Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Hypermarket
Fogyasztóvédelem Fórum > Fogyasztóvédelem.com > Társalgó
Stef
Abban kérem segítségeteket, hogy a köv. esetből hogyan mászhatnék ki eredményesen. Elkövettem azt a súlyos hibát, Hogy a Tescoban vásároltam DVD írót (Samsung), ami a munkámhoz kell az adatok biztonsági másolatához.
Vásárláslor a vevőszolgálatnál megkaptam a jótálási jegyet. Azzal bocsátottak utamra, hogy ha bármilyen probléma van a készülékkel, a vásárlást követő három napon belül kicserélik. Azon túl szervízelik. 2 óra múlva már vittem is vissza a DVD írót. 4 darab számítógépen lett kipróbálva, sógorom informatikus, jómagam műszaki inf szakos hallgató vagyok. A Dvd író semilyen lemezt nem tud olvasni (se adat, se origi filmet stb.) Egyébként sem igényel szakértelmet egy ilyen készülék behelyezése stb... Nem voltak hajlandók kicserélni 2 óra múltán mert őszerintük ezt nem tudják ellenőrizni. Mondtam adjanak másikat és ők ráérnek ellenőrizni. Sajnos a munkámhoz kell így kénytelen vagyok máshol vásárolni másikat. Az ára meg ajándék a TESCO-nak.
Olyan tanácsot (jogi lehetőséget) kérnék amivel hatni tudnék rájuk, hogy részükről is megtörténjen a teljesítés.

Alkalmazottól tudom, hogy főnökeik nyomást gyakorolnak rájuk, hogy a vásárlók kedvét elvegyék a reklamációtól sad.gif
Blade
(Stef @ 2007.12.13, 09:38) *

...
A Dvd író semilyen lemezt nem tud olvasni (se adat, se origi filmet stb.) Egyébként sem igényel szakértelmet egy ilyen készülék behelyezése stb... Nem voltak hajlandók kicserélni 2 óra múltán mert őszerintük ezt nem tudják ellenőrizni.

3 napon belül amennyiben a vásáró cserét kér, azt nem utasítjatják el azzal az indoklással, hogy a javítás nekik olcsóbb lenne. Tehát az világos, hogy cserélniük kell. A csere lebonyolítását lehetőleg 15 napon belül, a vásárlónak okozott jelentős kellemetlenség okozása nélkül kell megtenniük.
Magyarul ha nagyon akarnak szivatni téged, akkor jogilag megtehetik. De pont a nagyáruházaknál nem ez szokott lenni a gyakorlat... ilyenkor azonnal szoktak cserélni...
Én a helyedben visszamennék, és közölném velük, hogy választhatnak: vagy azonnal kicserélik, vagy azonnal visszaadják a pénzt, vagy azonnal beírok a vásárlók könyvébe. Ez szokott hatni, ugyanis nem szeretik, ha nyoma marad a packázásuknak. devil.gif
www.ertekelem.hu
Hát ez hihetetlen mekkora pofátlanság...Nem nagykepeskedeskent en az usaban elek es 30 napig vissza vihetesz barmit sokszor meg sem kerdezik miert adod vissza....Ideje lenne a versenyt bevinni a hipermarketekbe is..

Irja a Homarnak es persze ha szereny oldalunkon http://www.ertekelem.huis irhatsz velemenyt es osztalyzást..

(Blade @ 2007.12.14, 05:20) *

(Stef @ 2007.12.13, 09:38) *

...
A Dvd író semilyen lemezt nem tud olvasni (se adat, se origi filmet stb.) Egyébként sem igényel szakértelmet egy ilyen készülék behelyezése stb... Nem voltak hajlandók kicserélni 2 óra múltán mert őszerintük ezt nem tudják ellenőrizni.

3 napon belül amennyiben a vásáró cserét kér, azt nem utasítjatják el azzal az indoklással, hogy a javítás nekik olcsóbb lenne. Tehát az világos, hogy cserélniük kell. A csere lebonyolítását lehetőleg 15 napon belül, a vásárlónak okozott jelentős kellemetlenség okozása nélkül kell megtenniük.
Magyarul ha nagyon akarnak szivatni téged, akkor jogilag megtehetik. De pont a nagyáruházaknál nem ez szokott lenni a gyakorlat... ilyenkor azonnal szoktak cserélni...
Én a helyedben visszamennék, és közölném velük, hogy választhatnak: vagy azonnal kicserélik, vagy azonnal visszaadják a pénzt, vagy azonnal beírok a vásárlók könyvébe. Ez szokott hatni, ugyanis nem szeretik, ha nyoma marad a packázásuknak. devil.gif

Mozigépész
(www.ertekelem.hu @ 2007.12.15, 02:35) *

Hát ez hihetetlen mekkora pofátlanság...Nem nagykepeskedeskent en az usaban elek es 30 napig vissza vihetesz barmit sokszor meg sem kerdezik miert adod vissza....Ideje lenne a versenyt bevinni a hipermarketekbe is..

