autóval, hogy ne tudja még a kaput se becsukni box.gif és persze mindenre el voltam készülve a párommal. Vittük anyámat is, akiről persze nem tudta a szerencsétlen szerelő, hogy az anyám.
Így aztán egy számára idegennel felvértezve, kénytelen volt megcsináli, amit elbarmolt. Nagyon féltem, hogy most meg valami mást fog elszarni, de végig mögötte álltunk és erősen figyeltük, hogy mit csinál.
Közben végig folyamatosan azt próbálta magyarázni, hogy ez nem az ő hibája, mert ez bármikor előfordulhat, márpedig a francia autók ilyen szarok és a konstruktőrnek szóljak, ha ilyen bajom van.
- véletlenek nincsenek, pont a vezetőoldali ajtón buherált és ott romlott el az ajtó
- amikor fúrt-faragott-csavarozott, akkor többször leesett a furó, nem támasztotta rendesen és simán kiüthette az ajtót mozgató pálcát a helyéről
- márpedig bármit csinált is ki kell javítania, mert rosszabb állapotban nem adhat vissza egy autót, mint ahogy átvette.

Különben van olyan szervíz, amiben nagyon is megbízom, de ők nincsenek nyitva este 8-kor (sajnos).

zoltanar@gmail.com

.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.