A történetem a következő:
Múlt héten egyik este 8-kor elromlott az elektromos ablakemelő az autón. Nem tudtam felhúzni. A közelünkben nincs őrzött parkoló, nyitott ablakkal pedig nem mertem az utcán hagyni, így nem volt mit tenni, non-stop autószervízt kerestünk. A google kidobta Pirik Attila pesterzsébeti non-stop autószervízét. Így hát odamentünk.
Egy nagyhangú, túlzottan barátságos szaki várt minket, aki ránézésre megállapította, hogy mi a baja az ablakemelőnek és, hogy ez nagyon sokba fog kerülni, de akkor gyors megoldásként azt állította, hogy jó megoldás az lehet, ha leszedi a kárpitot, felhúzza az ablakot és fúr egy lukat az ablak alá, ahova egy csavart tesz be, így nem tud leesni az ablak. Bár nem voltunk lelkesek az ötlettől mégis belementünk. Előre közölte, hogy mivel ez egy órás munka lesz, 15000 Ft-ba fog kerülni. Az ember szorult helyzetben sok mindenbe belemegy....
Nagy nehezen kibontotta a kárpitot, felhúzták a párommal az ablakot, valamilyen bowden szerűség (biztos, ami biztos) azért elvágott, majd még nehezebben fúrt egy lukat és belerakta a csavart. Ekkor már legszívesebben futva menekültem volna, annyira látszott, hogy csak úgy sufnituning módjára javít.
Végül is fél óra alatt végzett, de az ár nem lett kevesebb, mindenesetre örültem, hogy végre eljöhettünk. Meg is lepődtem, hogy még blokkot is kaptunk az egészről!
De most jön az izgalom
Mikor hazaértünk, nem tudtam kiszállni az autóból, mert nem működött a belső ajtónyitó, csak kívülről lehetett kiszedni engem. Persze rögtön felhívtam a kedves szerelőt, aki üvölteni kezdett velem, hogy hozzá sem nyúlt a zárhoz és hogy márpedig én nézzem meg, hátha csak beakadt. Én mondtam neki, hogy reggel szívesen megnézem, amit mondott, de ha nem működik, akkor visszavisszük hozzá az autót. Persze nem működött... Így másnap délután vissza is vittük az autót, ahol persze már nem volt annyira barátságos a sufnituning mester! Közölte velünk, hogy nem tud a mi autónkkal foglalkozni, mert egy másik határidős munkája van, majd menjünk vissza 4 óra múlva. Persze nem mentünk vissza, hiszen így is már késő volt.
Mivel tudnám a saját hozzá nem értésének a kijavítására rávenni? Így is elég drágán dolgozott, főleg ha még az ő hibáját is másnál javíttatom meg.