Irja a Homarnak es persze ha szereny oldalunkon http://www.ertekelem.huis irhatsz velemenyt es osztalyzást..
Haver Londonban él, és a garancia hasonló képpen müxik, sokszor nem is kérdeznek mi van azonnal cserélnek. A lényeg náluk, hogy vissza menj, és vásárolj! Wii-t akart venni, és a bolt adott egy készüléket kipróbálásra neki egy hétig, utánna visszavitte, és nem kértek érte semmit! Bár csak elérnénk ezt a szintet! crybaby.gif
(bár én már nagyon odafigyelek, mit és hol veszek!)
Iván
Bestbuy, Wal-mart, vagy akár az angol Tesco, mintha egy teljesen más világban lennének, teljesen felesleges hozzájuk hasonlítani magunknak, igaz amit mondjuk a ny-európai üzletek nem tudnak eladni ott, az szépen jön ide hozzánk.

A te ügyedben mindenképpen javaslom a Fogyasztók Könyvébe való beírást, és az egész procedúrát, azonban igazi problémának még mindig azt tartom hogy 10 emberből mondjuk 7 nem elégedett, abból talán ha 2-3 ír a panaszkönyvbe, és talán 1 az aki vállalja a konfrontációt, és amig ez a szám nem növekszik addig semmi sem fog változni.

Most, hogy jön a karácsony megint megindul a 10 forinttal olcsóbb termékért való elcsábítás, utána meg majd jön a meglepetés, amikor kiderül hogy csak addig vagy érdekes mint, vevő, amig átverekszed magad a tömegen, órákat sorban állsz, és kifizeted a terméket, és megtehetik, mert a vevők nagyon nagy része birka, és teljesen mindegy hogy hányszor verik át akkor is visszamegy, mert 5 forinttal olcsóbban kapja meg kért terméket.

Számold ki, ha ne adj isten veszel ott egy műszaki cikket, ami 1-2000 forinttal olcsóbb, és vissza kell vinned, akkor már bőven elautózod és elidegeskeded azt a pénzt és időt.

asdf
(www.ertekelem.hu @ 2007.12.15, 02:35) *

Hát ez hihetetlen mekkora pofátlanság...Nem nagykepeskedeskent en az usaban elek es 30 napig vissza vihetesz barmit sokszor meg sem kerdezik miert adod vissza....

Az egy mas vilag. Nalunk az lenne, hogy sokan kolcsonzonek neznek a dolgot, pl. nyaralas elott "vennenek" egy fasza digitalis gepet, majd nyaralas utan visszavinnek, hogy bocs' megse tetszik. Eleg sokmindennek meg kene valtozni a fejekben, hogy nalunk ilyen lehessen. Amikor keresztanyamnal voltam Svedorszagban, ott a haz elott biciklitarolo volt, ez a betolos fajta. Mindenki szepen beleguritotta a bringajat, nem lakatolta le(!) es masnap megis ott volt az osszes. Nalunk ilyet se lehet megcsinalni. Ez van sajna sad.gif
Meridian
(Stef @ 2007.12.13, 10:38) *

Abban kérem segítségeteket, hogy a köv. esetből hogyan mászhatnék ki eredményesen. Elkövettem azt a súlyos hibát, Hogy a Tescoban vásároltam DVD írót (Samsung), ami a munkámhoz kell az adatok biztonsági másolatához.
Vásárláslor a vevőszolgálatnál megkaptam a jótálási jegyet. Azzal bocsátottak utamra, hogy ha bármilyen probléma van a készülékkel, a vásárlást követő három napon belül kicserélik. Azon túl szervízelik. 2 óra múlva már vittem is vissza a DVD írót. 4 darab számítógépen lett kipróbálva, sógorom informatikus, jómagam műszaki inf szakos hallgató vagyok. A Dvd író semilyen lemezt nem tud olvasni (se adat, se origi filmet stb.) Egyébként sem igényel szakértelmet egy ilyen készülék behelyezése stb... Nem voltak hajlandók kicserélni 2 óra múltán mert őszerintük ezt nem tudják ellenőrizni. Mondtam adjanak másikat és ők ráérnek ellenőrizni. Sajnos a munkámhoz kell így kénytelen vagyok máshol vásárolni másikat. Az ára meg ajándék a TESCO-nak.
Olyan tanácsot (jogi lehetőséget) kérnék amivel hatni tudnék rájuk, hogy részükről is megtörténjen a teljesítés.

Alkalmazottól tudom, hogy főnökeik nyomást gyakorolnak rájuk, hogy a vásárlók kedvét elvegyék a reklamációtól sad.gif

Sziasztok!

Hogy finoman fogalmazzak, nem lettem volna túl kedves a vevőszolgálatossal. box.gif bash.gif mad.gif
És tényleg nagyon finoman fogalmaztam. smile.gif
Blade
Nagyon egyszerű: ha nem cserélnek 3 napon belüli visszavitelkor, akkor kéred a vásárlók könyvét, és beleírod, hogy ezzel jogot sértenek. A vásárlók könyvének emlegetése erősebb tud lenni, mint a főnökök nyomása...
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.